Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.991 μηνύματα.

01-10-25

19:05
Επέτρεψε μου να σου πω ότι η «αναμονή 1-2 ετών» για «να δεις πως θα πάνε οι συνθήκες» δεν έχει νόημα, γιατί κατά την άποψή μου ήδη είμαστε εκεί...όταν 6+ χρόνια μετά την έξοδο απ' τα μνημόνια που συνοδεύτηκε από σημαντικές επενδύσεις, μειώσεις φόρων κ.λπ. βλέπεις ότι η κατάσταση όσων αφορά τις αμοιβές (είτε μιλάμε για μισθούς, είτε για τιμολόγηση υπηρεσιών ως Ε.Ε. κ.λπ.) και παρά την τεράστια ζήτηση εργασίας όχι απλά δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει χειροτερεύσει (καθώς οι μισθοί αυξήθηκαν ελάχιστα και την όποια αύξηση την υπερκέρασε ο πληθωρισμός) ή όταν βλέπεις ότι με πλεόνασμα 12 δις (!!!) ανακοινώνει αυτές τις αστείες φοροελαφρύνσεις και παροχές στη Δ.Ε.Θ. κ.ο.κ. νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό πως είμαστε (και θα είμαστε) με το κεφάλι βουτηγμένο στα σκ@τά σαν κράτος και οικονομία τουλάχιστον για το δικό μας lifespan και πως τα πράγματα μόνο προς το χειρότερο θα πηγαίνουν τα προσεχή έτη...το θέμα είναι ότι κι έξω πλέον η κατάσταση είναι τραγική, οι απολύσεις πάνε σύννεφο, εργοστάσια κλείνουν ή μετεγκαθίστανται προς Τουρκία κ.λπ. το outsourcing υπηρεσιών προς Βιετνάμ κ.λπ. δίνει και παίρνει κι έτσι για το μέσο Έλληνα δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια για καριέρα κάπου στην Ευρώπη ή την Αμερική που υπήρχαν μέχρι πριν 5-10 χρόνια οπότε το κατά πόσο έχει νόημα να μεταναστεύσει κάποιος στην παρούσα φάση χωρίς κάποια ΠΟΛΥ καλή πρόταση στα χέρια του ήδη είναι στην καλύτερη debatable...Δεν κατηγορώ όσους μεταναστεύουν. Γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Μπορεί και εγώ να ξαναμεταναστεύσω μετά από 1-2 χρόνια, αν δω ότι εδώ οι συνθήκες δεν πάνε καλά.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.900 μηνύματα.

01-10-25

19:24
Θεσσαλονικη Αριστοτελους ...Νεοκλασικο ....
Βολος θεα Θαλασσα ...δωρεαν
Κατσε πετα τα λεφτα σου στο Γυθειο ......![]()
![]()
![]()
Τα ξερω ρε συ Πανθηρα ....η απαντηση ηταν για το οτι τα ενοικια στο εξωτερικο σε σχεση με την Ελλαδα ειναι φθηνα
Αστα μην τα λες σε εμενα για σπιτια πληρωνω 900 ευρω στο εξωτερικο για τον γιο μου και με τα ιδια λεφτα εδω θα νοικιαζα βιλα σε σχεση με αυτο που μενει ...δεν το ηξερα ομως να ου νοικιασω σε γειτονια με 500 ευρω και να μας τρωει το αγχος πως θα γυρναει σπιτι του με ασφαλεια ...
Αν συγκρίνεις την Ελλάδα με το εξωτερικό... εγω πιστεύω οτι στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος είχε πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά.
Ολοι πήρανε δάνεια τις εποχές των παχιών αγγελάδων και όταν κόπηκαν οι μισθοί αντιμετώπισαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
όταν ο άλλος έχει βάλει ένα δάνειο 600-700 ευρώ καθε μήνα θέλει να βγάλει τα σπασμένα απο σένα....
Σου λέει θα ζητήσω 800 ευρώ ενοίκιο για να μου μένει και κάτι και να μη νιωθω το κοροϊδο των τραπεζών.
Εγω αποφεύγω τα δάνεια όπως ο διάολος το λιβάνι, είναι η έσχατη λύση και η μεγάλυτερη παγίδα τους ειναι τα κυμαινόμενα επιτόκια. Καλύτερα πάντα να έχεις στην άκρη ενα 10-20αρικο να παίζεις μπάλα αν προκύψει κάτι σοβαρό.
Η ζωή στην επαρχία ειναι πολύ πιο φθηνή... αυτό θα βοηθούσε τον καθένα να αποκτήσει μια καλή οικονομική κατάσταση χωρίς δάνεια και χρέη.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

01-10-25

19:44
Βραχυχρόνια μίσθωση είναι η απάντηση σε όλο αυτό...Αν συγκρίνεις την Ελλάδα με το εξωτερικό... εγω πιστεύω οτι στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος είχε πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά.
Ολοι πήρανε δάνεια τις εποχές των παχιών αγγελάδων και όταν κόπηκαν οι μισθοί αντιμετώπισαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
όταν ο άλλος έχει βάλει ένα δάνειο 600-700 ευρώ καθε μήνα θέλει να βγάλει τα σπασμένα απο σένα....
Σου λέει θα ζητήσω 800 ευρώ ενοίκιο για να μου μένει και κάτι και να μη νιωθω το κοροϊδο των τραπεζών.
Εγω αποφεύγω τα δάνεια όπως ο διάολος το λιβάνι, είναι η έσχατη λύση. Καλύτερα πάντα να έχεις στην άκρη ενα 10-20αρικο να παίζεις μπάλα αν προκύψει κάτι σοβαρό.
Η ζωή στην επαρχία ειναι πολύ πιο φθηνή... αυτό θα βοηθούσε τον καθένα να αποκτήσει μια καλή οικονομική κατάσταση χωρίς δάνεια και χρέη.
Ας ξαναμπούν στην αγορά όλα αυτά τα διαμερίσματα που μετατράπηκαν και θα δεις που θα πάνε τα ενοίκια...
Όταν κλείσει η ψαλίδα της προσφοράς- ζήτησης τότε τα ενοίκια θα ξανα επιστρέψουν στην Αθήνα στα φυσιολογικά επίπεδα...
Έπειτα η αγορά του ακινήτου έχει αλλάξει χέρια...
Ειδικά στην Β.Ελλαδα όταν θα ξυπνήσει ο Έλληνας θα δει πως όλα τα ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια Ρώσων Βουλγάρων και Ισραηλινών....
Με τα κιάλια θα ψάχνουμε τον Έλληνα ιδιοκτήτη...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.900 μηνύματα.

01-10-25

19:56
Βραχυχρόνια μίσθωση είναι η απάντηση σε όλο αυτό...
Ας ξαναμπούν στην αγορά όλα αυτά τα διαμερίσματα που μετατράπηκαν και θα δεις που θα πάνε τα ενοίκια...
Όταν κλείσει η ψαλίδα της προσφοράς- ζήτησης τότε τα ενοίκια θα ξανα επιστρέψουν στην Αθήνα στα φυσιολογικά επίπεδα...
Ειδικά στην Β.Ελλαδα όταν θα ξυπνήσει ο Έλληνας θα δει πως όλα τα ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια Ρώσων Βουλγάρων και Ισραηλινών....
Όποιος έχει κονέ(πελατολόγιο) με την βραχυχρόνια μίσθωση και αντέχει να διαχειρίζεται όλο αυτό.... γιατι ειναι κανονική δουλειά full time κάθε λίγο να κλείνεις συμφωνίες και να διαχειρίζεσαι ακίνητο με ότι αυτο συνεπάγεται που αλλάζει τοσο συχνά ενοικιάστες.... βγαίνει αυτόματα απο τη συζήτηση, δεν μας αφορά.
Στην περιοχή που είμαι βρήκα ανθρώπους που μ έλεγαν πως δεν θέλουν να το δίνουν τέτοια φάση γιατί ειναι μια εργασία που δεν θέλουν ή δεν έχουν χρόνο να επωμιστούν οπότε βρίσκουν σταθερούς ενοικιαστες. Είναι άνθρωποι που βολεύονται και με τα λιγότερα και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις κερδοσκοπίας κτλ. Οπότε τους ενδιαφέρει να βρούν εναν σταθερό αξιοπιστο ενοικιαστή και τέλος για 2-3 χρόνια.
Και σε αυτή τη κατηγορία όμως ειναι πολύ αυξημένα τα ενοίκια. Στην Αθήνα.
Και αυτό κατα τη γνώμη μου γίνεται διότι έχει μαζευτει το 40% ολοκληρου του πληθυσμού στην Αθήνα !!!
Με αυτή τη στάση ζωής δεν μπορείς ουτε να διαπραγματευτείς ούτε να αλλάξεις τη κατάσταση - την αγορά.
Οπότε τους αφήνεις και χαράζεις τη δική σου πορεία. Ο κόσμος εδώ ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία όπως παλαιότερα.... θέλει να ζεί τη μεγάλη ζωή ακόμη και αν βρίσκεται σε φούσκα. Αυτο θα πρέπει να αλλάξει.... να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μην ζούμε μια ζωή με λεφτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ (Δάνεια).
Αυτό λέγεται πειθαρχία και μόνο έτσι μπορείς να επιβιώσεις μελλοντικά χωρις να σε φάνε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Άλλοι κόσμοι είμαστε με αυτούς... αυτός θα σε δεί κάπου στο δρόμο και θα γκαζώσει με το super car toy πατώντας τη λακούβα με τα νερά ενω είσαι στο πεζοδρόμιο !!!
Αυτοι έχουν ενα σκασμό λεφτά. Ειναι ειδικοί στη συσσώρευση πλούτου οπότε και οι τιμές τους θα αναφέρονται στο αντίστοιχο κοινό... κάτι αποδοχές μηνίαιες εξωπραγματικές 8-10 χιλιάδες ευρώ.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

01-10-25

20:06
Η βραχυχρόνια από σήμερα 1 Οκτωβρίου αλλάζει...Όποιος έχει κονέ(πελατολόγιο) με την βραχυχρόνια μίσθωση και αντέχει να διαχειρίζεται όλο αυτό.... γιατι ειναι κανονική δουλειά full time κάθε λίγο να κλείνεις συμφωνίες και να διαχειρίζεσαι ακίνητο με ότι αυτο συνεπάγεται που αλλάζει τοσο συχνά ενοικιάστες.... βγαίνει αυτόματα απο τη συζήτηση, δεν μας αφορά.
Στην περιοχή που είμαι βρήκα ανθρώπους που μ έλεγαν πως δεν θέλουν να το δίνουν τέτοια φάση γιατί ειναι μια εργασία που δεν θέλουν ή δεν έχουν χρόνο να επωμιστούν οπότε βρίσκουν σταθερούς ενοικιαστες. Είναι άνθρωποι που βολεύονται και με τα λιγότερα και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις κερδοσκοπίας κτλ. Οπότε τους ενδιαφέρει να βρούν εναν σταθερό αξιοπιστο ενοικιαστή και τέλος για 2-3 χρόνια.
Και σε αυτή τη κατηγορία όμως ειναι πολύ αυξημένα τα ενοίκια. Στην Αθήνα.
Και αυτό κατα τη γνώμη μου γίνεται διότι έχει μαζευτει το 40% ολοκληρου του πληθυσμού στην Αθήνα !!!
Με αυτή τη στάση ζωής δεν μπορείς ουτε να διαπραγματευτείς ούτε να αλλάξεις τη κατάσταση - την αγορά.
Οπότε τους αφήνεις και χαράζεις τη δική σου πορεία. Ο κόσμος εδώ ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία όπως παλαιότερα.... θέλει να ζεί τη μεγάλη ζωή ακόμη και αν βρίσκεται σε φούσκα. Αυτο θα πρέπει να αλλάξει.... να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μην ζούμε μια ζωή με λεφτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ (Δάνεια).
Αυτό λέγεται πειθαρχία και μόνο έτσι μπορείς να επιβιώσεις μελλοντικά χωρις να σε φάνε.
Δεν είναι πλέον εύκολο να τηρείς τις προϋποθέσεις που έβγαλε το υπουργείο...
Έπειτα το να δουλεύεις ένα διαμέρισμα δεν είναι κόπος...ίσα ίσα easy money ...έχεις την πλατφόρμα για τις κρατήσεις και έναν άνθρωπο για καθαριότητα και Chek in και εσύ απλά εισπράτεις...
Δεν ειναι ομως πολλά τα χρήματα ειδικά μετά την αύξηση της προμήθειας στη μπουκινγκ και το 8ευρω που έβαλε σαν ημερήσιο φόρο στη διανυκτέρευση...
Απλά είναι ξεκούραστο για τον ιδιοκτήτη και χωρίς φθορές στο διαμέρισμα..
Τώρα σε όλα τα άλλα συμφωνώ!
Ξέπλυμα καθαρό....
Άλλοι κόσμοι είμαστε με αυτούς... αυτός θα σε δεί κάπου στο δρόμο και θα γκαζώσει με το super car toy πατώντας τη λακούβα με τα νερά ενω είσαι στο πεζοδρόμιο !!!
Αυτοι έχουν ενα σκασμό λεφτά. Ειναι ειδικοί στη συσσώρευση πλούτου οπότε και οι τιμές τους θα αναφέρονται στο αντίστοιχο κοινό... κάτι αποδοχές μηνίαιες εξωπραγματικές 8-10 χιλιάδες ευρώ.
Πίσω από τον Βούλγαρο κρύβεται Ρώσος να το ξέρεις...
Τώρα για τα αυτοκίνητα που βλέπεις από Βουλγαρία άστο...
Αν πας και εσύ εκεί μπορείς να πάρεις...Οι μάντρες είναι γεμάτες με πολυτελεστατα γιατί τα περισσότερα είναι κλεμμένα...το θέμα είναι πως θα το περάσεις Ελλάδα και φυσικά πως θα το δικαιολογησεις αν δεν έχεις εταιρεία εκεί...
Το μεγαλύτερο ξέπλυμα γίνεται στη Σοφία εδώ και χρόνια μέσα από την ανοικοδόμηση και φυσικά ήρθαν και Ελλάδα...
Τελειώνουν όμως και αυτά...ήδη μπήκαν στην τελική ευθεία με το ευρώ...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

01-10-25

20:12
Η βραχυχρόνια από σήμερα 1 Οκτωβρίου αλλάζει...
Δεν είναι πλέον εύκολο να τηρείς τις προϋποθέσεις που έβγαλε το υπουργείο...
Έπειτα το να δουλεύεις ένα διαμέρισμα δεν είναι κόπος...ίσα ίσα easy money ...έχεις την πλατφόρμα για τις κρατήσεις και έναν άνθρωπο για καθαριότητα και Chek in και εσύ απλά εισπράτεις...
Δεν ειναι ομως πολλά τα χρήματα ειδικά μετά την αύξηση της προμήθειας στη μπουκινγκ και το 8ευρω που έβαλε σαν ημερήσιο φόρο στη διανυκτέρευση...
Απλά είναι ξεκούραστο για τον ιδιοκτήτη και χωρίς φθορές στο διαμέρισμα..
Τώρα σε όλα τα άλλα συμφωνώ!
Εγω εξαρχής μιλούσα με τέτοιους ανθρώπους που αναφέρω παραπάνω. Μια άλλη ήθελε να κάνουμε μίσθωση χωρίς γραπτό συμβόλαιο. Θα αστειεύεστε της είπα.... δεν κάνω τέτοιες συμφωνίες εγώ.
Καταρχάς θέλω το χαρτί να το υποβάλλω στην εφορία για το δικό μου Ε1..Τρελός ειναι ο κόσμος.
Να σ πώ κάτι εμενα το air bnb den me πειράζει , ειναι δικαίωμα του κάθε ιδιοκτητη το πως θα εκμεταλλευτεί την περιουσία του.
Εγω ξαναλέω ειμαι υπέρ της αποκέντρωσης.... δεν ειναι δυνατόν να χει μαζευτει εδω το 40% ΟΛΟΥ ΤΟΥ πληθυσμου... ειναι παράνοια αυτο το πράγμα...
Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να προωθήσει την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ... αρχόμενης απο τους Δημοσίους υπαλλήλους.
δεν ειναι μόνο το θέμα των ενοικίων η Αθήνα γενικά έχει πρόβλημα και πέραν της κίνησης... ο αέρας με τόσα αυτοκίνητα ειναι βρώμικος και τοξικός. Τέλοςπαντων.
Δε συμφωνώ με αυτή τη κατεύθυνση. Οπως έγραψα και πιο πάνω.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

01-10-25

20:22
Εγώ πάλι απορώ πως το δικαιολογεί ο ιδιοκτήτης στη εφορία εφόσον φαίνεται κατανάλωση στη ΔΕΗ ....Εγω εξαρχής μιλούσα με τέτοιους ανθρώπους που αναφέρω παραπάνω. Μια άλλη ήθελε να κάνουμε μίσθωση χωρίς γραπτό συμβόλαιο. Θα αστειεύεστε της είπα.... δεν κάνω τέτοιες συμφωνίες εγώ.
Καταρχάς θέλω το χαρτί να το υποβάλλω στην εφορία για το δικό μου Ε1..Τρελός ειναι ο κόσμος.
Δεν φοβούνται ρε γαμωτο ...
Εμένα πάντως καθόλου βγάζει τις σπουδές του γιου μουΝα σ πώ κάτι εμενα το air bnb den me πειράζει , ειναι δικαίωμα του κάθε ιδιοκτητη το πως θα εκμεταλλευτεί την περιουσία του.

Καταλαβαίνω απόλυτα απλα οπως ειπες ο καθενας κοιτα πλεον την βολη του .....Εγω ξαναλέω ειμαι υπέρ της αποκέντρωσης.... δεν ειναι δυνατόν να χει μαζευτει εδω το 40% ΟΛΟΥ ΤΟΥ πληθυσμου... ειναι παράνοια αυτο το πράγμα...
Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να προωθήσει την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ... αρχόμενης απο τους Δημοσίους υπαλλήλους.
δεν ειναι μόνο το θέμα των ενοικίων η Αθήνα γενικά έχει πρόβλημα και πέραν της κίνησης... ο αέρας με τόσα αυτοκίνητα ειναι βρώμικος και τοξικός. Τέλοςπαντων.
Δε συμφωνώ με αυτή τη κατεύθυνση. Οπως έγραψα και πιο πάνω.
Ας δώσει κίνητρα και μετά ίσως δούμε κάτι να αλλάζει...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

01-10-25

21:05
Εγώ πάλι απορώ πως το δικαιολογεί ο ιδιοκτήτης στη εφορία εφόσον φαίνεται κατανάλωση στη ΔΕΗ ....
Δεν φοβούνται ρε γαμωτο ...
Αυτος θα ισχυριστεί ότι σε φιλοξένησε , πως θα αποδειξεις την μίσθωση χωρις το συμβόλαιο ;
ουτε απόδειξη ενοικίου θα σ δωσει. Και αν αρχίσεις και τις "κονξες" ενα ωραιο μεσημέρι που θα γυρίσεις απο τη δουλειά σου θα βρεις το σπίτι με άλλη κλειδαριά και τη βαλίτσα σου εκτός σπιτιού να σε περιμένει..... χωρις συμβόλαιο που να ορίζει ρητά το χρονο μίσθωσης (είναι έτσι και αλλιώς 3 ετία εκ του νόμου ακόμη και αν έχει συμφωνηθεί κάτι λιγότερο αρχόμενης απο την ημερομηνία υπογραφής-συνταξης του συμβολαίου) δεν μπορείς να κανεις ΟΥΤΕ ΜΗΝΥΣΗ για να κινήσεις τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Εμένα πάντως καθόλου βγάζει τις σπουδές του γιου μου![]()
![]()
Καταλαβαίνω απόλυτα απλα οπως ειπες ο καθενας κοιτα πλεον την βολη του .....
Ας δώσει κίνητρα και μετά ίσως δούμε κάτι να αλλάζει...
Απο εκει αποδεικνύεται για ακομη μια φορά τι νοοτροπία έχουμε σαν Κ΄ρατος.
Πάει τωρα να κυνηγήσει αυτούς τους ιδιοκτήτες που έχουν βρει την άκρη και θέλουν ρε αδερφέ να το μισθώνουν κατα αυτο το τρόπο ! Προφανως και ειναι δικαίωμα τους. Προφανώς και έχουν επωμιστεί και τα ρίσκα μπαίνοντας στο τρίπ αυτής της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Εκτος αυτου δε θα βγάλεις τιποτα ως προς τις τιμές των ενοικίων..... αυτοι που υπάρχουν και ειναι πολλοί θα συνεχίζουν να ζητάνε οποτε και οι τιμές προσφοράς (που ακολουθούν τους νομους της Ζητησης ) θα μείνουν ακριβώς ως έχουν.
Την ίδια στιγμή που η επαρχία στενάζει.. για να μένουμε όλοι στην Αθήνα... να κάνουμε την μεγάλη ζωή....
πηγαίνοντας Σάββατο βράδυ στη Κολοκοτρώνη για ποτό και τη Κυριακή για σουβλάκια στη Φιλαδέλφεια...
έλα ρε φιλε τωρα !
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.788 μηνύματα.

01-10-25

22:21
100% αυτό...Επέτρεψε μου να σου πω ότι η «αναμονή 1-2 ετών» για «να δεις πως θα πάνε οι συνθήκες» δεν έχει νόημα, γιατί κατά την άποψή μου ήδη είμαστε εκεί...όταν 6+ χρόνια μετά την έξοδο απ' τα μνημόνια που συνοδεύτηκε από σημαντικές επενδύσεις, μειώσεις φόρων κ.λπ. βλέπεις ότι η κατάσταση όσων αφορά τις αμοιβές (είτε μιλάμε για μισθούς, είτε για τιμολόγηση υπηρεσιών ως Ε.Ε. κ.λπ.) και παρά την τεράστια ζήτηση εργασίας όχι απλά δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει χειροτερεύσει (καθώς οι μισθοί αυξήθηκαν ελάχιστα και την όποια αύξηση την υπερκέρασε ο πληθωρισμός) ή όταν βλέπεις ότι με πλεόνασμα 12 δις (!!!) ανακοινώνει αυτές τις αστείες φοροελαφρύνσεις και παροχές στη Δ.Ε.Θ. κ.ο.κ. νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό πως είμαστε (και θα είμαστε) με το κεφάλι βουτηγμένο στα σκ@τά σαν κράτος και οικονομία τουλάχιστον για το δικό μας lifespan και πως τα πράγματα μόνο προς το χειρότερο θα πηγαίνουν τα προσεχή έτη...το θέμα είναι ότι κι έξω πλέον η κατάσταση είναι τραγική, οι απολύσεις πάνε σύννεφο, εργοστάσια κλείνουν ή μετεγκαθίστανται προς Τουρκία κ.λπ. το outsourcing υπηρεσιών προς Βιετνάμ κ.λπ. δίνει και παίρνει κι έτσι για το μέσο Έλληνα δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια για καριέρα κάπου στην Ευρώπη ή την Αμερική που υπήρχαν μέχρι πριν 5-10 χρόνια οπότε το κατά πόσο έχει νόημα να μεταναστεύσει κάποιος στην παρούσα φάση χωρίς κάποια ΠΟΛΥ καλή πρόταση στα χέρια του ήδη είναι στην καλύτερη debatable...
Αυτή τη στιγμή είμαστε στο "πικ" και η κατάσταση είναι αυτή που είναι.
Δεν θα πάει προς το καλύτερο.
Το ταμείο ανάκαμψης και οτι λεφτά φέρνει αυτό τελειώνει το καλοκαίρι του 2026 και η όποια κρίση χτυπήσει την Ευρώπη εμάς θα μας χτυπήσει στο πολλαπλάσιο και γιατί είμαστε ήδη χρεωμένοι και γιατί έχουμε τεράστια εξάρτηση από τον τουρισμό που είναι το πρώτο που θα κόψει ο Ευρωπαίος αν δεν βγαίνει.
Και η Ευρώπη θα περάσει κρίση αλλά η λογική λέει ότι σε μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να την περάσεις ανώδυνα αν έχεις μια καλή δουλειά. Αρκεί βέβαια να την βρεις και εξαρτάται από το τι έχεις εδώ.
Δεν είναι ίδια η απάντηση για όλους εξαρτάται από πολλά και εννοείται δεν είναι και κάθε χώρα του εξωτερικού το ίδιο.
Ναι το πρόβλημα είναι όμως ότι αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή από τους λίγους που μπορούν να δουλέψουν full remote είναι πιο φθηνή αλλά δεν έχει και δουλειές.Η ζωή στην επαρχία ειναι πολύ πιο φθηνή... αυτό θα βοηθούσε τον καθένα να αποκτήσει μια καλή οικονομική κατάσταση χωρίς δάνεια και χρέη.
Τι να το κάνεις ότι είναι φθηνά τα ενοίκια στο Γύθειο αν δεν μπορείς να βρεις δουλειά πέρα από εστίαση και τουριστικά.
Το αν το ενοίκιο είναι ακριβό ή φτηνό κρίνεται από το τι ποσοστό του μισθού είναι. Είτε το μέσο ενοίκιο σε σχέση με τον μέσο μισθό αν μιλάμε γενικά είτε ένα συγκεκριμένο ενοίκιο σε σχέση με τον μισθό ενός ατόμου για να κρίνουμε αν αυτός πληρώνει ενοίκιο πολλά ή λίγα σε σχέση με τον μισθό του.Αστα μην τα λες σε εμενα για σπιτια πληρωνω 900 ευρω στο εξωτερικο για τον γιο μου και με τα ιδια λεφτα εδω θα νοικιαζα βιλα σε σχεση με αυτο που μενει ...δεν το ηξερα ομως να ου νοικιασω σε γειτονια με 500 ευρω και να μας τρωει το αγχος πως θα γυρναει σπιτι του με ασφαλεια ...
Ένα σκέτο νούμερο μιας χώρας σε σύγκριση με ένα σκέτο νούμερο μιας άλλης δε λέει τίποτα.
Σαν να πω ότι το Μπουρούντι είναι πάμφθηνο γιατί βρήκα βίλα με 200€.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

01-10-25

22:41
Ναι το πρόβλημα είναι όμως ότι αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή από τους λίγους που μπορούν να δουλέψουν full remote είναι πιο φθηνή αλλά δεν έχει και δουλειές.
Τι να το κάνεις ότι είναι φθηνά τα ενοίκια στο Γύθειο αν δεν μπορείς να βρεις δουλειά πέρα από εστίαση και τουριστικά.
Έτσι είναι , για αυτό αν διάβασες έγραψα οτι η αποκέντρωση πρέπει να ξεκινήσει απο τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Κατα αυτό τον τρόπο θα γεμίσει με κόσμο η επαρχία και έτσι θα έχουν και οι Ιδιώτες έδαφος και αγορά να ξεκινήσουν....
Το πώς θα "αναγκασει" η Κυβέρνηση τους ΔΥ να πάνε στην επαρχία είναι δικό της θέμα... με παροχές ; πχ επιδότηση ενοικίου ; extra bonus στο μισθό ; ή με καθαρή επιβολή τύπου... φίλε εχεις 10 χρονια στην Αθηνα πρέπει να φύγεις... αν δεν σ αρεσει παραιτήσου.
Εγω απο τα 11 έτη υπηρεσίας.... τα 7.5 τα έχω στην επαρχία. Ας ακολουθήσουν και άλλοι.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.991 μηνύματα.

01-10-25

22:54
Νομίζω ότι στη Δ.Ε.Θ. ήταν που ξεκαθάρισε οριστικά η κατάσταση...για να καταλάβουμε λίγο τι σημαίνει στην πράξη 12 δις ευρώ πλεόνασμα: ο αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline, για όσους τον θυμούνται) που διέσχισε τη Βόρεια Ελλάδα και την Αλβανία και κατέληξε Ιταλία κι ήταν μια εργάρα που 'δωσε πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων (2016 με 2019 περίπου) στοίχισε στο σύνολό του (από τις αρχικές μελέτες μέχρι και την υλοποίησή του) 1 δις ευρώ!100% αυτό...
Αυτή τη στιγμή είμαστε στο "πικ" και η κατάσταση είναι αυτή που είναι.
Δεν θα πάει προς το καλύτερο.
Το ταμείο ανάκαμψης και οτι λεφτά φέρνει αυτό τελειώνει το καλοκαίρι του 2026 και η όποια κρίση χτυπήσει την Ευρώπη εμάς θα μας χτυπήσει στο πολλαπλάσιο και γιατί είμαστε ήδη χρεωμένοι και γιατί έχουμε τεράστια εξάρτηση από τον τουρισμό που είναι το πρώτο που θα κόψει ο Ευρωπαίος αν δεν βγαίνει.
Άντε πες ότι π.χ. σε σημερινές τιμές δε θα στοίχιζε 1 αλλά 1,5...τα μισά απ' αυτά τα λεφτά αν έπεφταν π.χ. στο ταμείο Δημοσίων επενδύσεων, θα είχαμε 4 τέτοιες παρόμοιες εργάρες υποδομής να τρέχουν ΜΟΝΟ για το 2026, δε θα προφταίναμε να πάρουμε ανάσα και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια!

Αντ' αυτού ανακοίνωσε ό,τι ανακοίνωσε κι αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα, ότι το 2030 (που αρχίζουμε να καταβάλλουμε και δόσεις μαζί με τοκοχρεολύσια) είναι πιο κοντά απ' ότι νομίζουμε και θα «τσούξει»!
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.788 μηνύματα.

01-10-25

23:03
Τρόποι υπάρχουν πολλοί και για τον ιδιωτικό τομέα.Έτσι είναι , για αυτό αν διάβασες έγραψα οτι η αποκέντρωση πρέπει να ξεκινήσει απο τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
Κατα αυτό τον τρόπο θα γεμίσει με κόσμο η επαρχία και έτσι θα έχουν και οι Ιδιώτες έδαφος και αγορά να ξεκινήσουν....
Το πώς θα "αναγκασει" η Κυβέρνηση τους ΔΥ να πάνε στην επαρχία είναι δικό της θέμα... με παροχές ; πχ επιδότηση ενοικίου ; extra bonus στο μισθό ; ή με καθαρή επιβολή τύπου... φίλε εχεις 10 χρονια στην Αθηνα πρέπει να φύγεις... αν δεν σ αρεσει παραιτήσου.
Εγω απο τα 11 έτη υπηρεσίας.... τα 7.5 τα έχω στην επαρχία. Ας ακολουθήσουν και άλλοι.
Αν τα λεφτά που δίνουν για τα προγράμματα σπιτι μου, επιδοτήσεις ανακαινίσεων και τέτοια τα έδιναν ως κίνητρα σε εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα ή έστω να προσλάβουν κόσμο στην επαρχία πχ φοροαπαλλαγές, μειωμένες εισφορές θα πήγαιναν αρκετοί.
Βάλε και μερικές μετακινήσεις τμημάτων δημοσίων υπηρεσιών στην επαρχία οπότε θέλοντας και μη θα ακολουθούσαν και οι δημόσιοι. Αλλά απλώς δεν τους συμφέρει να πέσουν οι τιμές των ακινήτων.
Όχι μόνο γιατί συντηρούν το αεπ και το αφήγημα των επενδύσεων αλλά και προσωπικά. Τώρα είναι η εποχή που δημοσιεύονται τα πόθεν έσχες, δες πόσες δεκάδες ακίνητα έχει ο καθένας τους...
Καλά τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν αστεία.Νομίζω ότι στη Δ.Ε.Θ. ήταν που ξεκαθάρισε οριστικά η κατάσταση...για να καταλάβουμε λίγο τι σημαίνει στην πράξη 12 δις ευρώ πλεόνασμα: ο αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline, για όσους τον θυμούνται) που διέσχισε τη Βόρεια Ελλάδα και την Αλβανία και κατέληξε Ιταλία κι ήταν μια εργάρα που 'δωσε πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων (2016 με 2019 περίπου) στοίχισε στο σύνολό του (από τις αρχικές μελέτες μέχρι και την υλοποίησή του) 1 δις ευρώ!
Άντε πες ότι π.χ. σε σημερινές τιμές δε θα στοίχιζε 1 αλλά 1,5...τα μισά απ' αυτά τα λεφτά αν έπεφταν π.χ. στο ταμείο Δημοσίων επενδύσεων, θα είχαμε 4 τέτοιες παρόμοιες εργάρες υποδομής να τρέχουν ΜΟΝΟ για το 2026, δε θα προφταίναμε να πάρουμε ανάσα και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια!
Αντ' αυτού ανακοίνωσε ό,τι ανακοίνωσε κι αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα, ότι το 2030 (που αρχίζουμε να καταβάλλουμε και δόσεις μαζί με τοκοχρεολύσια) είναι πιο κοντά απ' ότι νομίζουμε και θα «τσούξει»!
Οχι ως ελάφρυνση αλλά ως προσδοκία που είχε καλλιεργηθεί και ακόμα περισσοτερο η έκπληξη των κυβερνητικών που ο κόσμος δεν ενθουσιάστηκε. Μέχρι κομπιουτεράκι έφτιαξε το υπουργείο οικονομικών για να βλέπεις τι κερδίζεις το οποίο δείχνει ακόμα πιο καθαρά την κοροϊδία.
Ακόμα πιο αστείο ότι πανηγυρίζουμε για υπερπλεόνασμα ενω είναι παρόμοια κακό με το έλλειμμα.
Σημαίνει ότι πήρε από την αγορά πολύ περισσότερα από όσα είχε υπολογίσει στον προϋπολογισμό και αντί να τους προβληματίζει ότι με λάθος υπολογισμούς αφαίρεσαν ρευστότητα θέλουν ο κόσμος να πανηγυρίσει που επιστρέφουν πίσω ένα μέρος από αυτά.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

01-10-25

23:11
Τρόποι υπάρχουν πολλοί και για τον ιδιωτικό τομέα.
Αν τα λεφτά που δίνουν για τα προγράμματα σπιτι μου, επιδοτήσεις ανακαινίσεων και τέτοια τα έδιναν ως κίνητρα σε εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα ή έστω να προσλάβουν κόσμο στην επαρχία πχ φοροαπαλλαγές, μειωμένες εισφορές θα πήγαιναν αρκετοί.
Το προγραμμα σπίτι μου έχει να κάνει με δάνεια απο τις Τράπεζες ; δίνει δουλειά στον Στουρνάρα ο Κούλης...
Ο Στουρνάρας τις προάλλες έλεγε οτι "δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα" μαζί του σε αυτό... αλλα αυτός παιζει το μήνα να παίρνει κανα 10χιλιαρο. Ειναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας κάνει κύρηγμα λοιπον περί εγκράτειας.

ε ετσι εξηγείται οπότε μπαίνει ο κάθε αστός στο καθιερωμένο μονοπάτι.... δάνεια απο τα 35-40 για να "φτιαξω το κεραμύδι μου" και πάνω απο ολα στην Αθήνα.
Και κάθε μέρα βρισίδι στα φανάρια με την ατελείωτη ουρά χιλιομέτρων.
It makes fucking sense.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

01-10-25

23:20
Αν τα γύριζε με κάποιο (σχετικά δίκαιο) τρόπο στην αγορά δε θα υπήρχε θέμα, τ' ότι δεν γυρίζει όμως τα περισσότερα απ' αυτά σημαίνει ότι τα κρατάει για πρόωρες αποπληρωμές δανείων (τις οποίες ήδη έχει κάνει καθ' όλη τη θητεία του και θα συνεχίσει απ' ότι φαίνεται) στα πλαίσια της γενικότερης εποπτείας στην οποία εξακολουθούμε να βρισκόμαστε (και θα βρισκόμαστε γι' αρκετές δεκαετίες ακόμη) ώστε να μη βαρέσουμε καμιά κανονιά το 2030 που έρχεται ο λογαριασμός...ο Κούλης κι η παρέα του έτσι κι αλλιώς ό,τι λεφτά είναι να βγάλουν για πάρτη τους θα τα βγάλουν είτε κάνουν 1 δις πλεόνασμα είτε 10 είτε 100 (στο λογιστήριο του κράτους μένουν, όχι στις τσέπες τους), θεωρώ λοιπόν ότι αν έβλεπε μπροστά του ευνοϊκές μέρες θα προχωρούσε σε πιο δραστικά και ουσιώδη μέτρα όπως γενναίες άμεσες περικοπές φόρων (π.χ. πλήρη κατάργηση ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή/και τέλους επιτηδεύματος) που θα του εξασφάλιζαν συν τοις άλλοις και την επανεκλογή του σε 1,5 χρόνο που θα έχουμε εκλογές...Ακόμα πιο αστείο ότι πανηγυρίζουμε για υπερπλεόνασμα ενω είναι παρόμοια κακό με το έλλειμμα.
Σημαίνει ότι πήρε από την αγορά πολύ περισσότερα από όσα είχε υπολογίσει στον προϋπολογισμό και αντί να τους προβληματίζει ότι με λάθος υπολογισμούς αφαίρεσαν ρευστότητα θέλουν ο κόσμος να πανηγυρίσει που επιστρέφουν πίσω ένα μέρος από αυτά.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

01-10-25

23:24
τα έδιναν ως κίνητρα σε εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα ή έστω να προσλάβουν κόσμο στην επαρχία πχ φοροαπαλλαγές, μειωμένες εισφορές θα πήγαιναν αρκετοί.
Ακριβώς! Φυσικά να δώσουν κίνητρα σε εταιρείες! Υπάρχουν υπέροχες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.044 μηνύματα.

01-10-25

23:36
Επέτρεψε μου να σου πω ότι η «αναμονή 1-2 ετών» για «να δεις πως θα πάνε οι συνθήκες» δεν έχει νόημα, γιατί κατά την άποψή μου ήδη είμαστε εκεί...όταν 6+ χρόνια μετά την έξοδο απ' τα μνημόνια που συνοδεύτηκε από σημαντικές επενδύσεις, μειώσεις φόρων κ.λπ. βλέπεις ότι η κατάσταση όσων αφορά τις αμοιβές (είτε μιλάμε για μισθούς, είτε για τιμολόγηση υπηρεσιών ως Ε.Ε. κ.λπ.) και παρά την τεράστια ζήτηση εργασίας όχι απλά δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει χειροτερεύσει (καθώς οι μισθοί αυξήθηκαν ελάχιστα και την όποια αύξηση την υπερκέρασε ο πληθωρισμός) ή όταν βλέπεις ότι με πλεόνασμα 12 δις (!!!) ανακοινώνει αυτές τις αστείες φοροελαφρύνσεις και παροχές στη Δ.Ε.Θ. κ.ο.κ. νομίζω ότι γίνεται αντιληπτό πως είμαστε (και θα είμαστε) με το κεφάλι βουτηγμένο στα σκ@τά σαν κράτος και οικονομία τουλάχιστον για το δικό μας lifespan και πως τα πράγματα μόνο προς το χειρότερο θα πηγαίνουν τα προσεχή έτη...το θέμα είναι ότι κι έξω πλέον η κατάσταση είναι τραγική, οι απολύσεις πάνε σύννεφο, εργοστάσια κλείνουν ή μετεγκαθίστανται προς Τουρκία κ.λπ. το outsourcing υπηρεσιών προς Βιετνάμ κ.λπ. δίνει και παίρνει κι έτσι για το μέσο Έλληνα δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια για καριέρα κάπου στην Ευρώπη ή την Αμερική που υπήρχαν μέχρι πριν 5-10 χρόνια οπότε το κατά πόσο έχει νόημα να μεταναστεύσει κάποιος στην παρούσα φάση χωρίς κάποια ΠΟΛΥ καλή πρόταση στα χέρια του ήδη είναι στην καλύτερη debatable...
Σ' αυτό που λες έχεις δίκιο. Περισσότερο το είπα για να διασκεδάσω τις εντυπώσεις κάποιων εδώ μέσα που θεωρούν ότι η χώρα μας έχει μόνο προβλήματα και δεν κοιτάζουν έξω από την προπαγάνδα σχετικά με την Ελλάδα. Βέβαια όταν επενδυτικά η χώρα μας πάει καλά, είναι ήδη στα σκαριά να ιδρυθούν αυτοκινητοβιομηχανίες Κινέζων και Κορεατών (24ωρη βασική γραμμή παραγωγής) στη χώρα μας επίσημα όπου θα αποτελέσουν οικονομικό μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Το πρόβλημα ήταν η πολιτική σπέκουλα και κομματική μυωπία που έδιναν αντικίνητρα σε τέτοιες επενδύσεις γι' αυτό και οι βιομηχανικές ζώνες στη χώρα μας γέμισαν κουφάρια από παλιά εργοστάσια ενώ πολλά εργοστάσια έγιναν "τεχνοπόλεις" για παραγωγή ... αριστερής μουσικής και συναυλιών. Γι' αυτό βλέπουμε συχνά πυκνά να ιδρύονται αυτοκινητοβιομηχανίες σε άλλες χώρες π.χ. Τουρκία, Ουγγαρία, Πολωνία...
Η πρόοδος έρχεται κλιμακωτά. Η χώρα μας μέχρι το 2019 δεν είχε ΠΟΤΕ νομικό σύστημα δημόσιας διοίκησης. Αν ψάξει κανείς τη νομοθεσία θα δει ότι από το 2014 έγιναν δειλά δειλά κάποια βήματα να εναρμονιστεί η διοίκηση με βάση τη δυτική Ευρώπη. Βέβαια ο κοσμάκης για πολλές δεκαετίες νόμιζε ότι η χώρα πήγαινε καλά και ξαφνικά από το 2008 και μετά έγιναν όλα τα αρνητικά. Η Ελλάδα όσο και αν επενδυτικά πηγαίνει καλά, δεν φαίνεται καθημερινά καμία ανάπτυξη επειδή οι αποδόσεις θέλουν χρόνο και ποιότητα στη ζωή των ανθρώπων. Η χώρα μας γενικά μέχρι και το 20218 αδυνατούσε να επιτελέσει μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε άλλες δυτικές χώρες όσον αφορά την παιδεία, υγεία, δημόσιες επενδύσεις κτλ, γι' αυτό και εμφάνισε προβλήματα ρευστότητας. Οικονομία που βασίζεται αμοιγώς στη φορολογία, στα φροντιστήρια και στον τουρισμό εννοείται ότι έχει προβλήματα.
Η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, ... έχουν τέτοιες υποδομές εδώ και 70 χρόνια. Στη χώρα μας υπήρχε ιδεολογική απομόνωση από το κλίμα της δυτικής Ευρώπης για περίπου 3-4 δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά, αντιμετωπίζουν και εκεί διάφορα προβλήματα με κλείσιμο βιομηχανιών, υποτονική εργασία ή τόνωση συμβολαίων εργασίας σύντομης διάρκειας. Για παράδειγμα, το μοντέλο της ευέλικτης απόλυσης που ισχύει στις καπιταλιστικές χώρες του βορρά δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτο στη χώρα μας. Θέλουμε από τη μια να έχουμε μισθούς καλύτερους από την Ολλανδία αλλά κανείς δεν λέει ότι ποιος θα παράξει μια βίδα ή ένα αυτοκίνητο; Η Ολλανδία έχει και μια αυτοκινητοβιομηχανία. Ποιος θα παράξει ΦΠΑ; Ο μπαρίστα σε ξεκωλάδικο που κάνει δεύτερη μαύρη εργασία και σε σιδεράδικο;
Το προγραμμα σπίτι μου έχει να κάνει με δάνεια απο τις Τράπεζες ; δίνει δουλειά στον Στουρνάρα ο Κούλης...
Ο Στουρνάρας τις προάλλες έλεγε οτι "δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα" μαζί του σε αυτό... αλλα αυτός παιζει το μήνα να παίρνει κανα 10χιλιαρο. Ειναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας κάνει κύρηγμα λοιπον περί εγκράτειας.
ε ετσι εξηγείται οπότε μπαίνει ο κάθε αστός στο καθιερωμένο μονοπάτι.... δάνεια απο τα 35-40 για να "φτιαξω το κεραμύδι μου" και πάνω απο ολα στην Αθήνα.
Και κάθε μέρα βρισίδι στα φανάρια με την ατελείωτη ουρά χιλιομέτρων.
It makes fucking sense.
Σημειώνουμε ότι ο πατέρας του Στουρνάρα αναφέρει η wiki:
Ο πατέρας του, Θανάσης Στουρνάρας, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, γραμματέας του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) Φθιώτιδας, και στενός φίλος του Γιάννη Σκουλαρίκη, πρώτου υπουργού Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ (1981 - 1985).[3]
Γιάννης Στουρνάρας - Βικιπαίδεια
Εφόσον προέρχεται από ΕΑΜικη οικογένεια, γιατί επέλεξε την Αγγλία για σπουδές;

Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

02-10-25

00:10
Σα να διαβάζω άρθρο του Τζήμερου στο Capital...εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος, να μιλήσουμε αναλόγως και ν' αφήσουμε τα τσιτάτα;Τι λες;Σ' αυτό που λες έχεις δίκιο. Περισσότερο το είπα για να διασκεδάσω τις εντυπώσεις κάποιων εδώ μέσα που θεωρούν ότι η χώρα μας έχει μόνο προβλήματα και δεν κοιτάζουν έξω από την προπαγάνδα σχετικά με την Ελλάδα. Βέβαια όταν επενδυτικά η χώρα μας πάει καλά, είναι ήδη στα σκαριά να ιδρυθούν αυτοκινητοβιομηχανίες Κινέζων και Κορεατών (24ωρη βασική γραμμή παραγωγής) στη χώρα μας επίσημα όπου θα αποτελέσουν οικονομικό μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Το πρόβλημα ήταν η πολιτική σπέκουλα και κομματική μυωπία που έδιναν αντικίνητρα σε τέτοιες επενδύσεις γι' αυτό και οι βιομηχανικές ζώνες στη χώρα μας γέμισαν κουφάρια από παλιά εργοστάσια ενώ πολλά εργοστάσια έγιναν "τεχνοπόλεις" για παραγωγή ... αριστερής μουσικής και συναυλιών. Γι' αυτό βλέπουμε συχνά πυκνά να ιδρύονται αυτοκινητοβιομηχανίες σε άλλες χώρες π.χ. Τουρκία, Ουγγαρία, Πολωνία...
Η πρόοδος έρχεται κλιμακωτά. Η χώρα μας μέχρι το 2019 δεν είχε ΠΟΤΕ νομικό σύστημα δημόσιας διοίκησης. Αν ψάξει κανείς τη νομοθεσία θα δει ότι από το 2014 έγιναν δειλά δειλά κάποια βήματα να εναρμονιστεί η διοίκηση με βάση τη δυτική Ευρώπη. Βέβαια ο κοσμάκης για πολλές δεκαετίες νόμιζε ότι η χώρα πήγαινε καλά και ξαφνικά από το 2008 και μετά έγιναν όλα τα αρνητικά. Η Ελλάδα όσο και αν επενδυτικά πηγαίνει καλά, δεν φαίνεται καθημερινά καμία ανάπτυξη επειδή οι αποδόσεις θέλουν χρόνο και ποιότητα στη ζωή των ανθρώπων. Η χώρα μας γενικά μέχρι και το 20218 αδυνατούσε να επιτελέσει μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε άλλες δυτικές χώρες όσον αφορά την παιδεία, υγεία, δημόσιες επενδύσεις κτλ, γι' αυτό και εμφάνισε προβλήματα ρευστότητας. Οικονομία που βασίζεται αμοιγώς στη φορολογία, στα φροντιστήρια και στον τουρισμό εννοείται ότι έχει προβλήματα.
Η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, ... έχουν τέτοιες υποδομές εδώ και 70 χρόνια. Στη χώρα μας υπήρχε ιδεολογική απομόνωση από το κλίμα της δυτικής Ευρώπης για περίπου 3-4 δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά, αντιμετωπίζουν και εκεί διάφορα προβλήματα με κλείσιμο βιομηχανιών, υποτονική εργασία ή τόνωση συμβολαίων εργασίας σύντομης διάρκειας. Για παράδειγμα, το μοντέλο της ευέλικτης απόλυσης που ισχύει στις καπιταλιστικές χώρες του βορρά δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτο στη χώρα μας. Θέλουμε από τη μια να έχουμε μισθούς καλύτερους από την Ολλανδία αλλά κανείς δεν λέει ότι ποιος θα παράξει μια βίδα ή ένα αυτοκίνητο; Η Ολλανδία έχει και μια αυτοκινητοβιομηχανία. Ποιος θα παράξει ΦΠΑ; Ο μπαρίστα σε ξεκωλάδικο που κάνει δεύτερη μαύρη εργασία και σε σιδεράδικο;
Π.χ. τέλη του 2021 ξέροντας ότι η σύμβασή μου με την τότε θυγατρική γνωστής Ρώσικης εταιρείας που μ' απασχολούσε δε θ' ανανεωθεί, κοίταζα στο LinkedIn κι έβλεπα στην Ελλάδα δουλειές κι εταιρείες που τα προηγούμενα (μνημονιακά) χρόνια δεν έβλεπα, έβλεπα κεφάλαια να εισρέουν με τη σέσουλα, φόρους να μειώνονται, την εικόνα της χώρας εκτός συνόρων ν' αποκαθίσταται κ.λπ. κ.λπ. κι έλεγα «κάτι καλό γίνεται εδώ, δε μπορεί, θα βελτιωθούν τα πράγματα»...αν λοιπόν μου ζητούσες τότε να κάνω μια πρόβλεψη π.χ. για τα εργασιακά/μισθολογικά του 2025, θα σου έλεγα ότι ο βασικός μισθός ως τότε θα έχει πάει στα χίλια ευρώ καθαρά, ο μέσος μισθός 2-3 φορές πάνω, οι εργαζόμενοι θ' αποκτήσουμε επιτέλους κάποιο leverage κ.λπ. κι αν μου έλεγες ότι εν τέλει το 2025 θα είχαμε τα χάλια που έχουμε σήμερα μάλλον δε θα σε πίστευα!
Καταλαβαίνεις;
Εφόσον με όλα όσα έγιναν από τότε μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία βελτίωση στα σημαντικότερα προβλήματά μας, δεν πιστεύω ότι θα δούμε στο μέλλον (τουλάχιστον όχι όσο θα ζήσουμε εμείς οι δύο, αν φτάσουμε ως τη σύνταξη και τα γεράματα) και δε μ' ενδιαφέρουν όλα αυτά που λες πιο πάνω εφόσον δε βλέπω «φως» στα προβλήματα του απλού πολίτη (όπως εγώ κι εσύ)...τι να τις κάνω τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις κ.λπ. αν όλα αυτά εξυπηρετούν μόνο τους από πάνω κι εμάς είτε δε μας αγγίζουν καν είτε ακόμη και μας κάνουν τις ζωές χειρότερες;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.044 μηνύματα.

02-10-25

00:22
Εφόσον με όλα όσα έγιναν από τότε μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία βελτίωση στα σημαντικότερα προβλήματά μας, δε θα δούμε στο μέλλον (τουλάχιστον όχι όσο θα ζήσουμε εμείς οι δύο, αν φτάσουμε ως τη σύνταξη και τα γεράματα) και δε μ' ενδιαφέρουν όλα αυτά που λες πιο πάνω εφόσον δε βλέπω «φως» στα προβλήματα του απλού πολίτη (όπως εγώ κι εσύ)...τι να τις κάνω τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις κ.λπ. αν όλα αυτά εξυπηρετούν μόνο τους από πάνω κι εμάς είτε δε μας αγγίζουν καν είτε ακόμη και μας κάνουν τις ζωές χειρότερες;
H άλλη λύση τότε ποια είναι; Με προβληματίζει αυτό που αναφέρεις. Βλέπω και ζω αυτή την δομική καθίζηση στην οικονομία αλλά το πρόβλημα είναι η ανεπάρκεια τόσο της κυβερνώσας 8κομματικής ελίτ (καθώς όλοι κυβερνούν από τα διάφορα κόμματα) όσο και μεγάλου μέρους αυτού που λέμε επιτελικού κράτους. Το άσχημο είναι ότι αρκετοί διορισμένοι έχουν καλές σπουδές λόγω πρόσφατων διορισμών μέσω ΑΣΕΠ και πολλές κοπέλες έχουν 2-3 μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Αναφέρομαι σε κοπέλες, επειδή με βάση τα στοιχεία του ΑΣΕΠ ο αριθμός των γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερος από των ανδρών στο δημόσιο την τελευταία 3ετία. Όμως στην πράξη, το κυβερνητικό έργο πάει αργά και φαίνεται υποτονικό. Υπάρχει ένα δαιδαλώδες σύστημα πολυνομίας ενώ η υπάρχουσα νοοτροπία δεν βοηθάει.
Ένας ελληνοαμερικάνος καθηγητής Πανεπιστημίου έλεγε μια μέρα ότι η χώρα μας μέχρι το 2015 πήγαινε με ταχύτητες 0 σε ένα διεθνές περιβάλλον εξελίξεων τεχνολογίας δεδομένων ενώ στην Ελλάδα ακόμη στα Πανεπιστήμια διδάσκουν χειρόγραφες σημειώσεις του 1970 με πολυτονική γραφή! Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα θεμελειακής ανασυγκρότησης της χώρας μετά τις 3 προεκλογικές υποσχέσεις για παράμοια πολιτική από τον Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά που δεν έγιναν ποτέ. Ο Μητσοτάκης για πολλούς λόγους πάει με ταχύτητα 2 ενώ έπρεπε να πηγαίνει με 80. Κάτι δεν πάει καλά ενώ φυσικά υπάρχουν πολλά εγχώρια συμφέροντα που προτιμούν η κατάσταση να σέρνεται για δικούς τους λόγους η κάθε πλευρά. Η χώρα μας δυστυχώς υποφέρει από μειοψηφίες μαφίας.
Αυτό δεν υπάρχει σε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

02-10-25

00:29
Δεν υπάρχει «λύση» (όπως την εννοείς), την αγαπάμε την πονάμε κ.λπ. αλλά αυτή είναι και θα είναι η Ελλάδα, χώρα της αρπαχτής της ολιγαρχίας του «πολιτικού κόστους» και του «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει», οπότε απλά θα βολευτούμε/συμβιβαστούμε μ' ότι καλύτερο μπορέσουμε κι αν τυχόν προκύψει κάτι πολύ καλύτερο εκτός θα το πάρουμε, that's it!H άλλη λύση τότε ποια είναι;
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

02-10-25

08:23
Λοιπον ...για αλλη μια φορα το κρατος δειχνει ποσο ανικανο ειναι ...Απο εκει αποδεικνύεται για ακομη μια φορά τι νοοτροπία έχουμε σαν Κ΄ρατος.
Πάει τωρα να κυνηγήσει αυτούς τους ιδιοκτήτες που έχουν βρει την άκρη και θέλουν ρε αδερφέ να το μισθώνουν κατα αυτο το τρόπο ! Προφανως και ειναι δικαίωμα τους. Προφανώς και έχουν επωμιστεί και τα ρίσκα μπαίνοντας στο τρίπ αυτής της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Εκτος αυτου δε θα βγάλεις τιποτα ως προς τις τιμές των ενοικίων..... αυτοι που υπάρχουν και ειναι πολλοί θα συνεχίζουν να ζητάνε οποτε και οι τιμές προσφοράς (που ακολουθούν τους νομους της Ζητησης ) θα μείνουν ακριβώς ως έχουν.
Την ίδια στιγμή που η επαρχία στενάζει.. για να μένουμε όλοι στην Αθήνα... να κάνουμε την μεγάλη ζωή....
πηγαίνοντας Σάββατο βράδυ στη Κολοκοτρώνη για ποτό και τη Κυριακή για σουβλάκια στη Φιλαδέλφεια...
έλα ρε φιλε τωρα !
Ηρθε με αυτο τον νομο να κυνηγήσει εμενα (παραδειγμα ) που ειμαι στην πλατφορμα και αναγκαστηκα τα δηλωνω ΟΛΑ ....και μαλιστα φορολογουμε επειδη ειμαι ιδωτης και την προμηθεια που λαμβανει η πλατφορμα σαν εσοδο ,εφοσον δεν ειμαι επαγγελματιας για να τα περναω στα εξοδα ....Η παρανοια ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ

ΑΝΤΙ να κυνηγήσει αυτους που ειναι στη πλατφορμα για 2 - 3 χρονια ,εχουν κανει σταθερο πελατολογιο και δουλεύουν τωρα εκτος πλατφόρμας μαύρα ..
Και αυτοι σε ενα τεραστιο ποσοστο ειναι ξενοι ..αυτοι δηλαδη που εχουν πλεον τις περισσοτερες κατοικιες στην Ελλαδα ...
Ασε τον Ελληνα ...οτι κανει μπορει και για εμενα καλα κανει με το μπουρδελο που μπλεξαμε ....Ας απαγορευσει την αγορα ακινητου απο ξενους ...ας αλλαξει το οριο της βίζας.σιγα μην τα κανει ομως εφοσον αυτοι ειναι μεσα στο παιχνιδι αυτο ...
Φανταζομαι ειδατε ολοι την μεγαλη επενδυτικη κινηση που εδειξε η τηλεοραση του ΑΛΦΑ που γινεται στο νησι της Θασου και στον νομο της Καβαλας απο τον ΚΟΥΡΤΙΔΗ ....
Ας παμε μετα απο 5 χρονια να δουμε ποιος ειναι πισω απο αυτο και που εχει περασει αυτη η τεραστεια επενδυση σε κατοικιες φιλετα ...μειονοτητα θα ειμαστε σε 5 χρονια ,κατσε περιμενε και εμεις ασχολουμαστε με αλλα ...
Λυπαμαι που θα το πω ,αλλα το θεμα με τα ΤΕΜΠΗ εξυπηρετει αψογα την κυβερνηση και το συντηρεί ....δουλευει απο πισω με την ανεση της ...
Ναι εχεις δικιο σε αυτο !Το αν το ενοίκιο είναι ακριβό ή φτηνό κρίνεται από το τι ποσοστό του μισθού είναι. Είτε το μέσο ενοίκιο σε σχέση με τον μέσο μισθό αν μιλάμε γενικά είτε ένα συγκεκριμένο ενοίκιο σε σχέση με τον μισθό ενός ατόμου για να κρίνουμε αν αυτός πληρώνει ενοίκιο πολλά ή λίγα σε σχέση με τον μισθό του.
Ένα σκέτο νούμερο μιας χώρας σε σύγκριση με ένα σκέτο νούμερο μιας άλλης δε λέει τίποτα.
Σαν να πω ότι το Μπουρούντι είναι πάμφθηνο γιατί βρήκα βίλα με 200€.
Οπως και τα ενοικια στην Ελλαδα ειδικα στην Αθηνα δεν απευθυνονται σε ενα ιδιωτικο υπαλληλο με 800 ευρω ...
Η Αθηνα εχει παραπανω χρημα εξου και υπαρχει ανταποκριση σε αυτα τα σπιτια ...
Επαρχια ομως εκει που δεν μπορει να δουλεψει βραχυχρονια γιατι ειναι χαμηλα;
Αν μπορουσαν και εκει θα ζητουσαν περισσοτερα ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 286 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- giorgos5002
- Paragontas7000
- back2967
- GeorgePap2003
- taketrance
- American Economist
- charmander
- Ωρορα
- Dr. Gl. Luminous
- jimis2001
- Lathy
- camil
- Entropy24
- Memetchi
- johnsala
- Jack of Spades
- Libertus
- Kate1914
- fmarulezkd
- Sosstoss
- iew
- aris65
- touvlo
- User2350
- giannhs2001
- giannis06
- flytern
- eupalinaros
- Ilma
- redpointer
- Wonderkid
- nickpatras
- Hased Babis
- chester20080
- thenutritionist
- Scandal
- Luludaki
- BatGuin
- mikrosamiamidi
- Κλημεντίνη
- aggelosst9
- Drscientist
- rafaela11
- Πύρος
- synopsis
- Joji
- souli2002
- eukleidhs1821
- Μήτσος10
- Ryuzaki
- χημεια4λαιφ
- Kate333er
- ROM32
- Unboxholics
- pinkheart
- iminspain
- userguest
- Andante
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- vasilis123321
- RPO
- A350
- fockos
- NeosUser2023
- theodle
- Jim4ever
- Giorgkalo
- bibliofagos
- Totreno
- Corfu kitty
- MarcoReus
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.