1) Ναι στην ΙΥΕ, εφόσον τη ζητά επανειλημμένα κάποιος (και γραπτώς και με παρουσία μαρτύρων), με την προϋπόθεση ότι έχει διαπιστωθεί ότι έχει "σώας τας φρένας του" και παίρνει την απόφαση αυτή μετά από ώριμη σκέψη.
Καταλαβαινω για ποιον λογο το λες..αλλα σκεψου κατι.Και το λεω εγω που η μανα μου αργοπεθαινει με παραληρητικη διαταραχη..επαθε καταγα ισχιου,χειρουργηθηκε,,κατεπεσε εντελως μετα το χειρουργειο,δεν ακουει σχεδον καθολου και βλεπει λιγο και τωρα νοσηλευεται με βαρια ουρολοιμωξη απο τον καθετηρα. Η γυναικα μιλαμε ειναι ενας σκελετος με πετσα...που μουγκριζει.Ουτε να φαει δεν μπορει.Τις δινουν φαγητο με ενεση σε σωληνακι που παει στο στομαχι.Οταν δεν λενε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ.
Πως ειναι η κραυγη του μουνκ; Χειροτερα ειναι η μανα μου.
Την ειδα προχτες και επαθα σοκ.
Δεν εχει παρακατω..μετα ειναι ο θανατος.Βασανιζεται ομως οικτρα.Κια μαλιστα πριν καταπεσει τοσο ελεγε θελω ευθανασια,Ομως εχει παραληρητικη διαταραχη..παρολα αυτα δεν τα εχει χασει ,μας αναγνωριζει..απλα για να σου δωσω να καταλαβεις ζει σε εναν εφιαλτη γιατι νομιζει οτι την παρακολουθουν παντου και θελουν να την σκοτωσουν,να την κλεψουν κλπ.Ετσι την εχει χτυπησει η παραληρητικη διαταραχη.
Το θεμα ειναι οτι αυριο μαλλον λεει θα παρει εξιτηριο.Οταν λεμε θα παρει..δεν εννοουμε οτι θα φυγει ποδαρατη.Ουτε καν σε αμαξακι.ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ απο το θεραπευτηριο που ηδη την ειχαμε...θα την παρει κλινηρη και θα την παει πισω.
Εναν ανθρωπο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ..ΔΕΝ ΖΕΙ..ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ και με δυσκολια κιολλας...μουγκριζει με κατι ορθανοιχτα ματια σε ενα σκελετωμενο προσωπο σαν μουμιας..και σε παρακαλαει να φυγει να λυτρωθει διοτι ΔΕΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ.,,ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ..ουτε να κουνηθει δεν μπορει..εχει παθει και πληγες απο την κατακλειση..αλλα για ποσο θα αντεξει η καρδια κανεις δεν ξερει.
Εχω χασει τον υπνο μου απο οταν την ειδα προχτες.Παρακαλωα να φυγεθι να μην βασανιζεται αλλο.
Κια σε ερωτω.
Συμφωνα με τους ψυχιατρους δενε χει σωας τα φρενας..διοτι πασχει απο παραληρητικη διαταραχη.
ΔΕΝ ΕΧΙΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ;
Οι ψυχικα ασθενεις δηλαδη πρεπει να βασανιζονται και να πληρωνουν ποιο αμαρτημα;
Οποτε θα διαφωνισω καθετα,οριζοντια και διαγωνια με αυτο το να ΕΧΟΥΝ ΣΩΑΣ ΤΑ ΦΡΕΝΑΣ..τουλαχιστουν για ηλικιωμενους με κατασταση μη αναστρεψιμη και βασανιστικη.Αρκει να το βεβαιωνουν οι γιατροι και ισως να το ζηταει και ο ηλικιωμενος..οταν μπορει..διοτι αν ειναι σε κατασταση ληθαργου..ουτε αυτο θα μπορει.
Για οσους δεν συμφωνουν με την ευθανασια..να κανουν ασκησεις ενσυναισθησης και καμια βολτα απο τα νοσοκομεια να δουν ομορφες εικονες.