Καταγγελία Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό

Snoopy Doo

Νεοφερμένος

Η Snoopy Doo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Ακριβώς. Όσον αφορά τα μαθήματα του πανεπιστημίου, αν ένας/μία φοιτητής/τρια κοπεί παραπάνω από τρεις φορές σε ένα μάθημα, έχει το δικαίωμα να κάνει αίτηση προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα από τριμελής επιτροπή ΔΕΠ:


Σύμφωνα με τον Ν.4009/2011, Άρθρο 33 «Χρονική διάρθρωση σπουδών – Εξετάσεις», παράγραφο 10:

«Αν ο φοιτητής αποτύχει περισσότερες από τρεις φορές σε ένα μάθημα, με απόφαση του Κοσμήτορα εξετάζεται, ύστερα από αίτησή του, από τριμελή επιτροπή καθηγητών της σχολής, οι οποίοι έχουν το ίδιο ή συναφές γνωστικό αντικείμενο και ορίζονται από τον Κοσμήτορα. Από την επιτροπή εξαιρείται ο υπεύθυνος της εξέτασης διδάσκων. Σε περίπτωση αποτυχίας, ο φοιτητής συνεχίζει ή όχι τη φοίτησή του σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στον Οργανισμό του ιδρύματος, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο μέγιστος αριθμός επαναλήψεων της εξέτασης σε ένα μάθημα.
Τέλεια, άρα, για τα περιστατικά που έγιναν πριν το 2011, όπως αυτά που καταγγέλουν από προχθές αρκετές φοιτήτριες, θα τους παραπέμψουμε σε έναν νόμο που δεν υπήρχε. :hehe:
 

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.

Snoopy Doo

Νεοφερμένος

Η Snoopy Doo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Και αυτός μίνι θα φορούσε! :/:
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Δεν πιστεύω ούτε κατά διάνοια ότι το αν ντυθείς έτσι ή γιουβέτσι αυξάνεις ή μειώνεις τη πιθανότητα να σε βιάσουν. Έχω την πεποίθηση ότι ένας βιαστής θα βιάσει, εφόσον το έχει στο αίμα του, αρκεί απλά να του αρέσει η άλλη σαν γυναίκα, με το που θα βρει την ευκαιρία.

Το ζήτημα δεν είναι σαν τον κλέφτη στο δρόμο που θα δει το χρυσό σου περιδέραιο ή να κρατάς το κινητό σου, που τότε αυξάνεις τη πιθανότητα να σου επιτεθεί, καμία σχέση. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω.

Συμφωνώ, απόλυτα, διότι ακόμα κι αν στον δρόμο υπάρχει προσοχή - π.χ. να μην κυκλοφορείς σε απομονωμένα σημεία - ο βιαστής μπορείς, δυστυχώς, να είναι στο περιβάλλον σου ήδη, σε έναν ασφαλή τόπο. Επίσης, οι περισσότεροι κλέφτες και μικροεγκληματίες στον δρόμο σε έναν βαθμό φοβούνται και άρα στοχεύουν το πιο αδύναμο θύμα - όταν μιλάμε πάντα για μικροκλοπές - ενώ οι βιαστές όχι κατ'ανάγκη.

Επειδή νομίζω ξέφυγε το θέμα και άρχισε ένα κυνήγι μαγισσών.
Μεταξύ σώφρων ενηλίκων. Όπως έχει ευθύνη κάποιος που θα προσεγγίσει ερωτικά μια γυναίκα, έχει ευθύνη και η γυναίκα να πεί όχι αν δεν θέλει. Στην περίπτωση που υπάρξει με την βία επαφή, το θύμα φέρει την ευθύνη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του νόμου και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να καταγγείλει το περιστατικό.

Η Μπεκατόρου από τα όσα είπε καταλαβαίνουμε τα εξής.
ότι ο παράγοντας την φίλησε αλλά αυτή δεν έδειξε κάποια αντίδραση στην πράξη,
ακόμα και μετά το φιλί η ίδια δέχτηκε την πρόσκληση και πήγε στο δωμάτιο του παράγοντα. όπως είπε είχε τον τρόπο του να ρίξει τις άμυνες της.
δεν μας λέει σημαντικές λεπτομέρειες που θα καθορίσουν αν υπήρξε βιασμός.
της έβγαλε τα ρούχα με το ζόρι , ή από μόνη της?
χρησιμοποίησε σωματική βία εναντίων της?

ακόμα και μετά την πράξη για την οποία δεν λέει ότι αντιστάθηκε σωματικά αλλά μόνο ότι είπε δεν θέλει, δεν έκανε κάτι για να το καταγγείλει.

αρνούμαι να δεχτώ ότι οι ενήλικες γυναίκες είναι τόσο θύματα και ανίκανες να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα θέλω τους, ή τόσο ευάλωτες που θέλουν συνεχώς έναν κηδεμόνα από πάνω τους να τις προστατεύει.

δεν είναι τόσο εύκολο να πετύχει ένας βιασμός. το λεγόμενο ψυχολογικό μούδιασμά-παράλυση ναι είναι κάτι υπαρκτό, αλλά αν δεν αντισταθείς δεν αντιδράσεις, και δεν καταγγείλεις εκ των υστέρων. Δεν φέρεις και εσύ σαν θύμα την ευθύνη της απραξίας?


για την φοιτήτρια του απθ είναι τελείως διαφορετικό και έχουμε εκβιασμό, αλλά και πάλι θα μπορούσε να τον πάει δικαστικά για να δικαιωθεί.

τα εργαλεία υπάρχουν στην διάθεση του θύματος όσο αδύναμο και αν είναι ώστε να βρεί την δικαίωση.

Συγχαρητήρια, μέσα σε ένα μόνο ποστ κατάφερες κι έβγαλες όλη την τοξικότητα που ήταν εφικτό, ρίχνοντας την ευθύνη στο θύμα που "δεν μίλησε" - γιατί, άλλωστε, είναι κάτι εύκολο.

Πάντως, σαν απλή αναφορά, έχει αξία να αναφέρουμε ότι πέρα από την καταστολή και την ευθύνη ή "ευθύνη" των "συμβαλλόμενων μερών", υπάρχει και αυτό που λέμε πρόληψη. Νομίζω ότι στην περίπτωση τέτοιων πράξεων, το ζητούμενο είναι πώς μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε την κοινωνία μας έτσι ώστε αυτές να μην είναι, τουλάχιστον, τόσο συχνές και, σίγουρα, το να πετάμε το μπαλάκι στην "εξέδρα" δεν είναι μέρος της λύσης.

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση όταν ακούμε ή διαβάζουμε κάτι να βγάζουμε το δικό μας υποκειμενικό συμπέρασμα. Γι' αυτό αν δώσεις σε 10 άτομα να διαβάσουν μια ιστορία, ο καθένας θα σχηματίσει άλλη άποψη και θα την ερμηνεύσει αλλιώς. Τώρα εσάς σας έχει κολλήσει οτι κάποιος σε αυτό το θρεντ μίλησε υπέρ του βιασμού και τον δικαιολόγησε και κανένα επιχείρημα δε θα σας πείσει. Παίρνετε μια πρόταση και την ερμηνεύετε έτσι ώστε να κολλάει και να συνάδει με αυτό που έχετε στο μυαλό σας.

Κανείς δεν απάντησε όμως, εκτός του Lancelot με τον οποίο συμφώνησα, για το πώς μπορούμε ως κοινωνία να εξαλείψουμε τη νοοτροπία του βιασμού και κατ' επέκταση τον βιασμό.

Εγώ έδωσα ιδέες. Παιδεία, ενημέρωση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενημέρωση στα ΜΜΕ, καμπάνια για το θέμα, διαλέξεις μορφωμένων ανθρώπων, βιβλία δωρεάν για ενημέρωση αλλά ΚΑΙ να φτιαχτεί ειδικό τμήμα στην αστυνομία που ασχολείται με καταγγελίες ώστε τα θύματα να νιώθουν ασφαλή όταν καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά. Να βελτιωθούν οι νόμοι αν χρειάζεται ώστε να καταδικάζεται κάποιος πιο εύκολα και χωρίς να στιγματίζεται το θύμα.

Τί άλλο έχετε να προτείνετε;

Σίγουρα το θεσμικό και νομικό κομμάτι της υπόθεσης είναι σημαντικό, ωστόσο νομίζω ότι και η ίδια η κουβέντα που γίνεται εδώ μέσα είναι σημαντική, καθώς έτσι διαμορφώνεται η κοινή γνώμη, μεταβάλλονται ίσως οι θέσεις της κοινωνίας και, γενικά, οι ιδέες ζυμώνονται. Οπότε, και οι κουβέντες εδώ μέσα από μόνες τους είναι αρκετά σημαντικές για αυτήν την αλλαγή.

Ναι, αφού πρώτα αποφάνθηκε το λαϊκό δικαστήριο.

Αρχικά, σε σχέση με τα περί διαστρέβλωσης του λόγου των άλλων και λοιπά, θα θεωρήσω ότι βιαστικά έκρινες και δε διάβασες αυτό εδώ που αναφέρθηκε ως περιστατικό - από Devil:

"Μια φορά ενας φιλος ηταν παρεα μαζι με άλλους κ κάτι τουριστριες τους την ειχαν πέσει, μέσα στη τρελή χαρά αυτες ... χορευανε , γνωριστηκαν , πινανε ποτα και σε κάποια φαση ο ένας εκανε κινηση και χουφτωσε τη μια. Αυτη τσατιστηκε και του το ξεκοψε. Ενταξει αυτος δεν συνεχισε αλλα μετα αυτη μπορει να ελεγε για δηθεν σεξουαλικη παρενοχληση. Δεν μπορεις να ξέρεις με τον καθε τι έγινε. Τρεχα γυρευε τωρα."

Το αφήνω εδώ, απλώς θεώρησα ότι κατηγόρησες χωρίς λόγο και ότι έπρεπε να μην αιωρείται.

Στο δια ταύτα, τώρα, δεν είναι ζήτημα λαϊκού δικαστηρίου, αλλά κοινής γνώμης, Το ότι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη είναι σαφές, αλλά αυτό δεν εμποδίζει με κανέναν τρόπο να εκφράζουμε τη θέση μας και την άποψή μας. Η "σιωπή" και ο "ισαποστακισμός" δεν είναι απαραίτητα κάποια γνήσια εκδήλωση "εμπιστοσύνης" στη δικαιοσύνη, πολλές φορές είναι συνενοχή...
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.

για αυτήν την φοιτήτρια που επίσης έγινε θέμα...σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο αρμόδιο όργανο εντός πανεπιστημίου όπου θα μπορούσε να απευθυνθεί ?
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά μάλλον δεν διάβασες τα 2 ποστ που έγραψα για το θέμα στα οποία νομίζω ήμουν πολύ αναλυτική. Ας γίνω λίγο ακόμα.
Επειδή τυχαίνει να σπουδάζω σε αυτή τη σχολή και είδα πολύ νωρίς την ανάρτηση στη σελίδα μας - και τα σχόλια - θέλω να ξέρεις ότι πουθενά δεν αναφέρθηκε το όνομα του καθηγητή παρόλα αυτά όλοι και ολες κατάλαβαν για ποιον γίνεται κουβέντα. Όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι καθηγητές ο ένας εκ των οποίων ζήτησε συγγνώμη που δεν έκαναν τόσα χρόνια τίποτα. Όλοι ήξεραν καθηγητές, πρόεδροι, κοσμήτορες.
Πολλές κοπέλες το πρώτο που έκαναν ήταν να πάνε σε όποιον ήταν πρόεδρος. Αλλά ξες τι απαντήσεις έπαιρναν; "Έτσι κάνει αυτός", "Ναι ξέρουμε" ή "τι να κάνουμε τώρα έτσι είναι". Ένα παλικάρι μάλιστα ανέφερε ότι προσπάθησαν να βρουν άκρη και τους εμπόδιζε το ίδιο το τμήμα. Δεν ήθελαν να χαλάσει η "εικόνα της σχολής".
Νομίζεις η καταγγελία είναι ευκολη; Ξέρεις πόσες μετά τα στραπατσα των προέδρων φοβήθηκαν ότι αν προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία δεν θα τις αφήσει να πάρουν ποτέ πτυχίο; Ξέρεις ότι κοπέλα απειλήθηκε πως αν δεν αποσύρει την καταγγελία της δεν θα της περάσει ποτέ το μάθημα; Ξέρεις ότι υπάρχει άτομο εκεί μέσα που δυσφημιστικε σε μελλοντική δουλειά; Ξέρεις ότι έτρωγαν καψονια παλικάρια που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τις φιλες τους; Ξέρεις ότι αρνούνταν στα παιδιά την αναβαθμολογηση μετά από άπειρες εξεταστικές;

Δεν ξερω σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζείτε ορισμένοι αλλά αν πιστεύεις ότι η λύση σε κατι τέτοια σκηνικά είναι απλώς να πας να πεις κάτι στην αστυνομία ή είσαι γελασμένος ή τρολλαρεις.
Να 'ναι καλά που έστω και αργά ορισμένοι καθηγητές αποφάσισαν να κάνουν αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει χρόνια πριν.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.

καταλάβάντε τι εννπονούσαμε εγώ ο @Devil και ο @akikos θεωρείτε σωστο να αναφερθούν τα όνοματα των καθηγητών δίχως καταδικαστική αποφαση ;
Ξαφνικά τώρα όλοι ξέρουν και κάνουν κριτική!
Αν και η ολυμπιονίκης έχει καταφύγει σε εισαγγελέα,σημερα θα κατεθετε, το έγκλημα κατά πάσα πιθανότητα έχει παραγραφεί καθώς έχουν περάσει 22 χρόνια,γραψαμε εμεις εδω.Ευτυχως δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.
Δε μας πέφτει λόγος αγαπητε μου.Το αν η Σοφία Μπεκατώρου θέλει να κατονομάσει τον βιαστή της ή όχι είναι θέμα καθαρά προσωπικό και κανένας από εμάς δεν έχει λόγο επ’ αυτού.
Μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση και ίσως έτσι απελευθερώσει και τον λόγο πολλών άλλων γυναικών που είναι μόνες.Σεβασμός στην Σοφία Μπεκατώρου για το παράδειγμα που δίνει, για τη συζήτηση που ανοίξε.
Τελικά, όπως δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος να βιαστεί κάποιος έτσι και δεν υπάρχει ένας τρόπος να το βιώσει ή να το καταγγείλει -είτε το κάνει 10 λεπτά είτε 10 μέρες ή 10 χρόνια αργότερα…
Κάποιος πρεπει να κάνει την αρχή να σταματήσει τη σαπίλα που υπάρχει παντου. . .

Και αυτο μολις

Μάλιστα, η νέα αυτή περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τα υπό διερεύνηση αδικήματα δεν είναι παραγεγραμμένα και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να αναζητηθούν στοιχεία και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.
Να δω μετα τι θα γραφετε εσεις ολοι εδω,ειμαι πολυ περιεργη γενικα.
 

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Αν κατάλαβα καλά αυτό που λέτε είναι ότι δεν σας ενδιαφέρει η νομική πλευρά του ζητήματος, αλλά το να βγουν όλα στην δημοσιότητα (ονόματα φωτογραφίες) ώστε να λειτουργήσει προληπτικά στην κοινωνία και να αλλάξει η νοοτροπία.
Το τεκμήριο της αθωώτητας...η συκοφαντική δυσφήμηση πάνε περίπατο. και το τι πραγματικά είναι βιασμός και τι ερωτική προσέγγιση το κρίνετε εσείς και ο όχλος και όχι το δικαστήριο.

Είμαι τοξικός γιατί ενθάρρυνα τα θύματα να καταγγείλουν τα όσα έπαθαν, γιατί προφανώς άλλος μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Το να βγαίνει ένα θύμα και να γράφει ένα αντιπατριαρχικό μανιφέστο σε μια φεμινιστική σελίδα δεν είναι δικαίωση ούτε νίκη. Ο βιαστής την έβγαλε εντελώς καθαρή τόσα χρόνια. Ζεί και βασιλεύει, και εμένα προσωπικά αυτό δεν με καλύπτει.
Δεν θεωρώ τις γυναίκες θύματα ούτε ανίκανες να προστατέψουν τα δικαιώματα-συμφέροντα τους.

Τα συναισθηματικά ξεσπάσματα και το τυφλό κυνήγι μαγισσών δεν με ενδιαφέρουν. Συνεχίστε.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Αν κατάλαβα καλά αυτό που λέτε είναι ότι δεν σας ενδιαφέρει η νομική πλευρά του ζητήματος, αλλά το να βγουν όλα στην δημοσιότητα (ονόματα φωτογραφίες) ώστε να λειτουργήσει προληπτικά στην κοινωνία και να αλλάξει η νοοτροπία.
Το τεκμήριο της αθωώτητας...η συκοφαντική δυσφήμηση πάνε περίπατο. και το τι πραγματικά είναι βιασμός και τι ερωτική προσέγγιση το κρίνετε εσείς και ο όχλος και όχι το δικαστήριο.

Είμαι τοξικός γιατί ενθάρρυνα τα θύματα να καταγγείλουν τα όσα έπαθαν, γιατί προφανώς άλλος μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Το να βγαίνει ένα θύμα και να γράφει ένα αντιπατριαρχικό μανιφέστο σε μια φεμινιστική σελίδα δεν είναι δικαίωση ούτε νίκη. Ο βιαστής την έβγαλε εντελώς καθαρή τόσα χρόνια. Ζεί και βασιλεύει, και εμένα προσωπικά αυτό δεν με καλύπτει.
Δεν θεωρώ τις γυναίκες θύματα ούτε ανίκανες να προστατέψουν τα δικαιώματα-συμφέροντα τους.

Τα συναισθηματικά ξεσπάσματα και το τυφλό κυνήγι μαγισσών δεν με ενδιαφέρουν. Συνεχίστε.
Θα πω μονο αυτο, η κοινωνια δε στηριζει τα θυματα για να βγουν να μιλησουν και τα αντιμετωπιζει σα να ειναι θυτες. Αυτο δεν είναι κυνηγι μαγισσων?
Τι οφείλουμε να κάνουμε ως κοινωνία για να υπάρξει δικαιοσύνη και ψυχική γαλήνη για τα θύματα βιασμού? Τι κανουμε μέχρι τωρα? Τιποτα. Μονο κυνηγι μαγισσών.
Σημασια εχει οτι μιλησε οτι εσπασε τη σιωπή της.
Ετσι κι αλλιώς δεν απευθύνθηκε σ' εσας.Συνεχίστε την ανθρωποφαγία σας.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,724 μηνύματα.

καταλάβάντε τι εννπονούσαμε εγώ ο @Devil και ο @akikos θεωρείτε σωστο να αναφερθούν τα όνοματα των καθηγητών δίχως καταδικαστική αποφαση ;

Τα ονοματα τα ανακοινώνει ο εισαγγελέας. Και οχι ο καθε τηλε-δικαστής - τηλε-εισαγγελέας του φβ. Αυτο το κανει για την προστασια του κοινωνικου συνόλου.

Τωρα απο εκει κ μετά μλκες κυκλοφορουν και στα 2 φύλα ειναι γνωστό αυτο. Για να κατηγορησει κάποια κάποιον πρέπει να έχει στοιχεια γιατι οπως έγραψα και τις προαλλες μετά οτι ακολουθησει θα της γυρισει μπούμερανκ.

Αλλα και ο καθηγητης δεν ειναι άμοιρος ευθυνων.... (μιλάω για την παρενοχληση) βλέπει οτι κάποια δεν ειναι ο χαρακτηρας που θα έπρεπε να της την πέσει παρολαυτα εχει κολλησει το μυαλο του εκεί. Ειναι κακο πράγμα οι εμμονες τα χουμε ξαναπει και σε άλλα θρέντ. Οταν βλέπεις οτι κάποια σου αρνηθει ή σου απαντησει αποτομα σε μια κινηση που έκανες τοτε πρεπει να σταματησεις επιτοπου.

Αν σταματησεις δεν θα μπορεσει να σε κατηγορησει , και αν η κινηση ειναι σοφτ εννοειται και σε κατηγορησει και αποδειχθει οτι δεν συνεχισες απλα θα γελιοποιηθεί.

Κάθεται και με παραθετει ο καθε πιτσιρικος ακομη στην ηλικια και μου λέει εμενα για τη διαφορά μεταξυ παρενοχλησης και φλέρτ..... σε μένα ; αλήθεια τωρα ; εγω εχω ξεκινησει το φλερτ και το εξασκουσα απο οταν κάποιοι πηγαιναν στο δημοτικο ακόμη. Ποτε δεν με έχει πάρει τηλ η αστυνομια να μου πει ξέρεις ηρθε η τάδε και σε κατήγγειλε. Γιατι πολυ απλά και μια κινηση να έκανα (οχι φυσικά προσβλητική) οταν κάποια στραβωνε δεν την ξανα ενοχλουσα. Καταλαβαινα οτι η κοπελα αυτη δε θέλει. Τέλος.

Μπορω να διακρινω και έχω μεγαλη εμπειρια στο να κοβω χαρακτηρες και έτσι να προσέχω τις κακοτοπιές. Αυτο δεν μαθαινεται... κερδίζεται με τα χρόνια. Για αυτο κάποιοι πιτσιρικαδες οταν μας παραθέτουν να προσέχουν τι γράφουν.

Κατα τα αλλα κάτι που παρατηρησα αγαπητε φόκε και θα το γράψω εδω ειναι οτι στο μέν ενα θρέντ -αυτο εδώ- κάποιοι κ κάποιες προβαινουν σε μια πληθωρα παραβιάσεων και παρατυπιων των θεσμικων κανονων μιας νομικα πολιτισμενης κοινωνιας ενω στο άλλο αυτο με τον Κουφοντινα .... ευαγγελιζονται ολους αυτους τους νομους και τα δικαιωματα που εδω παραβιάζουν !

Ναι ειναι δικαιωμα το τεκμηριο στην αθωοτητα ενος φερομενου ακομη ως δράστη και οχι ενος δράστη. Χωρις καταδικαστική αποφαση ο φερομενος / κατηγορουμενος έχει το τεκμηριο της αθωότητας.

Εγω ομως και εσυ και αλλοι δεν ειμαστε έτσι - δεν ειμαστε νομιμοφρονες αλα κάρτ - προσωπικα οπως διατηρω εδω επιφυλάξεις για τις καταγγελιες ετσι θα κινουσα και τη διαδικασια αν ήμουν πρυτανης και ερχοταν κάποια ή κάποιος να παραπονεθεί και δεν θα έκανα πως δεν ακουω επειδη ανήκω στη κλίκα.

Να ξέρετε οτι ολοι αυτοι που σχολιαζουν εδω με ιδιαιτερη θέρμη για τη μια ή την αλλη πλευρα θα πρέπει στο προσωπο του εκαστοτε θεσμικου παράγοντα ο οποιος αδιαφορει για τις διαδικασιες που πρέπει να κινησει να δουν κ τον εαυτο τους αυριο μεθαυριο... αυτοι ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ και έδινε τον φιλο τους στη δουλειά με τον οποιο έχουν συνεργατικες σχέσεις ; επειδη έχω δει κ κάτι κλικες να σχηματιζονται κατα καιρους κ να την πέφτουν ολες μαζί σε άτομα που δεν συμπαθουν ακομη και εάν αυτα τα ατομα γράφουν σωστα πράγματα. Οταν ο καθενας γινει ακέραιος και αντικειμενικος τοτε θα γινει και η κοινωνια καλυτερη και θα σπάσουν τα αποστηματα ειτε αυτα ειναι των σατυρων που παρενοχλουν τις γυναικες ειτε οτιδηποτε άλλο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν κατάλαβα καλά αυτό που λέτε είναι ότι δεν σας ενδιαφέρει η νομική πλευρά του ζητήματος, αλλά το να βγουν όλα στην δημοσιότητα (ονόματα φωτογραφίες) ώστε να λειτουργήσει προληπτικά στην κοινωνία και να αλλάξει η νοοτροπία.
Το τεκμήριο της αθωώτητας...η συκοφαντική δυσφήμηση πάνε περίπατο. και το τι πραγματικά είναι βιασμός και τι ερωτική προσέγγιση το κρίνετε εσείς και ο όχλος και όχι το δικαστήριο.

Είμαι τοξικός γιατί ενθάρρυνα τα θύματα να καταγγείλουν τα όσα έπαθαν, γιατί προφανώς άλλος μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Το να βγαίνει ένα θύμα και να γράφει ένα αντιπατριαρχικό μανιφέστο σε μια φεμινιστική σελίδα δεν είναι δικαίωση ούτε νίκη. Ο βιαστής την έβγαλε εντελώς καθαρή τόσα χρόνια. Ζεί και βασιλεύει, και εμένα προσωπικά αυτό δεν με καλύπτει.
Δεν θεωρώ τις γυναίκες θύματα ούτε ανίκανες να προστατέψουν τα δικαιώματα-συμφέροντα τους.

Τα συναισθηματικά ξεσπάσματα και το τυφλό κυνήγι μαγισσών δεν με ενδιαφέρουν. Συνεχίστε.

Δεν πάνε καθόλου περίπατο. Εκεινος που έχει υποστει συκοφαντικη δυσφημηση με ψέμματα και υπερβολες μπορει μετά να βάλει εναν δικηγορο και να κυνηγησει να βρει το δικιο του. Ετσι και αλλιως εφοσον ξεκινησε ο πόλεμος ας συνεχιστει μέχρι την τελικη έκβαση. Να χάσεις περισσοτερα δεν θα έχεις... οποτε φορτωνουμε τους πυραύλους και ξεκιναμε την εκτοξευση. Ολοι και ολα σε ετοιμοτητα !

Ειπαμε ! Ισραήλ :P
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 648211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γεια σας παιδιά. Έβλεπα ειδήσεις σήμερα το μεσημέρι και είδα για τις καταγγελίες και τις υποθέσεις γυναικών κοριτσιών για βιασμούς και παρενοχλήσεις.
Τι γίνεται με αυτά; Αποδείξεις κλπ χρειάζονται; Πείτε κάτι να καταλάβω λίγο τις υποθέσεις
Ευχαριστώ
 

Ιππολύτη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ιππολύτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 1,972 μηνύματα.
Καταλαβαίνω το επιχείρημα με τον διασυρμό όταν δημοσιοποιείται αυθαίρετα ένα όνομα. Αλήθεια το καταλαβαίνω και γι αυτό προσωπικά δεν αντιπαρατέθηκα επ' αυτού. Συμφωνώ πως στίγμα κουβαλάει κατόπιν της δημοσιοποίησης και ο φερόμενος ως βιαστής μαζί με το θύμα και πως η διαδικασία μέχρι την απόφαση δικαστηρίου είναι επίπονη και ψυχοφθόρα και για τους δύο.

Όπως όμως εσείς υποστηρίζετε ότι το θύμα έχει ευθύνη προσωπική για την αντιμετώπιση του βιασμού του στα δικαστήρια, έτσι και ο φερόμενος ως δράστης έχει κάθε δικαίωμα και προσωπική ευθύνη να στραφεί κατά του υποτιθέμενου αυτού θύματος για συκοφαντική δυσφήμηση, που είναι άσχετη με το γεγονός του βιασμού και συμβαίνει τώρα, οπότε δεν τίθεται εδώ ζήτημα παραγραφής και έτσι μόνο αυτός έχει πια έτσι κι αλλιώς δικαίωμα έννομης προστασίας. Όπως εσείς θέλετε να προστατεύσετε τον τεκμαιρόμενο ως αθώο μέχρις ότου αποδειχθεί το αντίθετο, έτσι ακριβώς κι εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε ένα κατά πάσα πιθανότητα θύμα τεράστιας σωματικής και ψυχολογικής βίας. Ο καθένας αποφασίζει ποιον θα προστατεύσει καταρχήν με βάση τη δική του πλάστιγγα και λαϊκό δικαστήριο κάνουμε όλοι εδώ μέσα αυτή τη στιγμή, όχι μόνο όσοι υποστηρίζουμε τη Σοφία και το κάθε θύμα.

Υπάρχουν όμως ποιοτικές διαφορές σε κάθε τέτοια υπόθεση που δε χρειάζεται να έχει σχέση με τα νομικά κάποιος για να τις καταλάβει. Σε άλλο περιστατικό, πριν από 1 χρόνο και κάτι αν δεν κάνω λάθος, ένα σωρό κοπέλες στη Θεσσαλονίκη δημοσιοποιούσαν φωτογραφίες στους προσωπικούς τους λογαριασμούς ενός συγκεκριμένου ανθρώπου που κυκλοφορούσε στην πανεπιστημιούπολη και ακούστηκαν γι αυτόν κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Εκεί θεωρώ πως η περιγραφή του και μόνο, που κυκλοφορούσε μόνη αρχικά, ήταν αρκετή και συζητούσα πως θεωρώ λάθος να δημοσιοποιούν φωτογραφίες του γιατί η όλη υπόθεση ήταν σπασμένο τηλέφωνο και αν μία μόνο απ όλες έκανε λάθος, τότε διέσυραν τον λάθος άνθρωπο ιδιώτη σε ολόκληρη την πόλη και την τεράστια πανεπιστημιακή της κοινότητα. Δεν είχα εμπιστοσύνη στα προσωπικά δίκτυα του καθενός, ούτε θεωρώ πως προστατεύτηκα επειδή είδα τη φωτογραφία του. Μια περιγραφή του αρκούσε, μαζί με τους χώρους που τον είδαν και τις παρενόχλησε και με ποιον τρόπο το έκανε αυτό. Αν δεν κάνω λάθος κάποια απ όλες αυτές πήγε και στην αστυνομία αλλά δεν προχώρησε το ζήτημα μάλλον γιατί δεν τον βρήκαν ποτέ ( ; ) ή πέρασε το χρονικό όριο του αυτοφώρου (αν θυμάται κάποιος απ τη Θεσσαλονίκη ας μας ρίξει και λίγο φως), δε θυμάμαι κι αν υπήρχε ακόμη το πανεπιστημιακό άσυλο.

Το θέμα είναι όμως ότι εδώ μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, έστω και με ευρεία έννοια. Ο καθηγητής πανεπιστημίου και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΙ καταχράστηκαν μια θέση δημόσια για να προβούν στις πράξεις τους και να εξαναγκάσουν έπειτα τα θύματα να μη μιλήσουν, τα είπε πριν και η @Gate4. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μέλος του κυβερνώντος κόμματος, είναι προς το συμφέρον και του ίδιου του κόμματος η δημόσια αποκήρυξη. Ακόμη κι αν η Σοφία Μπεκατώρου είχε κινηθεί μόνο νομικά χωρίς καμία δημοσιοποίηση (έστω ότι το έκανε έμμεσα μέσω άλλου θύματος για το οποίο δε συντρέχει θέμα παραγραφής ή όπως έγινε τώρα κατέθεσε μετά από κλήση εισαγγελέως κι ας μη φτάσει στα δικαστήρια η δική της υπόθεση), πιθανότατα πάλι θα μαθαίναμε εν τέλει και το όνομα και την υπόθεση απ' τους δημοσιογράφους και οι γλώσσες πάλι θα οργίαζαν, για κάποιο χρονικό διάστημα (μάλλον περισσότερο μιας και δε θα ήταν επίσημη ανακοίνωση), μήπως η ΝΔ καλύπτει τον δικό της.

Η Μπεκατώρου ανέλαβε μια πολύ μεγάλη ευθύνη όταν δημοσιοποίησε την ιστορία και το όνομα. Μια ευθύνη που θα ήταν χαζή να αναλάβει αν αυτά που λέει είναι ψευδή. Αποκλείω να είναι χαζή; Όχι, γιατί δεν έχω ιδέα ποια είναι σαν άνθρωπος. Το να έρχεσαι όμως αντιμέτωπος δημόσια με το πανελλήνιο σημαίνει πως αποδέχεσαι πολλούς κινδύνους, το μικρότερο να τη βρίσουν και να αμφισβητήσουν τα κίνητρα και την αλήθεια των λεγόμενών της, τα μεγαλύτερα να κινδυνεύσει η ίδια ή η οικογένειά της (γιατί ποιος ξέρει, μπορεί ο τρελός να είναι αυτός), να βγει η ψεύτρα και η τρελή αν δεν αποδειχθεί δικαστικά ο βιασμός. Και προσωπικά σημαντικότερο θεωρώ πως αποδέχθηκε το εξής: ότι τα παιδιά της και η οικογένειά της μετά τη δημοσιοποίηση μαθαίνουν αναγκαστικά (αν βέβαια δεν είχαν ήδη μάθει το οποίο δεν μπορώ να ξέρω) είτε ότι τη βίασαν είτε ότι είναι τρελή, ψεύτρα, εμμονική ή εκδικητική, κάτι που θα μπορούσαν να μη μάθουν ποτέ. Η πρώτη περίπτωση αν αποδειχθεί ότι λέει αλήθεια, η δεύτερη αν συμβεί το αντίθετο. Κι οι δυο περιπτώσεις απέχουν απ το ιδανικό για μια μάνα που θέλει να προστατεύσει τα παιδιά της από πράγματα που λέει ο κόσμος και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικογένειά της.

Αυτά βέβαια είναι όλα πιθανότητες και κανείς από μας δεν ξέρει πραγματικά τι έγινε, η μόνη συνέχεια που είναι πραγματικά σημαντική είναι η δικαστική και σ αυτό μάλλον συμφωνούμε όλοι.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Ολοι συμφωνούμε στη δικαστικη διερευνηση της υποθεσης στην αληθεια αυτη καθεαυτη.
Το οτι υπάρχουν στανταρ δυο στρατοπεδα φαινεται κι εξω, δεν θα φαινοταν κι εδω μεσα? Αναμενόμενο ηταν. Θα παραθεσω καποιες αποψεις να δειτε ποσο καποιοι αντανακλουν γνώμες της μιας ή της αλλης πλευρας αναλογα τι υποστηρίζουν σθεναρα.
Σοφία Μπεκατώρου:
"Μου δίνετε την ευκαιρία να μεταφέρω σε κάθε θύμα, ότι η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος, είναι η δημόσια αποκάλυψη και η τιμωρία του. Η αποσιώπησή του είναι οδυνηρή και δεν επιτρέπει να πολεμήσουμε την εξάλειψη του εγκλήματος στις ρίζες του, με ανοχή και αδιαφορία."


Κατερινα Σακελλαροπουλου:
«Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή – ή μάλλον διέλυσε τη συνωμοσία σιωπής στην οποία εμπλέκονται όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσοι ανακαλύπτουν, δήθεν έκπληκτοι, τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους σε βάρος των γυναικών που εξαρτώνται απ’ αυτούς επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και οικογενειακά. Εύχομαι η γενναία αποκάλυψή της να πνεύσει σαν ορμητικός άνεμος και να σαρώσει κάθε υποκρισία και κάθε απόπειρα συγκάλυψης. Και πιστεύω ότι η θαρραλέα στάση της θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές. Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή»




Ο αθλητικογράφος Κώστας Ραπτόπουλος στρέφεται κατά της Σοφίας Μπεκατώρου , υποστηρίζοντας ότι δεν μίλησε τότε για το βιασμό της για χάρη της δόξας του μεταλλίου. Δεν το είπε τότε γιατί η επιτυχία του μεταλλίου του Ολυμπιακού, είχε μεγαλύτερη αξία γι’ αυτήν από το βιασμό της. Έβαλε το βιασμό στην άκρη, κάπου στο κουτάκι του μυαλού της για να πετύχει». «Είναι λάθος μία κοπέλα βιάστηκε και το κράτησε μυστικό για την επιτυχία του μεταλλίου. Είναι μεγάλο λάθος. Πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Δεν είναι φυσιολογικό μετά από 20 χρόνια να βγει να το πει τώρα", είπε σε ένα οκτάλεπτο βίντεο ο αθλητικογράφος και πρόσθεσε:
"Αυτή η κοπέλα καταρχήν δεν δίνει καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, στις κόρες μας, αυτή τη στιγμή που βγαίνει και λέει και την υπερασπίζονται ότι βγήκε και το είπε. Τώρα μετά από 20 χρόνια βγήκε και το είπε. Μου κάνει αρνητική εντύπωση για την κοπέλα ο φόβος της να μιλήσει εκείνο το χρονικό διάστημα, βάζοντας την επιτυχία περισσότερο από το βιασμό και είναι σαν να λέει στα παιδιά μας Αν σας βιάζει ένα μ@@@κας καταγγείλετε τον, αν σας βιάσει ο διευθυντής σας, να το κάνετε μετά όταν χάσει την ισχύ του και όταν εμείς πάρουμε το μετάλλιο, τη δουλειά κτλ., δεν είναι έτσι στη ζωή. Τον γ@@@ς εκείνη την ώρα και τελειώνεις ή τον πλακώνεις ή τον μηνύεις εκείνη την ώρα και τελειώνεις».
Το μήνυμα που παίρνουν τα παιδιά σήμερα, στην κόρη τη δική μου και στις κόρες σας ότι να μιλήσετε όταν δεν έχετε συμφέρον από τον βιαστή δηλαδή τώρα που δεν τον έχω ανάγκη, μιλάω. Και δεν μιλάω τότε που τον φοβόμουν, τον είχα ανάγκη γιατί είχα το μετάλλιο».
«Είναι αργά όταν βγαίνει και το λέει μετά από 20 χρόνια. Δεν το ήξερε ο μπαμπάς της, η μαμά της, ο άνδρας της , τα παιδιά της, δεν το ήξερε κανένας. Άρα έχει τη λάθος οικογένεια, τον λάθος μπαμπά γιατί φοβήθηκα λέει θα μου σταματήσουν την ιστιοπλοΐα. Δεν είναι φυσιολογικό να μην το ξέρουν οι γονείς. Να μην ξέρω εγώ, να είμαι φίλος με το παιδί μου, αν του τύχει μία αναποδιά, ό,τι αναποδιά και να ‘ναι». Μάλιστα, είπε ότι αν τύχαινε κάτι τέτοιο στην κόρη του τον βιαστή «θα τον έψαχνε η Νικολούλη» και θα έπαιρνε το νόμο στα χέρια του.
«Αν το πει στον μπαμπά, τι θα κάνει ο μπαμπάς, θα την πάρει από την ιστιοπλοΐα. Κακώς αν μου έλεγε το δικό μου το παιδί στα 18-19 μου έκανε αυτό, δεν θα ζούσε αυτός σήμερα, θα τον έψαχνε η Νικολούλη. Θα πήγαινε σε αυτοδικία η ιστορία».



Τασος Μπουντουρης:
«Θα παραβλέπουμε τους δικηγόρους και τους Εισαγγελείς; Την ελληνική νομοθεσία; Δικτατορία έχουμε; Τον γνωρίζω καλά τον άνθρωπο. Έχει προσφέρει τεράστιο έργο. Είναι οικογενειάρχης, έχει εγγόνια και έχει τη χειρότερη αρρώστια που τον σκοτώνει. Να δικαστεί και να του φάμε το κεφάλι εμείς, αλλά να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Γιατί προτρέχουμε; Κακώς αναφέρομαι στη Μπεκατώρου, έχει τελειώσει το κεφάλαιο Μπεκατώρου» υπογράμμισε ο Τάσος Μπουντούρης.
Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει βιασμός, το πήρε πίσω η Μπεκατώρου. Πού υπάρχει βία, όταν της είπε γλυκά λόγια και ενέδωσε και άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της; Σας παρακαλώ, μπορούμε να μάθουμε άπαντες την αλήθεια; Και θα του φάμε το κεφάλι του ανθρώπου. Να μάθουμε την αλήθεια. Δεν στηρίζω τον άνθρωπο, στηρίζω τη δικαιοσύνη. Είμαι πιο δεξιός και από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε βουλιάξει τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι τραγικό. Αν η Σοφία φώναζε με μια φωνή, δεν θα σταμάταγαν τα πάντα; Μπορεί να είναι και τα δύο θύματα. Δεν λέω για θύμα και θύτης. Μπορεί να έχει γίνει άλλη χρήση. Φοβάμαι για τα μέλη της Ομοσπονδίας».



Ράνια Τοδούλου:
Καλημέρα με το εξής ένα θέμα, δηλαδή τα εξής πολλά: χοντροτσουβαλιασμένοι τύποι με γλοιώδεις φάτσες, κολλημένοι στην 'ομοσπονδιακή καρέκλα' για 30 χρόνια, με το δάχτυλο βουτηγμένο βαθιά μέσα στο 'χρυσό' το βάζο, κάνουν μπαμ από χιλιόμετρο οι μούρες τους ότι είναι άτιμοι και λαμόγια.
Και μόνο το κόλλημά τους με την εξουσία για δεκαετίες 'φωνάζει' ότι είναι πειναλέοι, κι άρα δεν εκπλησσόμαστε με τα νέα ότι κακοποιούν τους αθλητές τόσα χρόνια... γιατί ποιος υγιής, συνειδητός και ισορροπημένος άνθρωπος δεν παραδίδει την 'εξουσία' σε κάποιον επόμενο άξιο αφού ολοκληρώσει 1-2 (άντε 3) θητείες, και παραδώσει έργο καθαρό και τίμιο, δεχόμενος ότι το δίκαιο και δημοκρατικό να πράξει είναι να ανοίξει δρόμο για τον επόμενο?
Δεν βρέθηκε κανείς μα κανείς από την ερευνητική δημοσιογραφία, τα ΜΜΕ, τις Κυβερνήσεις και τις Γενικές Γραμματείες εδώ κι εκεί, τόσα χρόνια, να κάνει μια έρευνα να δει τι παίζει εκεί μέσα, να καλέσει όλους τους αθλητές, παιδιά, εφήβους κι ενήλικες, πριβέ ή σ' ενα τραπέζι λίγους λίγους, να τους ρωτήσει βρε παιδί μου αν είναι καλά, αν τους φέρονται ευπρεπώς οι προύχοντες κι οι προπονητές, αν τους στηρίζουν με άψογο επαγγελματισμό, αν τους έχει ασκήσει κάποιος βία και κακοποίηση, σεξουαλική ή οποιουδήποτε άλλου είδους (λεκτική, ψυχολογική κλπ), ή όποια άλλη παρενόχληση, έστω και αμυδρή??
Έτσι λίγο να τους ενθαρρύνει να ανοιχτούν, να δούνε ότι υπάρχει μια κάποια Αρχή και Τάξη που ελέγχει να δει αν είναι ΟΛΑ έντιμα (εκ των προτέρων να ελέγχει για να εξασφαλίζει το καλό τους, κι όχι εκ των υστέρων!), να μπορέσουν έτσι να δουν λίγο φως οι Άνθρωποι Αθλητές, να εμπιστευτούν, να νιώσουν ασφαλείς, και να ανοιχτούν να τα πούνε ΟΛΑ?
Πώς γίνεται όλοι οι σχετικοί θεσμικοί παράγοντες της χώρας να μην είχαν ακούσει κατιτίς τόσα χρόνια, να μην είχαν υποψιαστεί κάτι, να μην ήθελαν να εξακριβώσουν, ακόμα και μόνο για το ονόρε, ότι όλα βαίνουν καλώς??
Κανένας δεν αναρωτήθηκε χρόνια τώρα γιατί κρατούν τα σκήπτρα οργανώσεων και ομοσπονδιών άνθρωποι πολλές φορές αταίριαστοι με τον αθλητισμό, αλλά τόσο κολλημένοι με την εξουσία του, αντί, πχ, να τοποθετούνται σε αυτές τις ηγετικές θέσεις οι ίδιοι οι Αθλητές μας που πέτυχαν, και άρα ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον πώς να υπηρετούν και να διοικούν αυτό τον χώρο, αλλά και πώς να τον προστατεύσουν στο ψαχνό του, γνωρίζοντας ΟΛΕΣ τις ατέλειές του (για να μην πω ανομίες του) από μέσα?
Δεν ήταν 'σουρπρίζ' για κανέναν, και σίγουρα όχι για τις διοικητικές και θεσμικές αρχές της πολιτείας μας, τα εγκλήματα και τα αίσχη που κατήγγειλαν η Sofia Bekatorou και οι υπόλοιποι αθλητές μας. Τραγικό λοιπόν, όχι μόνο το ότι συμβαίνουν θηρία και τέρατα κάτω από τη μύτη μας, αλλά το ότι έφτασε μία γυναίκα και Ολυμπιονίκης να το καταγγείλει ανοιχτά, ακριβώς γιατί απηύδησε τόσα χρόνια, εκτός των άλλων ισχυρών λόγων που είχε για να το κάνει, με την αναλγησία και τον λήθαργο, με το ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ταρακουνούσε τελικά το 'καράβι'! Κανένας δεν έψαχνε, κανένας δεν τους ξεμπρόστιαζε, κανένας δεν ρωτούσε...
Ας μην προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον αριθμό αθλητριών και ανδρών αθλητών, που έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης στον Ελληνικό αθλητισμό. Είναι σίγουρα πολύ μεγάλος! Απλά η (κάθε) Ομοσπονδία τα κουκουλώνει γιατί φυσικά και τα ξέρουν, αλλά αλληλοκαλύπτονται μεταξύ τους για να μην ξεσκεπάσουν τα εγκλήματά τους! Και οι ανώτεροί τους θα τα άκουσαν κάπου, δεν μπορεί. Αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα. Ούτε καιροφυλακτούσαν να μην συμβαίνουν.
Και τα ίδια αφορούν βιασμό, παρενόχληση, κακοποίηση και βία στο σπίτι, στην εταιρία, στη δουλειά, στην πολιτική, στο σχολείο, στο δρόμο, κλπ: ναι, συμβαίνει παντού, και κυρίως όπου υπάρχει εξουσία και άτομα που την ασκούν άρρωστα.
Γι' αυτό η εξουσία πρέπει να ελέγχεται από παντού. Ο HR πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ρωτά την junior αν το έχει υποστεί από τον μάνατζερ, ο Υπεύθυνος Προσωπικού τη Γραμματέα αν το υφίσταται από τον Υπουργό, ο διευθυντής σχολείου να ρωτά τα παιδιά αν το υφίστανται από άλλα παιδιά ή από δασκάλους, οι φοιτητές από καθηγητάδες, ο ηθοποιός από τον σκηνοθέτη, να ρωτάμε φίλες/φίλους μας αν είναι πραγματικά καλά και ασφαλείς στο σπίτι και στο γάμο τους, και πάει λέγοντας -αυτιά και μάτια ανοιχτά παντού. Μια ερώτηση είναι πολλές φορές αυτό το μικρό 'τσαφ' που αναζητά κάποιος για να ανοιχτεί και να μιλήσει.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορούμε να δούμε ότι έχει 'σκοτεινιάσει' η σπίθα ενός ανθρώπου όταν υφίσταται τέτοια αίσχη.
Δεν γίνεται να μην διακρίνουμε τον άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση και συνθλίβεται μέσα του. Και αυτός που συνθλίβει και κακοποιεί, κι αυτουνού η λέρα διαβάζεται στο μέτωπό του. Δεν γίνεται να είμαστε τριαλαλί τριαλαλό και τρία πουλάκια κάθονται.
Και επιτέλους ας μάθουμε το εξής απλό: ο μόνος βαθύς και πραγματικός σκοπός για τον οποίο έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή είναι να γινόμαστε κάθε ημέρα καλύτεροι άνθρωποι στην ολότητα της ύπαρξής μας. That's it.
Δεν ήρθαμε ούτε για πτυχία, ούτε για περγαμηνές, ούτε για δουλειά, λεφτά, γάμους και παιδιά, ή για να παρτάρουμε και να περνάμε μπέικα. Είμαστε εδώ για να εξελισσόμαστε κάθε ημέρα στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, στη ζωή που μας δόθηκε: να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε, να είμαστε τίμιοι, ειλικρινείς, συνειδητά όντα, υπεύθυνοι, καλόψυχοι και άξιοι άνθρωποι, να σεβόμαστε όλο τον πλανήτη και τους άλλους ανθρώπους, και να χαράζουμε πορεία με κατεύθυνση το προσωπικό ΚΑΙ το συλλογικό καλό μας, χωρίς να ενεργούμε εις βάρος κανενός άλλου.
Δεν μας αφορά τι χρώμα είναι το δέρμα του κάθε ανθρώπου, δεν μας πέφτει λόγος ποιος ερωτεύεται ποιον, με ποιον επιλέγει να κάνει σεξ ή να παντρεύεται, δεν πρέπει να ορίζει καν τη συμπεριφορά μας το αν έχουμε μπροστά μας άνδρα ή γυναίκα, ενήλικα ή παιδί, ώστε να ζυγίζει πονηρά κάποιος αν τον παίρνει ή δεν τον παίρνει να ξεσπάσει την οργή του στον άλλον ή ο κάθε ανώμαλος τις διαστροφές του, θεωρώντας ότι έχει αυτονόητη κυριαρχία να το κάνει.
Υποχρεωτική ψυχοθεραπεία για να ισιώσει όλος ο λαός, και ο καθένας τη δουλειά του χωρίς να παρενοχλεί, να κακοποιεί, ή και να δολοφονεί, τον δίπλα ή τον από κάτω.
Σήμερα είναι η Σοφία, προχτές ήταν ο Ζακ, παραπροχτές η Τοπαλούδη, τις προάλλες ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στην Γαλακτοκομική, παραπέρα ο (πα)τέρας που δέρνει τον γιό του επειδή είναι γκέι, ο ζηλιάρης σύζυγος που δολοφονεί τη γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους, η Ιωάννα που έφαγε βιτριόλι γιατί την ζήλευε κατά φαντασίαν μια άσχετη, η Κούνεβα τα ίδια επειδή διεκδικούσε εργασιακά δικαιώματα, ο παραδίπλα βασανίζει έναν σκύλο μαχαιρώνοντάς τον ή καννιβαλίζοντάς τον (και λίγα λέω), λίγο πιο κάτω ένας ανώμαλος βιάζει ένα παιδί, και η λίστα είναι ατελείωτη. Υπάνθρωποι, που βράζουν με ατελείωτο θυμό, εγκληματική βία και ανωμαλία, που έχουν μηδενικό αξιακό σύστημα στην καθολικότητα των ενεργειών τους, ασκούν κακοποίηση, βία, βιασμό και δολοφονία, και βρίσκουν υποστηρικτές στην πανηλίθια ερώτηση: γιατί δεν το είπε τόσα χρόνια (!!). Γιατί κι εσύ που ρωτάς είτε είσαι ένας δυνητικός δράστης, είτε ευνοείς με τα μυαλά που κουβαλάς τους άλλους να το κάνουν.
Κι εμείς οι υπόλοιποι, βαθιά ντροπιασμένοι και αηδιασμένοι, χάνουμε κάθε πίστη και ελπίδα στο ανθρώπινο είδος.
Σε καμία άλλη έκφανση του πλανήτη και της φύσης δεν συμβαίνουν οι ατέρμονες ανωμαλίες στις οποίες επιδίδεται ο άνθρωπος. Δεν έχουμε καθαρότητα και ποιότητα συνείδησης, σκέψης και πράξης, δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε την ιερότητα της ύπαρξης του οποιουδήποτε άλλου όντος, και να μην θέλουμε να πειράξουμε ούτε τρίχα πάνω του, πόσω μάλλον δε, να το προστατεύσουμε. Κι αν δεν αλλάξει αυτό από γεννησιμιού μας, η αγριότητα και ο όνειδος θα συνεχίζονται.
Καμία δικαιολογία για όποιον εγκληματεί με οποιοδήποτε τρόπο εις βάρος γυναικών, ανδρών, εφήβων και παιδιών, εις βάρος της φύσης, των ζώων και του πλανήτη. Γιατί όλα στον ίδιο κουβά ανήκουν -είναι το ίδιο εγκληματικά και αισχρά, κι έχουν τον ίδιο παρονομαστή: βία και κακοποίηση.
Όλα στο Φως. Καμία ανοχή και κανένα κουκούλωμα. Γιατί ο θύτης αποκτά δύναμη να ενεργεί όταν ξέρει ότι θα εγκληματίσει και θα την γλιτώσει κι από πάνω!
 

Guest 712911

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τέλεια, άρα, για τα περιστατικά που έγιναν πριν το 2011, όπως αυτά που καταγγέλουν από προχθές αρκετές φοιτήτριες, θα τους παραπέμψουμε σε έναν νόμο που δεν υπήρχε. :hehe:

lol.

Σοβαρά πιστεύεις ότι δεν υπάρχει άλλος (έννομος) τρόπος για να αντιδράσει ένας φοιτητής;

Υ.Γ. Το σχόλιό μου ήταν γενικό για τους φοιτητές. Όχι για μία συγκεκριμένη καταγγελία.

__________________________________________________________

@Μάρκος Βασίλης

Πιστεύω ότι πήρες στην απάντησή σου σε αυτά που μου έγραψες. Εξάλλου, έχουν γραφτεί τόσα μηνύματα επί του θέματος.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Χμμ ....για φανταστείτε πριν καιρό να φλερτάρε η ίδια για να ανέβει .....just saying
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Είμαι τοξικός γιατί ενθάρρυνα τα θύματα να καταγγείλουν τα όσα έπαθαν, γιατί προφανώς άλλος μαγικός τρόπος δεν υπάρχει. Το να βγαίνει ένα θύμα και να γράφει ένα αντιπατριαρχικό μανιφέστο σε μια φεμινιστική σελίδα δεν είναι δικαίωση ούτε νίκη. Ο βιαστής την έβγαλε εντελώς καθαρή τόσα χρόνια. Ζεί και βασιλεύει, και εμένα προσωπικά αυτό δεν με καλύπτει.
Δεν θεωρώ τις γυναίκες θύματα ούτε ανίκανες να προστατέψουν τα δικαιώματα-συμφέροντα τους.

Αρχικά, φίλτατε, τοξικά είναι αυτά που έγραψες, δεν ήταν assertion για εσένα τον ίδιο - απλώς σε περίπτωση που το πήρες επί προσωπικού, για να είμαι ξεκάθαρος.

Τώρα, ίσως δεν το βλέπεις, αλλά το πρόβλημα εδώ και η τοξικότητα έγκεινται ακριβώς στο ότι ρίχνουμε ευθύνη στο θύμα περί της μη καταγγελίας του περιστατικού. Με άλλα λόγια, κατηγορούμε ένα άτομο που εκείνη τη στιγμή/περίοδο ήταν αδύναμο, για την αδυναμία του, που σε έναν μεγάλο βαθμό οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες.

Είναι όπως όταν έχεις έναν πολύ αγχωμένο άνθρωπο δίπλα σου και του λες «μην αγχώνεσαι». 99/100 φορές δε θα πιάσει αυτό. Αν θέλουμε όντως να μην έχουμε τόσες πολλές Σοφίες, Άννες, Μαρίες, Ιωσηφίνες και ό,τι άλλο, δεν αρκεί να τους πούμε «Εεε, ξέρεις τι, άμα σε βιάσουν, πήγαινε και πες το και όλα θα βρουν τον δρόμο τους». Δε δουλεύει έτσι. Δε δουλεύει έτσι γιατί η ίδια η κοινωνία δεν μπορεί να αποβάλλει την κουλτούρα του βιασμού. Δε δουλεύει έτσι γιατί 12 σελίδες τώρα θα δεις ποστ που απορούν «μα, καλά, γιατί το είπε τώρα;». Δε δουλεύει έτσι γιατί ακόμα και το συναινετικό σεξ για μία τεράστια μερίδα του κόσμου είναι ταμπού.

Χίλιους δυο λόγους μπορείς να βρεις που δε δουλεύει έτσι. Οπότε, όχι, το να πεις «υπάρχει η νόμιμη οδός, μένει μόνο να την ακολουθήσεις» είναι απλά ένας αφελής εφησυχασμός που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά μας βυθίζει βαθύτερα σε αυτό. Και ναι, κάτι που είναι αποκλειστικά αυτό, είναι τοξικό.

@Μάρκος Βασίλης

Πιστεύω ότι πήρες στην απάντησή σου σε αυτά που μου έγραψες. Εξάλλου, έχουν γραφτεί τόσα μηνύματα επί του θέματος.

Δεν κατάλαβα, είναι η αλήθεια, αλλά whatever.

Χμμ ....για φανταστείτε πριν καιρό να φλερτάρε η ίδια για να ανέβει .....just saying

Πώς αυτό νομιμοποιεί ή ελαφρύνει τον βιασμό;
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.

Νηματολάγνος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νηματολάγνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 338 μηνύματα.
Οι εντυπώσεις δημιουργούνται όταν συγκρίνουμε άσχετα με κοινή τους βάση μόνο ότι αποτελούν εγκλήματα.
Αλλά έστω, στο σπίτι μου ακόμα και ανοιχτά παράθυρα να έίχα και να έβαζα φωσφορίζουσες πινακίδες που να λένε "μεγάλη περιουσία μέσα" και λαμπιόνια και φώναζα από μια ντουντούκα ότι κέρδισα το λαχείο, αν κάποιος ερχόταν και το λήστευε θα ερχόταν επειδή είναι ληστής όχι επειδή εγώ τον προκάλεσα. Μιλάμε για μαζεμένες συμπεριφορές και προκλητικά ρούχα (προκλητικά απ'το ρήμα προκαλώ) λες και το αν ένα σκουπίδι θα είναι βιαστής ή όχι εξαρτάται έστω και λίγο από οτιδήποτε άλλο πέραν του ότι είναι σκουπίδι.
Μία αυτό, ο άλλος δεν διαχωρίζει ακόμα το φλερτ απ'την παρενόχληση και οι άλλοι υποστηρίζουν το μισογυνισμό τους με δήθεν ιστορικά τσιτάτα, είμαστε σίγουρα στον 21ο αιώνα;
Εαν εγω φορεσω μπλουζα της Χρυσης Αυγης και παω στα Εξαρχεια, εχω αυξημενες πιθανοτητες να παω στην εντατικη.
Εαν καποιος φορεσει μπλουζα του Παναθηναικου και παει στο γηπεδο Καραισκακη εχει αυξημενες πιθανοτητες να παει στην εντατικη.
Ασφαλως και ο ρουχισμος του θυματος μπορει να κεντρισει το ενδιαφερον του δραστη και να τον προκαλεσει διχως αυτο να κανει τον δραστη λιγοτερο αρχιδι απο οτι ειναι.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top