νομίζω η βάφτιση γίνεται σε βρέφη. Αυτό που λες είναι η <Θεία Κοινωνία>. Δηλ τα έχουν βαπτισμένα, αλλά δεν κοινωνούν. Πρώτα γίνεται αυτό που λες, με το κατηχητικό, και έπειτα, γίνεται μια μεγάλη γιορτή για την πρώτη τους Θεία Κοινωνία. Οι καθολικοί στην 3η δημοτικού (μάλιστα παίρνουν άδεια επίσημη απ το σχολείο) και οι προτεστάντες.... εκεί στα 13 με 14.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 15 Απριλίου 2025
Εδώ θα διαφωνήσω. Όπως νοιώθει ο καθένας καλύτερα. Ακόμη και τα τελετουργικά βοηθούν να νιώσει κάποιος καλύτερα την παρουσία αυτής της προστασίας και πως ανήκει σε μια ομάδα. Αρκεί να μείνουμε στα τελετουργικά, δίχως επιδείξεις, έτσι όμορφα.
Και μεις έχουμε βαφτίσει τα παιδιά μας. Ο άντρας μου είναι εντελώς άθεος, το δέχτηκε για μένα. Εγώ προσπαθώ, όσο μπορώ να πιστέψω. Αυτά όλα τα τελετουργικά πχ της Μεγάλης Εβδομάδας, ή τα μυστήρια κλπ μ΄αρεσουν πολύ. Με ανατριχιάζουν. Ήθελα να τα βαφτίσουμε, για να τους δώσουμε μια πορεία πλεύσης. Τώρα βέβαια είναι ο μεγάλος άθεος και ο μικρός απλά σέβεται το χριστιανισμό, άντε και μια Μεγ. Παρασκευή νηστεύει.