Θεσσαλονίκη: Ερωτήματα μετά τον θάνατο εκπαιδευτικού από εγκεφαλικό - Καταγγελία για bullying από μαθητές

1) Όλοι περάσαμε από τα θρανία και ξέρουμε ποιοι καθηγητές κρατάν την τάξη. Είναι αυτοί που έχουν κύρος, σοβαρότητα, πειθώ και εμπνέουν το σεβασμό. Σε κάποιους άλλους όμως γίνεται ο χαμός. Πρόκειται για αδύναμους χαρακτήρες ή ανασφαλείς προσωπικότητες ή άτομα με κάποια νοητική ασθένεια. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μας κάποτε κάναμε μικρό ή μεγάλο “bullying” σε καθηγητές ή καθηγήτριες που θεωρούσαμε (ή ήταν) ακατάλληλοι ή “σούργελα”. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχαμε το δικαίωμα να το κάνουμε, υπήρχαν άλλοι τρόποι να διαμαρτυρηθούμε και κάποιες φορές οι τιμωρίες ήταν αναπόφευκτες και δίκαιες.

2) Γνωστό είναι και το σε ποια μαθήματα συνήθως γίνεται η “φασαρία”. Φυσικά τα “δευτερεύοντα” έχουν την προτεραιότητα. Από αυτά τα “Αγγλικά” είναι γενικά το πλέον προβληματικό μάθημα. Ο λόγος είναι ότι οι μαθητές είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα σε πολύ ανώτερη γνώση της γλώσσας από αυτά που διδάσκονται κι έτσι αδιαφορούν και για το μάθημα και για τον καθηγητή. Αν έτσι όπως γίνεται το μάθημα των Αγγλικών στο Σχολείο, κάποιος το χαρακτηρίσει “άχρηστο”, δεν θα έχει και πολύ άδικο.

3) Ο ρόλος ενός Διευθυντή Σχολείου δεν είναι καθόλου εύκολος. Πρέπει να ελέγχει τα πάντα, να προλαβαίνει γεγονότα ή και να επιβάλλει την πειθαρχία σε όλους. Σίγουρα πρέπει να είναι δίκαιος, αντικειμενικός και να ξέρει πώς θα χειριστεί τις καταστάσεις ή πότε θα είναι επιεικής. Μην ξεχνάμε, υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν τις δικαιοδοσίες του. Οι “μαγκιές” του στυλ “Εγώ θα τον πέταγα έξω κάθε μέρα” κλπ, είναι ανεδαφικές.

4) Φυσικά τη βασική ευθύνη για τη συμπεριφορά των παιδιών την έχουν οι γονείς τους. Όμως δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πολλοί γονείς έχουν δει το θέμα στραβά. Θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι σωστά και όλοι οι άλλοι λάθος. Απαιτούν βαθμούς χωρίς αντίκρισμα και δεν παραδέχονται τα τυχόν παραπτώματα των βλασταριών τους. Επίσης επεμβαίνουν άσκημα στη λειτουργία του Σχολείου.

5) Αναμφισβήτητα στους νέους υπάρχει κάποια τάση προς τη βία. Αυτή πρέπει να ελέγχεται με την πειθώ, το παράδειγμα και τη λογική. Τα αυταρχικά καθεστώτα την χρησιμοποίησαν για όφελός τους ιδρύοντας στρατιωτικού τύπου νεολαίες της βίας, όπως στη Βόρεια Κορέα ή σε μας ο κομπλεξικός δικτάτορας ίδρυσε την ΕΟΝ στα χνάρια της χιτλερικής νεολαίας και εφεύρε τον “3o Ελληνικό πολιτισμό” σαν κακή μίμηση του “3ου Ράιχ” του φίλου του του Αδόλφου.

1773231472261.png

Έχει λογική αυτό που γράφεις.

Και ποιός θέλει να ΄χει την ευθύνη. Ή και ποιός θα μπορεί, ακόμα κι αν θέλει...

Και αν φύγει, όπως λες, και πάθει κάτι ; Ή κι αν δεν πάθει...και να γυρνάει μόνο και να το μάθουν οι γονείς ύστερα ;

Από πού να το πιάσεις...

Βρε φιλοσοφικη συζητηση επι ανέμων κάνετε ;

Ποια λογική ; Το τι προβλέπεται το γράφει μεσα το ΦΕΚ. :)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Από πού να το πιάσεις...

Θα το πιάσουμε απο την άγνοια των διδασκόντων που εγω που δεν ειμαι καν Καθηγητης μεσα σε 1 λεπτό κατέβασα ... βρήκα το ΦΕΚ το κατέβασα και το διαβασα.

Άρθρο 31 παρ. 3 εδάφιο v)
Το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος επιβάλλεται σε εξαιρετικά αποκλίνουσα/ ες συμπεριφορά/ές ή επαναλαμβανόμενες αποκλίνουσες συμπεριφορές, ιδίως σε εκείνες που περιγράφονται στο άρθρο 4 του ν. 5029/2023 (Α’ 55), καθώς και για τη φθορά/καταστροφή, μερική ή ολική, σχολικών κτιρίων, χώρων και παραρτημάτων αυτών και υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού εντός αυτών.

ενώ απο το Άρθρο 4 του ν.5029/2023 λέει

Κάθε μορφή σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής, συναισθηματικής, κοινωνικής, ρατσιστικής, σεξουαλικής, ηλεκτρονικής, διαδικτυακής ή άλλης βίας και παραβατικής συμπεριφοράς, που πλήττει τη σχολική κοινότητα και διαταράσσει την εκπαιδευτική διαδικασία συνιστά ενδοσχολική βία και εκφοβισμό και ιδίως:

α) η προσβολή της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψης του μαθητή,

β) η συστηματική ή σκόπιμη ή επαναλαμβανόμενη απειλή και προσβολή της προσωπικότητας, της σωματικής ακεραιότητας ή της ψυχικής ισορροπίας των μαθητών,

γ) η ανεπιθύμητη, επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνεται μεταξύ παιδιών σχολικής ηλικίας και η ανάλογη συμπεριφορά εκπαιδευτικών που περιλαμβάνει πραγματική ή αντιληπτή ανισορροπία δύναμης,

δ) η παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής των μαθημάτων και ο βίαιος αποκλεισμός μαθητών είτε από την εκπαιδευτική διαδικασία είτε από τη συμμετοχή τους στην καθημερινή σχολική ζωή, καθώς και ο εν γένει κοινωνικός αποκλεισμός, οι απειλές και η ψυχολογική βία στις επαφές των μαθητών με τους συμμαθητές τους,

το πέταμα του μπουκαλιού δεν ειναι προσβολή της προσωπικότητας της καθηγήτριας ; της σωματικηε ακεραιότητας κτλ κτλ

άρα ειναι λόγος για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Δε χρειάζεται. Ένα απλό ΦΕΚ είναι που το διαβάζεις σε 2-3 λεπτά.

ΦΕΚ 2531/Β/29-04-2024 (ΚΥΑ 102791/ΓΔ4)

ο Καθηγητής έχει δικαίωμα να κάνει προφορική σύσταση - επίπληξη και τέλος ωριαία αποβολή.

Στη περίπτωση των επαναλμβανόμενων ωρίαιων αποβολών συγκαλείται ο Σύλλογος Διδασκόντων ο οποίος μπορει να ρίξει απο 3-5 ημέρες και στη συνέχεια αλλαγή τμήματος.

Άρθρο 31 παρ. 8.
Ακούσαμε τι βγήκε και είπε ο δικηγόρος. Ότι δηλαδή η γυναίκα είχε πειθαρχικά από συναδέλφους το διάστημα που έκανε εξωσωματικές, επειδή όπως λέγεται μπορεί να αργούσε καμιά φορά λίγα λεπτά να πάει στη δουλειά της.

Αυτά τα πειθαρχικά φαίνεται να προήλθαν από συναδέλφους, ίσως και από γονείς παιδιών του σχολείου.
Τι ψάχνεις τώρα και εσυ να βρεις .

Μεταξύ τους τρώγονται καμία συναδελφική αλληλεγγύη ,ελάχιστες ειναι οι εξαιρέσεις .

Αυτα τα παιδιά ειχαν και υποστήριξη απο πισω .Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη την έχει ο ενήλικας. Το παιδί συνήθως κάνει μέχρι εκεί που του επιτρέπεται.

Ακούσαμε τι βγήκε και είπε ο δικηγόρος. Ότι δηλαδή η γυναίκα είχε πειθαρχικά από συναδέλφους το διάστημα που έκανε εξωσωματικές, επειδή όπως λέγεται μπορεί να αργούσε καμιά φορά λίγα λεπτά να πάει στη δουλειά της.

Αυτά τα πειθαρχικά φαίνεται να προήλθαν από συναδέλφους, ίσως και από γονείς παιδιών του σχολείου.
Τι ψάχνεις τώρα και εσυ να βρεις .

Μεταξύ τους τρώγονται καμία συναδελφική αλληλεγγύη ,ελάχιστες ειναι οι εξαιρέσεις .

Αυτα τα παιδιά ειχαν και υποστήριξη απο πισω .Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη την έχει ο ενήλικας. Το παιδί συνήθως κάνει μέχρι εκεί που του επιτρέπεται.

Εγω με μια πρώτη ανάγνωση αντιλαμβάνομαι οτι στο σχολείο αυτό δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα. Απο εκει ξεκινάνε όλα. Και ολοι αυτοι τώρα θα μπλέξουνε και κυριως ο Διευθυντης. Τι μέτρα πήρε και τι ενέργειες έκανε ;

Εγω πάντα ήμουν και ειμαι απόμακρος στη δουλειά μου..... για αυτο κ δεν εχω και "κοινές" παρέες... γιατι αμα έχεις οικειότητες μετά δε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Ναι φοβήθηκα τωρα τον μέσο αμόρφωτο ελληναρά γονέα που δεν ξέρει ουτε στο σπίτι του να βάλει τάξη και στα παιδιά του. Νομίζουν οτι επειδή θα ήμουν σίνγκλ θα ήμουν και εύκολος στόχος ;;!!!

Για να ξηγηθούμε Η θα συνεργαστείτε για να έχουμε μια αρμονική και ασφαλή σχολική χρονιά ή θα έχουμε άλλα δυσάρεστα για όλους. Τελεσίγραφο. Η μοναδική μου πρόταση κατα τη συνάντηση θα ηταν αυτή. Γειά σας ειμαι ο τάδε... δυστυχως αυτα που βλέπω δεν ειναι καλά.... και θα ήθελα να σας το πω εξαρχης για να ξέρουμε σε τι κατευθυνση οδεύουμε οτι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ειδάλλως θα εξαντλήσω τα προβλεπόμενα που μου ορίζει η κείμενη Νομοθεσία. Αυτό και τίποτε άλλο.... θα έλεγα στους γονείς.

Μετα θα ξεκινούσαν οι αναφορές σαν Πύραυλοι.

ΥΓ Και εννοείται θα έβρισκα και τρόπο να μην αφήσω το αμάξι μου εκτεθειμένο κάπου. :)

Τελευταία επεξεργασία:
Εγω με μια πρώτη ανάγνωση αντιλαμβάνομαι οτι στο σχολείο αυτό δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα. Απο εκει ξεκινάνε όλα. Και ολοι αυτοι τώρα θα μπλέξουνε και κυριως ο Διευθυντης. Τι μέτρα πήρε και τι ενέργειες έκανε ;

Εγω πάντα ήμουν και ειμαι απόμακρος στη δουλειά μου..... για αυτο κ δεν εχω και "κοινές" παρέες... γιατι αμα έχεις οικειότητες μετά δε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Ναι φοβήθηκα τωρα τον μέσο αμόρφωτο ελληναρά γονέα που δεν ξέρει ουτε στο σπίτι του να βάλει τάξη και στα παιδιά του.

Η θα συνεργαστείτε για να έχουμε μια αρμονική και ασφαλή σχολική χρονιά ή θα έχουμε άλλα δυσάρεστα για όλους.
Τα σώματα ασφαλείας και οι παιδαγωγοί δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με το ίδιο πλαίσιο που ισχύει για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.. οι θέσεις αυτές είναι εκτεθειμένες από παντού και απαιτούν αλλο πλαισιο .

Περισσότερο ο τομέας της εκπαίδευσης, που έρχεται σε άμεση επαφή με τον ψυχισμό των παιδιών και έχει τεράστια σημασία. Το σχολείο είναι το δεύτερο βασικό σύστημα διαμόρφωσης του παιδιού μετά την οικογένεια και επηρεάζει άμεσα το συμπεριφορισμό του .

Πρέπει να είναι πολύ πιο αυστηρό. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να βρίσκονται σε στενή ψυχολογική και ψυχιατρική παρακολούθηση ώστε να διασφαλίζεται ότι μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.

Εδω βλέπουμε εκπαιδευτικούς με αγωγές και ψυχιατρικά ιστορικά αντι να τοποθετούνται σε διοικητικές θέσεις να μπαίνουν μεσα σε τάξης πρωτοβάθμιας .

Μην χάνουμε την ουσια .Το θέμα δεν είναι τα παιδιά εδω ειναι οι συνάδελφοι και οι γονείς.

Για μένα ουσία είναι ότι προβλέπεται στα ΦΕΚ. Και προβλέπονται όλα σε αυτό που έβαλα ακομη και η ανακρίβεια ότι αν δωσεις ωρίαια σε ένα παιδί δεν θα έχει που να απασχοληθεί. Ο Διευθυντής ειναι υπεύθυνος για την απασχόληση του όσο δεν βρίσκεται στο μάθημα.

Εφόσον το πράγμα πάει να στραβώσει θα πάμε με το γράμμα του νόμου. Άν υπήρχε ωραίο κλίμα και συνεργασίας ας είμασταν πιο ελαστικοί αλλα ΤΩΡΑ ;

Ουτε καν θα τους ελεγα αν ήμουν Δευθυντης. Οτι προβλέπεται ακόμη και η Διενέργεια ΕΔΕ.

Δε θα ρισκάρω εγω τη θέση μου επειδή ο άλλος ειναι μαλάκας και ανεύθυνος (αναφέρομαι κυρίως σε γονείς αλλα και σε μαθητές).

Θα το έστελνα και με email γραπτό στους καθηγητές να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τη νομοθεσία όπως αυτή έχει ορισθεί και ισχύει στο τάδε ΦΕΚ. Scripta manent.

Τελευταία επεξεργασία:
Όλοι μας κάποτε κάναμε μικρό ή μεγάλο “bullying” σε καθηγητές ή καθηγήτριες που θεωρούσαμε (ή ήταν) ακατάλληλοι ή “σούργελα”
Ουτε τους πεταγαμε μπουκαλια και βιβλια ουτε τους αποκαλουσαμε πουτανες και τους σπρωχναμε. Μιλα για τον εαυτο σου καλυτερα.

Την μονη καυλαντα που θυμαμαι ειναι σε εναν θρησκευτικο που μαλλον ειχε καποιο θεματακι να τον λεμε κουραμπιε επειδη τον ελεγαν κουραμπη(ή κατι τετοιο) και αυτο πισω απο την πλατη του.
Στην οικιακη οικονομια επισησ θυμαμαι μια δημοσιο υπαλληλο με τα ολα της που δεν εκανε ποτε μαθημα οποτε η ταξη γινοταν αναποφευκτα μπουρδελο και αυτη αραζε στο εδρανο και γελαγε.

Εδω βλέπουμε εκπαιδευτικούς με αγωγές και ψυχιατρικά ιστορικά αντι να τοποθετούνται σε διοικητικές θέσεις να μπαίνουν μεσα σε τάξης πρωτοβάθμιας .
Εδω ειχαμε καθηγητη με νοητικο θεμα ρε μαργ , πλακα μ κανεις?
Παρανοια!

Τελευταία επεξεργασία:
Ουτε τους πεταγαμε μπουκαλια και βιβλια ουτε τους αποκαλουσαμε πουτανες και τους σπρωχναμε. Μιλα για τον εαυτο σου καλυτερα.

rE Τι ασχολείστε να πούμε ;;;;

Αμα στο πεί αυτο Διευθυντής πες του ωραία... αφου συμφωνείτε με όλα αυτα και τα εγκρίνετε κιολας
θα σας κανω μια τυπική αναφορά να μου τα δώσετε και γραπτά. Θελω να έχω γραπτή αυτή τη θέση του σχολείου για να σταθμίσω και εγω περαιτέρω τις ενέργειες μου.

Αλλα αρχιδια γραπτά θα στα δώσει... κανένας δεν θα στο έδινε αυτό. Στα λόγια μάγκες ειναι όλοι μολις ξεκινησουν τα έγγραφα κλάνουνε....

Τι καθεσαι και ασχολείσαι ρε φιλε με τη κάθε βλακεία που θα ακούσεις ; :)

Σας ειπα.. όταν βλέπετε τέτοια σκηνικά αναφορά απευθείας. Ουτε φιλαράκια ειμαστε ούτε θα κατσεις να ανεχτείς τη μαλακια που σου λέει ο καθενας. Αυτοι κάνουν τη δικη τους δουλεια (ή μαλλον δεν την κάνουν) και εμεις τη δικιά μας. Τέλος ότι προβλέπεται.

Τελευταία επεξεργασία:
Βασικό ερώτημα που δυστυχώς γνωρίζω την απάντηση από τώρα. Αυτά τα απόβλητα θα τιμωρηθούν για το κακό που προκάλεσαν; Οι ακατάλληλοι γονείς θα λάβουν τιμωρία ως ηθικοί αυτουργοί της συμπεριφοράς των παιδιών τους;;

Ξέρω την απάντηση προφανώς. Όχι δεν θα γίνει τίποτα. Δε θα γίνει τίποτα καθώς είμαστε στην εποχή που όλοι θέλουν δικαιώματα χωρίς καμία υποχρέωση. Είμαστε στην εποχή όπου όλοι απαιτούν σεβασμό ενώ οι ίδιοι δίνουν μόνο βία και αγένεια. Και πάνω από όλα είμαστε στην εποχή που αν τολμήσεις να πεις τα πράγματα με το όνομα τους, αυτόματα στοχοποίησε ως ο “κακός” της υπόθεσης.​

Υπαρχουν ''οπλα'' για τους καθηγητες.
Αρκει..
Αρκει .........να τα λογαριαζει αυτα ο διευθυντης.ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Δεν διαννοειται να γινονται αυτα σε ταξη και ΑΣΧΕΤΑ απο το αν ο εκπαιδευτικος μπορει να τους χειριστει η οχι...να ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Αυτα ειναι αδιαννοητα.
Η διευθυντρια του σχολειου ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΥΠΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.
Τελεια και παυλα.
Δυστυχως καποιοι διευθυντες χαιδευουν μαθητες και γονεις.

Υπαρχουν ''οπλα'' για τους καθηγητες.
Αρκει .........να τα λογαριαζει αυτα ο διευθυντης.ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Δεν διαννοειται να γινονται αυτα σε ταξη και ΑΣΧΕΤΑ απο το αν ο εκπαιδευτικος μπορει να τους χειριστει η οχι...
Δυστυχως καποιοι διευθυντες χαιδευουν μαθητες και γονεις.
Συμφωνώ. Οι μαθητές πρέπει να ελέγχονται πειθαρχικά για τέτοια παραπτώματα, (ακόμα και αν έχουν δίκιο). Ναι, υπάρχουν "όπλα". Η νομοθεσία αναφέρει ποινές. Όμως, η εφαρμογή κάποιων δεν είναι καθόλου εύκολη. Για παράδειγμα, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος:
Η διαδικασία που ακολουθείται για τη λήψη απόφασης αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είναι η ακόλουθη: Τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από τη λήψη της απόφασης, ενημερώνονται εγγράφως οι γονείς ή κηδεμόνες του/της μαθητή/τριας, ή ο/η ίδιος/α αν είναι ενήλικος/η, και καλούνται σε ακρόαση ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών. Στην έγγραφη ενημέρωση, αναφέρεται ο τόπος, η ημέρα, η ώρα της ακρόασης και προσδιορίζεται το αντικείμενο του μέτρου και οι λόγοι που αιτιολογούν την εφαρμογή του. Ο/Η μαθητής/τρια αν είναι ενήλικος/η ή ο/η γονέας ή κηδεμόνας του/της, έχουν δικαίωμα να λάβουν πλήρη γνώση της υπόθεσης. Στη συνεδρίαση έχουν δικαίωμα να παρίστανται ο/οι κηδεμόνας/ες του/της μαθητή/τριας, ή ο/η ίδιος/α αν είναι ενήλικος/η, καθώς και το προεδρείο της Μαθητικής Κοινότητας του τμήματός του/της και το προεδρείο του Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου, τα οποία καλούνται υποχρεωτικά για να: α) καταθέσουν τις απόψεις τους β) παράσχουν τυχόν εξηγήσεις και στη συνέχεια αποχωρούν στο σύνολό τους. Για τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών συντάσσεται πρακτικό-απόφαση από τον γραμματέα που επικυρώνεται από τον/την Πρόεδρο του Συλλόγου, στο οποίο πρέπει να μνημονεύονται, ιδίως, τα ονόματα και η ιδιότητα των παριστάμενων μελών καθώς και ο τόπος και ο χρόνος της συνεδρίασης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με την πλειοψηφία των παρόντων μελών, ενώ στο πρακτικό καταχωρίζονται και οι γνώμες και τα ονόματα των μελών που μειοψήφησαν. Επίσης, πρέπει να γίνεται αναλυτική αναφορά στις παιδαγωγικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε τυχόν προηγούμενες περιπτώσεις για τον/τη συγκεκριμένο/η μαθητή/τρια και στα παιδαγωγικά μέτρα που ενδεχομένως λήφθηκαν πριν την υιοθέτηση του ως άνω παιδαγωγικού μέτρου. Η απόφαση της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος δεν ανακοινώνεται δημόσια. Ο/Η Διευθυντής/ντρια Εκπαίδευσης επιλέγει τη σχολική μονάδα, στην οποία θα γίνει η μετεγγραφή μετά την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 18 της παρούσας. Πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη αν λειτουργεί άλλη αντίστοιχη σχολική μονάδα στην ίδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που δεν λειτουργεί αντίστοιχος τομέας ή αντίστοιχη ειδικότητα σε κάποια από τα Επαγγελματικά Λύκεια της ίδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης επιλέγει σχολική μονάδα που λειτουργεί αντίστοιχος τομέας ή αντίστοιχη ειδικότητα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή μετά την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
Πόσες αλλαγές περιβάλλοντος μπορεί να κάνει ένα σχολείο το χρόνο;
Επίσης, πέρα από το γράμμα του νόμου, τα σχολεία δέχονται πιέσεις "άνωθεν" για επιείκεια, συγχώρηση και πιο απλά λένε "παιδιά είναι".

1773240496782.png

Ναι δεν ξέρει πές του και δεν έχει διαβάσει το ΦΕΚ.
Ανίδεοι ειναι για αυτο τους γλεντάνε... απο τη στιγμη που θα ριξεις ωρίαια.... ο Διευθυντης αναλαμβανει την απασχόληση του.

Και τι θα πεί εχουν άλλες υποχρεώσεις ; ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ;

Αυτες που λεει το ΦΕΚ ειναι οι υποχρεώσεις τους... απλά ο καθενας νομιζει οτι ειναι στο περιβόλι του.

8) Εάν μαθητής/τρια παρακωλύει τη διεξαγωγή μαθήματος, είναι δυνατόν να του/της επιβληθεί ωριαία απομάκρυνση από την αίθουσα διδασκαλίας, οπότε απασχολείται με την ευθύνη της/του Διευθύντριας/ντή του σχολείου, λαμβάνοντας απουσία. Σε περίπτωση επα26746 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος B’ 2531/29.04.2024 ναλαμβανόμενων ωριαίων απομακρύνσεων και πάντως μετά από τρεις απομακρύνσεις από τον/την ίδιο/α διδάσκοντα/ουσα ή πέντε συνολικά, ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών δύναται να εφαρμόσει κατά τη κρίση του τα παιδαγωγικά μέτρα δ) και ε) της παρ. 2 της παρούσας,

Πριν το έγραψα... Α΄ρθρο 31 παρ. 8

Δε θέλει ο Διευθυντής να πράξει τα προβλεπόμενα ; Αναφορά και στον Διευθυντή γραπτή να μας απαντήσει.

Θα τους ειχα κάνει αεροπλάνα εκει μέσα. Οπως το έγραψα εξαρχής.

Τελος δεν θα κατσω να ασχοληθω με κανέναν... αν θέλει ή δε θέλει να πράξει αυτα που προβλέπονται.
Aυτός που λέω είναι δάσκαλος οπότε έτσι και αλλίως δεν ισχύει το ΦΕΚ που έβαλες. Στο δημοτικό είναι αρκετά πιο χαλαρή η προσέγγιση σε πλαίσιο τιμωριών.

Για γυμνάσιο, λύκειο δεν διαφωνώ πως πρέπει να εφαρμόζεται η νομιμότητα. Απλά στην πράξη πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα, όπως είδαμε και στην περίπτωση της καθηγήτριας που έπαθε το εγκεφαλικό.
Στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στο να γράφουμε νόμους, ΦΕΚ, μαλακίες, αλλά στην εφαρμογή όλων αυτών χωλαίνει το πράγμα.
Να δούμε και σε αυτή την υπόθεση αν θα τιμωρηθεί κανένας. Πολύ πιθανό στα μαλακά να την βγάλουν όλοι ή και να μην τιμωρηθούν καθόλου.

Έχει λογική αυτό που γράφεις.

Και ποιός θέλει να ΄χει την ευθύνη. Ή και ποιός θα μπορεί, ακόμα κι αν θέλει...

Και αν φύγει, όπως λες, και πάθει κάτι ; Ή κι αν δεν πάθει...και να γυρνάει μόνο και να το μάθουν οι γονείς ύστερα ;

Από πού να το πιάσεις...
Ναι γενικά νομίζω είναι κάπως ενδεικτικό παράδειγμα. Τουλάχιστον όταν πήγαινα εγώ σχολείο, ακόμα και στο δημοτικό ήταν κάπως "ψωμοτύρι" αυτή η τιμωρία. Όχι αναγκαστικά για τιμωρητικούς λόγους, αλλά και για να μπορέσει να γίνει το μάθημα ξέρω’γω.
Το καλό είναι πως όταν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, σίγουρα είναι πιο διαχειρίσιμα σε σχέση με λυκειόπαιδα.
2) Γνωστό είναι και το σε ποια μαθήματα συνήθως γίνεται η “φασαρία”. Φυσικά τα “δευτερεύοντα” έχουν την προτεραιότητα. Από αυτά τα “Αγγλικά” είναι γενικά το πλέον προβληματικό μάθημα. Ο λόγος είναι ότι οι μαθητές είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα σε πολύ ανώτερη γνώση της γλώσσας από αυτά που διδάσκονται κι έτσι αδιαφορούν και για το μάθημα και για τον καθηγητή. Αν έτσι όπως γίνεται το μάθημα των Αγγλικών στο Σχολείο, κάποιος το χαρακτηρίσει “άχρηστο”, δεν θα έχει και πολύ άδικο.
Πολύ λάθος αυτό που γράφεις. Δεν είναι αυτονόητο πως όλα τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να πήγαινουν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Επιβάλλεται να διασφαλίζεται πως το μάθημα θα γίνεται με ποιοτικό τρόπο και όποιος δεν θέλει να παρακολουθήσει τουλάχιστον να μην ενοχλεί τα υπόλοιπα παιδιά αλλιώς εννοείται θα πρέπει να εφαρμόζονται οι αναμενόμενες ποινές.

εμείς πάντως, μια πλακίτσα την κάναμε. Όχι μπουκάλια, ξεβρακώματα κλπ. Σαϊτες από χαρτί π.χ. Όταν όμως μας τσάκωνε, είχαμε τιμωρία.

εμείς πάντως, μια πλακίτσα την κάναμε. Όχι μπουκάλια, ξεβρακώματα κλπ. Σαϊτες από χαρτί π.χ. Όταν όμως μας τσάκωνε, είχαμε τιμωρία.
Εννοείται ότι όλοι κάτι σχετικό κάναμε. Όχι όμως αυτά τα ακραία που γράφει η καθηγήτρια ότι της έκαναν. Εδώ είχαμε μια σκληρή "βεντέτα" μεταξύ της καθηγήτριας και των μαθητών.

Όταν ήμουν μαθητής της Β' Λυκείου, πριν από 15 χρόνια, είχα στο Σχολείο μου μια παρόμοια ιστορία με μια καθηγήτρια που σίγουρα δεν ήταν στα καλά της. Αυτό που κάναμε ήταν να μην μπαίνουμε στην τάξη και να διαδηλώνουμε στους διαδρόμους. Ο Διευθυντής είχε καταλάβει τι έτρεχε και μετά από μία εβδομάδα την έβγαλαν από τις τάξεις και της ανέθεσαν να κάνει (υποτίθεται) "γραμματειακή υποστήριξη". Πάλι όμως τσακώθηκε άγρια με κάποιους καθηγητές και έφερε αστυνομία στο σχολείο. Τότε διατάχθηκε ΕΔΕ και δεν τη ξαναείδαμε.

1773244695159.png

1000059445.jpg

Σύντομα και περιεκτικά.

Εγώ και από τους ψυχολόγους που έρχονται κατά καιρούς μια φορά τη βδομάδα στο σχολείο βλέπω μια τάση χαλαρής προσέγγισης τέτοιων περιστατικών. Και να προσέξουμε τους χειρισμούς μην τυχόν και στιγματιστουν τα παιδιά ( και ας είναι οι θύτες) και να γίνει μια γενική παρέμβαση στο τμήμα που έχει το πρόβλημα απο φευγοντας να το κατονομάζουν ευθέως κλπ .Το κορυφαίο που άκουσα σήμερα για περίπτωση σε άλλο σχολείο.. Καταφεύγει μια καταγγέλουσα εκπαιδευτικός στον εισαγγελέα και λαμβάνει απάντηση " Ελα μωρε παιδιά είναι.. Ας μην εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας πάνω τους "

Εγώ και από τους ψυχολόγους που έρχονται κατά καιρούς μια φορά τη βδομάδα στο σχολείο βλέπω μια τάση χαλαρής προσέγγισης τέτοιων περιστατικών. Και να προσέξουμε τους χειρισμούς μην τυχόν και στιγματιστουν τα παιδιά ( και ας είναι οι θύτες) και να γίνει μια γενική παρέμβαση στο τμήμα που έχει το πρόβλημα απο φευγοντας να το κατονομάζουν ευθέως κλπ .Το κορυφαίο που άκουσα σήμερα για περίπτωση σε άλλο σχολείο.. Καταφεύγει μια καταγγέλουσα εκπαιδευτικός στον εισαγγελέα και λαμβάνει απάντηση " Ελα μωρε παιδιά είναι.. Ας μην εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας πάνω τους "

Να το δώσει γραπτά. Τι δουλειά έχεις να ανοίξεις κουβέντα με τον εισαγγελέα. Γνωρίζεστε και από χθες ;

Γραπτό αίτημα για τις ενέργειες τους και θα ζητάς να σε ενημερώσουν κιόλας. Ουτε προφορικα ουτε τιποτα... Στα προφορικα είναι σουπα μου πες μανταλάκια. Όταν είναι για γραπτό κ να βάλεις υπογραφή εκεί το βλεπεις αλλιώς.

Aυτός που λέω είναι δάσκαλος οπότε έτσι και αλλίως δεν ισχύει το ΦΕΚ που έβαλες. Στο δημοτικό είναι αρκετά πιο χαλαρή η προσέγγιση σε πλαίσιο τιμωριών.

Για γυμνάσιο, λύκειο δεν διαφωνώ πως πρέπει να εφαρμόζεται η νομιμότητα. Απλά στην πράξη πολλές φορές προκύπτουν προβλήματα, όπως είδαμε και στην περίπτωση της καθηγήτριας που έπαθε το εγκεφαλικό.
Στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στο να γράφουμε νόμους, ΦΕΚ, μαλακίες, αλλά στην εφαρμογή όλων αυτών χωλαίνει το πράγμα.
Να δούμε και σε αυτή την υπόθεση αν θα τιμωρηθεί κανένας. Πολύ πιθανό στα μαλακά να την βγάλουν όλοι ή και να μην τιμωρηθούν καθόλου.

Εγώ το έγραψα κ το μεσημέρι μαζι σου αν το κλίμα ήταν ωραίο θα ειμασταν κ πιο ελαστικά. Από τη στιγμή π με γράψεις στα αρχιδια σ κ δε σέβεσαι τη δουλειά μ ναι θα σε παω τάπα με χαρτιά και νόμους. Τάπα θα τους πηγαινα. Δεν θα με πλησιαζε κανεις. Θα φοβόντουσαν τις αναφορές 😄😄
Ναι γενικά νομίζω είναι κάπως ενδεικτικό παράδειγμα. Τουλάχιστον όταν πήγαινα εγώ σχολείο, ακόμα και στο δημοτικό ήταν κάπως "ψωμοτύρι" αυτή η τιμωρία. Όχι αναγκαστικά για τιμωρητικούς λόγους, αλλά και για να μπορέσει να γίνει το μάθημα ξέρω’γω.
Το καλό είναι πως όταν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, σίγουρα είναι πιο διαχειρίσιμα σε σχέση με λυκειόπαιδα.

Πολύ λάθος αυτό που γράφεις. Δεν είναι αυτονόητο πως όλα τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να πήγαινουν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Επιβάλλεται να διασφαλίζεται πως το μάθημα θα γίνεται με ποιοτικό τρόπο και όποιος δεν θέλει να παρακολουθήσει τουλάχιστον να μην ενοχλεί τα υπόλοιπα παιδιά αλλιώς εννοείται θα πρέπει να εφαρμόζονται οι αναμενόμενες ποινές.

Φόρουμ ανώνυμο είναι ότι χαζομαρα θέλει ο καθένας γράφει... Γραπτό θα το έδινε αυτό; ουτε καν. Όποτε ας περιοριστουμε σε καμία εξυπνάδα δήθεν κουλιστικη ας επί συνάψουμε κ κανα εικονίδιο από αυτά π κατά καιρους βάζει και όλα καλά. Ως εκεί καλά είναι ο συγκεκριμένος.

Εντάξει αυτές που λες το μυαλό τους το έχουν ποτε θα τελειώσει να παει 2 η ώρα να πανε σπίτι να ετοιμαστούν να πανε μετά για θαλασσινά με καναν γκομενο... Να πανε για κανα πουτσο στην Πειραϊκή. Χεστηκαν τώρα αυτες να βρουν λυση σε θέματα του σχολείου. Μια ζωή αδιάφορες ήταν... στο σχολείο χωνοντουσαν με τις δυνατές παρεες για να έχουν στήριξη κ να μην τις απομονώνουν στο πανεπιστημιο θα μπήκαν σε καμία ΔΑΠ και τώρα σχολείο πανω κάτω στη δουλειά η ίδια προσεγγοση.

Από αυτές περιμενεις σωτηρία ;κοριτσάκια για να καλοπερνανε είναι αυτά.

Τελευταία επεξεργασία:
Να το δώσει γραπτά. Τι δουλειά έχεις να ανοίξεις κουβέντα με τον εισαγγελέα. Γνωρίζεστε και από χθες ;

Γραπτό αίτημα για τις ενέργειες τους και θα ζητάς να σε ενημερώσουν κιόλας. Ουτε προφορικα ουτε τιποτα... Στα προφορικα είναι σουπα μου πες μανταλάκια. Όταν είναι για γραπτό κ να βάλεις υπογραφή εκεί το βλεπεις αλλιώς.

Εγώ το έγραψα κ το μεσημέρι μαζι σου αν το κλίμα ήταν ωραίο θα ειμασταν κ πιο ελαστικά. Από τη στιγμή π με γράψεις στα αρχιδια σ κ δε σέβεσαι τη δουλειά μ ναι θα σε παω τάπα με χαρτιά και νόμους. Τάπα θα τους πηγαινα. Δεν θα με πλησιαζε κανεις. Θα φοβόντουσαν τις αναφορές 😄😄

Φόρουμ ανώνυμο είναι ότι χαζομαρα θέλει ο καθένας γράφει... Γραπτό θα το έδινε αυτό; ουτε καν. Όποτε ας περιοριστουμε σε καμία εξυπνάδα δήθεν κουλιστικη ας επί συνάψουμε κ κανα εικονίδιο από αυτά π κατά καιρους βάζει και όλα καλά. Ως εκεί καλά είναι ο συγκεκριμένος.
Φίλε μου, όταν έχεις δίκιο, στο λέω. Αλλά αυτό το <<αν ήμουν εγώ .....>>, το έχουμε ακούσει. Έξω απ το χορό, πολλά τραγούδια λένε. Κράτα 25 αγρίμια ένα πεντάωρο και έλα να μου σφυρίξεις κλέφτικα

Back