Δε νομίζω να υπαρχουν και πολλές επιλογές.
Προτείνετε δηλαδή να το αφήσω αβάπτιστο μέχρι ν'αποφασίσει; Γελοιότητες. Κατ'αρχήν όταν θα πάει 16 χρονών, θα αναρωτηθεί, αφού εσύ είσαι χριστιανή γιατί θές το παιδί σου να είναι άθεο (και η αθεία είναι θρήσκευμα), και αφού μεγαλώνοντας σε οικογένεια χριστιανών κατά 99% θα γινόμουν χριστιανός, γιατί τόση φασαρία; Ερήμην.
Από χριστιανός γίνεσαι μουσουλμάνος. Από άθεος γίνεσαι άθεος, γιατί πλέον δεν σε απασχολεί το αντικείμενο.
Σαν να λές, το Αντρέας είναι πολύ συνηθισμένο όνομα, το Αγαθαρχίδας πολύ ασυνήθιστο,έ.. ας τον βαφτίσουμε Καλλιόπη.
Το να βαφτίσεις έναν χριστιανό δεν είναι το έγκλημα καθαυτό. Κι εγώ χριστιανή είμαι αλλά δεν έπαθα κάτι. Το έγκλημα είναι να του πασπαλίσεις το μυαλό οτι υπήρξε Αβραάμ,Σάρρα και Μαθουσάλας.
Κατα τ'άλλα, εγώ πιστεύω οτι υπήρξε Χριστός και θα το βαπτίσω χριστιανό στο όνομα του Χριστού, όχι του Νώε. Κι αν αλλάξει γνώμη στα 20, γούστο του και καπέλο του. Ή μήπως δεν είναι αναστρέψιμη η βάπτιση; Αλλά το θεωρώ βλακεία απ'τη στιγμή που εγώ είμαι χ, να του πώ εσύ γίνε ψ. Σαν να λές, νίπτω τας χείρας μου, γίνε καμπαλιστής, σατανιστής, είναι καλό θα σε ωφελήσει.
Μέχρι να αποκτήσει αντίληψη, του προτείνεις κάτι και το παιδί μπορεί πάντα να αμφισβητήσει. Αυτό είναι το νόημα της διδασκαλίας, κάθε είδους. Ο προβληματισμός.
Κι εμείς που γίναμε χριστιανοί απ'τους γονείς μας, αμφισβητούμε το ένα και κριτικάρουμε το άλλο. Όμως ως χριστιανός κριτικάρεις από μια βάση. Ώς άθεος, ξεκινάς απ'το μηδέν και φτάνεις στο μηδέν.
Και πως έλεγε ο Σωκράτης, ό,τι δεν ξέρουμε, υπάρχει παρ'όλ'αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.