Noisette
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω αλλάξει 2-3 ζυγαριές και κάθε καινούργια που έπαιρνα, με έδειχνε τουλάχιστον 3 κιλά περισσότερο, μέχρι να "κάτσει" και αυτή.
Νομίζω ότι οι ψηφιακές ζυγαριές είναι πιο σωστές, και δεν "πέφτουν" με τα χρόνια και την τελευταία, την ψηφιακή, την θεωρώ πιο αξιόπιστη από όλες, και ας με δείχνει πολύ περισσότερο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΛΙΤσακι..
Νεοφερμένο μέλος

Backdrop
Δραστήριο μέλος

Εαν με ρωταγαν θα ελεγα πως ειναι ενα απο τα αρνητικα της εξελιξης του ανθρωπινου ειδους!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω αυτο που ξερω απο προσωπικη εμπειρια ειναι πως τα συχνα και ελαφρια σχετικα γευματα + λιγο περπατημα (για εκεινους που δεν "αγαπουν" τη γυμναστικη) χαριζουν ενα ομορφο και ισορροπημένο σώμα!

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

με την γυμναστική το λίπος έγινε μυς
Με ποια χημική αντίδραση γίνεται αυτό ακριβώς;

fockos
Επιφανές μέλος

η εξήγηση είναι πολύ απλή, ο καθένας μπορεί να το σεφτεί
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΙΛΑ
η εξήγηση είναι πολύ απλή, ο καθένας μπορεί να το σεφτεί
Πόσο απλή είναι; Γιατί εμένα δεν μου έρχεται...Μπορείς να το εξηγήσεις;
fockos
Επιφανές μέλος

Πόσο απλή είναι; Γιατί εμένα δεν μου έρχεται...Μπορείς να το εξηγήσεις;

Αν έπεφτε σε διαγωνισμα όμως θα έγραφα:
Με την γυμναστικη

Θα έβγαινα απο την αίθουσα δυσαρεστημένος αλλα με την ελπίδα να έχω πάρει το πολυπόθητο 5
trick
Νεοφερμένο μέλος

Με ποια χημική αντίδραση γίνεται αυτό ακριβώς;![]()
Πως να μετατραπεί με μια αντίδραση μόνο ένα κύτταρο (λιπίδιο) σε ένα άλλο (μυικό)?!
Υπάρχουν συγκεκριμένες μεταβολικές οδοί, διαφορετικές για την καύση του λίπους και διαφορετικές για τη δημιουργία νέων κυττάρων...
believe me
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Πως να μετατραπεί με μια αντίδραση μόνο ένα κύτταρο (λιπίδιο) σε ένα άλλο (μυικό)?!
Υπάρχουν συγκεκριμένες μεταβολικές οδοί, διαφορετικές για την καύση του λίπους και διαφορετικές για τη δημιουργία νέων κυττάρων...
believe me
Το ξέρω καρντιά μου, ήταν trick question (pun intended)!

Noisette
Περιβόητο μέλος

Με ποια χημική αντίδραση γίνεται αυτό ακριβώς;![]()
Το ξέρω καρντιά μου, ήταν trick question (pun intended)!![]()
nerd little doctor

Πάντως, πέρα από την πλάκα, αυτό ισχύει. Και συμφωνώ πως την μείωση των κιλών την βλέπεις με τα ρούχα σου...και δευτερευόντως με την ζυγαρία, για μεγαλύτερη ακρίβεια!

adreas1997
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειμαι 16 χρονων και παω γυμναστηριο. Θα υπαρξει καποιο προβλημα στο υψος μου σηκωνοντας βαρη?
Οχι, υπαρχουν δυο λογοι να σταματησει η αναπτυξη σου σε υψος 1) παρα πολλα οιστρογονα που θα κλεισουν τα επιφυσια των οστων 2) καποιο συντρηπτικο καταγμα των μοιριεων επιφυσιων. Τα βαρη δεν κανουν τιποτα απο τα δυο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν παθαίνεις τίποτα από θέμα υψους...αν ομως είσαι αγύμναστος και πας να σηκώσεις πολλά κιλά με λάθος τρόπο, μπορείς άνετα να τραυμτιστείς ή να πάθεις μέχρι και κήλη.ειμαι 16 χρονων και παω γυμναστηριο. Θα υπαρξει καποιο προβλημα στο υψος μου σηκωνοντας βαρη?
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Στο γυμναστήριο δεν κάνω κάποιο πρόγραμμα, δηλαδή ξεκινάω με διάδρομο για ζέσταμα και μετά κάνω τις κυκλικές ασκήσεις που έχει το γυμναστήριο, δηλαδή ασκήσεις απλές για χέρια- πόδια. Μετά πάω ελλειπτικό, το οποίο με κουράζει πολύ και δεν το έχω συνηθίσει ακόμα και μετά κλείνω με λίγο ποδήλατο.
Διαβάζω τώρα από αυτά που λέγανε και εδώ παλιά ότι μπορεί το λίπος να γίνει μυς.. Όχι να καεί δηλαδή; :/
Γιατί εγώ αυτό θέλω, να κάνω δηλαδή τη διατροφή μου για να χάσω τα κιλά που θέλω και με τη γυμναστική να βοηθήσω αυτή τη διαδικασία. Δεν το σκέφτομαι καλά; :/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

Για τη παραγωγή ενέργειας πρώτα καίγονται οι υδατάνθρακες μετά το λίπος και τέλος οι πρωτεϊνες. Στο 3ο μέρος δε πρόκειται να φτάσεις εκτός και αν είσαι νηστική για ένα μήνα. Οι πλεονασματικοί υδατάνθρακες, όταν δηλαδή παίρνεις περισσότερους απ' όσους χρειάζονται, γίνονται λίπος. Το λίπος μυς δε γίνεται. Κάνοντας γυμναστική θα κάψεις τους υδατάνθρακες και θα αρχίσεις να καις λίπος, οι μυς λόγο ενδυνάμωσης θα αυξηθούν σε όγκο (και προφανώς βάρος).Διαβάζω τώρα από αυτά που λέγανε και εδώ παλιά ότι μπορεί το λίπος να γίνει μυς.. Όχι να καεί δηλαδή; :/
Γιατί εγώ αυτό θέλω, να κάνω δηλαδή τη διατροφή μου για να χάσω τα κιλά που θέλω και με τη γυμναστική να βοηθήσω αυτή τη διαδικασία. Δεν το σκέφτομαι καλά; :/
Συμπερασματικά, μπορεί στην αρχή παρόλο που χάνεις λίπος, να μη χάνεις ιδιαίτερο βάρος, longterm όμως το λίπος καίγεται πιο εύκολα απ' ό,τι φουσκώνει ένας μυς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tasos09
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το χάσιμο βάρους και το χάσιμο λίπους είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Χαμηλό βάρος με 30% λίπος είναι πιο βλαβερό (και πιο αντιαισθητικό για μένα) από το μεγαλύτερο βάρος με 12% λίπους, άντε 18% για τις γυναίκες.
Για αυτό το λόγο ο μόνος κριτής για τη σωματική σύνθεση θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης και όχι η ζυγαριά.
Στις εικόνες παρακάτω φαίνεται η διαφορά μεταξύ βάρους και σωματικής σύνθεσης.
Στη δεύτερη εικόνα φαίνεται 1 κιλό λίπους σε σύγκριση με 1 κιλό μυών. Οπότε είναι απολύτως λογικό να μη χάνεις βάρος στο γυμναστήριο, αλλά παρόλα αυτά το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι εμφανές.

Devina
Τιμώμενο Μέλος

Αυτά που κάνω στο γυμναστήριο είναι εντάξει σαν καθημερινή άσκηση; Και πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνω σε ελλειπτικό και διάδρομο; Ποιο είναι το ιδανικό;
Zithos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος

Και θα έχει να κάνει και με το πόσα κιλά έχεις και που θες να φτάσεις έτσι;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.