Κατοικίδια

Τί ζωάκι έχετε;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 140)
  • Γάτα

Ψήφοι: 47 33,6%
  • Σκύλος

Ψήφοι: 59 42,1%
  • Ψάρι

Ψήφοι: 10 7,1%
  • Παπαγάλος

Ψήφοι: 6 4,3%
  • Άλλο είδος πτηνού

Ψήφοι: 8 5,7%
  • Χάμστερ

Ψήφοι: 1 0,7%
  • Κουνέλι

Ψήφοι: 10 7,1%
  • Ινδικό χοιρίδιο

Ψήφοι: 3 2,1%
  • Χελώνα

Ψήφοι: 4 2,9%
  • Ιγκουάνα

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Φίδι

• Άλλο είδος ερπετού

• Αράχνη

• Άλλο είδος εντόμου

• Άλλο

• Δεν έχω κατοικίδιο

Ψήφοι: 27 19,3%

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.510 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η προδιάθεση. Πολλά αδέσποτα ζουν με μέτριο προς κακό φαΐ και φτάνουν σε μεγάλη ηλικία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Και μετά έχουμε σκυλιά ρατσάτα που τρώνε τις καλύτερες τροφές στην αγορά και παθαίνουν ακόμα γαστρεντερικά, αλλεργίες κ.λπ. Δεν ξέρω, προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά σε τροφή ενώ ξέρω ότι το σκυλί μου δεν έχει γενικά θέματα υγείας ή προδιαθέσεις σε παθήσεις. Την ταΐζω Pedigree και μια χαρά την τρώει 6 χρόνια τώρα. Κανένα πρόβλημα. Αν είχα σκύλο με θεματάκια θα προσαρμοζόμουν ανάλογα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.765 μηνύματα.
Την ταΐζω Pedigree και μια χαρά την τρώει 6 χρόνια τώρα. Κανένα πρόβλημα.
Η Pedigree πρέπει να είναι πολύ γευστική /με ωραία μυρωδιά.
Την κατέβαζε αβέρτα η Εβίτα και την ξηρά και το δισκάκι, καμία σχέση με την Friskies που της έδινα πριν τη στείρωση.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.765 μηνύματα.
Τη Royal Canin την βαρέθηκε η Εβίτα. Με το ζόρι τρώει 100g / μέρα ενώ η δοσολογία της είναι 200g. 12 κιλά σακί ήταν αυτά. Στην αρχή την έτρωγε με πολλή όρεξη και σχεδόν ζητούσε και παραπάνω. Τώρα με το ζόρι, είναι προφανές ότι τη βαρέθηκε.
20220310180546_royal_canin_medium_sterilised_xira_trofi_skylon_12kg.jpeg

Της αγοράζω αυτή για αλλαγή σε 12.5kg (την είχαμε δοκιμάσει κάποτε σε συσκευασία 1kg και της άρεσε).
20210118172625_happy_dog_toscana_12_5kg.jpeg

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.510 μηνύματα.
Τη Royal Canin την βαρέθηκε η Εβίτα. Με το ζόρι τρώει 100g / μέρα ενώ η δοσολογία της είναι 200g. 12 κιλά σακί ήταν αυτά. Στην αρχή την έτρωγε με πολλή όρεξη και σχεδόν ζητούσε και παραπάνω. Τώρα με το ζόρι, είναι προφανές ότι τη βαρέθηκε.
View attachment 148348
Της αγοράζω αυτή για αλλαγή σε 12.5kg (την είχαμε δοκιμάσει κάποτε σε συσκευασία 1kg και της άρεσε).
View attachment 148349
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό να αλλάζουμε τροφή κάθε φορά που δεν θέλει το σκυλί αυτή που του δίνουμε. Ίσα ίσα το συνηθίζουμε στο να είναι πιο επιλεκτικό και στο ότι κάθε φορά που δεν θα τρώει κάτι που βαριέται/δεν του αρέσει, θα το αλλάζουμε.

Scandal

Διαχειριστής

Καλά εδώ μιλάμε για κοντά 3.5 μήνες τροφή.
Πριν τη στειρωσω της έπαιρνα ο,τι να ναι με πιο τακτικές αλλαγές μαρκας.

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.372 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η προδιάθεση. Πολλά αδέσποτα ζουν με μέτριο προς κακό φαΐ και φτάνουν σε μεγάλη ηλικία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Και μετά έχουμε σκυλιά ρατσάτα που τρώνε τις καλύτερες τροφές στην αγορά και παθαίνουν ακόμα γαστρεντερικά, αλλεργίες κ.λπ. Δεν ξέρω, προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά σε τροφή ενώ ξέρω ότι το σκυλί μου δεν έχει γενικά θέματα υγείας ή προδιαθέσεις σε παθήσεις. Την ταΐζω Pedigree και μια χαρά την τρώει 6 χρόνια τώρα. Κανένα πρόβλημα. Αν είχα σκύλο με θεματάκια θα προσαρμοζόμουν ανάλογα.
H pedigree δεν είναι και τζάμπα , 5-6 ευρώ βλέπω το κιλό στις μικρές συσκευασίες .

Σύνθεση: δημητριακά*, κρέας και ζωικά παράγωγα (εκ των οποίων πουλερικά 4%), έλαια και λίπη, παράγωγα φυτικής προέλευσης (εκ των οποίων αφυδατωμένος πολτός από παντζάρι 3%*), μεταλλικά στοιχεία, λαχανικά* (εκ των οποίων μιξ αποξηραμένων αρακά και καρότων 0.7%, που ισοδυναμεί με μιξ αρακά και καρότων 4%), μαγιά (εκ των οποίων μαγιά βρώμης 0.4%). *Φυσικά συστατικά.

Πχ αυτή 6 ευρώ το κιλό σε 2kg συσκευασία :

Κρέας 40% [(κοτόπουλο αφυδατωμένο 17%, βοδινό και χοιρινό κρέας 17% (εκ του
οποίου 29% φρέσκο χοιρινό κρέας), υδρολυμένη πρωτεϊνη κοτόπουλου 6%],
αραβόσιτος, ρύζι 9%, ζωικό λίπος 6%, ζωμός συκώτι κοτόπουλου 2%, πολτός
τεύτλων, ζωμός συκώτι χοιρινού 1%, έλαιο σολωμού 1%, αποξηραμένα μήλα 1%,
βιταμίνες και μέταλλα, άλας, πρεβιοτικά μαννανο-ολιγοσακχαρίτες (MOS) και βγλυκάνη, βότανα (μαϊντανός, άνηθος, θυμάρι, ρίγανη), φυσικά αντιοξειδωτικά
(εκχυλίσματα τοκοφερόλης από φυτικά έλαια), κουρκουμάς, κανέλα, θειική
γλυκοζαμίνη, θειική χονδροϊτίνη.

Δείχνει καλύτερη.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.097 μηνύματα.
Ρε παιδιά ξέρει κανείς αν η ημερομηνία που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο είναι η ημερομηνία λήξης του εμβολίου με την έννοια οτι δε θεωρείται ενεργό για το ζώο; Ο κτηνίατρος-που είναι τώρα διακοπές και δεν μπορώ να τον βρώ- μου έχει γράψει την επόμενη ημερομηνία εμβολιασμού τον Σεπτέμβρη αλλά εγώ θα ταξιδέψω τον Αύγουστο με το γατί και δεν ξέρω αν ισχύει τώρα ετσι πως αναγράφεται ή θα πρέπει να το εμβολιάσω απο πριν.

Θα ταξιδέψουμε αεροπορικώς

IMG_2910.jpeg

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.783 μηνύματα.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποτελεσματικό να αλλάζουμε τροφή κάθε φορά που δεν θέλει το σκυλί αυτή που του δίνουμε. Ίσα ίσα το συνηθίζουμε στο να είναι πιο επιλεκτικό και στο ότι κάθε φορά που δεν θα τρώει κάτι που βαριέται/δεν του αρέσει, θα το αλλάζουμε.
Ρε συ Τζότζι με ταλανίζει το θέμα σκυλοτροφή.
Επάθα κάτι παρόμοιο με τον Μπρούνο.

Τί μέθοδο θα προτεινες;
πχ εν αναγκη να παραλειφθούν και 1-2 γεύματα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ρε παιδιά ξέρει κανείς αν η ημερομηνία που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο είναι η ημερομηνία λήξης του εμβολίου με την έννοια οτι δε θεωρείται ενεργό για το ζώο; Ο κτηνίατρος-που είναι τώρα διακοπές και δεν μπορώ να τον βρώ- μου έχει γράψει την επόμενη ημερομηνία εμβολιασμού τον Σεπτέμβρη αλλά εγώ θα ταξιδέψω τον Αύγουστο με το γατί και δεν ξέρω αν ισχύει τώρα ετσι πως αναγράφεται ή θα πρέπει να το εμβολιάσω απο πριν.

View attachment 150227
Μμμμ αν κρινω απο το βιβλιάριο του δικου μου, τοτε το νουμερακι 3 ειναι το “valid until”, άρα εώς 6/9 το καλύπτει

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.097 μηνύματα.
Μμμμ αν κρινω απο το βιβλιάριου του δικου μου, τοτε το νουμερακι 3 ειναι το “valid until”, άρα εώς 6/9 το καλύπτει
ναι αυτό είναι αλλά το αυτοκόλλητο το δείχνει ληγμένο μηπως είναι η ημερομηνία ληξης του εμβολίου πριν χορηγηθεί στο ζωο;

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.783 μηνύματα.
ναι αυτό είναι αλλά το αυτοκόλλητο το δείχνει ληγμένο μηπως είναι η ημερομηνία ληξης του εμβολίου πριν χορηγηθεί στο ζωο;
IMG_0519.jpeg

Να το, αυτο εννοώ.
Σίγουρα το 3 ειναι η ημερομηνια ισχυς.

Την ειχα κι εγω την ιδια απορια. Ναι, ηταν η ημερομηνια ληξης του σκευασματος πριν χορηγηθει.

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 11.934 μηνύματα.

View attachment 150227
Είναι η ημερομηνία λήξης του σκευάσματος.

Joji

Επιφανές μέλος

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.256 μηνύματα.

View attachment 150227
Για σκυλιά που ξέρω, μπορείς να το κάνεις και ένα μήνα μετά από την ημερομηνία. Η ημερομηνία λήξης είναι για το εμβόλιο προφανώς για τη χρήση του. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείται στο ζώο, δεν έχει πλέον σημασία η ημερομηνία λήξης.

Ρε συ Τζότζι με ταλανίζει το θέμα σκυλοτροφή.
Επάθα κάτι παρόμοιο με τον Μπρούνο.

Τί μέθοδο θα προτεινες;
πχ εν αναγκη να παραλειφθούν και 1-2 γεύματα;
Εμένα γιατρός που πέρσι μου είχε κάνει 1,5 ώρα διάλεξη για το σκυλί (και μετανιώνω που δεν ηχογράφησα γιατί ήταν όλα πολύ χρήσιμα), μου είχε πει "αν βαρεθεί το κοτόπουλο της Α μάρκας, παρτης μοσχάρι της Β μάρκας και ούτω καθεξής". Δε μου είχε πει να μην αλλάζω τροφή. Δε βρίσκω και το λόγο. Εγώ έτσι κι αλλιώς της παίρνω αυτές που βρίσκω σε προσφορές οπότε αναγκαστικά αλλάζει ανά τακτά διαστήματα.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Ένιωσα λίγο χαζή με το σκεύασμα αλλά προς υπεράσπισή μου η εξυπηρέτηση της αεροπορικής μου είπε επακριβώς «πρέπει να αναγράφεται και στο εμβόλιο και απο τον κτηνίατρο» και με ψάρωσαν

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.217 μηνύματα.

View attachment 150227
Γεια σου αμαρελια μου όχι, η ημερομηνία λήξης είναι του φαρμάκου, δηλαδή σαν τα φαγητά.
Η δράση των εμβολίων της λύσσας είναι 1 χρόνος από την ημερομηνία εμβολιασμού (τα αντισώματα τόσο κρατάνε τουλάχιστον στα περισσότερα).
Ο κτηνίατρος απλά γράφει μια ημερομηνία για το πότε να θυμηθείς να έρθεις.
Και να πας 2 εβδομάδες αργότερα ή νωρίτερα (ακόμη καλύτερα) δεν πειράζει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ένιωσα λίγο χαζή με το σκεύασμα αλλά προς υπεράσπισή μου η εξυπηρέτηση της αεροπορικής μου είπε επακριβώς «πρέπει να αναγράφεται και στο εμβόλιο και απο τον κτηνίατρο» και με ψάρωσαν
Μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα. Καλά έκανες και ρώτησες.

Scandal

Διαχειριστής

Χειρουργείο η Εβίτα τέλη Σεπτέμβρη, δυστυχώς ο όγκος στον μαστό μεγάλωσε κι άλλο κι έγινε εγχειρήσιμος. :/:

Μου είπε ότι τότε θα δούμε αν θα έχει επεκταθεί σε άλλους μαστούς για να αφαιρεθεί αν είναι "η σειρά".

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.256 μηνύματα.
Όλα καλά θα πάνε!

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.717 μηνύματα.
Χειρουργείο η Εβίτα τέλη Σεπτέμβρη, δυστυχώς ο όγκος στον μαστό μεγάλωσε κι άλλο κι έγινε εγχειρήσιμος. :/:

Μου είπε ότι τότε θα δούμε αν θα έχει επεκταθεί σε άλλους μαστούς για να αφαιρεθεί αν είναι "η σειρά".
Κράτα γερά! Θα βγει warrior η Εβίτα θα το δεις.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.741 μηνύματα.

Ωχ γμτ τωρα το ειδα αυτο.Ολα καλα να πανε ευχομαι!
Θυμασαι που λεγαμε γμτ οτι πρεπει να στειρωνονται νωρις γιατι αυξανεται ο κινδυνος για καρκινο του μαστου οσο μεγαλωνει;Εκτος απο την βιβλιογραφια..το εχω δει στην πραξη γμτ απο φιλους μου που ειχαν σκυλια.

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΛΑΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ,Ποσο χρονων ειναι η εβιτα;

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Εμένα γιατρός που πέρσι μου είχε κάνει 1,5 ώρα διάλεξη για το σκυλί (και μετανιώνω που δεν ηχογράφησα γιατί ήταν όλα πολύ χρήσιμα), μου είχε πει "αν βαρεθεί το κοτόπουλο της Α μάρκας, παρτης μοσχάρι της Β μάρκας και ούτω καθεξής". Δε μου είχε πει να μην αλλάζω τροφή. Δε βρίσκω και το λόγο. Εγώ έτσι κι αλλιώς της παίρνω αυτές που βρίσκω σε προσφορές οπότε αναγκαστικά αλλάζει ανά τακτά διαστήματα.
Η αλήθεια είναι πως έχεις δίκιο.
Οσο το σκέφτομαι δεν υπάρχει λόγος εκτός από την φοβία μην τον πειράξει η νέα τροφή σε κενώσεις ή στομάχι. Αλλά σε ενήλικο σκύλο που δεν έχει ευαισθησίες να προσέχεις, δεν είναι σύνηθες.

Πάντως δοκίμασα κάτι που σ εμάς έπιασε χθες βράδυ.
Εχουμε κάνα κιλό τροφής και βλέπω το τελευταίο διήμερο ότι δεν την πολυθέλει, αλλά δεν ήθελα κατευθείαν να αλλάξω και επουδενί να την πετάξω.
Έβαλα ελάχιστο ζεστό νεράκι ίσα να μουλιάσει ένα τσακ. Αναδύονται πιο έντονα τα αρώματα και ξεγελιούνται. Και έπιασε! Δεν έμεινε ψίχουλο :dance3:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια