Κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο

Αντικειμενικός

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 6.961 μηνύματα.
Ξέρω τι είναι η ΕΔΕ φίλε. Αν προκυψουν ποινικες ευθυνες διαβιβάζεται στον εισαγγελέα κ ο εισαγγελέας κινεί τη ποινικη δίωξη.
Η μαγική λέξη εδώ είναι το "εάν" τον ελεγχο το κάνει η υπηρεσία, εσωτερικά χωρίς εξωτερικό παράγοντα, μάντεψε δε θα προκύψουν

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.812 μηνύματα.
Η μαγική λέξη εδώ είναι το "εάν" τον ελεγχο το κάνει η υπηρεσία, εσωτερικά χωρίς εξωτερικό παράγοντα, μάντεψε δε θα προκύψουν

Δεν είναι έτσι αλλά δεν θα επεκταθώ περαιτερω γιατι είναι εξεδεικευμενα θέματα και δεν ενδιαφέρουν το θρεντ.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.715 μηνύματα.
Για να είμαστε δίκαιοι όμως, η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα στην ΕΕ που ΔΕΝ έχει δώρα για Δημοσίους Υπαλλήλους. Μέχρι και η Βουλγαρία έχει. Just sayin'.
Εκτός θέματος αλλά αυτό με τα δώρα είναι κάτι που λίγες χώρες ακολουθούν.

Βλέπω με ένα γρήγορο ψάξιμο ότι στην Ευρώπη μόνο Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και εμείς έχουμε "υποχρεωτικά" πάνω από 12 μισθούς.

Στις άλλες χώρες μπορεί να δοθεί επιπλέον μισθός ή μισθοί ως μέρος της διαπραγμάτευσης για μια θέση(ατομικά ή στην συλλογική σύμβαση) ή ως μπόνους από τον εργοδότη.

Είναι δε και αστείο ότι το λέμε δώρο ενώ είναι υποχρεωτικό να δοθεί, οχι προαιρετικό.

Ταυτόχρονα ενώ οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα παίρνουν δώρο, όσοι δουλεύουν στο δημόσιο ή όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με μπλοκάκι δεν δικαιούνται δώρο.

Καλύτερα μοίρασε τα ποσά στους 12 μισθούς...

Και γενικά το κάνουμε μπάχαλο όταν πάμε να συγκρίνουμε μισθούς.
Λέει κάποιος παίρνω 1,5 χιλιάρικο και δεν ξέρεις αν αυτά είναι καθαρά ή μικτά, αν είναι επί 12 ή επί 14 και αν υπάρχουν και άλλες χρηματικές παροχές πχ κάρτα για σουπερμάρκετ ή για καύσιμα.

Πιο σωστό είναι το αμερικάνικο που ακολουθούν και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που όταν λένε τι παίρνουν αναφέρονται σε ετήσιο μικτό ποσό.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.718 μηνύματα.
Κάτι τέτοιο προβλέπω θα γίνονταν και στο δημόσιο. Όπως και η επιθεώρηση εργασίας που τάχα είναι για να προστατεύει τους εργαζόμενους από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και είναι μια υπηρεσία γεμάτη στη διαφθορά που προειδοποιεί πάντα τα μεγάλα αφεντικά πριν πάει.
Μια φορά στη ζωή μου έκανα καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Γενικά είμαι τελείως ενάντια σε καταγγελίες κ.λπ., αλλά με είχαν φτάσει στο αμήν, απλήρωτος έξι μήνες. Κι επειδή υπήρχε περίπτωση να βαρέσουν λουκέτο, ήθελα να είμαι εξασφαλισμένος (αν έχεις κάνει καταγγελία πριν τη χρεοκοπία, παίρνεις τα χρήματά σου, αλλιώς παίρνεις τα @ρχίδια σου).
Ε, που λέτε, με βάζουν ένα ραντεβού, πάω την καθορισμένη μέρα και ώρα και μου λένε "το ραντεβού σας αναβλήθηκε για τον επόμενο μήνα, σας καλέσαμε πολλές φορές και δεν σας βρήκαμε" με ύφος κιόλας. Λέω εγώ κάτσε μην έχουν κάνα παλιό κινητό μου, ρωτάω αν με πήραν στο δικό μου και αφού με διαβεβαιώνει κιόλας ότι με πήρε στο δικό μου, έφυγα. Εννοείται ότι δεν με είχε καλέσει ποτέ κανείς.

Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.232 μηνύματα.
Μια φορά στη ζωή μου έκανα καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Γενικά είμαι τελείως ενάντια σε καταγγελίες κ.λπ., αλλά με είχαν φτάσει στο αμήν, απλήρωτος έξι μήνες. Κι επειδή υπήρχε περίπτωση να βαρέσουν λουκέτο, ήθελα να είμαι εξασφαλισμένος (αν έχεις κάνει καταγγελία πριν τη χρεοκοπία, παίρνεις τα χρήματά σου, αλλιώς παίρνεις τα @ρχίδια σου).
Ε, που λέτε, με βάζουν ένα ραντεβού, πάω την καθορισμένη μέρα και ώρα και μου λένε "το ραντεβού σας αναβλήθηκε για τον επόμενο μήνα, σας καλέσαμε πολλές φορές και δεν σας βρήκαμε" με ύφος κιόλας. Λέω εγώ κάτσε μην έχουν κάνα παλιό κινητό μου, ρωτάω αν με πήραν στο δικό μου και αφού με διαβεβαιώνει κιόλας ότι με πήρε στο δικό μου, έφυγα. Εννοείται ότι δεν με είχε καλέσει ποτέ κανείς.
Τι πιο περίεργο να συμβεί θα έλεγε κανείς. Θα γίνει αξιολόγηση και σε αυτόν τον θεσμό και θα γίνει λειτουργικός; Θα τρέμουν τα μεγαλοαφεντικά σε μεγβαλ, jumbo κλπ; Λοοολ.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.645 μηνύματα.
Στο κομματι αυτο επειδη αναφέρθηκαν καθηγητές η αξιολογηση εκει ειναι ακομα πιο επιτακτική γιατι εχω ξεκάθαρα και σαφή παραδείγματα αρκετών σαδιστών και ψυχανώμαλων που δεν θα έπρεπε να περνανε ουτε εξω απο τα σχολεία
Σε αυτόν τον τομέα η αξιολόγηση από σύμβουλο της ειδικότητας σου και σε δεύτερο χρόνο από το διευθυντή είναι μια καλοστημένη παράσταση τεχνηέντως άψογα εκτελεσμένη για τις ανάγκες της περίστασης,ενώ ουδεμία σχέση έχει με την καθημερινότητα και σαφώς οι " Σαδιστες" και φορτωμένοι με ένα σωρό ψυχολογικά δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν.

Από την άλλη περιλαμβάνει τρεις αυτό αξιολογήσεις εκτενείς που εσυ οφείλεις να συνθέσεις και να ανεβάσεις στο gov και αφορούν κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής σου πορείας και του ρόλου σου ( καταλαβαίνεις πως και εκεί μπορείς να " μεγαλουργησεις" λεκτικά.)

Από το φθινόπωρο τώρα ξεμπέρδεψα με όλα τα στάδια .

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.812 μηνύματα.
Σε αυτόν τον τομέα η αξιολόγηση από σύμβουλο της ειδικότητας σου και σε δεύτερο χρόνο από το διευθυντή είναι μια καλοστημένη παράσταση τεχνηέντως άψογα εκτελεσμένη για τις ανάγκες της περίστασης,ενώ ουδεμία σχέση έχει με την καθημερινότητα και σαφώς οι " Σαδιστες" και φορτωμένοι με ένα σωρό ψυχολογικά δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν.

Από την άλλη περιλαμβάνει τρεις αυτό αξιολογήσεις εκτενείς που εσυ οφείλεις να συνθέσεις και να ανεβάσεις στο gov και αφορούν κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής σου πορείας και του ρόλου σου ( καταλαβαίνεις πως και εκεί μπορείς να " μεγαλουργησεις" λεκτικά.)

Από το φθινόπωρο τώρα ξεμπέρδεψα με όλα τα στάδια .

Εντάξει απλά ο διευθυντής η αυτός που κάνει την αξιολόγηση κανειν δημόσιες σχέσεις κ θέλει να τα έχει καλά με το προσωπικο οπότε αμα τρωγοπινει κιόλας και δέχεται κεράσματα λογικό να μη μπορεί να βαθμολόγησει μετά καθώς αυτές οι θέσεις θέλουν σοβαρους όχι χαχανουληδες.

Όταν λέω εγώ απόσταση εξαρχής και αποομακρος.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.345 μηνύματα.
"Πες μας ότι είσαι καλή στο καθήκον σου, χωρίς να μας αναγκάσεις να το κάνουμε εμείς που είναι η υποχρέωσή μας, και μετά αντ ημών ανέβασέ το στο gov να το βρουμε έτοιμο, εις βάρος του δικού σου ελευθερου χρόνου"

- "Είμαι καθηγητής στο Δημόσιο"
- "Και τι περιλαμβάνει η εργασία σου;"
- "Να ανεβάζω χαρτιά, να κανω αυτοαξιολογήσεις και να αυτοβελτιώνομαι συνεχώς"
- "Διδάσκεις ποτέ;"
- "Ενα 10% ολων των καθηκόντων μου ειναι και η εκπαίδευση μαθητών"
- "Και με την αυτοαξιολόγηση θα απολυθείς ποτέ;
- "Οχι..."
- "Θα προαχθεις ποτέ;"
- "Οχι..."
- Και τότε γιατί την κάνεις;"
- "Γιατι πρέπει"
- "Και γιατί πρέπει;"
- "Ε γιατί πρέπει"
- "Γιατί;"
- "Γιατί πρέπει"
- "Γιατί;"
- "Γιατί πρέπει"
- "Γιατί;"
- "Γιατί πρέπει"
- "Γιατί;"
- "Γιατί πρέπει"
- "Γιατί;"
- "Γιατί πρέπει"
....

RAM full, memory error abort/retry/fail?

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Καλά σοβαρά τώρα ; υπάρχει περιπτωση κάποιος να βαθμολογησει αντιπροσωπευτικά τον εαυτό του ;

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.645 μηνύματα.
Εντάξει απλά ο διευθυντής η αυτός που κάνει την αξιολόγηση κανειν δημόσιες σχέσεις κ θέλει να τα έχει καλά με το προσωπικο οπότε αμα τρωγοπινει κιόλας και δέχεται κεράσματα λογικό να μη μπορεί να βαθμολόγησει μετά καθώς αυτές οι θέσεις θέλουν σοβαρους όχι χαχανουληδες.

Όταν λέω εγώ απόσταση εξαρχής και αποομακρος.
Δεν κατάλαβες τι εννοώ . Για τις ανάγκες της περίστασης ετοίμασα 4 διδασκαλίες με όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους προς εντυπωσιασμό και ικανοποίηση των παρισταμένων.

Τι είδαν αυτοί στο συμφωνηθέντα χρόνο; ένα άρτια εκτελεσμένο διαδραστικό σενάριο διδασκαλίας επιτηδευμένα εμπλουτισμένο και με παιδιά απόλυτα συνεργάσιμα,πειθήνια ,υπάκουα.

Είναι αυτό το σύνηθες; ΟΧΙ

Θα λάβουν ένα σωρό εκπαιδευτικοί μια άκρως ικανοποιητική αξιολόγηση ( ακόμα και οι ακατάλληλοι ; ) ΝΑΙ

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Δεν κατάλαβες τι εννοώ . Για τις ανάγκες της περίστασης ετοίμασα 4 διδασκαλίες με όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους προς εντυπωσιασμό και ικανοποίηση των παρισταμένων.

Τι είδαν αυτοί στο συμφωνηθέντα χρόνο; ένα άρτια εκτελεσμένο διαδραστικό σενάριο διδασκαλίας επιτηδευμένα εμπλουτισμένο και με παιδιά απόλυτα συνεργάσιμα,πειθήνια ,υπάκουα.

Είναι αυτό το σύνηθες; ΟΧΙ

Θα λάβουν ένα σωρό εκπαιδευτικοί μια άκρως ικανοποιητική αξιολόγηση ( ακόμα και οι ακατάλληλοι ; ) ΝΑΙ

Ο διευθυντής δεν σας βαθμολογεί ;

Σε εμάς βαθμολογεί ο υποδιευθυντής κ μετα ο διευθυντής. 😇

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Ο διευθυντής δεν σας βαθμολογεί ;

Σε εμάς βαθμολογεί ο υποδιευθυντής κ μετα ο διευθυντής. Στη προκειμενη ο 2ος είμαι εγώ... Αντιλαμβάνεσαι τι έχει να γίνει 😄 θα με βρίζουν όλοι!!!
Δυο διδασκαλίες παρακολουθεί ο σύμβουλος της ειδικότητας μας ( πρόσωπο εκτός σχολείου) και δυο ο διευθυντής .

Χώρια οι εκθέσεις στο gov που είναι ατομικό πόνημα .

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Δυο διδασκαλίες παρακολουθεί ο σύμβουλος της ειδικότητας μας ( πρόσωπο εκτός σχολείου) και δυο ο διευθυντής .

Χώρια οι εκθέσεις στο gov που είναι ατομικό πόνημα .

Δηλαδή σας βαθμολογούν από μια παρουσιαση και μόνο για ένα 6μηνο ολόκληρο ;;;

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

2 ο ένας , 2 ο άλλος.

Δηλαδή αν εσυ έρχεσαι καθυστερημένη στη δουλειά... Αν τσακώνεσαι με το κόσμο... Αν μιλάς απότομα στους γονείς κ στα παιδια . Αν υπάρχουν παραπονα... Εγώ επειδή παρακολουθησα μια διάλεξη που ήταν καλή θα σου βάλω 9-10 ;

Ουτε καν. Από μένα παραπανω απο 5-6 δεν θα έπαιρνε αυτός ο καθηγητής αν ήταν να τον αξιολογήσω.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Αν τσακώνεσαι με το κόσμο... Αν μιλάς απότομα στους γονείς κ στα παιδια . Αν υπάρχουν παραπονα... Εγώ επειδή παρακολουθησα μια διάλεξη που ήταν καλή θα σου βάλω 9-10 ;
Ω ναι. Αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση. Και φυσικά στις αυτοπαρουσιάσεις τους όλοι γράφουν "τα καλύτερα"😅

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ω ναι. Αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση. Και φυσικά στις αυτοπαρουσιάσεις τους όλοι γράφουν "τα καλύτερα"😅

Αυτή είναι η έτσι την κάνουν όσοι δε θέλουν να γίνουν κακοί;

Για μένα το είπα εξαρχής η δουλειά του προισταμενου είναι σοβαρή οπότε τηρείς αποστάσεις εξαρχής. Οχι κολλητιλίκια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Sorry αλλά δεν είναι αξιολόγηση αυτό το πραγμα.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Αυτή είναι η έτσι την κάνουν όσοι δε θέλουν να γίνουν κακοί;

Για μένα το είπα εξαρχής η δουλειά του προισταμενου είναι σοβαρή οπότε τηρείς αποστάσεις εξαρχής. Οχι κολλητιλίκια.
Ο διευθυντής devil κρίνει τη διαχείριση τάξης και το παιδαγωγικό κλίμα εντός και ,όπως σου είπα, έχει την οπτική της επιτευδεμενης σου για την περίσταση εικόνας.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο διευθυντής devil κρίνει τη διαχείριση τάξης και το παιδαγωγικό κλίμα εντός και ,όπως σου είπα, έχει την οπτική της επιτευδεμενης σου για την περίσταση εικόνας.

Συγγνώμη αλλά από τη δουλειά μ έχω μάθει να κάνω άμεσες ερωτήσεις δεν μπορώ να καταλάβω από τις απαντήσεις π δίνεις εάν μπορεί να αξιολογήσει ποσοστιαια και αυτά π σου έγραψα... Μπορεί η οχι ;

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Συγγνώμη αλλά από τη δουλειά μ έχω μάθει να κάνω άμεσες ερωτήσεις δεν μπορώ να καταλάβω από τις απαντήσεις π δίνεις εάν μπορεί να αξιολογήσει ποσοστιαια και αυτά π σου έγραψα... Μπορεί η οχι ;
Η έκθεση που θα γράψει βασίζεται σε όσα αντιλήφθηκε κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης/ παρατήρησης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια