Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.435 μηνύματα.

20-01-25

15:46
"Αγγελια" οπως ειπες και εσυ.Δεν είπα κάτι διαφορετικό αλλά αν δεις πολλές "αγγελίες" ακόμα και στο linkedin αυτά λένε. Παρόμοια μ έχουν πει φίλοι μου από CS ότι συμβαίνει και στα δικά τους τα λημέρια

Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.513 μηνύματα.

20-01-25

16:59
Πάλι καλά που δεν έγραψες 328,53 ευρώ!Οχι είναι τραγικό γιατί οταν το ποσό της μηνιαίας δαπάνης για τα ψώνια του νοικοκυριού στο σούπερ μάρκετ ειναι 329 ευρώ και έχεις άλλα τόσα ΕΝΦΙΑ,Φορο Εισοδήματος,σημα για αμάξι(ή κάποιοι αν έχουν leasing),ενοίκιο,ρευμα,νερα κλπ
Τα 50 ευρω όταν είσαι από τους χειρότερους στη αγοραστική δύναμη είναι ΠΑΡΑ πολλά

Καταρχήν αποφάσισε, ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή ενοίκιο;Και τα δύο μαζί δεν πάνε!
Έπειτα όχι, για κάτι το οποίο είναι προαιρετικό (σε κάποιο έκτακτο περιστατικό ως Έλληνας πολίτης έτσι κι αλλιώς θα καλέσεις το 166 και κατά 99% σε Δημόσιο νοσοκομείο θα καταλήξεις) δεν υπάρχει «είναι ΠΑΡΑ πολλά», είναι αυτά που είναι κι ΑΝ θες τα πληρώνεις, αν δε θες ΔΕΝ τα πληρώνεις...είναι σα να έχεις την απαίτηση π.χ. στα Ελληνικά καζίνο να παίζουν poker με π.χ. 0,10€-0,20€ blinds (αντί 2€-5€) γιατί «ο Έλληνας δεν έχει μεγάλη αγοραστική δύναμη σε σχέση με το μέσο Ευρωπαίο»!

Υ.Γ. Γι' αυτό εδώ (ως απάντηση σ' αυτό που σε ρώτησα)...
...τι να πει κανείς...παράνοια!"Set lunchtime menus, at CHF 25 to 30"
Ζεις στον κόσμο του Google, των fake ερευνών κ.λπ. όχι στον πραγματικό οπότε δε μπορείς καν να καταλάβεις πόσο εκτός πραγματικότητας είναι κάτι τέτοιο...
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.143 μηνύματα.

20-01-25

17:46
Τα οποία είναι υποστελεχομένα και σε έχουν σε ράντζαΔημόσιο νοσοκομείο θα καταλήξεις

Θυμίζει αυτούς τους μπαρμπες στο καφενείο που πιστευουν ότι όλοι ζηλευουν τη χώρα,μας πολεμάνε με fake ερευνες και ψευδεις ειδήσεις και γενικά είμαστε η καλύτερη χώρα στον κόσμο ΑΛΛΑ οι κακοί Αμερικανοί,οι κακοί Γερμανοί και γενικά ο κακός κόσμος της Ευρώπης μας πολεμά γιατί εμείς έχουμε καλό καιρο ενώ εκείνοι βροχή και κρυο...Ζεις στον κόσμο του Google, των fake ερευνών κ.λπ.
Με τη μόνη διαφορά ότι ο καλός καιρός,η θάλασσα και το καλό και μεσογειακό φαγητό δεν πληρώνει ούτε ρευμα,νερό,τέλη,ενοίκια κλπ
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.605 μηνύματα.

20-01-25

17:53
Εγώ που πήγα στη Ελβετία το καλοκαίρι στη Ζυρίχη, έχω μια ιδέα πάνω κάτω στις τιμές στα εστιατόρια. CHF 25 έτρωγα μόνο σε ασιατικό στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης ένα πίατο. Ούτε ένα ποτήρι νερό που λογικά θα το χρεώσουν 4-5. Η αλήθεια είναι ότι σε ένα μέτριο εστιατόριο οι τιμές είναι από 30-50 CHF, υπάρχουν και πιο οικονομικά που να ξεκινάνε από 20 αλλά θέλει πολύ ψάξιμο ή θα είναι πολύ απλά τα πιάτα και δε θα χορτάσεις και θα χρειαστεί να παραγγείλεις και άλλα."Set lunchtime menus, at CHF 25 to 30"
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.143 μηνύματα.

20-01-25

18:02
Με 5400-5700 μετά φόρων και πάλι λίγα είναι. Εδώ στην Ελλάδα σε μέτριο εστιατόριο δίνεις 25-30 ευρω αν θες να φας καλά (δεν συμπεριλαμβάνω το σουβλάκι προφανώς μέσα)ότι σε ένα μέτριο εστιατόριο οι τιμές είναι από 30-50 CHF
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.513 μηνύματα.

20-01-25

18:11
Εσύ πάλι θυμίζεις κάτι παιδάκια που 'χαμε συμφοιτητές κι έλεγαν θα πάω θα κάνω θα ράνω και στη μια χώρα είναι έτσι και στην άλλη χώρα είναι αλλιώς κι η Ελλάδα είναι για τα σκυλιά κι όλα είναι χάλια κ.λπ. κι εν τέλει είτε έμειναν στο «θα» είτε προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα (όπως π.χ. κι ο @nPb που ναι μεν τη γύρισε κι αυτός τη μπιφτέκα αλλά προς τιμή του το παραδέχτηκε)...Θυμίζει αυτούς τους μπαρμπες στο καφενείο που πιστευουν ότι όλοι ζηλευουν τη χώρα,μας πολεμάνε με fake ερευνες και ψευδεις ειδήσεις και γενικά είμαστε η καλύτερη χώρα στον κόσμο ΑΛΛΑ οι κακοί Αμερικανοί,οι κακοί Γερμανοί και γενικά ο κακός κόσμος της Ευρώπης μας πολεμά γιατί εμείς έχουμε καλό καιρο ενώ εκείνοι βροχή και κρυο...
Με τη μόνη διαφορά ότι ο καλός καιρός,η θάλασσα και το καλό και μεσογειακό φαγητό δεν πληρώνει ούτε ρευμα,νερό,τέλη,ενοίκια κλπ
Όταν και αν λοιπόν π.χ. πας ποτέ σε κάνα Ελβετικό εστιατόριο της προκοπής και φας σαν άνθρωπος με 25 φράγκα κράτα την απόδειξη κι ανέβασέ την εδώ (όχι τίποτ' άλλο, να ξέρουμε την επόμενη φορά που θα πάμε κατά 'κει που να φάμε χωρίς να ξεπαραδιαστούμε

Αυτό ακριβώς εννοώ όταν μιλάω για «fake έρευνες»: πάει ο Χ, Υ μαλακοβιόλης της εκάστοτε οικονομικής φυλλάδας που κάνει τέτοιες «έρευνες» ή ο Χ, Υ κομπλεξικός καρπαζοεισπράκτορας της κοινωνίας με τόνους ψυχολογικά απ' αυτούς που postάρουν σε sites τύπου numbeo, βάζει π.χ. για την Ελβετία 25€ που τόσο κοστίζει μια μερίδα φαγητό από τα πιο σκουπιδένια εστιατόρια που λειτουργούν εκεί (με την οποία ίσα που καταλαβαίνεις ότι κάτι έβαλες στο στόμα σου) και για την Ελλάδα 50€ (που με τόσα τρως μέχρι σκασμού στις καλύτερες ταβέρνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) και βγάζει τα conclusions που θέλει να βγάλει!Εγώ που πήγα στη Ελβετία το καλοκαίρι στη Ζυρίχη, έχω μια ιδέα πάνω κάτω στις τιμές στα εστιατόρια. CHF 25 έτρωγα μόνο σε ασιατικό στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης ένα πίατο. Ούτε ένα ποτήρι νερό που λογικά θα το χρεώσουν 4-5. Η αλήθεια είναι ότι σε ένα μέτριο εστιατόριο οι τιμές είναι από 30-50 CHF, υπάρχουν και πιο οικονομικά που να ξεκινάνε από 20 αλλά θέλει πολύ ψάξιμο ή θα είναι πολύ απλά τα πιάτα και δε θα χορτάσεις και θα χρειαστεί να παραγγείλεις και άλλα.

Το θέμα είναι ότι δε χρειάζεται να είσαι κάνας φωστήρας για να καταλάβεις το παπατζιλίκι, μισό δράμι μυαλό να 'χεις μπορείς εύκολα π.χ. ν' αναλογιστείς τα έξοδα που έχει μια επιχείρηση στο Χ κράτος σε σχέση με μια επιχείρηση στο Υ κράτος και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου (π.χ. ότι το μέσο Ελβετικό εστιατόριο έχει εργαζόμενους με 4-5+ φορές υψηλότερους μισθούς σε σχέση με το μέσο Ελληνικό οπότε από κάπου πρέπει να βγουν αυτά τα λεφτά κι αυτό δε γίνεται π.χ. απ' τα 25€)...
Αλλά για κάποιους απ' ότι φαίνεται ακόμη κι αυτό είναι «γολγοθάς»!
Ρε αγόρι μου sorry γι' αυτό που θα γράψω τώρα αλλά κι εσύ γυρεύοντας πας εδώ και μέρες...στην Ελβετία εσένα περιμένουν νομίζεις;Με 5400-5700 μετά φόρων και πάλι λίγα είναι.
Πριν καμιά δεκαριά χρόνια έλεγε πάνω κάτω τα ίδια και με παρόμοιο γλαφυρό ύφος, αλλά απ' την ανάποδη!Οπως ειπα και πιο πανω, κανει μπαμ οτι ησουν (η ενιωθες) πολιτης δευτερης κατηγοριας εκει που πηγες, ζουσες στην μιζερια και τωρα αναγεις τις εμπειριες σου ως δεδομενο να συμβει σε ολους οσους αλλαζουν χωρα.
Ειναι ακριβως σαν να εγραψες "Και τα δινεις ολα σε μια γυναικα, την εχεις βασιλισσα και δεν της λειπει τιποτα, κι αυτη μετα πηγαινει με τον καλυτερο σου φιλο. Ετσι θα σας φερθουν ολες οι γυναικες παντου και παντα". Καμια διαφορα.

Τι να κάνουμε, είναι «ψυχοθεραπεία» αυτό για κάποιους (είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη), δε μπορούν απλά ν' ασχοληθούν με facts και να κρατήσουν ίσες αποστάσεις...
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Andante αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.

20-01-25

18:52
Προσωπικά το έκανα μεταξύ 2016-2021 κ ήμουν στην Γερμανία σαν Πολ.Μηχανικός. Εκτός του ότι έμαθα άπειρα πράγραματα στον τομέα των στατικών μελετών ουδέποτε εργοδότης μου φέρθηκε άδικα εκτός από μια περίπτωση που φταίω και εγώ. Οταν ήρθα να δοκιμάσω στη Θεσσνικη για μια δουλειά που βρέθηκε, απογοητεύτηκα κυρίως λόγω κλίματος. Εργαζόμενοι σαν φοβισμένα περιστέρια, βγαίναν για 5 λεπτά το μεσημέρι να κάνουν κλεφτά τσιγάρο κοιτώντας τον τοίχο...επικοινωνία μεταξύ εργαζόμενων σε ανθρώπινο επίπεδο απαράδεκτη, απρόσωπη και δήθεν. Με τον εργοδότη επίσης πολύ κρύα επικοινωνία. Το μεσημέρι στη Γερμανία όλοι κάναμε διάλλειμα και τρώγαμε στο ίδιο τραπέζι και έπεφτε η πλάκα μαζί κιόλας με το αφεντικό! Την Παρασκευή τρώγαμε Döner από ένα γυράδικο δίπλα...Παρασκευή 3 η ώρα οι περισσότεροι φεύγαμε. Επίσης δεν θα ξεχάσω τις χριστουγεννιατικες γιορτες, τα αρκετά απογεύματα μέσα στο χρόνο που ....ψήναμε και πίναμε μπύρες καθώς και τις εκδρομές που είχαμε πάει. Ελλάδα βρήκα δουλειά πάλι σε γερμανική φίρμα κ δουλεύω από home office και πάω 3 φορές το χρόνο στη νότια Γερμανία. Οταν κουράζομαι ή βαριέμαι βγαίνω για καφέ ή βόλτα με το ποδήλατο ακόμα και πρωινές ώρες. Αν με πάρει το αφεντικό και λείπω τον παίρνω αργότερα και δεν υπάρχει παρεξήγηση. Σημασία έχει να προχωράνε τα project και να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα. Μισθός είναι το τελευταίο που θα αναφέρω και κυμαίνεται γύρω στα 5κ. Τον νοέμβριο μπαίνει δώρο χριστουγέννων και μπαίνουν 8,5κ. 30 μέρες διακοπές το χρόνο, εισιτήρια και ξενοδοχεία για Γερμανία πληρωμένα.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

20-01-25

19:13
Ο Γερμανός δεν παρεξηγεί ούτε σε μανουριάζει, αυτά είναι χούγια του Έλληνα...ο Γερμανός απλά ένα πρωί σου ανακοινώνει ότι απολύεσαι!Προσωπικά το έκανα μεταξύ 2016-2021 κ ήμουν στην Γερμανία σαν Πολ.Μηχανικός. Εκτός του ότι έμαθα άπειρα πράγραματα στον τομέα των στατικών μελετών ουδέποτε εργοδότης μου φέρθηκε άδικα εκτός από μια περίπτωση που φταίω και εγώ. Οταν ήρθα να δοκιμάσω στη Θεσσνικη για μια δουλειά που βρέθηκε, απογοητεύτηκα κυρίως λόγω κλίματος. Εργαζόμενοι σαν φοβισμένα περιστέρια, βγαίναν για 5 λεπτά το μεσημέρι να κάνουν κλεφτά τσιγάρο κοιτώντας τον τοίχο...επικοινωνία μεταξύ εργαζόμενων σε ανθρώπινο επίπεδο απαράδεκτη, απρόσωπη και δήθεν. Με τον εργοδότη επίσης πολύ κρύα επικοινωνία. Το μεσημέρι στη Γερμανία όλοι κάναμε διάλλειμα και τρώγαμε στο ίδιο τραπέζι και έπεφτε η πλάκα μαζί κιόλας με το αφεντικό! Την Παρασκευή τρώγαμε Döner από ένα γυράδικο δίπλα...Παρασκευή 3 η ώρα οι περισσότεροι φεύγαμε. Επίσης δεν θα ξεχάσω τις χριστουγεννιατικες γιορτες, τα αρκετά απογεύματα μέσα στο χρόνο που ....ψήναμε και πίναμε μπύρες καθώς και τις εκδρομές που είχαμε πάει. Ελλάδα βρήκα δουλειά πάλι σε γερμανική φίρμα κ δουλεύω από home office και πάω 3 φορές το χρόνο στη νότια Γερμανία. Οταν κουράζομαι ή βαριέμαι βγαίνω για καφέ ή βόλτα με το ποδήλατο ακόμα και πρωινές ώρες. Αν με πάρει το αφεντικό και λείπω τον παίρνω αργότερα και δεν υπάρχει παρεξήγηση. Σημασία έχει να προχωράνε τα project και να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα. Μισθός είναι το τελευταίο που θα αναφέρω και κυμαίνεται γύρω στα 5κ. Τον νοέμβριο μπαίνει δώρο χριστουγέννων και μπαίνουν 8,5κ. 30 μέρες διακοπές το χρόνο, εισιτήρια και ξενοδοχεία για Γερμανία πληρωμένα.

Πέρα απ' την πλάκα, μην κάνετε βλακείες όσοι εργάζεστε απ' το σπίτι, δεν το 'χουν σε τίποτα να σας «σταματήσουν»...
Υ.Γ. Το «5γ» το πήρες ή δεν πρόλαβες;
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

20-01-25

20:06
Εγώ απλά παρέθεσα την εμπειρία μου από το εξωτερικο και τα πολλά χρόνια που ήμουν και πιστεύω οτι αξίζει για κάποιον που ξέρει και φυσικά αποδίδει και προσπαθεί. Τώρα δυστυχώς στην Ελλάδα από αυτά που βλέπω υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, κυριαρχούν οι τύποι κ οχι η ουσία, οι άνθρωποι καταπιέζονται σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να δουλεύουν πολύ, αλλά η ποιότητα της δουλειάς είναι συνήθως χαμηλή. Αυτό αντικατοπτρίζεται παντού...υπηρεσίες κακές, εξυπηρέτηση κακή, εργαζόμενοι με νεύρα, κακοτεχνίες παντού, δες δρόμους, κτίρια κτλπ. στην Ελλαδα σε τι κακή κατάσταση βρίσκονται. Βεβαίως υπάρχουν εξαιρέσεις και καλοί Ελληνες εργοδότες αλλά είναι σχετικά σπάνιο.Ο Γερμανός δεν παρεξηγεί ούτε σε μανουριάζει, αυτά είναι χούγια του Έλληνα...ο Γερμανός απλά ένα πρωί σου ανακοινώνει ότι απολύεσαι!
Πέρα απ' την πλάκα, μην κάνετε βλακείες όσοι εργάζεστε απ' το σπίτι, δεν το 'χουν σε τίποτα να σας «σταματήσουν»...
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.

20-01-25

20:22
Εγώ απλά παρέθεσα την εμπειρία μου από το εξωτερικο και τα πολλά χρόνια που ήμουν και πιστεύω οτι αξίζει για κάποιον που ξέρει και φυσικά αποδίδει και προσπαθεί. Τώρα δυστυχώς στην Ελλάδα από αυτά που βλέπω υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, κυριαρχούν οι τύποι κ οχι η ουσία, οι άνθρωποι καταπιέζονται σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να δουλεύουν πολύ, αλλά η ποιότητα της δουλειάς είναι συνήθως χαμηλή. Αυτό αντικατοπτρίζεται παντού...υπηρεσίες κακές, εξυπηρέτηση κακή, εργαζόμενοι με νεύρα, κακοτεχνίες παντού, δες δρόμους, κτίρια κτλπ. στην Ελλαδα σε τι κακή κατάσταση βρίσκονται. Βεβαίως υπάρχουν εξαιρέσεις και καλοί Ελληνες εργοδότες αλλά είναι σχετικά σπάνιο.
Αν έχεις όρεξη για δουλειά και ξέρεις καλά την γλώσσα , δεν υπάρχει περίπτωση να μην προκόψεις.
Τώρα αν διαμαρτύρεσαι για τον καιρό συνέχεια, αν είσαι αντικοινωνικό στοιχείο κοκ και δεν θέλεις να προσαρμοστείς, τότε με την γκρίνια θα μείνεις και προφανώς θα πάρεις και παπούτσι.
Καθένας ο,τι μπορεί προσφέρει .
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

20-01-25

20:38
Ακριβώς αυτό. Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές και μπορείς να βρείς αυτό που σου πάει. Και η γλώσσα όπως έγραψες είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο, καλύτερα να ξέρεις καλά τη γλώσσα και να έχεις λίγη σχετικά εμπειρία στην αρχή, παρά να είσαι πολύ εξειδικευμένος με πολύ εμπειρία αλλά να μιλάς μόνο αγγλικά. Σε ποιά πόλη της Γερμανίας είσαι?Αν έχεις όρεξη για δουλειά και ξέρεις καλά την γλώσσα , δεν υπάρχει περίπτωση να μην προκόψεις.
Τώρα αν διαμαρτύρεσαι για τον καιρό συνέχεια, αν είσαι αντικοινωνικό στοιχείο κοκ και δεν θέλεις να προσαρμοστείς, τότε με την γκρίνια θα μείνεις και προφανώς θα πάρεις και παπούτσι.
Καθένας ο,τι μπορεί προσφέρει .
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.

20-01-25

20:59
Ακριβώς αυτό. Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές και μπορείς να βρείς αυτό που σου πάει. Και η γλώσσα όπως έγραψες είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο, καλύτερα να ξέρεις καλά τη γλώσσα και να έχεις λίγη σχετικά εμπειρία στην αρχή, παρά να είσαι πολύ εξειδικευμένος με πολύ εμπειρία αλλά να μιλάς μόνο αγγλικά. Σε ποιά πόλη της Γερμανίας είσαι?
Δυτικά, κοντά Ντόρντμουντ ( bvb χάλια πάμε πολύ φέτος, δυστυχώς).
Σκατοψυχοι και ναζί υπάρχουν διάσπαρτοι, παντού δυστυχώς. Αλλά αν πράγματι γνωρίζεις σε τέλειο επίπεδο την γλώσσα, δεν θα χεις πρόβλημα τέτοιο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.613 μηνύματα.

20-01-25

22:55
Εγώ απλά παρέθεσα την εμπειρία μου από το εξωτερικο και τα πολλά χρόνια που ήμουν και πιστεύω οτι αξίζει για κάποιον που ξέρει και φυσικά αποδίδει και προσπαθεί. Τώρα δυστυχώς στην Ελλάδα από αυτά που βλέπω υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, κυριαρχούν οι τύποι κ οχι η ουσία, οι άνθρωποι καταπιέζονται σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να δουλεύουν πολύ, αλλά η ποιότητα της δουλειάς είναι συνήθως χαμηλή. Αυτό αντικατοπτρίζεται παντού...υπηρεσίες κακές, εξυπηρέτηση κακή, εργαζόμενοι με νεύρα, κακοτεχνίες παντού, δες δρόμους, κτίρια κτλπ. στην Ελλαδα σε τι κακή κατάσταση βρίσκονται. Βεβαίως υπάρχουν εξαιρέσεις και καλοί Ελληνες εργοδότες αλλά είναι σχετικά σπάνιο.
Για μένα οι άνθρωποι παντού συμπεριφέρονται απλά στην Ελλάδα δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Όμως και ένας Γερμανός μπορεί να φερθεί βρώμικα και αναίτια. Όπως και ένας Ολλανδός. Είναι στη χώρα του, παίζει μπάλα και εσύ ο ξένος να του κάνεις αέρα. Ξέρεις ότι στην Ελλάδα είναι άνεργος.
Αυτό που έχω καταλάβει και με τα λεγόμενα άλλων Ελλήνων, είναι ότι οι Έλληνες δημιουργούν προβλήματα συνήθως στην Ελλάδα επειδή περνάει η τρέλα, ενώ έξω κάνουν την κότα. Εκεί είναι άλλο περιβάλλον όπου και η προσβολή από τον Leiter Dr.Mag./DI τρώγεται η ρημάδα. Και πίπα να ζητήσει ο Γερμανός, δίνει ο άλλος και κώλο για να μην χάσει τη δουλειά. Εκεί βλέπουν ότι δεν τους παίρνει επειδή πολλοί πούλησαν ψέμα για να πάνε έξω και μετά θα πρέπει να βρουν γερές δικαιολογίες για την επιστροφή. Λίγοι μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά και να λένε την αλήθεια τους. Ζούμε σε μια εποχή όπου η διογκωμένη εικόνα γοητεύει. Θέλουμε να ακούμε αυτό που μας αρέσει.
Οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από "καριέρες" και μεγαλομισθούς ενώ δεν παίρνεις ποτέ αλήθεια τι ακριβώς συμβαίνει. Αν δουλεύει όντως ο γιατρός σε νοσοκομείο ή ως βοηθός νοσηλευτή σε θάλαμο με ηλικιωμένους. Επίσης σε μια παγκόσμια κοινότητα εργατικού δυναμικού, που οι δυτικές χώρες ψωνίζουν ανέργους από την Μαλαισία μέχρι την Ισπανία, ειδικά όταν ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος δεν νομίζω ότι φροντίζουν ειδικά να μην "κακοπέσει" ο Έλληνας. Όπως είπε πιο πάνω η @amarelia η εργασιακή ηθική είναι κάπως επίπεδη και αόριστη μέχρι να έρθει η απόλυση, ξαφνικά! Ξαφνικά προσλαμβάνουν, ξαφνικά παύουν συμβόλαια. Ξαφνικά αλλάζουν τα καθήκοντα θέσης γιατί έτσι ξέρουν να καλύπτεται η διοίκηση πίσω από πάρα πολλά άρθρα και λεπτομέρειες για τον δύσμοιρο μετανάστη που νομίζει ότι επειδή τραβάζει δύο φωτογραφίες με το κινητό μπροστά από ένα Domkirche και εργάζεται στην τάδε φίρμα, έπιασε την μεγαλοζωή του εξωτερικού. Αυτό γίνεται. Πάμε και δείχνουμε στους άλλους ότι έξω υπάρχει η άνετη ζωή και η επιτυχία ενώ ελάχιστοι που μπορεί να δουν κάτι πιο πραγματικό που χαλάει τη σούπα, θεωρείται γραφικός και ψεύτης.
Ο Γερμανός δεν παρεξηγεί ούτε σε μανουριάζει, αυτά είναι χούγια του Έλληνα...ο Γερμανός απλά ένα πρωί σου ανακοινώνει ότι απολύεσαι!
Αυτό ξαναπές το. Πάνε κάτι χαζοβιόλες με το boyfriend και αγοράζουν μέχρι κούνια μωρού, μεγάλο σόφα-γαμιστρωνοκαναπέ και τεράστια κάδρα σοφιστικέ-κουλτούρας από το ΙΚΕΑ για το διαμέρισμα. Μέχρι και λαμπατέρ δαπέδου για ατμοσφαιρική νύχτα στο Μόναχο. Πολυτέλεια λέμε. Θα πρέπει η φίλη η Αλίκη στην Ελλάδα, να σκάσει από τη ζήλια της όταν δει τις φωτογραφίες που δεν κάνει ζωάρα στην Ευρώπη. Μάλιστα, χαλάνε τους τοίχους (και πρέπει να τους επιδιορθώσουν) με τα κάρδρα, διακοσμητικά, βιβλιοθήκες και ... σκάει η απόλυση ξαφνικά, όλοι οι συνάδελφοί τους κάνουν ότι δεν τους ξέρουν, τους μπλοκάρουν το σύστημα επικοινωνίας (email-διακομιστής ανενεργός ξαφνικά), απλά λυπούνται με το ψεύτικο χαμόγελο αμηχανίας. Ούτε χέρι δεν δίνουν. Συχαίνονται. Οι ξένοι γενικά, αν δεν έχουν οικονομικό όφελος δεν δίνουν ούτε χέρι. Κοστίζει γιατί καταναλώνεται "εταιρικός" αέρας τσάμπα.
Αφού συνέλθουν από το σοκ της τέλειας ζωής του εξωτερικού, κάθονται ρωτάνε στο facebook πώς να ξενοικιάσουν το σπίτι ή πού να μεταφέρουν τα έπιπλα;
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

20-01-25

23:08
Ε καλά σαν μηχανικός που είσαι όπως λες δεν έχει νόημα να πας να δουλέψεις υπάλληλος σ' εταιρεία στην Ελλάδα, σε κάνα έργο αξίζει να πας να κονομήσεις απ' τα αμέτρητα που γίνονται τώρα και ψάχνουν πολιτικό μηχανικό με το τουφέκι (ακόμη κι εμένα πλέον μου 'ρχονται ζητήσεις για civil δουλειέςΕγώ απλά παρέθεσα την εμπειρία μου από το εξωτερικο και τα πολλά χρόνια που ήμουν και πιστεύω οτι αξίζει για κάποιον που ξέρει και φυσικά αποδίδει και προσπαθεί. Τώρα δυστυχώς στην Ελλάδα από αυτά που βλέπω υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, κυριαρχούν οι τύποι κ οχι η ουσία, οι άνθρωποι καταπιέζονται σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να δουλεύουν πολύ, αλλά η ποιότητα της δουλειάς είναι συνήθως χαμηλή. Αυτό αντικατοπτρίζεται παντού...υπηρεσίες κακές, εξυπηρέτηση κακή, εργαζόμενοι με νεύρα, κακοτεχνίες παντού, δες δρόμους, κτίρια κτλπ. στην Ελλαδα σε τι κακή κατάσταση βρίσκονται. Βεβαίως υπάρχουν εξαιρέσεις και καλοί Ελληνες εργοδότες αλλά είναι σχετικά σπάνιο.

Κι αν αυτό γίνεται σε «κανονικές» δουλειές ας μη συζητήσουμε τι γίνεται σε fully remote settings (που λογικά ο φίλος μας για να κάνει τέτοια δουλειά ως μηχανικός σαν σχεδιαστής ή/και μελετητής κ.λπ. απασχολείται), τη μια μέρα χτυπάνε τα τηλέφωνα κι έρχονται τα mail βροχή και την άλλη τους ψάχνεις και δεν τους βρίσκεις γιατί π.χ. γύρισε ο Χ, Υ Πακιστανός Βιετναμέζος κ.λπ. σχεδιαστής/μελετητής που απασχολούσαν στα γραφεία τους στη Γερμανία στην πατρίδα του και κάνει πλέον αυτός τη δουλειά fully remote και με αρκετά λιγότερα κι απ' τον Έλληνα ή τον Τούρκο!Αυτό ξαναπές το. Πάνε κάτι χαζοβιόλες με το boyfriend και αγοράζουν μέχρι κούνια μωρού, μεγάλο σόφα-γαμιστρωνοκαναπέ και τεράστια κάδρα σοφιστικέ-κουλτούρας από το ΙΚΕΑ για το διαμέρισμα. Μέχρι και λαμπατέρ δαπέδου για ατμοσφαιρική νύχτα στο Μόναχο. Πολυτέλεια λέμε. Χαλάνε τους τοίχους (και πρέπει να τους επιδιορθώσουν) με τα κάρδρα, διακοσμητικά, βιβλιοθήκες και ... σκάει η απόλυση ξαφνικά, όλοι οι συνάδελφοί τους κάνουν ότι δεν τους ξέρουν, απλά λυπούνται με το ψεύτικο χαμόγελο αμηχανίας. Ούτε χέρι δεν δίνουν. Συχαίνονται. Οι ξένοι γενικά, αν δεν έχουν οικονομικό όφελος δεν δίνουν ούτε χέρι. Κοστίζει γιατί καταναλώνεται "εταιρικό" αέρα τσάμπα.
Αφού συνέλθουν από το σοκ της τέλειας ζωής του εξωτερικού, κάθονται ρωτάνε στο facebook πώς να ξενοικιάσουν το σπίτι ή πού να μεταφέρουν τα έπιπλα;
Αυτά βλέπω και δε θέλω να ξαναπάω υπάλληλος ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.

20-01-25

23:11
οι ΗΠΑ και ο Καναδας αξιζουν περισσοτερο απο Γερμανια? μου κανει εντυπωση
Οι ΗΠΑ είναι το κέντρο του πλανήτη εδώ και 100 χρόνια, όλες οι πολυεθνικές έχουν την έδρα τους εκεί. Συνεπώς είναι πολύ πιο εύκολο να βγάλεις χρήματα καθώς οι ευκαιρίες είναι άπειρες, αρκεί να το θέλεις και να προσπαθήσεις. Τώρα μεταξύ Καναδά και Γερμανίας εξαρτάται, αν ξέρεις την γλώσσα τότε ίσως η Γερμανία είναι καλύτερη επιλογή.
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

20-01-25

23:12
Εγώ από την εμπειρία που έχω απο έξω, τουλάχιστον από Γερμανία, σου υπογράφω οτι η απόλυση κατά κανόνα, γίνεται αρκετά πιο δύσκολα γιατί τα εργατικά δικαιώματα είναι πολύ ισχυρά. Όταν είσαι άρρωστος είσαι άρρωστος, φέρνεις χαρτί από γιατρό και κάθεσαι 1 εβδομάδα σπίτι σου να γίνεις καλά. Εδώ ο μέσος Γερμανός θα είναι το χρόνο περίπου 2 με 3 εβδομάδες άρρωστος κατά κανόνα. Θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να λείπεις και κανείς δεν σου λέει τίποτα! Κ εγώ όταν έκανα μετακόμιση βγήκα μια βδομάδα άρρωστος....την περίοδο του κορωνοιού που ήταν πανεύκολο να πάρεις το χαρτί....Όταν δεν έχεις εμπειρία, δεν χρειάζεται να πουλήσεις παραμύθι, το λές και ξεκινάς από πιο απλά πράγματα. Εκτιμάται πάρα πολύ η ειλικρίνεια. Υπάρχει γενικότερα μια άλλη νοοτροπία που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις μόνο άμα ζήσεις εδώ. Βεβαίως και υπάρχουν και αδικίες, βεβαίως δέν είναι όλα ιδανικά, η ζωή είναι πολύ διαφορετική από οτι στην Ελλάδα θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις πολύ πιο ήσυχη, πολύ πιο ήρεμη, πολύ πιο ποιοτική. Δεν είναι η ζωή αυτή βέβαια για όλους, δεν είναι για τον άνθρωπο που θέλει φασαρία και αναρχία, δεν είναι για τον μέσο έλληνα, οι περισσότεροι έλληνες εδώ θα παθαίνανε κατάθλιψη, δεν θα άντεχαν την ηρεμία και την τάξη που υπάρχει. Προσωπικά δεν θέλω να πουλήσω μια διογκωμένη εικόνα, παρουσιάζω την αλήθεια. Στην Γερμανία μέχρι και ένας δάσκαλος Δημοτικού με κάποια χρόνια εμπειρία βγάζει πάνω από 4000 Ευρώ μικτά. Τα 3 με 3500 ευρώ μικτά είναι περίπου ο μέσος όρος όλων των εργαζόμενων εδώ. Στην Γερμανία βέβαια έχεις και πάρα πολλές εισφορές...όμως αν βγείς άνεργος παίρνεις για έναν χρόνο λεφτά σχεδόν ανάλογα του μισθού. Εγώ όταν πήρα μια περίοδο επίδομα ανεργίας έπαιρνα 1350 Ευρώ το μήνα καθαρά για 9 μήνες σχεδόν (το δικαιούσαι ένα χρόνο). Οταν βρήκα δουλειά Βερολίνο και έκανα μετακόμιση το ταμείο ανεργίας μου πλήρωσε 1300 Ευρώ για την μετακόμισή μου! πράγματα αδιανόητα στην ελλαδα....Για αυτό κιόλας πληρώνεις τόσες εισφορές στη Γερμανία, ώστε να υπάρχουν κοινωνικές παροχές αν τις χρειαστείς. Γενικά δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε, η Ελλάδα ειναι ακόμα μια μικρή αναπτυσσόμενη χώρα κ πολύ πίσω σε πολλούς τομείς, ακόμα και σε θέματα κοινής λογικής και ηθικής πλέον...ελπίζω και εμείς να βρούμε τα λογικά μας γιατί εδώ Ελλάδα είναι λίγοι οι οποίοι τρώνε πάρα πολλά και η πίτα μοιράζεται τελείως άδικα.Για μένα οι άνθρωποι παντού συμπεριφέρονται απλά στην Ελλάδα δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Όμως και ένας Γερμανός μπορεί να φερθεί βρώμικα και αναίτια. Όπως και ένας Ολλανδός. Είναι στη χώρα του, παίζει μπάλα και εσύ ο ξένος να του κάνεις αέρα. Ξέρεις ότι στην Ελλάδα είναι άνεργος.
Αυτό που έχω καταλάβει και με τα λεγόμενα άλλων Ελλήνων, είναι ότι οι Έλληνες δημιουργούν προβλήματα συνήθως στην Ελλάδα επειδή περνάει η τρέλα, ενώ έξω κάνουν την κότα. Εκεί είναι άλλο περιβάλλον όπου και η προσβολή από τον Leiter Dr.Mag./DI τρώγεται η ρημάδα. Και πίπα να ζητήσει ο Γερμανός, δίνει ο άλλος και κώλο για να μην χάσει τη δουλειά. Εκεί βλέπουν ότι δεν τους παίρνει επειδή πολλοί πούλησαν ψέμα για να πάνε έξω και μετά θα πρέπει να βρουν γερές δικαιολογίες για την επιστροφή. Λίγοι μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά και να λένε την αλήθεια τους. Ζούμε σε μια εποχή όπου η διογκωμένη εικόνα γοητεύει. Θέλουμε να ακούμε αυτό που μας αρέσει.
Οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από "καριέρες" και μεγαλομισθούς ενώ δεν παίρνεις ποτέ αλήθεια τι ακριβώς συμβαίνει. Αν δουλεύει όντως ο γιατρός σε νοσοκομείο ή ως βοηθός νοσηλευτή σε θάλαμο με ηλικιωμένους. Επίσης σε μια παγκόσμια κοινότητα εργατικού δυναμικού, που οι δυτικές χώρες ψωνίζουν ανέργους από την Μαλαισία μέχρι την Ισπανία, ειδικά όταν ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος δεν νομίζω ότι φροντίζουν ειδικά να μην "κακοπέσει" ο Έλληνας. Όπως είπε πιο πάνω η @amarelia η εργασιακή ηθική είναι κάπως επίπεδη και αόριστη μέχρι να έρθει η απόλυση, ξαφνικά! Ξαφνικά προσλαμβάνουν, ξαφνικά παύουν συμβόλαια. Ξαφνικά αλλάζουν τα καθήκοντα θέσης γιατί έτσι ξέρουν να καλύπτεται η διοίκηση πίσω από πάρα πολλά άρθρα και λεπτομέρειες για τον δύσμοιρο μετανάστη που νομίζει ότι επειδή τραβάζει δύο φωτογραφίες με το κινητό μπροστά από ένα Domkirche και εργάζεται στην τάδε φίρμα, έπιασε την μεγαλοζωή του εξωτερικού. Αυτό γίνεται. Πάμε και δείχνουμε στους άλλους ότι έξω υπάρχει η άνετη ζωή και η επιτυχία ενώ ελάχιστοι που μπορεί να δουν κάτι πιο πραγματικό που χαλάει τη σούπα, θεωρείται γραφικός και ψεύτης.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.

21-01-25

10:00
Εγώ από την εμπειρία που έχω απο έξω, τουλάχιστον από Γερμανία, σου υπογράφω οτι η απόλυση κατά κανόνα, γίνεται αρκετά πιο δύσκολα γιατί τα εργατικά δικαιώματα είναι πολύ ισχυρά. Όταν είσαι άρρωστος είσαι άρρωστος, φέρνεις χαρτί από γιατρό και κάθεσαι 1 εβδομάδα σπίτι σου να γίνεις καλά. Εδώ ο μέσος Γερμανός θα είναι το χρόνο περίπου 2 με 3 εβδομάδες άρρωστος κατά κανόνα. Θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να λείπεις και κανείς δεν σου λέει τίποτα! Κ εγώ όταν έκανα μετακόμιση βγήκα μια βδομάδα άρρωστος....την περίοδο του κορωνοιού που ήταν πανεύκολο να πάρεις το χαρτί....Όταν δεν έχεις εμπειρία, δεν χρειάζεται να πουλήσεις παραμύθι, το λές και ξεκινάς από πιο απλά πράγματα. Εκτιμάται πάρα πολύ η ειλικρίνεια. Υπάρχει γενικότερα μια άλλη νοοτροπία που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις μόνο άμα ζήσεις εδώ. Βεβαίως και υπάρχουν και αδικίες, βεβαίως δέν είναι όλα ιδανικά, η ζωή είναι πολύ διαφορετική από οτι στην Ελλάδα θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις πολύ πιο ήσυχη, πολύ πιο ήρεμη, πολύ πιο ποιοτική. Δεν είναι η ζωή αυτή βέβαια για όλους, δεν είναι για τον άνθρωπο που θέλει φασαρία και αναρχία, δεν είναι για τον μέσο έλληνα, οι περισσότεροι έλληνες εδώ θα παθαίνανε κατάθλιψη, δεν θα άντεχαν την ηρεμία και την τάξη που υπάρχει. Προσωπικά δεν θέλω να πουλήσω μια διογκωμένη εικόνα, παρουσιάζω την αλήθεια. Στην Γερμανία μέχρι και ένας δάσκαλος Δημοτικού με κάποια χρόνια εμπειρία βγάζει πάνω από 4000 Ευρώ μικτά. Τα 3 με 3500 ευρώ μικτά είναι περίπου ο μέσος όρος όλων των εργαζόμενων εδώ. Στην Γερμανία βέβαια έχεις και πάρα πολλές εισφορές...όμως αν βγείς άνεργος παίρνεις για έναν χρόνο λεφτά σχεδόν ανάλογα του μισθού. Εγώ όταν πήρα μια περίοδο επίδομα ανεργίας έπαιρνα 1350 Ευρώ το μήνα καθαρά για 9 μήνες σχεδόν (το δικαιούσαι ένα χρόνο). Οταν βρήκα δουλειά Βερολίνο και έκανα μετακόμιση το ταμείο ανεργίας μου πλήρωσε 1300 Ευρώ για την μετακόμισή μου! πράγματα αδιανόητα στην ελλαδα....Για αυτό κιόλας πληρώνεις τόσες εισφορές στη Γερμανία, ώστε να υπάρχουν κοινωνικές παροχές αν τις χρειαστείς. Γενικά δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε, η Ελλάδα ειναι ακόμα μια μικρή αναπτυσσόμενη χώρα κ πολύ πίσω σε πολλούς τομείς, ακόμα και σε θέματα κοινής λογικής και ηθικής πλέον...ελπίζω και εμείς να βρούμε τα λογικά μας γιατί εδώ Ελλάδα είναι λίγοι οι οποίοι τρώνε πάρα πολλά και η πίτα μοιράζεται τελείως άδικα.
Καλα κανεις και παραθετεις την εμπειρία σου για να έχουμε και κάποιον που όντως πηγε και έκατσε να μας πει μερικά πραγματα... Μετα απο τόσες σελίδες

Ερώτησεις :
Τα 4000 μικτά ποσα είναι καθαρά ; για έναν δάσκαλο ας πουμε. Και τα παιρνει στα 40 του ;;;
Μπορείς επίσης να μας δώσεις στη Γερμανία ένα ποσο ενοικίου το μήνα για ένα σπίτι περιπου 50τμ;
Ρευμα; νερό; τα τρόφιμα δεν τα ρωτάω για το ξερω πανω κάτω ότι είναι ίδιες τιμές αλλά πες μας ποσο κοστίζει και ένα κιλό κοτόπουλο φιλέτο ας πουμε από τον χασάπη
Ασφάλιση υγείας από που έχεις ; συμπεριλαμβάνεται μέσα στα 4000 μικτά ;;; σου κρατάνε από το μισθο δηλαδή ;
Θέλω να δω στο τέλος ποσα μένουν σε έναν δάσκαλο ας πουμε με 10-15 χρόνια υπηρεσία.
Στα 35 με 40 ηλικιακά χρόνια δηλαδή.
Θεωρείς ότι η Κυπρος είναι καλυτερη πρωτη μετάβαση για κάποιον τρόπο πρωταρη ως προς τη μετανάστευση ;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.613 μηνύματα.

21-01-25

10:19
@Devil
Στα Γερμανικά δημόσια σχολεία όπως και σε δημόσια σχολεία του γερμανόφωνου κόσμου (Αυστρία, Ελβετία, Β.Ιταλία) δεν προσλαμβάνουν από χώρες εκτός γερμανόφωνου κόσμου εκτός και αν ο υποψήφιος έχει το δικό τους πτυχίο παιδαγωγικών με ποσόστωση ειδικότητας (δεύτερη ειδικότητα ή και υποειδικότητα). Γενικά, ο υποψήφιος εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει περάσει από ειδικές εξετάσεις (κάτι σαν ΑΣΕΠ) που διαφέρουν σε κάθε κρατίδιο ή καντόνι της χώρας. Ειδικότερα, ο υποψήφιος θα πρέπει να κάνει κάποια πρακτική ως δόκιμος εκπαιδευτικός για 2 χρόνια και με αξιολόγηση μέσω εξετάσεων (μίνι ΑΣΕΠ), μονιμοποιείται με συμβόλαιο αορίστου χρόνου και ετήσιες αξιολογήσεις.
Θυμάμαι σε ένα group στο FB, κάποιες Ελληνίδες έλεγαν ότι με πτυχίο Φιλολογίας, Ιστορίας, Φυσικής, ή Θεολογίας αναγκάστηκαν να διοριστούν ως βοηθοί τάξης ή ως εκπαιδευτικό προσωπικό για μαθητές δημοτικού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες σε Γερμανικό δημόσιο σχολείο. Κάποια κοπέλα έφτασε στο σημείο να θέσει το θέμα στην γυμνασιάρχη και αυτή της απάντησε τελείως ψυχρά, ότι δεν μπορούσε βάση νόμου να δικαιολογήσει 1 ειδικότητα σε 1 πτυχίο ως γνωστικό αντικείμενο. Άρα δεν θεωρούνταν ως ισόβαθμη του μέσου Γερμανού εκπαιδευτικού για τη πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση. Επίσης το Πτυχίο Παιδαγωγικής της Ελλάδας δεν πιστώνει ότι ο κάτοχος μπορεί να διδάξει π.χ. Βιολογία, Μαθηματικά, Χημεία, Γυμναστική κτλ, όπως ότι το Πτυχίο Μαθηματικών, ΤΕΦΑΑ, Χημείας δεν ανήκουν σε Παιδαγωγική Σχολή (για τη Β'Θμια Εκπαίδευση). Τα Ελληνικά πτυχία Πανεπιστημίων (εκτός από Ιατρική ή Μηχανικούς ή πιο εξειδικεύμενα αντικείμενα όπως ΙΤ) δεν εξηγούν συνοδευτικά σε τι ακριβώς ο κάτοχος μπορεί να εργαστεί ούτε τι είδους δεξιότητες και γνώσεις έχει, ώστε μια χώρα με διαφορετικό εργασιακό σύστημα να κατανοεί ακριβώς το προφίλ του πτυχιούχου. Αυτή η διαφορετικότητα υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου ... σε σχέση με την Ελλάδα.
Όσοι Έλληνες δουλεύουν ως καθηγητές σχολείων σε χώρες της Ευρώπης, συνήθως έχουν κάνει προπτυχιακές σπουδές εκπαιδευτικού στην οικεία χώρα ή αν πάνε απευθείας από την Ελλάδα, δουλεύουν μόνο σε διεθνή, δίγλωσσα ή οικοτροφεία-σχολεία.
Στα Γερμανικά δημόσια σχολεία όπως και σε δημόσια σχολεία του γερμανόφωνου κόσμου (Αυστρία, Ελβετία, Β.Ιταλία) δεν προσλαμβάνουν από χώρες εκτός γερμανόφωνου κόσμου εκτός και αν ο υποψήφιος έχει το δικό τους πτυχίο παιδαγωγικών με ποσόστωση ειδικότητας (δεύτερη ειδικότητα ή και υποειδικότητα). Γενικά, ο υποψήφιος εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει περάσει από ειδικές εξετάσεις (κάτι σαν ΑΣΕΠ) που διαφέρουν σε κάθε κρατίδιο ή καντόνι της χώρας. Ειδικότερα, ο υποψήφιος θα πρέπει να κάνει κάποια πρακτική ως δόκιμος εκπαιδευτικός για 2 χρόνια και με αξιολόγηση μέσω εξετάσεων (μίνι ΑΣΕΠ), μονιμοποιείται με συμβόλαιο αορίστου χρόνου και ετήσιες αξιολογήσεις.
Θυμάμαι σε ένα group στο FB, κάποιες Ελληνίδες έλεγαν ότι με πτυχίο Φιλολογίας, Ιστορίας, Φυσικής, ή Θεολογίας αναγκάστηκαν να διοριστούν ως βοηθοί τάξης ή ως εκπαιδευτικό προσωπικό για μαθητές δημοτικού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες σε Γερμανικό δημόσιο σχολείο. Κάποια κοπέλα έφτασε στο σημείο να θέσει το θέμα στην γυμνασιάρχη και αυτή της απάντησε τελείως ψυχρά, ότι δεν μπορούσε βάση νόμου να δικαιολογήσει 1 ειδικότητα σε 1 πτυχίο ως γνωστικό αντικείμενο. Άρα δεν θεωρούνταν ως ισόβαθμη του μέσου Γερμανού εκπαιδευτικού για τη πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση. Επίσης το Πτυχίο Παιδαγωγικής της Ελλάδας δεν πιστώνει ότι ο κάτοχος μπορεί να διδάξει π.χ. Βιολογία, Μαθηματικά, Χημεία, Γυμναστική κτλ, όπως ότι το Πτυχίο Μαθηματικών, ΤΕΦΑΑ, Χημείας δεν ανήκουν σε Παιδαγωγική Σχολή (για τη Β'Θμια Εκπαίδευση). Τα Ελληνικά πτυχία Πανεπιστημίων (εκτός από Ιατρική ή Μηχανικούς ή πιο εξειδικεύμενα αντικείμενα όπως ΙΤ) δεν εξηγούν συνοδευτικά σε τι ακριβώς ο κάτοχος μπορεί να εργαστεί ούτε τι είδους δεξιότητες και γνώσεις έχει, ώστε μια χώρα με διαφορετικό εργασιακό σύστημα να κατανοεί ακριβώς το προφίλ του πτυχιούχου. Αυτή η διαφορετικότητα υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου ... σε σχέση με την Ελλάδα.
Όσοι Έλληνες δουλεύουν ως καθηγητές σχολείων σε χώρες της Ευρώπης, συνήθως έχουν κάνει προπτυχιακές σπουδές εκπαιδευτικού στην οικεία χώρα ή αν πάνε απευθείας από την Ελλάδα, δουλεύουν μόνο σε διεθνή, δίγλωσσα ή οικοτροφεία-σχολεία.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.

21-01-25

10:29
Εγω τον ρωτάω για να δώ την αντιστοιχία μισθών Γερμανίας/Ελλάδας σε ένα βασικό επαγγελμα όπως ειναι αυτό του δασκάλου... απο εκει και πέρα θα υπολογίσουμε τι παίρνεις και τι μένει με τα βασικά.
σπίτι - ρευμα - τροφιμα - ιατρικη περίθαλψη...
στην Ελλάδα ξέρουμε ότι μία εκπαιδευτικός παίρνει με το ζόρι 1000 ευρώ και έχει μια υπηρεσία 10 χρονων.
Και το πρώτο 300αρι της φευγει στο ενοίκιο (μιλάμε για επαρχία πάντα).
Για Αθήνα δεν θα συζητήσω κάν ειναι τρελοί οι άνθρωποι.
στην Ελλάδα ξέρουμε ότι μία εκπαιδευτικός παίρνει με το ζόρι 1000 ευρώ και έχει μια υπηρεσία 10 χρονων.
Και το πρώτο 300αρι της φευγει στο ενοίκιο (μιλάμε για επαρχία πάντα).
Για Αθήνα δεν θα συζητήσω κάν ειναι τρελοί οι άνθρωποι.

nPb
Επιφανές μέλος

21-01-25

10:34
Εγω τον ρωτάω για να δώ την αντιστοιχία μισθών Γερμανίας/Ελλάδας σε ένα βασικό επαγγελμα όπως ειναι αυτό του δασκάλου... απο εκει και πέρα θα υπολογίσουμε τι παίρνεις και τι μένει με τα βασικά.
Στη Γερμανία δεν θεωρείται και τόσο γοητευτικό ή βασικό επάγγελμα πάντως.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 275 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- Ilma
- Reader
- GeorgePap2003
- taketrance
- Jack of Spades
- AggelikiGr
- American Economist
- Wonderkid
- Athens2002
- akis_95
- charmander
- Paragontas7000
- redpointer
- Scandal
- johnsala
- Entropy24
- Kate1914
- fmarulezkd
- ROM32
- Ryuzaki
- Unboxholics
- Kate333er
- back2967
- giorgos5002
- iew
- rafaela11
- giannhs2001
- pinkheart
- chester20080
- iminspain
- userguest
- BatGuin
- Andante
- Luludaki
- χημεια4λαιφ
- Ωρορα
- Memetchi
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- User2350
- Joji
- vasilis123321
- RPO
- A350
- fockos
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- theodle
- despoina13
- Jim4ever
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.