• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ιδιωτικοποίηση στην Υγεία

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Κοίτα, είπε ο φίλος παραπάνω, δίνει 200 ευρω το μήνα για μια καλή ιδιωτική. Δηλ το χρόνο : 1200, δηλ στα 10 χρόνια 12.000. Δεν είναι λίγα. Αν είσαι υγιής, γιατί μόνο τότε σε παίρνουν οι ιδιώτες, πόσες φορές θα χρειαστείς να έχεις μια δύσκολη νοσηλεία; Σε καλές συνθηκες 1 φορά στα 10 χρόνια. Αν τα αποταμιεύεις, είσαι καλυμένος και δεν έχεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις, α αυτό, εκείνο δε στο καλύπτουμε.
παιδιά , ζωτω συγνωμη, έκανα λάθος λογαριασμό. το χρόνο έρχεται 2400 και σε 10 χρόνια 24.000
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
παιδιά , ζωτω συγνωμη, έκανα λάθος λογαριασμό. το χρόνο έρχεται 2400 και σε 10 χρόνια 24.000

Εντάξει 200€ για ατομική ήμουν λίγο υπερβολικός να πω την αλήθεια, εμένα 127€ ο μήνας μου βγαίνει στην Interamerican για πλήρη ασφάλιση 😅😅.

Τώρα για άλλες εταιρείες δεν ξέρω τι παίζει καθώς δεν έχω ασχοληθεί με τον κλάδο των ασφαλίσεων.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Ακόμα και στα επείγοντα να πας αν ο άυπνος ειδικευόμενος ιατρός κρίνει ότι δεν είσαι επείγον θα είσαι αντιμέτωπος με αναμονές
ναι, αλλά λάθη παντού γίνονται. Η εμπειρία μου έχει δείξει, πως οι ειδικευόμενοι γιατροί έχουν το πιο καθαρό μυαλό και ....πέφτουν μέσα στις κρίσεις τους.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν συμβεί κάτι στο δημόσιο δεν θα αποζημιωθείς γιατί προστατεύονται.
αυτό μας απασχολεί; Οι γιατροί έτσι κι αλλοιώς προστατεύονται
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Σχετικά με τις ασφαλιστικές, σε ώρα ανάγκης υπάρχουν τόσα μα τόσα παραθυράκια και υποσημειώσεις στα συμβόλαια που υπογράφεις που είναι σαν να υπογράφεις 60 «κρυφά» συμβόλαια.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα κάνουν τα πάντα για να μην πληρώσουν και το κάνουν.
Μου χει τύχει να μην μου πληρώσουν εξωτερικό γιατρό επειδή δεν θεώρησαν επείγουσα μια κατάσταση η οποία ήταν 100% επείγουσα.
Με παρέπεμψαν σε υποσημειώσεις που παρέπεμπαν σε υποσημειώσεις και άκρη δεν έβγαλα.

Δεν δίνω δεκάρα σε ασφαλιστική απλά μας την παρέχει η εταιρεία που εργάζομαι on top της δημόσιας.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,065 μηνύματα.
Κοίτα, είπε ο φίλος παραπάνω, δίνει 200 ευρω το μήνα για μια καλή ιδιωτική. Δηλ το χρόνο : 1200, δηλ στα 10 χρόνια 12.000.
200 ευρώ το μήνα, 2400 το χρόνο.

Και μια φορά το χρόνο να χρειαστείς νοσηλεία (απίθανο), δίνεις στη χειρότερη ένα 500ευρω στον χειρουργό και σε έχει στα ώπα ώπα.
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
200 ευρώ το μήνα, 2400 το χρόνο.

Και μια φορά το χρόνο να χρειαστείς νοσηλεία (απίθανο), δίνεις στη χειρότερη ένα 500ευρω στον χειρουργό και σε έχει στα ώπα ώπα.
Παραπάνω είναι τα ποσά .
300 και 500 ευρώ τη ημέρα σε συγγενή ήταν μόνο οι αποκλειστικοί , χώρια τα υπόλοιπα.
Ε άντε βρες τα.
Τώρα βέβαια αν μας περισσεύουν έχει καλώς , αλλιώς δεν θα στερούμαστε μια ζωή να πληρώνουμε ασφάλειες για ''εκείνη τη φορά'' που θα έρθουν τα δύσκολα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Διάβασα τα σχόλια και έχω να πω τα εξής:
Πρώτα πρώτα μην μπερδεύετε το Σύστημα Υγείας (εφεξής ΣΥ) με το Ασφαλιστικό Σύστημα. Το ΣΥ είναι ένα σύστημα, μια οργανωτική μηχανή, που έχει σκοπό την διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας ενός πληθυσμού μέσω εισροών και εκροών. Το ασφαλιστικό σύστημα είναι σύστημα χρηματοδότησης του συστήματος υγείας. Έχουν υπάρξει διάφορα μοντέλα χρηματοδότησης, για παράδειγμα το Σύστημα κατά Μπίσμαρκ ( ασφαλιστικό ταμείο) Τα συστήματα κατά Beveridge που βασίζονται στην άμεση και έμμεση φορολογία για την χρηματοδότηση του συστήματος, τα φιλελεύθερα συστήματα ιδιωτικών επενδύσεων (κεφαλαίων) και άμεσων πληρωμών αλλά και τα μικτά συστήματα όπως είναι το Ελληνικό.
ΣΕ ΟΛΑ τα συστήματα χρηματοδότησης ανεξαιρέτως, πληρώνετε. Το τι παροχές θα πάρετε, δηλαδή σε τι θα ανταποκρίνεται κάθε φορά το ποσοστό χρέωσης εξαρτάται από πολλά πράγματα μεταξύ των οποίων ο πληθωρισμός, οι τρέχουσες τιμές, το επίπεδο του συστήματος, ο ανταγωνισμός, ο δείκτης παραγωγικότητας και οι παραγωγικές ικανότητες.
Το ότι το κράτος συστηματικά χρησιμοποίησε τις ασφαλιστικές εισφορές όχι για να χρηματοδοτήσει το ΣΥ αλλά για να καλύψει παράπλευρα έξοδα και να τις μετατρέψει σε φόρους είναι κακή πολιτική και δεν οφείλεται σε αποτυχία του δημοσίου συστήματος. Συμβαίνει και θα συμβεί πάλι και σε ένα πλήρως ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο σύστημα και μάλιστα ανεξέλεγκτα.

Σχετικά με τις δομές και τη λειτουργία των συστημάτων υγείας:
Για να λειτουργήσει ένα σύστημα υγείας, απαιτούνται χονδρικά: Σταθερές κτιριακές υποδομές, Επιστημονικό προσωπικό, Τεχνολογία. Επίσης, ΔΕΝ ισχύουν στην αγορά της υγείας οι κανόνες περί ζήτησης και προσφοράς όπως θα ίσχυαν σε κάθε άλλη αγορά. Γιατί; Γιατί το επίπεδο γνώσης του καταναλωτή δεν επαρκεί για να πάρει αποφάσεις. Αντί αυτού τις αποφάσεις τις παίρνει ο εκπρόσωπός του που ως τέτοιος λειτουργεί ο εκάστοτε πάροχος υγείας, δηλαδή ο επαγγελματίας υγείας στον οποίο απευθύνεται.

Έχει αποδειχτεί πως στην υγεία είναι προς το συμφέρον των παρόχων να δημιουργούν τεχνητή ζήτηση. Αυτό είναι αποδεδειγμένο στην επιστήμη της Διοίκησης Υγείας και αποτελεί σπαζοκεφαλιά για πολλούς επιστήμονες. Επίσης ο ίδιος επαγγελματίας υγείας δεν έχει κανένα συμφέρον να ασχοληθεί με περιστατικά δύσκολα. Το συμφέρον του είναι να ασχολείται με εύκολα περιστατικά που θα πηγαίνουν σπίτια τους γρήγορα και εννοείται δεν θα έχουν πεθάνει για να πληρώνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ασφαλιστικές αποφεύγουν να ασφαλίζουν ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Ω μα τι ειρωνεία όμως, αυτοί είναι που χρειάζονται το σύστημα περισσότερο.
Πάμε παρακάτω, το σύστημα υγείας της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά ιδιωτικών κεφαλαίων. Χονδρικά είναι άνω του 40%. Τα δημόσια νοσοκομεία ανταγωνίζονται τα ιδιωτικά αλλά όχι για την εξεύρεση πελατών όπως θα φανταζόταν κανείς. Οι ασθενείς κατανοούν ελάχιστα τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας γιατρός, ένας νοσηλευτής κοκ. Για παράδειγμα αντιλαμβάνεται ότι λαμβάνει σωστές υπηρεσίες υγείας αν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον κτιριακά σύγχρονο με καλές συνθήκες διαμονής. Όμως, δεν μπορεί να αντιληφθεί αν έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια των ιατρονοσηλευτικών πράξεων μιας που αυτά συχνά αποκρύπτονται και παρουσιάζονται με τρόπο που να φαίνονται ως πιθανές επιπλοκές και όχι ως συμβάματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Επιπλέον δεν μπορεί να γνωρίζει αν ένα μηχάνημα, μια μέθοδος κοκ είναι ξεπερασμένα ή σύγχρονα. Στον ιδιωτικό τομέα γίνονται λάθη εννοείται όπως θα γινόντουσαν και αλλού. Όμως συχνά οι κλινικές καταγράφουν πολύ χαμηλά ποσοστά θνητότητας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι κλινικές έχουν σύστημα όταν ένα περιστατικό στραβώνει και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν (λόγω κόστους, απειρίας και έλλειψης δυνατότητας) να το στέλνουν στο δημόσιο όπου και πιθανώς θα καταλήξει με τον θάνατο να καταγράφεται στα νούμερα του δημοσίου νοσοκομείου και όχι της κλινικής. Το σημείο λοιπόν όπου ο ασθενής με τις ελάχιστες γνώσεις που διαθέτει καθίσταται ευχαριστημένος (ξενοδοχειακές υποδομές) είναι και αυτό στο οποίο συμβαίνουν οι περισσότερες επενδύσεις. Σε αντίθεση με τον δημόσιο τομέα όπου είναι το σημείο που επιλέγεται τελευταίο για τις επενδύσεις μιας που προτιμάται να δοθούν χρήματα σε τεχνολογία και φυσικά σε προσωπικό. Να αναφέρω εδώ πως το προσωπικό υγείας δεν είναι μόνο οι γιατροί. Εξίσου σημαντικά στελέχη αποτελούν και άλλοι επιστήμονες υγείας που φυσικά θέλουν ανάλογη εκπαίδευση και πληρώνονται αναλόγως. Πάλι εδώ στον ιδιωτικό τομέα στο σημείο που όπου ο "πελάτης" αντιλαμβάνεται αυτά τα πράγματα και καθίσταται ευχαριστημένος, γίνονται και οι αντίστοιχες "επενδύσεις" με την τραγική πλειονότητα των κλινικών να ωφελούν οικονομικά μεγαλογιατρούς κράχτες ενώ παραγκωνίζουν συστηματικά τους μικρότερους γιατρούς και φυσικά τους νοσηλευτές και τους υπόλοιπους κλινικούς επαγγελματίες υγείας. Συγκεκριμένα, μια ιδιωτική κλινική στην Ελλάδα σπανίως απασχολεί κανονικούς νοσηλευτές ( τριτοβάθμιας εκπαίδευσης )σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είναι νομικά υποχρεωμένη να το κάνει. Επίσης, σπανίως απασχολεί με όρους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς που δεν είναι έχουν εμπειρία ή δεν φέρνουν πελάτες ή δεν είναι μέτοχοι με κάποιο άλλο τρόπο. Κοινώς αυτούς που είχαν το κεφάλαιο να επενδύσουν κάτι σε αυτή.

Ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς αλλά και η διαφορετικότητα της αγοράς αυτών των υπηρεσιών αποτρέπει τον ιδιώτη από το να κάνει σημαντικές επενδύσεις μιας που το κέρδος από τις δραστηριότητες αυτές αποτιμάται δύσκολα σε χρηματικές μονάδες. Με απλά λόγια ένα ακριβό καινούριο μηχάνημα ή μια αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού έχει αμφίβολες χρηματικές αποδόσεις για τον επενδυτή. Στην περίπτωση των κρατικών συστημάτων υγείας το κέρδος αποτιμάται και με διαφορετικούς τρόπους από τις απλές χρηματικές μονάδες. Για παράδειγμα μετριούνται και τα ποιοτικά σταθμισμένα χρόνια ζωής, η ευημερία κοκ. Στο καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής όμως το κοινωνικό κέρδος είναι άνευ σημασίας. Εκεί οφείλεται η τάση των ιδιωτικών συστημάτων υγείας να μην υιοθετούν νέες μεθοδολογίες παρότι μπορεί να παρουσιάζουν ταχεία τεχνολογική εξέλιξη. Αντιθέτως, προτιμάται μια πεπατημένη για να βγαίνει γρήγορο και εύκολο χρήμα.

Τα πιο αποτυχημένα συστήματα θεωρούνται (όχι από εμένα) τα φιλελεύθερα. Με το σύστημα των ΗΠΑ να είναι παντελώς ανίκανο να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες. Μην γελιέστε από τις βιτρίνες και απλά ψάξτε το.
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,488 μηνύματα.
10 φορές καλύτερη η ιδιωτική υγεία σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά έχω ιδιωτική ασφάλιση εδώ και πολλά χρόνια , αρχικά ως οικογενειακό πρόγραμμα ενώ τώρα ως ατομικό. Αν μπορείς να καλύψεις το κόστος μιας απλής/σοβαρης ιδιωτικής ασφάλισης τύπου 200€ το μήνα τότε αξίζει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια μεγάλα κόστη που απαιτεί η ιδιωτική ασφάλιση. Ίσα ίσα από την στιγμή που το κράτος φορολογεί τους πολίτες με 40% οφείλει να παρέχει ένα σοβαρό σύστημα υγείας το οποίο θα καλύπτει όλους τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας από τις κυβερνησεις η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα στα χρόνια της μεγάλης κρίσης και πλέον επεκτείνεται και σε διάφορες άλλες χώρες οι οποίες πρόσφεραν κορυφαία δημόσια υγεία.

• Βρετανία



• Καναδάς


Oταν κανεις παιδια ελα να μας ξαναπείς ότι αξίζει τα 200. Εγώ για τρία παιδια πληρωνω 1900 το χρόνο. Για να μπουμε κι εμείς μας ζητούν ακόμα ένα χιλιάρικο. Και τελικά παμε στον ΕΟΠΥΥ εμείς.
προτεραιότητα τα παιδια.
Έχουμε αξιοπρεπεις δουλειες με μισθό αρκετά άνω του βασικου αλλά και παλι δε μας φτάνουν για να καλυψουμε και εμας, να καλυψουμε ΚΑΙ αυτό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η ατομική ασφάλιση στην Interamerican βγαίνει στα 127€ το μήνα / 1.524€ ο χρόνος. Προφανώς υπάρχουν διαφορά πακέτα απλά εγώ μιλάω για αυτό που έχω εγώ.

Η οικογενειακή στην Interamerican βγαίνει στα 400€ ο μήνας.
Τσάμπα! 🙃
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λοιπόν κι εγώ ήμουν -είμαι δεν ξέρω της άποψης σιγά μη δίνω τόσα ενώ αν τυχει κάτι τα δίνω επί τόπου κ τελειώνω
Ελα όμως που μεγαλώνουμε και να πχ ο συζυγος χρειάστηκε να απευθυνθεί σε διάφορες ειδικότητες και να κάνει κάποιες εξετασεις
Και ταλαιπωρήθηκε
Σκέφτομαι αν ειχε ιδιωτική θα έμπαινε μέσα θα τον ξεσκονιζαν κ τέλος.

Επειτα αν έρθει ένα χειρουργείο που θα είναι σκεφτομαι καλυτερα...

Και πλεον σκεφτομαι μην είναι πια μονοδρομος η ιδιωτική ασφάλιση...
Μεγαλώνουμε και σε μια δεκαετία θα αρχίσουν τα θεματάκια μας εμμηνόπαυση μέση ηλικία κοκ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα διαφωνήσω Φώτη.
Επειδή είχαμε οικογενειακές περιπέτειες, κατέληξα στο εξής:
Όσον αφορά διάγνωση και μακροχρόνια θεραπεία νόσων, καλύτερα είναι τα δημόσια νοσοκομεία. Διαθέτουν όλες τις ειδικότητες, σε ...ξεσκονίζουν κανονικά δίχως ιδιοτέλεια. Το μόνο μειονέκτημα είναι η ταλαιπωρία, αλλά αν πρόκειται για σοβαρή περίπτωση, θα την αντέξεις.
Η ιδιωτκή υγεία, πέρα απ το ότι απαιτεί χρήμα, που δεν έχει καθένας, έχει λιγότερες δυνατότητες έγκυρης διάγνωσης σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, τονίζω. Συχνά σε στέλνουν απ τις ιδιωτικές κλινικές σε μεγάλα νοσοκομεία, για συγκεκριμένες εξετάσεις, δηλ τελικά την ταλαιπωρία δεν τη γλυτώνεις.
Εκεί που θα πήγαινα σε ιδιωτικό (ω μη γενοιτο), είναι σε κάποια επείγουσα επέμβαση, που λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσαν να την κάνουν σε δημόσιο, πράμα που έχει συμβεί. Βέβαια, χρειάζεται ένα σεβαστό ποσό στην άκρη, που οι γεροντότεροι, πάντα φύλαγαν γιαυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα: σε καρκονοπαθείς με μακρόχρονους ελέγχους και θεραπείες, θα συνιστούσα δημόσιο, όπως επίσης σε αιμοκαθάρσεις και γενικά σε μακροχρόνιες θεραπείες. Επίσης σε δύσκολες διαγνώσεις <έχω κάτι σοβαρό, αλλά δεν εντοπίζουν οι γιατροί τι ακριβώς>, τράβα δημόσιο.
Σε μια μεμονωμένη επέμβαση, επείγουσα και σοβαρή πχ νευροχειρουργική, φεύγεις για ιδιωτικό.

Αυτά όλα ανθρώπινες απόψεις, δηλ τι θα έκανα ως άτομο.

Το κράτος, δεν μπορεί να αφήνει τον κόσμο στην ιδιωτική υγεία, αν έχεις χρήμα ζεις, αν δεν έχεις πεθαίνεις. Εννοείται πως πρώτο μέλημα ενός οργανωμένου κράτους πρέπει να είναι η υγεία
Δεν έχεις κι άδικο....
Σε ιδιωτικό γεννησα και στο δημόσιο που γέννησε φίλη μου καλυτερα μου φάνηκε
Σε ιδιωτικό που νοσηλευτηκε το παιδι μου έφαγα τέτοια ταλαιπωρια μια φορά θυμάμαι είχε ίωση κ την ειχαν βάλει με αλλά δυο που είχαν άλλη ίωση ήταν 6 μηνων τότε ενώ εγώ πλήρωνα για δίκλινο κ μονοκλινο (δεν ειχαν) θυμάμαι έφαγαν τέτοιο βρίσιμο όλος ο όροφος με άκουσε που ηρθε η διευθυντρια

Εντάξει με άλλαξαν αλλά ποια η διαφορά με το δημόσιο δλδ ; περασα δυο νυχτες εκεί φοβερές

Πιστευω είναι που κ πως και ποτε θα τυχει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σχετικά με τις ασφαλιστικές, σε ώρα ανάγκης υπάρχουν τόσα μα τόσα παραθυράκια και υποσημειώσεις στα συμβόλαια που υπογράφεις που είναι σαν να υπογράφεις 60 «κρυφά» συμβόλαια.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα κάνουν τα πάντα για να μην πληρώσουν και το κάνουν.
Μου χει τύχει να μην μου πληρώσουν εξωτερικό γιατρό επειδή δεν θεώρησαν επείγουσα μια κατάσταση η οποία ήταν 100% επείγουσα.
Με παρέπεμψαν σε υποσημειώσεις που παρέπεμπαν σε υποσημειώσεις και άκρη δεν έβγαλα.

Δεν δίνω δεκάρα σε ασφαλιστική απλά μας την παρέχει η εταιρεία που εργάζομαι on top της δημόσιας.
Εντάξει δεν είναι επιχείρημα αυτό.
Μαθαίνεις να διαβάζεις τα συμβόλαια... Μελετας πριν υπογράψεις.... Σίγουρα ψάχνουν να τη γλιτώσουν αλλά κι εσυ γλιτώνεις επίσης.

Εγώ έχω πάρει πισω λεφτά επειδή χρησιμοποιησα τον ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή μου βγήκε σχεδόν τσαμπα εκείνη η χρόνια η ασφάλεια. Έχουν πολλα καλά αλλά σίγουρα αυτο που λες δεν είναι επιχειρήμα. Δεν υπογράψεις αμα δε διαβάζεις κ δε ρωτήσεις ότι δεν καταλαβαίνεις

Τη Δουλεια τους κάνουν κ εσυ τν δική σου...
 
Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Εντάξει δεν είναι επιχείρημα αυτό.
Μαθαίνεις να διαβάζεις τα συμβόλαια... Μελετας πριν υπογράψεις.... Σίγουρα ψάχνουν να τη γλιτώσουν αλλά κι εσυ γλιτώνεις επίσης.

Εγώ έχω πάρει πισω λεφτά επειδή χρησιμοποιησα τον ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή μου βγήκε σχεδόν τσαμπα εκείνη η χρόνια η ασφάλεια. Έχουν πολλα καλά αλλά σίγουρα αυτο που λες δεν είναι επιχειρήμα. Δεν υπογράψεις αμα δε διαβάζεις κ δε ρωτήσεις ότι δεν καταλαβαίνεις

Τη Δουλεια τους κάνουν κ εσυ τν δική σου...
Για αρχή δεν το είπα για επιχείρημα ώστε να μην έχει κάποιος (που το θέλει) ιδιωτική ασφάλιση.
Είπα πως τα συμβόλαια αυτά έχουν πολλά παράθυρα και δίνουν λογαριασμό σε τρίτους που δεν γνωρίζεις επακριβώς τι ακριβώς σημαίνουν μέχρι να ρθει η ώρα να το μάθεις. Νομίζουμε πως ξέρουμε επειδή διαβάζουμε όρους που θεωρητικά αντιλαμβανόμαστε ωστόσο κάποιοι από αυτούς είναι (επίτηδες) γραμμένοι γενικά και αόριστα ώστε να επιδέχονται ξεχείλωμα στην ώρα που πρέπει.
Οπότε, όταν έχεις να κάνεις με νομικά έγγραφα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο μια απλή κατανόηση κειμένου.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα σου πληρώσουν κάποια ποσά ή πως είναι καθολικά για πέταμα.
Όσα έγραψα ήταν περισσότερο για fyi
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Oταν κανεις παιδια ελα να μας ξαναπείς ότι αξίζει τα 200. Εγώ για τρία παιδια πληρωνω 1900 το χρόνο. Για να μπουμε κι εμείς μας ζητούν ακόμα ένα χιλιάρικο. Και τελικά παμε στον ΕΟΠΥΥ εμείς.
προτεραιότητα τα παιδια.
Έχουμε αξιοπρεπεις δουλειες με μισθό αρκετά άνω του βασικου αλλά και παλι δε μας φτάνουν για να καλυψουμε και εμας, να καλυψουμε ΚΑΙ αυτό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Τσάμπα! 🙃
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λοιπόν κι εγώ ήμουν -είμαι δεν ξέρω της άποψης σιγά μη δίνω τόσα ενώ αν τυχει κάτι τα δίνω επί τόπου κ τελειώνω
Ελα όμως που μεγαλώνουμε και να πχ ο συζυγος χρειάστηκε να απευθυνθεί σε διάφορες ειδικότητες και να κάνει κάποιες εξετασεις
Και ταλαιπωρήθηκε
Σκέφτομαι αν ειχε ιδιωτική θα έμπαινε μέσα θα τον ξεσκονιζαν κ τέλος.

Επειτα αν έρθει ένα χειρουργείο που θα είναι σκεφτομαι καλυτερα...

Και πλεον σκεφτομαι μην είναι πια μονοδρομος η ιδιωτική ασφάλιση...
Μεγαλώνουμε και σε μια δεκαετία θα αρχίσουν τα θεματάκια μας εμμηνόπαυση μέση ηλικία κοκ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Δεν έχεις κι άδικο....
Σε ιδιωτικό γεννησα και στο δημόσιο που γέννησε φίλη μου καλυτερα μου φάνηκε
Σε ιδιωτικό που νοσηλευτηκε το παιδι μου έφαγα τέτοια ταλαιπωρια μια φορά θυμάμαι είχε ίωση κ την ειχαν βάλει με αλλά δυο που είχαν άλλη ίωση ήταν 6 μηνων τότε ενώ εγώ πλήρωνα για δίκλινο κ μονοκλινο (δεν ειχαν) θυμάμαι έφαγαν τέτοιο βρίσιμο όλος ο όροφος με άκουσε που ηρθε η διευθυντρια

Εντάξει με άλλαξαν αλλά ποια η διαφορά με το δημόσιο δλδ ; περασα δυο νυχτες εκεί φοβερές

Πιστευω είναι που κ πως και ποτε θα τυχει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Εντάξει δεν είναι επιχείρημα αυτό.
Μαθαίνεις να διαβάζεις τα συμβόλαια... Μελετας πριν υπογράψεις.... Σίγουρα ψάχνουν να τη γλιτώσουν αλλά κι εσυ γλιτώνεις επίσης.

Εγώ έχω πάρει πισω λεφτά επειδή χρησιμοποιησα τον ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή μου βγήκε σχεδόν τσαμπα εκείνη η χρόνια η ασφάλεια. Έχουν πολλα καλά αλλά σίγουρα αυτο που λες δεν είναι επιχειρήμα. Δεν υπογράψεις αμα δε διαβάζεις κ δε ρωτήσεις ότι δεν καταλαβαίνεις

Τη Δουλεια τους κάνουν κ εσυ τν δική σου...

Όταν έχεις μια δημόσια υγεία που είναι ανύπαρκτη τότε η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος. Όταν πας στο δημόσιο νοσοκομείο και περιμένεις ώρες ολόκληρες για να σε δουν, σε πετάνε σε δωμάτια μαζί με άλλους 5-6 ασθενείς ενώ πλέον τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γεμίσει με Ρομα / Πακιστανους καταλαβαίνεις ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι επιτακτική ανάγκη. Όσο αφορά τις υποδομές των δημοσίων νοσοκομείων δεν χρειάζεσαι να πω κάτι καθώς θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο δυστυχώς.

Θυμάμαι πριν χρόνια που είχα πάει στο ΙΚΑ να κάνω εξετάσεις αίματος, το τι βρώμα είδα εκεί μέσα δεν περιγράφεται και για αυτό δεν ξαναπατήσα ούτε απέξω. Ευτυχώς η ιδιωτική ασφάλιση μου προσφέρει 1 φορά το χρόνο δωρεάν Check Up στην Βιοϊατρική και πάω εκεί όπου οι υποδομές και η εξυπηρέτηση είναι άριστη.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 913 μηνύματα.
Όταν έχεις μια δημόσια υγεία που είναι ανύπαρκτη τότε η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος. Όταν πας στο δημόσιο νοσοκομείο και περιμένεις ώρες ολόκληρες για να σε δουν, σε πετάνε σε δωμάτια μαζί με άλλους 5-6 ασθενείς ενώ πλέον τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γεμίσει με Ρομα / Πακιστανους καταλαβαίνεις ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι επιτακτική ανάγκη. Όσο αφορά τις υποδομές των δημοσίων νοσοκομείων δεν χρειάζεσαι να πω κάτι καθώς θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο δυστυχώς.
Δεν είναι ακριβώς έτσι
Ανύπαρκτη δεν είναι, απλά υπερφορτωμένη. Έτσι είναι και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως θα διαπιστωσεις σύντομα.
Οι ώρες αναμονής είναι μερικές φορές αναγκαίες, αν έχεις κάτι δύσκολο και πρέπει να διερευνηθεί από διάφορες ειδικότητες. Ούτε τα ιδιωτικά έχουν όλες τις ειδικότητες <<επί ποδός>>. Μάλιστα, ακόμα και σε μεγάλα ιδιωτικά υπάρχουν ειδικότητες που έρχονται συγκεκριμένες μέρες. Τουλάχιστο στα εφημερεύοντα κρατικά υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και τελειώνεις την ίδια μέρα
Δε σε πετάνε ποτέ. Εννοείς σε μεταφέρουν σε θάλαμο. Βασικά στα κρατικά σε νοσηλεύουν μόνο αν είναι απαραίτητο. Δεν πιάνουν τα κρεβάτια για να πάρουν χρήματα νοσηλείας
Το αν στο διπλανό κρεβάτι νοσηλεύεται άνθρωπος με λίγο πιο σκούρο δέρμα από σένα, δε νομίζω να ενοχλεί.

Ναι, ως ξενοδοχεία, τα ιδιαωτικά είναι απείρως καλύτερα (ωραίες κουρτίνες, παράθυρα, πόρτες κλπ)
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Δεν είναι ακριβώς έτσι
Ανύπαρκτη δεν είναι, απλά υπερφορτωμένη. Έτσι είναι και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως θα διαπιστωσεις σύντομα.
Οι ώρες αναμονής είναι μερικές φορές αναγκαίες, αν έχεις κάτι δύσκολο και πρέπει να διερευνηθεί από διάφορες ειδικότητες. Ούτε τα ιδιωτικά έχουν όλες τις ειδικότητες <<επί ποδός>>. Μάλιστα, ακόμα και σε μεγάλα ιδιωτικά υπάρχουν ειδικότητες που έρχονται συγκεκριμένες μέρες. Τουλάχιστο στα εφημερεύοντα κρατικά υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και τελειώνεις την ίδια μέρα
Δε σε πετάνε ποτέ. Εννοείς σε μεταφέρουν σε θάλαμο. Βασικά στα κρατικά σε νοσηλεύουν μόνο αν είναι απαραίτητο. Δεν πιάνουν τα κρεβάτια για να πάρουν χρήματα νοσηλείας
Το αν στο διπλανό κρεβάτι νοσηλεύεται άνθρωπος με λίγο πιο σκούρο δέρμα από σένα, δε νομίζω να ενοχλεί.

Ναι, ως ξενοδοχεία, τα ιδιαωτικά είναι απείρως καλύτερα (ωραίες κουρτίνες, παράθυρα, πόρτες κλπ)

Πριν μερικά χρόνια η γιαγιά μου είχε σοβαρό πρόβλημα στην μέση της και μπήκε για νοσήλεια στον Ευαγγελισμό. Επι 5 ημέρες την είχαν σε ράντζο σε δωμάτιο με άλλους 4 ασθενείς όπου γινόταν πανικός μέσα καθώς ακόμα και τα σεντόνια τα πηγαίναμε εμείς. Αυτό δεν είναι αντιμετώπιση ασθενή που επι 40++ χρόνια πλήρωνε φόρους στο κράτος.

Όσο αφορά αυτό με τους Ρομα δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο για να νοσηλευτούν απλά. Πάνε και ζητιανεύουν, κάνουν φασαρίες και μερικές φορές κλέβουν κιόλας. Προφανώς αν ήταν για νοσήλεια δεν θα έλεγε κανείς τίποτα.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Νομίζω πως επειδή η υγεία μας αφόρα όλους καλό θα ήταν αρχικά να δωθούν χρήματα για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ γιατί θα είναι κρίμα να έχουμε 90% ιδιωτική υγεία και 10% δημόσια αφού οι μισθοί στην Ελλάδα δεν ξέρω αν επαρκούν για να έχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού ιδιωτική ασφάλιση και γενικά είσοδο στην ιδιωτική υγεία-μετά την χρηματοδότηση θα πρέπει να δωθεί κίνητρο στους Έλληνες γιατρούς για στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων! Κίνητρο σημαίνει δομές-εργαλεία σύγχρονα-σύγχρονες μεθόδους και φυσικά μισθός! Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είμαστε Ελβετία για να έχουμε κυρίως ιδ.υγεία...
Οι ώρες αναμονής είναι μερικές φορές αναγκαίες, αν έχεις κάτι δύσκολο και πρέπει να διερευνηθεί από διάφορες ειδικότητες.
Αυτό ίσχυε πάντα με τις ώρες αναμονής δεν είναι νέο φαινόμενο.Δεύτερον,το 2014 ο Γεωργιάδης έκλεισε μερικά νοσοκομεία γιατί ΤΟΤΕ ήταν "άχρηστα"! Και μετά ήρθε ο Αλέξης και αντί να τα ξαναβάλει σε λειτουργία-καθόταν και μας έλεγε : "Go back κ.Μέρκελ" ! Αν πχ το Παπαδημητρίου στα Μελίσσια το νοσοκομείο λειτουργούσε τώρα θα εξυπηρετούσε πάρα πολύ κόσμο από Πεντέλη-Μελίσσια-Βριλλήσια κλπ αλλά και γενικά όλα τα ΒΠ και τώρα και τον καιρό της πανδημίας...
πλέον τα δημόσια νοσοκομεία έχουν γεμίσει με Ρομα / Πακιστανους
Μετά φταίω εγώ που λέω ότι πρέπει να μπει νόμος που να ΑΠΑΙΤΕΙ να πληρώσει ο κάθε Ρομα κλπ που μπαίνει στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο-επειδή θέλει να κλέψει? Αντι λοιπόν να πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος-να πληρώνει ο Αφγανός που δεν πληρώνει τίποτα...να συνεισφαίρει και αυτός λίγο στο κράτος
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.

Θα έλεγα τίποτα χοντρό αλλά εσκασα ένα 50αρικο για ζαναξ και ηρέμησα
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.
SmartSelect_20240220_170120_Instagram.jpg


Καλά θα παει αυτό
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,065 μηνύματα.
Εντωμεταξύ μας δουλεύουν μες στη μούρη μας. Βάζουν λέει απογευματινά χειρουργεία με χρήματα για να μικρύνει η λίστα των αναμονών για τα χειρουργεία χωρίς χρήματα. Και τα χειρουργεία τα απογευματινά ποιος θα το κάνει; Χειρουργός AI; Οι ίδιοι οι χειρουργοί που θα κάνουν και τα πρωινά δεν θα τα κάνουν; Εκτός αν ένας χειρουργός θα δουλεύει διπλάσια ώρα από τώρα. Έχει γυρίσει κάνας δημοσιογράφος να τους το πει αυτό;
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,497 μηνύματα.
Εντωμεταξύ μας δουλεύουν μες στη μούρη μας. Βάζουν λέει απογευματινά χειρουργεία με χρήματα για να μικρύνει η λίστα των αναμονών για τα χειρουργεία χωρίς χρήματα. Και τα χειρουργεία τα απογευματινά ποιος θα το κάνει; Χειρουργός AI; Οι ίδιοι οι χειρουργοί που θα κάνουν και τα πρωινά δεν θα τα κάνουν; Εκτός αν ένας χειρουργός θα δουλεύει διπλάσια ώρα από τώρα. Έχει γυρίσει κάνας δημοσιογράφος να τους το πει αυτό;
ειτε αυτο που λες
ειτε λογικα ΣΔΙΤ
θα φερουν ιδιωτες γιατρους τα απογευματα
να παιρνουν κι εκεινοι το κατι τις τους
ή πολυ απλα
αντι να σου κανουν πρωινο δωρεαν χειρουργειο θα σου λενε ειμαστε κλεισμενοι τα πρωινα και θα σε αναγκαζουν να πηγαινεις στα απογευματινα επι πληρωμη
εσυ ως ασθενης πώς θα μπορεις να το επαληθευσεις αυτο...
ενα μπαχαλο μαυρο χαλι
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.
ειτε αυτο που λες
ειτε λογικα ΣΔΙΤ
θα φερουν ιδιωτες γιατρους τα απογευματα
να παιρνουν κι εκεινοι το κατι τις τους
ή πολυ απλα
αντι να σου κανουν πρωινο δωρεαν χειρουργειο θα σου λενε ειμαστε κλεισμενοι τα πρωινα και θα σε αναγκαζουν να πηγαινεις στα απογευματινα επι πληρωμη
εσυ ως ασθενης πώς θα μπορεις να το επαληθευσεις αυτο...
ενα μπαχαλο μαυρο χαλι
Αν ήταν ιδιώτες γιατροί καλό θα ήταν για να αποσυμφορηθούν τα χειρουργεία από τους 100κ που είναι στην ουρά.

Αλλά δεν θα είναι ιδιώτες, οι γιατροί του δημοσίου θα είναι.
Το κονσεπτ θεωρητικά είναι ότι όποιος γιατρός θέλει θα δουλεύει και σε απογευματινά χειρουργεία για έξτρα χρήματα.

Στην πράξη το κράτος δεν έχει κανέναν τρόπο να ελέγξει ότι ο γιατρός δεν θα σου λέει αν θες πρωί τα λέμε σε 6 μήνες αλλιώς ελα σε μια βδομαδούλα απόγευμα να σε φτιάξω.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top