glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.

14-04-25

22:52
Όσοι δεν πιστεύετε, αρκεστείτε απλά ( αν γίνετε γονείς ) στην ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο. Δεν είναι ανάγκη να διακωμωδειτε μια τελετή μυστηριακού χαρακτήρα .
Δεδομένου πως το συγκεκριμένο μυστήριο πάντα το αντιμετώπιζα σαν ένα είδος θωράκισης της ψυχής βάφτισα τα παιδιά μου παρα πολυ μικρά κάτω των 5 μηνών. Σε τόση μικρή ηλικία δεν υπάρχει καμία ενθύμηση της όλης εμπειρίας.
Δεδομένου πως το συγκεκριμένο μυστήριο πάντα το αντιμετώπιζα σαν ένα είδος θωράκισης της ψυχής βάφτισα τα παιδιά μου παρα πολυ μικρά κάτω των 5 μηνών. Σε τόση μικρή ηλικία δεν υπάρχει καμία ενθύμηση της όλης εμπειρίας.

15-04-25

00:01
Δεν ξέρω αν θα δεχόμουν, εξαρτάται από την περίσταση. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος θεσμός αντιμετωπίζεται από αρκετούς γονείς ως ψυχρή οικονομική συμφωνία. Έχω ακούσει για ζευγάρια που επιλέγουν νονό /νονά με γνώμονα την οικονομική κατάσταση, που νευριάζουν αν τα δώρα προς το παιδί τους δεν είναι όσο ακριβά ή όσο συχνά θα επιθυμούσαν οι ίδιοι κοκ.
Προσωπικά, έχω δύο νονούς που μπορεί να μην είχαν την δυνατότητα να μου φέρνουν δώρα, πέρα από την λαμπάδα κάθε Πάσχα, αλλά ήταν και είναι δίπλα μου όταν τους χρειάζομαι. Αυτούς έπαιρνα τηλέφωνο όταν μου συνέβαινε κάτι που δεν ήθελα να αναφέρω στους γονείς μου, αυτοί έχουν σταθεί στο πλευρό μου σε δύσκολες στιγμές, αυτοί κάθονται να συζητήσουν μαζί μου με ηρεμία και επιχειρήματα όταν χρειάζομαι κάποιον που θα μου προσφέρει μια χρήσιμη οπτική, και παράλληλα θα με αντιμετωπίσει ως ίση.
Είναι μεγάλη ευθύνη, σίγουρα. Είναι όμως και πολύτιμο να ξέρεις πως το παιδί σου θα έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στο πλάι του, πολυτιμότερο από κάθε δώρο.
Προσωπικά, έχω δύο νονούς που μπορεί να μην είχαν την δυνατότητα να μου φέρνουν δώρα, πέρα από την λαμπάδα κάθε Πάσχα, αλλά ήταν και είναι δίπλα μου όταν τους χρειάζομαι. Αυτούς έπαιρνα τηλέφωνο όταν μου συνέβαινε κάτι που δεν ήθελα να αναφέρω στους γονείς μου, αυτοί έχουν σταθεί στο πλευρό μου σε δύσκολες στιγμές, αυτοί κάθονται να συζητήσουν μαζί μου με ηρεμία και επιχειρήματα όταν χρειάζομαι κάποιον που θα μου προσφέρει μια χρήσιμη οπτική, και παράλληλα θα με αντιμετωπίσει ως ίση.
Είναι μεγάλη ευθύνη, σίγουρα. Είναι όμως και πολύτιμο να ξέρεις πως το παιδί σου θα έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στο πλάι του, πολυτιμότερο από κάθε δώρο.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

15-04-25

00:41
Έτσι ακριβώς φαντάζομαι τον εαυτό μου αν ποτέ γίνω νουνόςΠροσωπικά, έχω δύο νονούς που μπορεί να μην είχαν την δυνατότητα να μου φέρνουν δώρα, πέρα από την λαμπάδα κάθε Πάσχα, αλλά ήταν και είναι δίπλα μου όταν τους χρειάζομαι. Αυτούς έπαιρνα τηλέφωνο όταν μου συνέβαινε κάτι που δεν ήθελα να αναφέρω στους γονείς μου, αυτοί έχουν σταθεί στο πλευρό μου σε δύσκολες στιγμές, αυτοί κάθονται να συζητήσουν μαζί μου με ηρεμία και επιχειρήματα όταν χρειάζομαι κάποιον που θα μου προσφέρει μια χρήσιμη οπτική, και παράλληλα θα με αντιμετωπίσει ως ίση.

Είσαι πολύ τυχερή, Ρίντερ, και ασφαλώς είναι και αυτοί τυχεροί που σε έχουν αναδεξιμιά τους

dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

15-04-25

07:28
να έχεις μια απροσδιόριστη πίστη στο θεό, το καταλαβαίνω, ως μια ανθρώπινη ανάγκη και αδυναμία, που προκύπτει από την ανάγκη για νοηματοδότηση της ζωής και όλης της ύπαρξης και του σύμπαντος και όλων.
η πίστη σε θρησκείες, μυστήρια, τελετουργίες και βαφτίσεις είναι θρησκευτικά κατάλοιπα, που απλά περνάνε από γενιά, σε γενιά, και με στεναχωρεί να βλέπω νέους ανθρώπους να τα πιστεύουν ακόμα. κρίμα.
η πίστη σε θρησκείες, μυστήρια, τελετουργίες και βαφτίσεις είναι θρησκευτικά κατάλοιπα, που απλά περνάνε από γενιά, σε γενιά, και με στεναχωρεί να βλέπω νέους ανθρώπους να τα πιστεύουν ακόμα. κρίμα.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.898 μηνύματα.

15-04-25

09:26
νομίζω η βάφτιση γίνεται σε βρέφη. Αυτό που λες είναι η <Θεία Κοινωνία>. Δηλ τα έχουν βαπτισμένα, αλλά δεν κοινωνούν. Πρώτα γίνεται αυτό που λες, με το κατηχητικό, και έπειτα, γίνεται μια μεγάλη γιορτή για την πρώτη τους Θεία Κοινωνία. Οι καθολικοί στην 3η δημοτικού (μάλιστα παίρνουν άδεια επίσημη απ το σχολείο) και οι προτεστάντες.... εκεί στα 13 με 14.Έτσι κάνουν οι προτεστάντες στην Γερμανία. Πρώτα τα παιδιά πάνε κατηχητικο στα 13-14 και μετά από κάποιο χρόνο επιλέγουν αν θέλουν να είναι μέλος της εκκλησίας ή οχι.
Σεβαστή προσέγγιση και αυτή!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εδώ θα διαφωνήσω. Όπως νοιώθει ο καθένας καλύτερα. Ακόμη και τα τελετουργικά βοηθούν να νιώσει κάποιος καλύτερα την παρουσία αυτής της προστασίας και πως ανήκει σε μια ομάδα. Αρκεί να μείνουμε στα τελετουργικά, δίχως επιδείξεις, έτσι όμορφα.να έχεις μια απροσδιόριστη πίστη στο θεό, το καταλαβαίνω, ως μια ανθρώπινη ανάγκη και αδυναμία, που προκύπτει από την ανάγκη για νοηματοδότηση της ζωής και όλης της ύπαρξης και του σύμπαντος και όλων.
Και μεις έχουμε βαφτίσει τα παιδιά μας. Ο άντρας μου είναι εντελώς άθεος, το δέχτηκε για μένα. Εγώ προσπαθώ, όσο μπορώ να πιστέψω. Αυτά όλα τα τελετουργικά πχ της Μεγάλης Εβδομάδας, ή τα μυστήρια κλπ μ΄αρεσουν πολύ. Με ανατριχιάζουν. Ήθελα να τα βαφτίσουμε, για να τους δώσουμε μια πορεία πλεύσης. Τώρα βέβαια είναι ο μεγάλος άθεος και ο μικρός απλά σέβεται το χριστιανισμό, άντε και μια Μεγ. Παρασκευή νηστεύει.

15-04-25

11:03
Ήθελα κάποια στιγμή να βαφτίσω το παιδί μιας συγγενούς μου αλλά η οικογένεια ήθελε να το βαφτίσει κάποια φίλη επειδή στη Λέσβο αυτό είναι που κάνουν, βαφτίζουν και παντρεύουν φίλοι ώστε να συγγενέψουν και να μπορούν να ζητάνε ρουσφέτια και βολέματα ο ένας από τον άλλον. Όλη η Λέσβος αποτελείται από συγγενείς εξ αίματος, εξ αγχιστείας και κουμπαριές.
Ευτυχώς βέβαια που έγινε έτσι και δεν έμπλεξα.
Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους που πιστεύουν και το κάνουν στα παιδιά τους, ούτε και με αυτούς που το κάνουν επειδή το περιμένει η κοινωνία αν και οι ίδιοι δεν πιστεύουν. Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια χριστιανική ορθόδοξη κοινωνία και οι περισσότεροι δεν έχουν το σθένος να απομακρυνθούν από αυτή.
Ευτυχώς βέβαια που έγινε έτσι και δεν έμπλεξα.
Δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους που πιστεύουν και το κάνουν στα παιδιά τους, ούτε και με αυτούς που το κάνουν επειδή το περιμένει η κοινωνία αν και οι ίδιοι δεν πιστεύουν. Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια χριστιανική ορθόδοξη κοινωνία και οι περισσότεροι δεν έχουν το σθένος να απομακρυνθούν από αυτή.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

15-04-25

11:58
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Average Esteki Momentόχι. αρνούμαι να συμμετάσχω σε τέτοια κακοποίηση βρέφους. βάρβαρο έθιμο από άλλες εποχές. ας το κάνουν τουλάχιστον λίγο πιο light, όχι να το βουτάνε ολόκληρο σε κολυμπήθρες.
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

15-04-25

12:08
νομίζω η βάφτιση γίνεται σε βρέφη. Αυτό που λες είναι η <Θεία Κοινωνία>. Δηλ τα έχουν βαπτισμένα, αλλά δεν κοινωνούν. Πρώτα γίνεται αυτό που λες, με το κατηχητικό, και έπειτα, γίνεται μια μεγάλη γιορτή για την πρώτη τους Θεία Κοινωνία. Οι καθολικοί στην 3η δημοτικού (μάλιστα παίρνουν άδεια επίσημη απ το σχολείο) και οι προτεστάντες.... εκεί στα 13 με 14.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εδώ θα διαφωνήσω. Όπως νοιώθει ο καθένας καλύτερα. Ακόμη και τα τελετουργικά βοηθούν να νιώσει κάποιος καλύτερα την παρουσία αυτής της προστασίας και πως ανήκει σε μια ομάδα. Αρκεί να μείνουμε στα τελετουργικά, δίχως επιδείξεις, έτσι όμορφα.
Και μεις έχουμε βαφτίσει τα παιδιά μας. Ο άντρας μου είναι εντελώς άθεος, το δέχτηκε για μένα. Εγώ προσπαθώ, όσο μπορώ να πιστέψω. Αυτά όλα τα τελετουργικά πχ της Μεγάλης Εβδομάδας, ή τα μυστήρια κλπ μ΄αρεσουν πολύ. Με ανατριχιάζουν. Ήθελα να τα βαφτίσουμε, για να τους δώσουμε μια πορεία πλεύσης. Τώρα βέβαια είναι ο μεγάλος άθεος και ο μικρός απλά σέβεται το χριστιανισμό, άντε και μια Μεγ. Παρασκευή νηστεύει.
Ο σαμάνος της φυλής, μαζι με το φύλαρχο και ολο το επιτελείο του, θα χαίρονται για σένα, που ακολουθείς τα έθιμα

Μπράβο στα παιδιά σου, που δείχνουν να παίρνουν το δρόμο του αθεϊσμού/αγνωστικισμού

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

15-04-25

13:38
Αγνοώντας όλα τα σχόλια που έχουν ως στόχο να πλήξουν τον χριστιανισμό και να δείξουν ότι είναι χαζό το να πιστεύεις γιατί η τελετή παρομοιάζεται με μεσαιωνικά βασανιστήρια πνιγμού ( ; ), απαντώ χωρίς κανένα δισταγμό στο ερώτημα του τίτλου με ένα βροντερό ναι.
Είναι μια μεγάλη ευθύνη αναμφίβολα (αυτό αν θες να είσαι σωστός νονός δηλαδή, ειδάλλως όχι), αλλά αποτελεί και μεγάλη ευλογία για αυτόν που θα βαφτίσει ένα παιδί το να γίνει νονός. Με το μυστήριο της βάπτισης ένας άνθρωπος εισέρχεται στο σώμα της εκκλησίας, γίνεται αδελφός/-η μας. Και προσωπικά το θεωρώ σημαντικό συμβάν αυτό, και όχι απλώς άλλη μία θρησκευτική γιορτούλα όπως έχει καταντήσει για αρκετούς. Οπότε ναι, θα ήταν τιμή μου αν μπορούσα ποτέ να συνδράμω ως νονά στη βάπτιση ενός παιδιού.
Είναι μια μεγάλη ευθύνη αναμφίβολα (αυτό αν θες να είσαι σωστός νονός δηλαδή, ειδάλλως όχι), αλλά αποτελεί και μεγάλη ευλογία για αυτόν που θα βαφτίσει ένα παιδί το να γίνει νονός. Με το μυστήριο της βάπτισης ένας άνθρωπος εισέρχεται στο σώμα της εκκλησίας, γίνεται αδελφός/-η μας. Και προσωπικά το θεωρώ σημαντικό συμβάν αυτό, και όχι απλώς άλλη μία θρησκευτική γιορτούλα όπως έχει καταντήσει για αρκετούς. Οπότε ναι, θα ήταν τιμή μου αν μπορούσα ποτέ να συνδράμω ως νονά στη βάπτιση ενός παιδιού.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.

15-04-25

13:39
Να σε ρωτήσω κάτι ρε dum ;φαντάζομαι θέλεις οι άνθρωποι να σέβονται τη δική σου αθειστικη / αγνωστικιστικη στάση και να μη σε προσβάλλουν ειρωνευομενοι. Τι σε έχει πιάσει από χθες και εκτοξευεις πυρά διάχυτης ειρωνείας ενάντια στην πίστη κάποιων ;είναι κάποιου είδους αυτοικανοποιησης; προσθέτει κάτι στο εν λόγω θρεντ;Ο σαμάνος της φυλής, μαζι με το φύλαρχο και ολο το επιτελείο του, θα χαίρονται για σένα, που ακολουθείς τα έθιμα
Μπράβο στα παιδιά σου, που δείχνουν να παίρνουν το δρόμο του αθεϊσμού/αγνωστικισμού![]()
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 201 μηνύματα.

15-04-25

14:58
Το ιδιο θα ρωτουσα κ εγω αλλα δεν ειχα τη αντοχη να ασχοληθω με κατι τετοιο...Να σε ρωτήσω κάτι ρε dum ;φαντάζομαι θέλεις οι άνθρωποι να σέβονται τη δική σου αθειστικη / αγνωστικιστικη στάση και να μη σε προσβάλλουν ειρωνευομενοι. Τι σε έχει πιάσει από χθες και εκτοξευεις πυρά διάχυτης ειρωνείας ενάντια στην πίστη κάποιων ;είναι κάποιου είδους αυτοικανοποιησης; προσθέτει κάτι στο εν λόγω θρεντ;
Ισως τα λεει γιατι τα πιστευει ισως παλι να το κανει και επιτιδες για να υπαρχουν αντιδρασεις και να γινετε παλι εδω ενας χαμουλης...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.898 μηνύματα.

15-04-25

16:13
Τα λες χαριτωμένα, αλλά ακόμη και έτσι να ήταν και αν είχε τύχει να γεννηθώ σε μια πρωτόγονη φυλή, όπου κάναμε διάφορα έθιμα με το <<σαμάνο>> και το φύλαρχο και το επιτελείο, πάλι θα μου άρεσε. Ναι, θα ήμασταν μια χαρά, θα γιορτάζαμε τα μαγικά της φυλής, θα χορεύαμε, θα φλερτάραμε.......Ο σαμάνος της φυλής, μαζι με το φύλαρχο και ολο το επιτελείο του, θα χαίρονται για σένα, που ακολουθείς τα έθιμα
Μπράβο στα παιδιά σου, που δείχνουν να παίρνουν το δρόμο του αθεϊσμού/αγνωστικισμού![]()
Μπράβο ξεμπράβο, δεν ξέρω, έχει τα καλά του και τα κακά του. Πχ ο μεγάλος, που από 6 χρονών δε δέχεται τίποτα εκκλησιαστικό, είναι γενικά στη ζωή του μπερδεμένος. Καλό είναι το ότι <<τα ψάχνει>>, αλλά νομίζω, θα τον βοηθούσε, αν είχε μια αφετηρία στο μυαλό του.
Ο μικρός, που σέβεται γενικά τη θρησκεία, αλλά αμφισβητεί επίσης πολλά, νομίζω είναι σε καλύτερο δρόμο.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

15-04-25

16:22
Ναι έχεις δίκιο. Κάνουν και γιορτή με κόσμο κανονικά.νομίζω η βάφτιση γίνεται σε βρέφη. Αυτό που λες είναι η <Θεία Κοινωνία>. Δηλ τα έχουν βαπτισμένα, αλλά δεν κοινωνούν. Πρώτα γίνεται αυτό που λες, με το κατηχητικό, και έπειτα, γίνεται μια μεγάλη γιορτή για την πρώτη τους Θεία Κοινωνία
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 92 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Memetchi
- Giorgkalo
- Athens2002
- Reader
- Kate1914
- Paragontas7000
- Scandal
- touvlo
- charmander
- pinkheart
- giannhs2001
- American Economist
- Μήτσος10
- Joji
- taketrance
- A350
- Natsuko
- fourkaki
- kogba
- orchidea
- DimitraA.
- harry akritas
- Revekka
- hirasawayui
- Nickx
- Εχέμυθη
- Έμμα
- sokliap
- Serotonin
- leo41
- Μαυρίκιος
- Κλημεντίνη
- Viedo
- iminspain
- Rene2004
- tslef8
- Βλα
- Meow
- Alma Libre
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.