dianechristy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pote ksana
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προτείνετε δηλαδή να το αφήσω αβάπτιστο μέχρι ν'αποφασίσει; Γελοιότητες. Κατ'αρχήν όταν θα πάει 16 χρονών, θα αναρωτηθεί, αφού εσύ είσαι χριστιανή γιατί θές το παιδί σου να είναι άθεο (και η αθεία είναι θρήσκευμα), και αφού μεγαλώνοντας σε οικογένεια χριστιανών κατά 99% θα γινόμουν χριστιανός, γιατί τόση φασαρία; Ερήμην.
Από χριστιανός γίνεσαι μουσουλμάνος. Από άθεος γίνεσαι άθεος, γιατί πλέον δεν σε απασχολεί το αντικείμενο.
Σαν να λές, το Αντρέας είναι πολύ συνηθισμένο όνομα, το Αγαθαρχίδας πολύ ασυνήθιστο,έ.. ας τον βαφτίσουμε Καλλιόπη.
Το να βαφτίσεις έναν χριστιανό δεν είναι το έγκλημα καθαυτό. Κι εγώ χριστιανή είμαι αλλά δεν έπαθα κάτι. Το έγκλημα είναι να του πασπαλίσεις το μυαλό οτι υπήρξε Αβραάμ,Σάρρα και Μαθουσάλας.
Κατα τ'άλλα, εγώ πιστεύω οτι υπήρξε Χριστός και θα το βαπτίσω χριστιανό στο όνομα του Χριστού, όχι του Νώε. Κι αν αλλάξει γνώμη στα 20, γούστο του και καπέλο του. Ή μήπως δεν είναι αναστρέψιμη η βάπτιση; Αλλά το θεωρώ βλακεία απ'τη στιγμή που εγώ είμαι χ, να του πώ εσύ γίνε ψ. Σαν να λές, νίπτω τας χείρας μου, γίνε καμπαλιστής, σατανιστής, είναι καλό θα σε ωφελήσει.
Μέχρι να αποκτήσει αντίληψη, του προτείνεις κάτι και το παιδί μπορεί πάντα να αμφισβητήσει. Αυτό είναι το νόημα της διδασκαλίας, κάθε είδους. Ο προβληματισμός.
Κι εμείς που γίναμε χριστιανοί απ'τους γονείς μας, αμφισβητούμε το ένα και κριτικάρουμε το άλλο. Όμως ως χριστιανός κριτικάρεις από μια βάση. Ώς άθεος, ξεκινάς απ'το μηδέν και φτάνεις στο μηδέν.
Και πως έλεγε ο Σωκράτης, ό,τι δεν ξέρουμε, υπάρχει παρ'όλ'αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

(και η αθεία είναι θρήσκευμα)
Εμ..δεν νομίζω.Άσχετα που για τυπικούς λόγους εχουμε συνηθίσει να αναγράφουμε θρησκεία:άθεος.
Υ.Γ.Το -1 στο έβαλα εγώ για την λέξη "γελοιότητες".
Δεν μου αρέσουν να αποκαλούν έτσι τις απόψεις των άλλων(και δη τις δικές μου).Υπερβολές ναι,λάθος ναι,αστήριχτες ναι,γελοιότητες όχι.Ακόμη κι αν έτσι σου φαντάζουν μια πιο προσεχτική επιλογή λέξεων δεν θα έβλαπτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Ένας άνθρωπος (ανεξαρτήτως θρησκεύματος) που θέλει το παιδί του να αποφασίσει αν θέλει να ενταχθεί σε οποιαδήποτε ομάδα και να μην το εντάξει ο ίδιος με το ζόρι, σίγουρα δεν θα το ανέθρεφε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναρωτηθεί όντως για το παραπάνω.Κατ'αρχήν όταν θα πάει 16 χρονών, θα αναρωτηθεί, αφού εσύ είσαι χριστιανή γιατί θές το παιδί σου να είναι άθεο
"If atheism is a religion then my not collecting stamps is a hobby"(και η αθεία είναι θρήσκευμα)
Και ένα παιδί δεν το απασχολεί η επιστήμη αλλά να παίξει με τους φίλους του έξω, να υποθέσω ότι δεν παίζει να γίνει επιστήμονας;Από χριστιανός γίνεσαι μουσουλμάνος. Από άθεος γίνεσαι άθεος, γιατί πλέον δεν σε απασχολεί το αντικείμενο.
Πέραν του ότι δεν κατάλαβα ποιό είναι το point σου, παρατηρήρησε κανείς τη λεπτή ειρωνεία της χρήσης της λέξης "βαφτίσουμε" στο εν λόγω context?Σαν να λές, το Αντρέας είναι πολύ συνηθισμένο όνομα, το Αγαθαρχίδας πολύ ασυνήθιστο,έ.. ας τον βαφτίσουμε Καλλιόπη.

Για χίλια δύο πράγματα θα μπορούσες να πείς "Κι εγώ είμαι και δεν έπαθα κάτι". Δεν είναι αυτό επιχείρημα για να τα κάνουμε. Πρέπει να υπάρχει και λόγος, όχι απλά να μην υπάρχει κίνδυνος.Το να βαφτίσεις έναν χριστιανό δεν είναι το έγκλημα καθαυτό. Κι εγώ χριστιανή είμαι αλλά δεν έπαθα κάτι. Το έγκλημα είναι να του πασπαλίσεις το μυαλό οτι υπήρξε Αβραάμ,Σάρρα και Μαθουσάλας.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

... Τώρα για το τι θα πει η κοινωνία δεν με ενδιαφέρει και τόσο... και πιστεύω μέχρι να φτάσει η ώρα να κάνω παιδιά θα έχουν αλλάξει τα πράγματα..
Δηλαδή πιστεύεις, πως θα χαθεί παντελώς απ' την ανθρώπινη ύπαρξη το ...μυστήριο;
...Πρέπει να υπάρχει και λόγος, όχι απλά να μην υπάρχει κίνδυνος.
Ο μόνος λόγος είναι, πως άνθρωπος και μυστήριο, μέχρι του νυν, πάνε μαζί. Είναι λίγο; Και τούτο δεν ενέχει κινδύνους; Αγαπητή μου, το μυστήριο της βάπτισης, που δεν υπήρξε ιστορικά πρωτοτυπία και αποκλειστικότητα των Χριστιανών, μεταξύ άλλων αποτελεί και μύηση του ανθρώπου στο γεγονός, ότι πάντα καραδοκεί ο έσχατος κίνδυνος του απροσδόκητου θανάτου. Εκεί που θα μπορούσε να υπάρξει ίσως σοβαρή επιχειρηματολογία είναι κατά του νηπιοβαπτισμού. Εδώ, σεβαστες όλες οι απόψεις και αντίστοιχες επιλογές. Αλλά, καλή μου φίλη, θαρρώ πως χωρίς μύηση γενικά στη ζωή μας, όλα θα ήταν επίπεδα και χωρίς "βάθος", "ύψος" και Τέχνη!
Άγγελος
Επιφανές μέλος

"If atheism is a religion then my not collecting stamps is a hobby"
η αθεια ειναι η -υπερλογη οπως παντα- πίστη στην μη υπαρξη Θεου... αν σ εενοχλει ο ορος θρησκεια χρησιμοποιησε αλλη λεξη
ας πουμε φιλοσοφια..παντως ειναι εκτος λογικης -οπως καθε πιστη-και δεν αποδεικνυεται λογικα..
zutmazut
Νεοφερμένο μέλος

η αθεια ειναι η -υπερλογη οπως παντα- πίστη στην μη υπαρξη Θεου... αν σ εενοχλει ο ορος θρησκεια χρησιμοποιησε αλλη λεξη
ας πουμε φιλοσοφια..παντως ειναι εκτος λογικης -οπως καθε πιστη-και δεν αποδεικνυεται λογικα..
Συνεπώς κάποιος που δεν πιστεύει στο Δία (αδίας

Μάλλον η λέξη άθρησκος εκφράζει καλύτερα κάποιους ανθρώπους, που σημαίνει "αυτός που δεν είναι μέλος σε κάποιο μαντρί"
Τα πράγματα περιπλέκει η προσπάθεια για την δημιουργία αθειστικού μαντριού (λες και δεν έφτανε ο κομμουνισμός).
Χάρη στο Dawkins (τα βιβλία του οποίου κάποιοι τα διαβάζουν λες και διαβάζουν την Βίβλο

zanin
Διάσημο μέλος

εγω δεν θα τα βαφτισω γιατι δεν θελω να τους επιβαλλω ενα θρησκευμα με το ετσι θελω. Οσο για το τι θα λενε οι αλλοι; Θα βαλω τον γατο μου να κλαιει.
je suis d'accord avec vous ... ελπίζω να το είπα σωστά...(κοντευω να τα ξεχασω τα γαλλικά)!!!!!
ναρουτο και μαγια θα κλαινε μαζι!
και εγώ δεν θέλω να το βαπτίσω.
όταν και όποτε θελήσει θα επιλέξει αν θέλει να πιστεψει σε κάτι ή όχι
Άγγελος
Επιφανές μέλος

Μάλλον η λέξη άθρησκος εκφράζει καλύτερα κάποιους ανθρώπους, που σημαίνει "αυτός που δεν είναι μέλος σε κάποιο μαντρί"
μην ξεφευγουμε..αθεος εννοουμε.οτι δεν πιστευεις σε καμια νωτερη δυναμη στον κοσμο που πχ τον δημιουργησε...ακομα και αν το πιστευεις μονο εσυ και κανεις αλλος στον κοσμο. και τετοιοι αθεοι πιστευω οτι ειναι εξαιρεση και πολυ λιγοι για να μην πω κανενας..
σαν τους κομμουνιστες ,που δεν πιστευαν στο θεο αλλα στο υπερτατο ον

dianechristy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δηλαδή πιστεύεις, πως θα χαθεί παντελώς απ' την ανθρώπινη ύπαρξη το ...μυστήριο;
δεν εννοούσα αυτο.. Απλα πιστευω πως μεχρι τοτε οι κοινωνιες δεν θα ειναι τοσο "κολλημενες" οπως τωρα.. αν καποιος σημερα εχει διαφορετικη θρησκεία ειναι δακτυλοδικτουμενος.. θελω να πιστευω πως σε μερικα χρονια δεν θα γινεται αυτο...
e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Απαπαπα...
Εμείς θα Βαπτίσουμε 9 Μάιου....
Είσαστε όλοι καλεσμένοι.... χαχαχαχαχαχαχα
Θέλω θέμα με βαπτιστικά ποιηματάκια...!!!!
Βοήθεια και ιδέες..
Isiliel
Επιφανές μέλος

e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Viedo
Διάσημο μέλος

Πώς τα σκέφτεσαι ήθελα να ξέρα όλα αυτά που γράφεις.Φυσικά, θα τα βουτήξω στα νερά της Στύγας ως γνήσιοι ημίθεοι που θα είναι.
Guest 209912
Επισκέπτης

Πώς τα σκέφτεσαι ήθελα να ξέρα όλα αυτά που γράφεις.
Δεν θες να ξέρεις. Σε κόβω για αρκετά χαρούμενο με τη ζωή σου.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος
juste un instant
Επιφανές μέλος

Φαντασου να κυκλοφορει και κανας ιος οπως τωρα...Όχι, αν κάνω ποτέ μούλικα δε θα τα βαφτίσω, θα αφήσω τις θειάδες να βουρλίζονται και να φοβούνται να τα πλησιάσουν.

Προφανως υπονοεις πως θα θελουν να ξερουν μονο οσοι ειναι αρκετα λυπημενοι με την ζωη τους...Δεν θες να ξέρεις. Σε κόβω για αρκετά χαρούμενο με τη ζωή σου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 112 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- fmarulezkd
- linuxman
- phleidhs
- Ariana2018
- Memetchi
- Alessandra Eliza
- touvlo
- Μήτσος10
- Wonderkid
- giannhs2001
- Εριφύλη
- charmander
- Scandal
- taketrance
- American Economist
- Kate1914
- AggelikiGr
- camil
- Paragontas7000
- hirasawayui
- rafaela11
- chester20080
- Destiny3
- marww
- Arianara S3
- Μαυρίκιος
- User2350
- Alma Libre
- elli russu
- ΜαρίαΖΤ
- Βλα
- Libertus
- den antexw allh apotyxia
- Μάρκος Βασίλης
- Εχέμυθη
- Meow
- orchidea
- harry akritas
- Viedo
- tslef8
- fretoe
- Ryuzaki
- γιω99
- Unseen skygge
- azula
- katelogic
- Forgetit
- panagiotis econ
- brown eyes
- Metalhead_4_life
- Jocaste
- Panos_02
- jj!
- Κλημεντίνη
- Έμμα
- gademis
- DimitraA.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.