Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.

15-02-25

10:27
Αν για εσενα η ευτυχια κ τροπος ζωης, ειναι να πιεις ενα ποτο τοτε ειμαστε πραγματικα παρα πολλοι διαφορετικοι....! Καλα κανουν πολλες επιχειρησεις κ κλεινουν νωρις, γιατι το βραδυ ειναι για να πας να χαλαρωσεις και να κοιμηθεις κ οι εργαζομενοι εχουν κ οικογενειες....το βραδυ δεν ειναι για να γυριζεις μεθυσμενος αλα ελληνικα....και αν θες οπωσδηποτε να πιεις ποτο, παντου στο εξωτερικο τουλαχιστον γερμανια υπαρχουν κλαμπ, στεκια και οτι αλλες διασκεδασεις θελεις. Τωρα για τους μεθυσμενους ναι ειναι πραγματικοτητα, θα δεις αρκετους...στην Ελλαδα ομως ειναι ολα ροδινα που βλεπεις ναρκομανεις, ζητιανους, επαιτες κ ανθρωπους αναπηρους μεσα στη μεση του δρομου να παρακαλανε για λιγα ευρω? Μην τα βλεπουμε μονοπλευρα. Κ στην ελλαδα αληθεια δεν μεθανε που γινεται χαμος με τα τροχαια το βραδυ....???
Η Ελλάδα είναι τοπ στη διασκέδαση!!! Ειδικά η Αθήνα! Απαπαπα ποσο ξενερωτοι είναι οι ξένοι που κλείνουν απο τις 9.
Δω έχουμε τον Κυρ Παντελή που τιγκάρει τα μαγαζιά με κόσμο και ειναι ολοι σα σαρδελες. Πραγματική διασκέδαση μαζί με ντουμάνι από τσιγάρα βεβαίως.
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Andante αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.

15-02-25

10:33
Χαχαχα...και ολοι κοιτανε τα κινητα τους..."φοβερη διασκέδαση"...Η Ελλάδα είναι τοπ στη διασκέδαση!!! Ειδικά η Αθήνα! Απαπαπα ποσο ξενερωτοι είναι οι ξένοι που κλείνουν απο τις 9.
Δω έχουμε τον Κυρ Παντελή που τιγκάρει τα μαγαζιά με κόσμο και ειναι ολοι σα σαρδελες. Πραγματική διασκέδαση μαζί με ντουμάνι από τσιγάρα βεβαίως.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

15-02-25

10:34
ΣΧολιαζω αυτο και το κλεινω ,ξεχασες να δεις το κομματι που αναφερω τις δυσκολιες της Ελλαδας .Σε συγχαιρω πραγματικα αν εσυ σαν ανωτερος ανθρωπος δεν εχεις την παραμικρη πικρα μεσα σου και τα βλεπεις ολα ιδανικα στην Ελλαδα...μηπως εσυ εισαι ο ινσταγκραμικος που θες να παρουσιασεις την τελεια ζωη και να διαφημισεις την "απολυτη ψυχικη ηρεμια" σου σε ενα φορουμ? Μην προσπαθεις να μου βαλεις την ταμπελα του "μελαγχολικου, απογοητευμενου, περιεργου" που δεν τ αρεσει η χωρα του, αυτο δεν ειναι σωστό. Μιλαμε για 3 βασικα πραγματα κ εγω αναφερω πραγματικοτητες κ απο τις δυο χωρες. Ψυχρα, χωρις συναισθηματισμους.
- Αξιοκρατια, μισθοι, ευκαιριες εργασιας, εργασιακο περιβαλλον. Αν δεν ζησεις την διαφορα στο πετσι σου δεν μπορεις να με καταλαβεις....και ναι ειχα κ την επιλογη να μεινω Ελλαδα, αλλα τολμησα γιατι δεν φοβαμαι να δοκιμαζω καινουργια πραγματα.
- Γενικοτερο αισθημα ασφαλειας, προσωπικης, οικογενειακης κτλπ.
- Εμπειρια απο υπηρεσιες, συναναστροφη με το κρατος
- Γενικοτερη ποιοτητα ζωης, ποιοτητα αστικου περιβαλλοντος κτλπ.
Ε λοιπον σε αυτους τους τομεις οπως κ να το κανουμε υστερουμε σε μεγαλο βαθμο απο αλλες χωρες της Ευρωπης και οταν το λεω αυτό, δεν θελω να ριξω την Ελλαδα, ουτε να κανω καποια ψυχολογική αυτορύθμιση ,αλλα μελλοντικά να δω την Ελλαδα να βελτιωνεται κ να εξελίσσεται κ σε αυτους τους τομείς γιατί ο κοσμος το αξίζει! Αν εσενα σου αρεσει η στασιμοτητα κ δεν θες να δεις βελτιωση στη χωρα σου δικαιωμά σου! Πολλοι ομως θελουμε αλλαγή, θελουμε βελτιωση!
Οπως ξεχασες να δεις το σημαντικοτερο ..
Επιλεγω ακομα και στο τυφωνα να πιαστω απο κλαδακι και να βρω το θετικο οχι να φυγω .
Κανενας δεν ειπε οτι η ζωη ειναι ευκολη .
Τα υπολοιπα δεν εχουν νοημα τα ειπαμε ,εσυ εστιαζεις επιλεκτικα στα ασχημα και εθελοτυφλεις σε φονους .
Αρα αυτο που μου προσαπτεις τωρα το κανεις

Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

15-02-25

10:37
Παλι μομφή εναντίον των "φυγόπονων" ανθρώπων που πηγαν στο εξωτερικό. Μου αρεσουν πολλοι οι ψυχολογικες αναλυσεις σου. Δυστυχως ειναι δυσκολη η συζήτηση με αυτον τον τροπο. Αν το δουμε αλλιως μπορω και εγω να σε πω φυγοπονο που φοβηθηκες να αποχωριστεις την ασφαλεια της οικογενειας σου, της παρεας σου και δεν τολμησες, δεν ρισκαρες. Ειναι πως το βλεπει ο καθενας....ΣΧολιαζω αυτο και το κλεινω ,ξεχασες να δεις το κομματι που αναφερω τις δυσκολιες της Ελλαδας .
Οπως ξεχασες να δεις το σημαντικοτερο ..
Επιλεγω ακομα και στο τυφωνα να πιαστω απο κλαδακι και να βρω το θετικο οχι να φυγω .
Κανενας δεν ειπε οτι η ζωη ειναι ευκολη .
Τα υπολοιπα δεν εχουν νοημα τα ειπαμε ,εσυ εστιαζεις επιλεκτικα στα ασχημα και εθελοτυφλεις σε φονους .
Αρα αυτο που μου προσαπτεις τωρα το κανεις![]()
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.222 μηνύματα.

15-02-25

10:39
Υπεργενικευεις κι εσύ όπως ο άλλος που μόνο ότι δε μας δέρνουν από το πρωί ως το βράδυ οι ντόπιοι εργοδότες δεν έλεγε.Πηγαινοερχομαι και στο εξωτερικό λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Όλα 9 ώρα κλείνουν
Το «εξωτερικό» ποιο είναι ακριβώς στη συγκεκριμένη περίπτωση; Πήγες σε όλες τις πόλεις του κόσμου και τα είδες αυτά;
Οι εκατομμύρια έλληνες του εξωτερικού έρχονται σύσσωμοι στην Ελλάδα για εξετάσεις, τι λες βρε παιδί μου. Παλι καλά που δεν έχει καταρρεύσει ακόμα το ΕΣΥ να λέμε.Υπεροχα συστημα υγείας που μεταξυ μας τωρα ΟΛΟΙ του εξωτερικου ΟΛΟΙ ομως οταν ερχονται για διακοπες στην Ελλαδα εδω κανουν εξετασεις
Για όσους έρχονται, ο λόγος είναι σε μεγάλο βαθμό η ελληνική νοοτροπία και το πως έχουμε μάθει πως όταν έχουμε έναν πονοκέφαλο ζητάμε από το γιατρό να μας γράψει καμία δεκαριά εξετάσεις, από γενική αίματος μέχρι ενδοσκοπήσεις, υπέρηχους και δε ξέρω εγώ τι άλλο.
Σε άλλα συστήματα υγείας είναι πιο συνετοί, και δε γραφουν εξετάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους.
Ούτε τη νοοτροπία του Άγγλου, του Κινέζου, του Ρώσου, του Αμερικάνου κλπ πουθενά.Εδω εισαι λαθος και μιλαω καθαρα για νοοτροπια .
Την νοοτροπια του Ελληνα πουθενα .
Απλά είμαστε Έλληνες και σε αυτό έχουμε μεγαλώσει και συνηθίσει.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

15-02-25

10:41
Φυσικα αγαπη μου βαπτισε το οπως θες ,ακομα και ανασφαλεια .Δεν με ενοχλει καθολουΠαλι μομφή εναντίον των "φυγόπονων" ανθρώπων που πηγαν στο εξωτερικό. Δυστυχως ειναι δυσκολη η συζήτηση με αυτον τον τροπο. Αν το δουμε αλλιως μπορω και εγω να σε πω φυγοπονο που φοβηθηκες να αποχωριστεις την ασφαλεια της οικογενειας σου, της παρεας σου και δεν τολμησες, δεν ρισκαρες. Ειναι πως το βλεπει ο καθενας....
Το ζητουμε ποιο ειναι ομως .
Εμεινα και δουλευω και ΕΧΩ αυτα που καποιοι κάλλιστα θα πω εγω τα εβαλαν στα ποδια .Δεν το λεω ομως ,εσυ το ειπες !
Συμφωνουμε λοιπον οπως το βαπτιζει ο καθενας για να εχει καλα !
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

15-02-25

10:46
Συγχαρητήρια μπράβο!Φυσικα αγαπη μου βαπτισε το οπως θες ,ακομα και ανασφαλεια .Δεν με ενοχλει καθολου
Το ζητουμε ποιο ειναι ομως .
Εμεινα και δουλευω και ΕΧΩ αυτα που καποιοι κάλλιστα θα πω εγω τα εβαλαν στα ποδια .Δεν το λεω ομως ,εσυ το ειπες !
Συμφωνουμε λοιπον οπως το βαπτιζει ο καθενας για να εχει καλα !
adams33
Δραστήριο μέλος

15-02-25

10:48
Αχ σε ευχαριστω μαναρι μου και σε ειχα παρεξηγήσειΣυγχαρητήρια μπράβο!

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αμεεεε ουκ ολιγες !Μιση ειμαι και απο Ιταλια λογο μητερας αλλα ο μπαμπας μου με μεγαλωσε και το ιταλικο μου κομματι δεν ξερω αν υπαρχει καπου μεσα μου ...μονο εξωτερικα απ οτι λενε επειδη μοιαζω στην μανουλα μου χαχαΥπεργενικευεις κι εσύ όπως ο άλλος που μόνο ότι δε μας δέρνουν από το πρωί ως το βράδυ οι ντόπιοι εργοδότες δεν έλεγε.
Το «εξωτερικό» ποιο είναι ακριβώς στη συγκεκριμένη περίπτωση; Πήγες σε όλες τις πόλεις του κόσμου και τα είδες αυτά;

Δεν συμφωνω σε αυτο δικαιολογησα πιο πανωΟι εκατομμύρια έλληνες του εξωτερικού έρχονται σύσσωμοι στην Ελλάδα για εξετάσεις, τι λες βρε παιδί μου. Παλι καλά που δεν έχει καταρρεύσει ακόμα το ΕΣΥ να λέμε.
Για όσους έρχονται, ο λόγος είναι σε μεγάλο βαθμό η ελληνική νοοτροπία και το πως έχουμε μάθει πως όταν έχουμε έναν πονοκέφαλο ζητάμε από το γιατρό να μας γράψει καμία δεκαριά εξετάσεις, από γενική αίματος μέχρι ενδοσκοπήσεις, υπέρηχους και δε ξέρω εγώ τι άλλο.
Σε άλλα συστήματα υγείας είναι πιο συνετοί, και δε γραφουν εξετάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους.
Α γεια σου !Αν μεγαλωνα στην ιταλια θα σου μιλουσα αλλιως αν και δε διαφερουμε και σε πολλαΟύτε τη νοοτροπία του Άγγλου, του Κινέζου, του Ρώσου, του Αμερικάνου κλπ πουθενά.
Απλά είμαστε Έλληνες και σε αυτό έχουμε μεγαλώσει και συνηθίσει.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.142 μηνύματα.

15-02-25

11:38
Εξαρτάται ποσο μπορούν να πληρωνουν οι άλλοι για σενα! Εξαρτάται κάτι ζωή θες εσυ σαν φοιτητής-αν θες να εισαι η μέση 20χρονη που γυρνάει όλα τα νησιά το καλοκαίρι δεν ξέρω πόσοι είναι διατεθειμένοι να πληρωνουν για σενα για να κανεις εσυ «ζωή Ωναση»Ελλαδα ειναι καλα μονο οσο εισαι φοιτητης κ καποιοι αλλοι πληρωνουν για σενα αρα μπορεις να κανεις την ανεμελη ζωαρα!
Γενικά θεωρώ πως όσοι βρίσκονται σε ένα οικονομικό επιπεδο από τη μέση και λίγο πιο κάτω δεν περνάνε καθόλου καλά στη ζωη τους εδώ στην Ελλάδα,είναι απόμακροι και έχουν καταθλιπτική ζωη…
Αυτό παλιά δεν συνέβαινε καθώς η μεσσαια τάξη μπορούσε να περάσει αρκετά καλά τη ζωή της εδώ με διασκέδαση και διακοπές και με ένα αρκετά τιμιο κόστος ζωής
adams33
Δραστήριο μέλος

15-02-25

12:57
και που τα βρισκουν αυτοι τα λεφτα αγαπουλα μου ;Ελλαδα ειναι καλα μονο οσο εισαι φοιτητης κ καποιοι αλλοι πληρωνουν για σενα αρα μπορεις να κανεις την ανεμελη ζωαρα!
Μην πουμε για αυτους που τους στέλνουν Κυπρο Σοφια Ιταλια .Πακετο!Αγγλια δεν βαζω γιατι εκει ειναι η αφροκρεμα .
Αχ μωρε κριμα τους Ελληνε που μενουν Ελλαδα δεν εχουν λεφτα στη φτωχεια και στη ανέχεια είμαστε

nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.610 μηνύματα.

15-02-25

14:10
Κοίτα αυτό δεν ισχύει πάντα εφόσον εγώ προσωπικά αυτή τη στιγμή γνωρίζω ενα Έλληνα που εργάζεται στο εξωτερικό και έχει μια από τις καλύτερες θέσεις στην Amazon και έναν στην Πολωνία που ηγείται μεγάλης νομικής εταιρείας.
Που τωρα ε ; στην Πολωνία που υπάρχει και άλλο καθεστώς ,σοβιετικο ,σε σχέση με τις άλλες χώρες.
Εκεί να δεις ρατσισμό που βιώνουν οι Έλληνες.
Εκεί να δεις τι λένε για το πόσο τεμπέληδες δήθεν είμαστε αλλά το παιδί αυτό μέσα σε 5 χρόνια κατάφερε κάτι που άλλος παλεύει πολλά περισσότερο. Να πω ότι αυτό το παιδί έχει πρόταση από Ελλάδα με μισθό 12000 χιλιάρικα και όμως παραμένει Εκεί..
Δεν εκμηδενίζω τη διαμονή στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα. Απλά, δεν μου αρέσει αυτή η υπερπροβολή ως λύση επαγγελματικής αποκατάστασης ότι μόνο στο εξωτερικό υπάρχουν ευκαιρίες. Και αν υπάρχουν, η διαδικασία διαφέρει ανά περίπτωση υποψηφίου. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες που σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι κατανοητοί. Επίσης το εξωτερικό δεν είναι μόνο η δουλειά. Εκεί γίνεται η παρεξήγηση.
Καταλαβαίνω καλά ότι πολλοί Έλληνες που αποφασίζουν να μεταναστεύσουν το κάνουν για καθαρά λόγους επιβίωσης γιατί τρέχουν ενοίκια, δάνεια κτλ ή υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα που τους αναγκάζουν για μετανάστευση. Δεν μας λέει ο καθένας την αλήθεια του.

Εκμετάλλευση υπάρχει παντού. Απλά στο εξωτερικό συνήθως λόγω πλύσης και μόδας περί καριέρας δεν γίνεται εύκολα κατανοητή η εκμετάλλευση. Ο άλλος και να τον πηδάνε στο εξωτερικό, θα λέει ότι είναι ωραία προκειμένου να μην χάσει τη θέση του. Βλέπεις η αποκαθήλωση με την επιστροφή δεν είναι εύκολη σε όλους. Είναι και λίγο θέμα χαρακτήρα του άλλου.
Η amarelia και ο jack έχουν εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στο εξωτερικό.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.

15-02-25

14:18
Μια υποκειμενική οπτική δώσανε( και πολλές εσκεμμένες και μη ανακρίβειες) και τίποτα άλλο και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα.
Αστείο είναι πάντως που επιμένετε μερικοί να θεωρείτε ότι όλοι όσοι φεύγουν για έξω ζουνε τσίμα τσίμα ή τους εκμεταλλεύονται κάποια ανώνυμα αφεντικά κοκ. Όσες ανακρίβειες λέει η μια πλευρά τόσες περισσότερες λέει και η άλλη. Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.

15-02-25

14:30
Σε αυτό μάλλον το πρόβλημα είναι ο κύκλος σου πιο πολύ.Απλά με εκνευρίζει γιατί θα πρέπει να δίνω λογαριασμό γιατί δεν είμαι στο εξωτερικό, επειδή οι άλλοι πάνε. Επειδή οι άλλοι κάνουν αυτό ή εκείνο. Αυτή η ερώτηση που γίνεται είναι λίγο άβολη και τοξική. Δεν δέχομαι την ισοπεδωτική γενίκευση ότι στην Ελλάδα μένουν οι κοπρίτες και ότι στο εξωτερικό πάνε μόνο τα ταλέντα. Αυτό το λένε μόνο οι Έλληνες μεταξύ άλλων μεταναστών.
Πολλοί πιστεύουν διάφορες γενικεύσεις αλλά δεν χρειάζεται να δίνεις και σημασια.
Είναι σαν αυτό που λέγανε πιο παλιά κυρίως αλλά και ακόμα μερικοί ότι "μα ο Γιαννάκης τόσο έξυπνο παιδί και καλός μαθητής γιατί σπουδάζει τα τάδε και οχι γιατρός/δικηγόρος".
Και αυτό όμως δεν είναι μια αντίστοιχη γενίκευση; Οτι δηλαδή για να μετανάστευσει κάποιος πρέπει να ζει στην φτώχεια και να μην μπορεί να βρει δουλειά στη χώρα;Υπάρχουν όμως και Έλληνες που δεν ζουν στη φτώχεια, έχουν δουλειά, δεν είναι βύσματα, δεν ψάχνουν να χωθούν στο δημόσιο, ούτε έχουν οικογενειακά προβλήματα. Οπότε δεν βρίσκω το λόγο γιατί θα πρέπει να μεταναστεύσουν.
Βρίσκω αρκετούς λόγους που κάποιος που είναι σε μια οκ κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να θέλει να μετανάστευσει.
Από απλή περιέργεια να ζήσει κάτι διαφορετικό και να δει τι του ταιριάζει καλύτερα μέχρι το να θέλει να βρει κάτι ακόμα καλύτερο ή να προσπαθήσει να κυνηγήσει μεγαλύτερη καριέρα σε χώρα που θεωρεί ότι υπάρχουν περισσότερες προοπτικές να φτάσεις ψηλά.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

15-02-25

14:31
Ακραίες γενικεύσεις από κάποιoν που δήθεν γράφει ως αντικειμενικός.Δεν εκμηδενίζω τη διαμονή στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα. Απλά, δεν μου αρέσει αυτή η υπερπροβολή ως λύση επαγγελματικής αποκατάστασης ότι μόνο στο εξωτερικό υπάρχουν ευκαιρίες. Και αν υπάρχουν, η διαδικασία διαφέρει ανά περίπτωση υποψηφίου. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες που σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι κατανοητοί. Επίσης το εξωτερικό δεν είναι μόνο η δουλειά. Εκεί γίνεται η παρεξήγηση.
Καταλαβαίνω καλά ότι πολλοί Έλληνες που αποφασίζουν να μεταναστεύσουν το κάνουν για καθαρά λόγους επιβίωσης γιατί τρέχουν ενοίκια, δάνεια κτλ ή υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα που τους αναγκάζουν για μετανάστευση. Δεν μας λέει ο καθένας την αλήθεια του.Υπάρχουν όμως και Έλληνες που δεν ζουν στη φτώχεια, έχουν δουλειά, δεν είναι βύσματα, δεν ψάχνουν να χωθούν στο δημόσιο, ούτε έχουν οικογενειακά προβλήματα. Οπότε δεν βρίσκω το λόγο γιατί θα πρέπει να μεταναστεύσουν. Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Επίσης δεν είναι εύκολο να μεταναστεύσει κάποιος για άλλους λόγους (π.χ. περιουσία). Απλά με εκνευρίζει γιατί θα πρέπει να δίνω λογαριασμό γιατί δεν είμαι στο εξωτερικό, επειδή οι άλλοι πάνε. Επειδή οι άλλοι κάνουν αυτό ή εκείνο. Αυτή η ερώτηση που γίνεται είναι λίγο άβολη και τοξική. Δεν δέχομαι την ισοπεδωτική γενίκευση ότι στην Ελλάδα μένουν οι κοπρίτες και ότι στο εξωτερικό πάνε μόνο τα ταλέντα. Αυτό το λένε μόνο οι Έλληνες μεταξύ άλλων μεταναστών.
Εκμετάλλευση υπάρχει παντού. Απλά στο εξωτερικό συνήθως λόγω πλύσης και μόδας περί καριέρας δεν γίνεται εύκολα κατανοητή η εκμετάλλευση. Ο άλλος και να τον πηδάνε στο εξωτερικό, θα λέει ότι είναι ωραία προκειμένου να μην χάσει τη θέση του. Βλέπεις η αποκαθήλωση με την επιστροφή δεν είναι εύκολη σε όλους. Είναι και λίγο θέμα χαρακτήρα του άλλου.
Προφανώς και οι λόγοι δεν είναι ΜΟΝΟ αυτοί που γράφεις ή θέλεις να πιστεύεις. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως :
- Αντικείμενο εξειδίκευσης
- Αξιοκρατία
- Φιλοδοξία
Δημοσίευσες πριν καιρό άρθρο που έγραφε, ψευδώς, ότι 6 στους 10 ακαδημαϊκούς θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αμέλησες εκ προθέσεως, μπορεί και όχι, να παραθέσεις το παρακάτω άρθρο :

Σε πορεία εκτροχιασμού η έρευνα στην Ελλάδα;
«Εκτροχιασμός» της έρευνας θα οδηγήσει σε νέο κύμα απώλειας χιλιάδων επιστημόνων προς το εξωτερικό και θα έχει μεγάλο κόστος στην επιστήμη και στην οικονομία της χώρας.
Ο Λόης Λαμπριανίδης που έτρεξε την δημοσκοπική έρευνα για το brain gain έχτισε μια σειρά ερωτηματολογίων που κατέληξε ότι δεν φεύγουν για τα χρήματα.

Brain drain: Τα μυαλά δεν φεύγουν μόνο για τα χρήματα
Οι παράγοντες που οδήγησαν Ελληνες επιστήμονες να μεταναστεύσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης και γιατί δεν επιστρέφουν.
Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες δεν φεύγουν για τα χρήματα και είναι το φυσιολογικό. Φεύγουν λόγω ελλιπέστατου οικοσυστήματος που θα συνδράμει στην εξέλιξή τους. Ειδικότερα στον τομέα της έρευνας, παρά την πληθώρα μυαλών που κατέχει η χώρα, οι υποδομές και οι χρηματοδοτήσεις είναι ανεπαρκείς. Ως αποτέλεσμα αρκετοί επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ώστε να είναι σε θέση να εργαστούν στο αντικείμενο εξειδίκευσής τους.
ΥΓ : Αν παρατηρήσετε κανένας δεν έχει αναφέρει την Αμερική ή τον Καναδά, αλλά παραμένουν μόνο στο στενό χώρο της ΕΕ. Είναι απορίας άξιο που κάποιος δεν δισταρεβλώνει την κατάσταση για την Αμερική, τον Καναδά ή την Αυσταλία.
Μήπως τελικά αυτή η διαστρέβλωση που επιχειρείτε, οφείλετε καθαρά και μόνο σε προσωπικές εμπειρίες ;
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.314 μηνύματα.

15-02-25

14:36
Είσαι σίγουρος για αυτό;Αξιοκρατία
Η δική μου εμπειρία απο το εξωτερικό μου έδειξε πως ανώτερες θέσεις παίρναν όσοι γλείφαν κ@λους και οχι όσοι είχαν τα αντίστοιχα καλύτερα skills.
adams33
Δραστήριο μέλος

15-02-25

14:36
Τα ακουω ολα αυτα που αναφερεις και δεν μπορω να μη συμφωνήσω .Δεν εκμηδενίζω τη διαμονή στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα. Απλά, δεν μου αρέσει αυτή η υπερπροβολή ως λύση επαγγελματικής αποκατάστασης ότι μόνο στο εξωτερικό υπάρχουν ευκαιρίες. Και αν υπάρχουν, η διαδικασία διαφέρει ανά περίπτωση υποψηφίου. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες που σε πρώτη ανάγνωση δεν είναι κατανοητοί. Επίσης το εξωτερικό δεν είναι μόνο η δουλειά. Εκεί γίνεται η παρεξήγηση.
Καταλαβαίνω καλά ότι πολλοί Έλληνες που αποφασίζουν να μεταναστεύσουν το κάνουν για καθαρά λόγους επιβίωσης γιατί τρέχουν ενοίκια, δάνεια κτλ ή υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα που τους αναγκάζουν για μετανάστευση. Δεν μας λέει ο καθένας την αλήθεια του.Υπάρχουν όμως και Έλληνες που δεν ζουν στη φτώχεια, έχουν δουλειά, δεν είναι βύσματα, δεν ψάχνουν να χωθούν στο δημόσιο, ούτε έχουν οικογενειακά προβλήματα. Οπότε δεν βρίσκω το λόγο γιατί θα πρέπει να μεταναστεύσουν. Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Επίσης δεν είναι εύκολο να μεταναστεύσει κάποιος για άλλους λόγους (π.χ. περιουσία). Απλά με εκνευρίζει γιατί θα πρέπει να δίνω λογαριασμό γιατί δεν είμαι στο εξωτερικό, επειδή οι άλλοι πάνε. Επειδή οι άλλοι κάνουν αυτό ή εκείνο. Αυτή η ερώτηση που γίνεται είναι λίγο άβολη και τοξική. Δεν δέχομαι την ισοπεδωτική γενίκευση ότι στην Ελλάδα μένουν οι κοπρίτες και ότι στο εξωτερικό πάνε μόνο τα ταλέντα. Αυτό το λένε μόνο οι Έλληνες μεταξύ άλλων μεταναστών.
Ανεφερα ηδη ενα μεγαλο παραδειγμα με τα παιδια που σπουδαζουν εξωτερικο ή Ελλαδα πληρως εξαρτωμενα απο Ελληνικες οικογενειες .
Τυχαινει να εχω γνωστο στο πανεπηστημιο της Κυπρου και της Σοφιας .
Η Κυπρος ειναι πανακριβη ακομα και στο σουπερ μαρκετ και ομως εχει παρα πολλους Ελληνες φοιτητες .
Μην μιλησω για τα παιδια που σπουδαζουν στο αγγλικο πανεπηστημιο της Σοφιας .Η Σοφια πλεον ειναι απλησίαστη σε τιμες ενοικιων και διδακτρα και ομως εκει βραζει ο τοπος απο Ελληνες .Τα σουπερ μαρκετ απλησιαστα .
Αν υπολογισω και τα χρηματα των εδω ενοικιων που χρειαζονται τα παιδια ,αληθεια πως βρισκονται αυτα τα λεφτα ;
Να πω και τα φροντηστηρια που κανουν τα παιδια ακομα και στα ελληνικα πανεπηστημια και το κοστος αυτων ;
Αντε σταματαω γιατι κατ αλλα ο Ελληνα πεθαινει της πεινας εδω μεσα και οχι τιποτα τα βλεπω και γραφονται απο 21 χρονα που ακομα το γαλα της μανας τους δεν εχει ζυμωθεί στην εργασια και θελουν να βρουν πρωτη δουλεια με 3000 χιλιαρικα μισθο .

Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

15-02-25

14:38
Μάλιστα.Είσαι σίγουρος για αυτό;
Η δική μου εμπειρία απο το εξωτερικό μου έδειξε πως ανώτερες θέσεις πέρναν όσοι γλείφαν κ@λους και οχι όσοι είχαν τα αντίστοιχα καλύτερα skills.
Η αξιοκρατία περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργία θεσμών πέρα φυσικά του εργασιακού τομέα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πόσοι είναι αυτοί που σπουδάζουν στην Σόφια και στην Κύπρο ; Θα γέμιζαν ένα ΟΑΚΑ ;Τα ακουω ολα αυτα που αναφερεις και δεν μπορω να μη συμφωνήσω .
Ανεφερα ηδη ενα μεγαλο παραδειγμα με τα παιδια που σπουδαζουν εξωτερικο ή Ελλαδα πληρως εξαρτωμενα απο Ελληνικες οικογενειες .
Τυχαινει να εχω γνωστο στο πανεπηστημιο της Κυπρου και της Σοφιας .
Η Κυπρος ειναι πανακριβη ακομα και στο σουπερ μαρκετ και ομως εχει παρα πολλους Ελληνες φοιτητες .
Μην μιλησω για τα παιδια που σπουδαζουν στο αγγλικο πανεπηστημιο της Σοφιας .Η Σοφια πλεον ειναι απλησίαστη σε τιμες ενοικιων και διδακτρα και ομως εκει βραζει ο τοπος απο Ελληνες .Τα σουπερ μαρκετ απλησιαστα .
Αν υπολογισω και τα χρηματα των εδω ενοικιων που χρειαζονται τα παιδια ,αληθεια πως βρισκονται αυτα τα λεφτα ;
Να πω και τα φροντηστηρια που κανουν τα παιδια ακομα και στα ελληνικα πανεπηστημια και το κοστος αυτων ;
Αντε σταματαω γιατι κατ αλλα ο Ελληνα πεθαινει της πεινας εδω μεσα και οχι τιποτα τα βλεπω και γραφονται απο 21 χρονα που ακομα το γαλα της μανας τους δεν εχει ζυμωθεί στην εργασια και θελουν να βρουν πρωτη δουλεια με 3000 χιλιαρικα μισθο .![]()
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.314 μηνύματα.

15-02-25

14:39
Συμφωνώ αλλά στον εργασιακό τομέα δεν είναι αξιοκρατικά τα πράγματα σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.Μάλιστα.
Η αξιοκρατία περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργία θεσμών πέρα φυσικά του εργασιακού τομέα.
Δεν έχω εμπειρία απο εργασία στον ακαδημαϊκό τομέα ή στο δημόσιο βέβαια μπορεί εκεί να υπάρχει
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.222 μηνύματα.

15-02-25

15:01
«Η αμαρελια κι ο Τζακ έχουν εξηγήσει τη γίνεται στο εξωτερικό, οι υπόλοιποι δε συμφωνούν με τη μιζέρια μου άρα δε ξέρουν τι λένε»Μια υποκειμενική οπτική δώσανε( και πολλές εσκεμμένες και μη ανακρίβειες) και τίποτα άλλο και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα.
Αστείο είναι πάντως που επιμένετε μερικοί να θεωρείτε ότι όλοι όσοι φεύγουν για έξω ζουνε τσίμα τσίμα ή τους εκμεταλλεύονται κάποια ανώνυμα αφεντικά κοκ. Όσες ανακρίβειες λέει η μια πλευρά τόσες περισσότερες λέει και η άλλη. Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση.

nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.610 μηνύματα.

15-02-25

15:06
Συμφωνώ αλλά στον εργασιακό τομέα δεν είναι αξιοκρατικά τα πράγματα σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.
Δεν έχω εμπειρία απο εργασία στον ακαδημαϊκό τομέα ή στο δημόσιο βέβαια μπορεί εκεί να υπάρχει
Το Πανεπιστήμιο σε μια χώρα κεντρικής Ευρώπης έχει και αυτό τις ομάδες του και όσο περισσότερο για ομάδες ακούς, τόσο για περισσότερη κλίκα να είσαι προετοιμασμένη. Υπάρχουν οι μεγάλοι καθηγητές που είναι οι εκδότες των περιοδικών δημοσίευσης και αποτελούν την επιτροπή θεματικής ενότητας που εποπτεύει μπορεί και 5000 υποψήφιους διδάκτορες από ένα δίκτυο Πανεπιστημίων σε όλη τη Γερμανία, Αυστρία κτλ ανάλογα το αντικείμενο και τη χώρα. Υπάρχουν και οι υποψήφιοι μεταδιδάκτορες. Υπάρχει μια σκάλα που κάποιος θα πρέπει να ανέβει αν δεν τον πετάξει κάποιος κάτω. Είναι η σκάλα της ακαδημίας, με πρώτη βαθμίδα τον υποψ.διδάκτορα. Είναι ο πάτος της ακαδημαϊκής ιεραρχίας. Η λογική είναι η συχνή δημοσίευση και φυσικά σύμφωνα με τα δεδομένα του επιβλέποντα. Άρα εξ' ορισμού η έρευνα είναι biased. Eλεγχόμενη και ημιχρηματοδοτούμενη για να υπάρχει μισθός. Όσο δημοσιεύσεις τόσο πληρώνεσαι. Πρέπει ετησίως να συμμετέχεις σε μια σειρά παράλληλων δραστηριοτήτων π.χ. συνέδρια, παραδόσεις μαθημάτων και διόρθωση διαγωνισμάτων, τυπικές άνοστες συναντήσεις της βδομάδας με την ομάδα ή με τους συναδέλφους ερευνητές. Γενικά επικρατεί ένα κλίμα όχι και τόσο υποστηρικτικό. Κάποιος θέλει να ωφεληθεί από σένα με όποιο κόστος. Δεν σου εγγυώνται τίποτα, ακόμη και αν το θέμα έρευνας είναι ... λάθος. Απλά μπορεί να ακυρωθεί η θέση σου. Θα σε αντικαταστήσουν. Δεν τρέχει και τίποτα.
Επίσης, αυτό που είναι κάπως τοξικό είναι η συμπεριφορά καθηγητών εν ώρα συνεδρίων που είτε ξύνουν τη μύτη τους, είτε έχουν κλειστή την κάμερα, είτε διαβάζουν άλλο βιβλίο όσο παρουσιάζει κάποιος και στο τέλος είναι 2-3 που μονοπωλούν με δύσκολες ερωτήσεις σ' ένα ακροατήριο 20-80 άτομα. Εκεί θα πρέπει να απαντήσεις ότι σε ρωτήσουν, ειδάλλως θα έχεις θέμα μετά από τον καθηγητή που σε επιβλέπει, επειδή χάνει ακαδημαϊκή αξία. Το αστείο είναι ότι σε συνέδρια που συμμετείχα, στο chatroom σε ιδιωτικά κανάλια, έπεφτε άγριο κουτσομπολιό ποιος ρωτούσε, τι ρωτούσε, αν ήταν καλός, ή γενικά πως να τον αποφύγεις αν ρωτηθείς. Γερμανός συνάδελφος το έπαιξε άρρωστος με πυρετό για να αποφύγει ανάλυση της ομιλίας του μετά την παρουσίαση. Ήμουν μπροστά στην συζήτηση και ένας καθηγητής από την γενική ερευνητική κοινότητα απλά ήθελε να εξετάσει κάποια πράγματα στις διαφάνειες ξανά. Ο επιβλέπων εννοείται ότι τον κάλυψε αμέσως ενώ σε παρόμοιο σκηνικό, δεν είχα καμία κάλυψη, εγώ έπρεπε να ξελασπώσω την εξαφανισμένη ομάδα μου επιστημονικά.

Δεν είναι όλοι έτσι. Φυσικά και θα γνωρίσεις καλά άτομα που σέβονται την επιστήμη και τους συνεργάτες τους. Όμως ο γενικός κανόνας των ακαδημαϊκών σε ανταγωνιστικά αντικείμενα που παίζουν πολλά χιλιάρικα ευρώ σε ερευνητικά πακέτα και τρώνε πολλοί, από εταιρίες, οργανισμοί, εκδοτικοί οίκοι επιστημονικών περιοδικών και Πανεπιστήμια, ξενοδοχεία ... και πολιτικοί, εννοείται ότι υπάρχει ένα ποσοστό διαφθοράς. Η πίεση χρόνου οδηγεί σε αναγκαστικό κλέψιμο εργασιών, έτοιμων λύσεων, κτλ (και σε διώχνουν μετά για να μην ενοχλείς) γιατί κανείς δεν εξετάζει τι δημοσιεύεις μετά από 1 χρόνο. Σημασία έχει να δημοσιεύεις με ταχύτητα που ορίζεται από την ερευνητική ομάδα που ανήκεις. Πρέπει να φαίνεται το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ότι έχει καθηγητές και ερευνητικές ομάδες. Γιατί μόνο τότε υπάρχουν έσοδα από χρηματοδότες και το κράτος. Επίσης αν ο καθηγητής δεν έχει δημοσιεύσεις ή δεν μπορεί να στηρίξει μια ερευνητική ομάδα απλά απολύεται, ακόμη και σε δημόσιο Πανεπιστήμιο. Έτσι δημιουργούν θέσεις ερευνητών και καλούν από όλο τον κόσμο ερευνητές για να τους "βοηθήσουν" με το αζημίωτο. Εσύ μπορεί να πάρεις ή να μην πάρεις ένα διδακτορικό αλλά ο καθηγητής όμως δείχνει ενεργό προφίλ ερευνητή μέσα από τη δουλειά σου. Ακόμη και η ελάχιστη ερευνητική δουλειά σου, του ανήκει σε επίπεδο πνευματικών δικαιωμάτων.
Από την ιστορία, ήμουν ένα βήμα για διαβήτη ενώ έχασα τα μισά μαλλιά μου. Απλά παραιτήθηκα όταν άρχισε να επηρεάζεται η ζωή μου άμεσα. Μια άλλη κοπέλα έπαθε καρκίνο από αυτό. Ήταν σε άλλο Πανεπιστήμιο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 274 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- Jack of Spades
- johnsala
- Paragontas7000
- charmander
- akis_95
- Entropy24
- Kate1914
- fmarulezkd
- GeorgePap2003
- Reader
- ROM32
- Ryuzaki
- Unboxholics
- taketrance
- Ilma
- Athens2002
- Wonderkid
- Kate333er
- AggelikiGr
- American Economist
- back2967
- touvlo
- giorgos5002
- iew
- rafaela11
- giannhs2001
- pinkheart
- chester20080
- iminspain
- userguest
- BatGuin
- Andante
- Luludaki
- χημεια4λαιφ
- Ωρορα
- Memetchi
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- User2350
- Joji
- vasilis123321
- RPO
- A350
- fockos
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- theodle
- despoina13
- Jim4ever
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.