Καταλαβαινω για ποιον λογο το λες..αλλα σκεψου κατι.Και το λεω εγω που η μανα μου αργοπεθαινει με παραληρητικη διαταραχη..επαθε καταγα ισχιου,χειρουργηθηκε,,κατεπεσε εντελως μετα το χειρουργειο,δεν ακουει σχεδον καθολου και βλεπει λιγο και τωρα νοσηλευεται με βαρια ουρολοιμωξη απο τον καθετηρα. Η γυναικα μιλαμε ειναι ενας σκελετος με πετσα...που μουγκριζει.Ουτε να φαει δεν μπορει.Τις δινουν φαγητο με ενεση σε σωληνακι που παει στο στομαχι.Οταν δεν λενε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ.
Πως ειναι η κραυγη του μουνκ; Χειροτερα ειναι η μανα μου.
Την ειδα προχτες και επαθα σοκ.
Δεν εχει παρακατω..μετα ειναι ο θανατος.Βασανιζεται ομως οικτρα.Κια μαλιστα πριν καταπεσει τοσο ελεγε θελω ευθανασια,Ομως εχει παραληρητικη διαταραχη..παρολα αυτα δεν τα εχει χασει ,μας αναγνωριζει..απλα για να σου δωσω να καταλαβεις ζει σε εναν εφιαλτη γιατι νομιζει οτι την παρακολουθουν παντου και θελουν να την σκοτωσουν,να την κλεψουν κλπ.Ετσι την εχει χτυπησει η παραληρητικη διαταραχη.
Το θεμα ειναι οτι αυριο μαλλον λεει θα παρει εξιτηριο.Οταν λεμε θα παρει..δεν εννοουμε οτι θα φυγει ποδαρατη.Ουτε καν σε αμαξακι.ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ απο το θεραπευτηριο που ηδη την ειχαμε...θα την παρει κλινηρη και θα την παει πισω.
Εναν ανθρωπο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ..ΔΕΝ ΖΕΙ..ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ και με δυσκολια κιολλας...μουγκριζει με κατι ορθανοιχτα ματια σε ενα σκελετωμενο προσωπο σαν μουμιας..και σε παρακαλαει να φυγει να λυτρωθει διοτι ΔΕΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ.,,ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ..ουτε να κουνηθει δεν μπορει..εχει παθει και πληγες απο την κατακλειση..αλλα για ποσο θα αντεξει η καρδια κανεις δεν ξερει.
Εχω χασει τον υπνο μου απο οταν την ειδα προχτες.Παρακαλωα να φυγεθι να μην βασανιζεται αλλο.
Κια σε ερωτω.
Συμφωνα με τους ψυχιατρους δενε χει σωας τα φρενας..διοτι πασχει απο παραληρητικη διαταραχη.
ΔΕΝ ΕΧΙΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ;
Οι ψυχικα ασθενεις δηλαδη πρεπει να βασανιζονται και να πληρωνουν ποιο αμαρτημα;
Οποτε θα διαφωνισω καθετα,οριζοντια και διαγωνια με αυτο το να ΕΧΟΥΝ ΣΩΑΣ ΤΑ ΦΡΕΝΑΣ..τουλαχιστουν για ηλικιωμενους με κατασταση μη αναστρεψιμη και βασανιστικη.Αρκει να το βεβαιωνουν οι γιατροι και ισως να το ζηταει και ο ηλικιωμενος..οταν μπορει..διοτι αν ειναι σε κατασταση ληθαργου..ουτε αυτο θα μπορει.
Για οσους δεν συμφωνουν με την ευθανασια..να κανουν ασκησεις ενσυναισθησης και καμια βολτα απο τα νοσοκομεια να δουν ομορφες εικονες.
Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά. Μακάρι να έχεις δύναμη, για να τα αντιμετωπίσεις όλα.
Ξ'ερεις παρόμοια κατάσταση με τη μητέρα μου έχω και γω, δηλ έπαθε από πτώση, κάκωση νωτιαίου μυελού και είναι πλέον κατακεκλιμένη με παραπληγία. Το πολύ θετικό είναι, πως έχει το μυαλό της. Βέβαια αυτό είναι και αρνητικό, απ την άποψη, ότι κατανοεί την κατάστασή της και στενοχωριέται πολύ.
Αν θέλεις, γράψε μου είτε σε πμ, είτε εδώ, είτε με κάποιο τρόπο, που να μπορώ να το αναζητήσω στο γκουγκλ, πώς λέγεται το θεραπευτήριο που την έχετε; Οι οίκοι ευγηρίας δε δέχονται πλέον τόσο βαριά περιστατικά.
Πάντως, για να μην ξεφύγω και απ το θέμα, παρά την κατάστασή της, προσέχει όσο μπορεί, έχει αίσθηση κινδύνου και φροντίζει όσο μπορεί την υγεία της, ή δίνει εντολές. Παρακαλά μεν το Θεό, να την πάρει. Όταν όμως πρόκειται να κινδυνέψει, έστω και λίγο, λέει <στοπ. προσοχή>. Της λέω καμιά φορά <βρε μαμά, εσύ να πεθάνεις ήθελες πριν λίγο και τώρα σε στενοχωρεί, μην πέσεις;>.
Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν υπήρχε το νομικό πλαίσιο της ευθανασίας και μπορούσα να υπογράψω γιαυτήν, δεδομένου πχ πως η ίδια το είχε ήδη δεχτεί, αν το έκανα. Δηλ, υπάρχουν ώρες, κυρίως το πρωί με τον ήλιο και μόλις πάρει το αντικαταθληπτικό της, που έχει πολύ καλή διάθεση, λέει αστεία κλπ, δηλ δεν είναι όλο το 24ωρο μια φρίκη. Απλά, χρειάζεται 24ωρη φροντίδα, από έμπειρη φροντίστρια, η οποία να κάθεται σούζα, γιατί είναι και λίγο γρινιαρούλα (την αγαπώ πολύ). Πχ διψώ, κρυώνω, πονάω, έχω φαγούρα κλπ, πράματα που 89 χρόνια τα έκανε μόνη, τώρα τα κάνει άλλος.
ΚΟυράγιο κορίτσι μου και για τις δυο μας, μάλλον για τις τεσσερις, συν τις μανάδες μας