Εγώ είμαι φανατικά κατά της εμπορευματοποιήσεως της φύσεως. Δεν θα πάρω υπερεπαναστατική ρητορική του στυλ να καταργηθούν όλα και τέτοια... Είναι σώφρον να παραχωρούνται από το Δήμο άδειες σε μαγαζάτορες για ξαπλώστρες αρκεί αυτό να γίνεται υπ'εύθυνα και να τηρείται η χωροταξία αυστηρώς. Πάντα να υπάρχει πρόβλεψη και για τους συνανθρώπους μας που για τον x y λόγο δεν επιθυμούν να πληρώσουν για να απολαύσουν την μαγεία των ελληνικών θαλασσών. Είναι ένας καλός συμβιβασμός αλλά στην χώρα της ανομίας και του κάνω ό,τι γουστάρω αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Θα έλεγα πως με αυτά πρέπει να επιστρέψει ως αίτημα η λήξη του ηλιθίου νόμου που απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ. Σε μία χώρα με άπλετη γειτνίαση στη φύση τέτοιοι νόμοι αποτελούν όνειδος και είναι κρίμα που πραγματικά κανένα κόμμα, κανένας σύλλογος/σωματείο τίποτα δεν το αναφέρει.
Γιαννάκη, αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με όλα όσα λες.
Αχ βρε Γαννάκη, αν έφτιαχνες και τη γραμματική λίγο, θα είχαμε ελπίδα συννενοησης (πχ της φύσης, όχι της φύσεως).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 6 Αυγούστου 2023
Παιδιά, και μένα μερικές καλόγουστες ομπρέλες με μπιτσόμπαρο στην παραλία, δε μ ενοχλούν. Ποτέ βέβαια δεν τις χρησιμοποιώ. Βασικά δεν μπορώ να καθήσω. Τρώω τούμπα
Άλλωστε μετά από μια ώρα στο νερό και άλλη μια στον ήλιο, πάμε στο μπαρ για μια δροσερή μπύρα, ή καφέ, ή χυμό. Το θέλουμε.
Είμαι όμως πολύ υπέρ της κίνησης, γιατί επιτέλους πολλοί θέλουν να καθαρίσουν τη φύση από αυτούς που::
Καταστρέφουν την παραλία αισθητικά
Εμποδίζουν τους λουόμενους στο πέρασμά τους, ή στο να καθήσουν να απολαύσουν τη φύση
Εμπορεύονται τη φύση
Γίνονται αφορμή για καθημερινό εκνευρισμό
Γεμίζουν σκουπίδια τη φύση, διότι όλες αυτές οι καρεκλες και ομπρέλες κάποτε θα καταλήξουν στη φύση
Προκαλούν σκουπίδια, γιατί σερβίρουν μόνο σε πλαστικά ποτήρια, γιατί ο νόμος, λένε, δεν επιτρέπει γιαλί στην άμμο ... Χε χε θυμούνται όμως και το νόμο, όταν βολεύει ε;
Αν ήταν λίγες ψάθινες ομπρέλες καλά σταθεροποιημένες στην παραλία, δίχως ξαπλώστρες και με ένα μπαρ κοντά, δε θα έλεγα όχι.
Αυτά όλα μεταξύ μας, γιατί ανήκω και γω στο κίνημα και δεν πουλώ τους συντρόφους μου