Κεφαλονιά: Από ανακοπή ο θάνατος της Μυρτούς

Aν είναι δυνατόν...

Απίστευτο !!! Δηλαδή ώρα που την βρήκε...

Αυτό δεν γίνεται να το ξέρεις με βεβαιότητα. Και δεν το λέω για την κοπέλα.

Όταν μπαίνουν ναρκωτικά στη μέση, αυτός που "πίνει" μπορεί κάλλιστα να πουλήσει/διακινήσει. Οπότε...ο κίνδυνος, πάντα είναι υπαρκτός σε τέτοιες περιπτώσεις...
Τι λες μωρέ σοβαρέψου. Υποθετικά σενάρια βγάζεις. Σου λένε ότι οι θύτες έκαναν αποδεδειγμένα διακίνηση και χρόνια χρήση και εσύ μου λες τι και αν έκανε και αυτή μετά. Στο δια ταύτα δεν ήταν δημόσιος κίνδυνος. Και ούτε καν θα έκανε χρήση αν αυτά τα άτομα ήταν φυλακή.

Ναι... μόνο που η Μυρτώ δεν ήταν γνωστή για όλα αυτά αλλά ίσως οι θύτες με 10+ προσαγωγές ο καθένας. Ο 23χρόνος ήταν βίζιτα από όσο ξέρουμε και όχι η Μυρτώ. Άρα γιατί γίνεται αναφορά στο θύμα συνέχεια;
Γιατί έχουμε σαν δεδομένο ότι οι άλλοι τρεις είναι μεγάλα καθίκια. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε ; Και αναρωτιόμαστε τί ήταν αυτό που έκανε μια κοπέλα να μπλέξει με δαύτους...
Τι λες μωρέ σοβαρέψου. Υποθετικά σενάρια βγάζεις. Σου λένε ότι οι θύτες έκαναν αποδεδειγμένα διακίνηση και χρόνια χρήση και εσύ μου λες τι και αν έκανε και αυτή μετά. Στο δια ταύτα δεν ήταν δημόσιος κίνδυνος. Και ούτε καν θα έκανε χρήση αν αυτά τα άτομα ήταν φυλακή.
Κι εσύ μαζέψου, μικρή μου. Αν θες να μιλάμε και να λέμε μια κουβέντα...

Αν δε θες, δεκτό...

Γιατί έχουμε σαν δεδομένο ότι οι άλλοι τρεις είναι μεγάλα καθίκια. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε ; Και αναρωτιόμαστε τί ήταν αυτό που έκανε μια κοπέλα να μπλέξει με δαύτους...
Μια χαρά έχετε πιάσει συζήτηση για εξωτερική εμφάνιση, οικογένεια, γενική τάση ανάθρεψης στην Ελλάδα, ηλικιακή ωριμότητα, ΕΣΥ, αλλά το να πιάσετε την εγκληματικότητα και την ανικανότητα του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης ούτε καν ε;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κι εσύ μαζέψου, μικρή μου.
Από πότε είναι το σοβαρέψου κ.λπ είναι βρισιές; Μη σου παραθέσω τι έχει ειπωθεί εδώ μέσα από βρισιές.

αλλά το να πιάσετε την εγκληματικότητα και την ανικανότητα του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης ούτε καν ε;
Αυτά είναι όπως είναι κακώς, κάκιστα...μετά είναι ατομική (κοινωνική) ευθύνη, ο καθένας να προστατευτεί και να θωρακιστεί μόνος του, προσέχοντας παρέες, συναναστροφές κλπ έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον. Δε φαίνεται να αλλάζουν σύντομα τα παραπάνω.

Απλά πρέπει να τα αφήνεις και λίγο μόνα τα παιδιά μην εισαι συνεχώς απο πίσω τους γιατι αυτο το πράγμα καταντάει ψύχωση !

Θυμαμαι μ έλεγε ενας πωπω εφυγε το παιδι μ κ πηγε στην επαρχία φοιτητης κ τι θα κάνω... ΧΑΛΑΡΩΣΕ ρε φιλε να πούμε.... να είσαι κοντά του να έχεις παρουσία αλλα μ'έχρι και ένα σημείο !
Κατι καταλαβαινεις λαθος.Αν εισαι συνεχως πισω απο το παιδι...εχεις φτιαξει ενα μαμοθρεφτο αβουλο πλασμα χωρις κριση.
Αυτο λεμε εμεις;
οκ....δεν εχετε κατανοησει. καποιοι οτι οταν λεμε σωστη διαπαιδαγωγιση δεν εννοουμε να τρεχεδις πισω απο το παιδι.Ουτε για πλακα.
Αναμεσα στο παραταω το παιδι μου και χεστηκα..μεχρι το τρεχω απο πισω του και το κανω μαμοθρεφτο..υπαρχει και κατι αλλο που θα το ξαπαω ειναι η σωστη διαπαιδαγωγιση.Αρχες...και δεν εννοω πατρις /θρησκεια /οικογενεια..αλλα ενσυναισθηση..και πολλα αλλα συν το κυριοτερο στοιχειο της σωστης διαπαιδαγωγησης/ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ.
Οτι αρχες και ηθικη εχει ο γονεας...κατα κανονα θα κανει και το παιδι.
Ουτε για πλακα το τρεχω απο πισω σου.Αυτο το κανει αβουλο και ηλιθιο.

Μια χαρά έχετε πιάσει συζήτηση για εξωτερική εμφάνιση, οικογένεια, γενική τάση ανάθρεψης στην Ελλάδα, ηλικιακή ωριμότητα, ΕΣΥ, αλλά το να πιάσετε την εγκληματικότητα και την ανικανότητα του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης ούτε καν ε;
Γιατί ; Πρέπει να σου πάρουμε και την άδεια για το τί θα συζητήσουμε ; Από πότε ισχύει αυτό ;

Αν εσύ έχεις κολλήσει στη νομοθεσία, καλά κάνεις. Το έχεις πει ξανά και ξανά και φαίνεται ότι τίποτα άλλο δε σ΄ ενδιαφέρει. Μα αυτό δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρει εμάς...
Από πότε είναι το σοβαρέψου κ.λπ είναι βρισιές; Μη σου παραθέσω τι έχει ειπωθεί εδώ μέσα από βρισιές.
Άσ΄ τα αυτά. Έξυπνη είσαι. Όπως σου μιλάνε, μιλάς. Έτσι πάει..

Θα μπορούσα κι εγώ να σου πω να σοβαρευτείς...Μα δε μου έχεις δώσει δικαίωμα να σου μιλήσω έτσι...

Μέχρι πριν λίγο...

Κατι καταλαβαινεις λαθος.Αν εισαι συνεχως πισω απο το παιδι...εχεις φτιαξει ενα μαμοθρεφτο αβουλο πλασμα χωρις κριση.
Αυτο λεμε εμεις;
οκ....δεν εχετε κατανοησει. καποιοι οτι οταν λεμε σωστη διαπαιδαγωγιση δεν εννοουμε να τρεχεδις πισω απο το παιδι.Ουτε για πλακα.
Αναμεσα στο παραταω το παιδι μου και χεστηκα..μεχρι το τρεχω απο πισω του και το κανω μαμοθρεφτο..υπαρχει και κατι αλλο που θα το ξαπαω ειναι η σωστη διαπαιδαγωγιση.Αρχες...και δεν εννοω πατρις /θρησκεια /οικογενεια..αλλα ενσυναισθηση..και πολλα αλλα συν το κυριοτερο στοιχειο της σωστης διαπαιδαγωγησης/ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ.
Οτι αρχες και ηθικη εχει ο γονεας...κατα κανονα θα κανει και το παιδι.
Ουτε για πλακα το τρεχω απο πισω σου.Αυτο το κανει αβουλο και ηλιθιο.

Ναι όλοι τα ίδια λέμε και οι 7-8 στις 10 τρέχουν απο πίσω απο τα παιδιά συνεχώς.

Εγω σχολίασα επειδη διάβασα ενα "δεν ξέρεις τι παρέες έχει το παιδί σου;;;; δεν το ψάχνεις;"

Οχι γιατι να το ψάξω... δικό του θέμα τι παρέες έχει.... δεν σ λέω να βλέπεις οτι κάτι δε πάει καθολου καλά και να αδιαφορείς. Αλλα οπως ειπαμε με βάση τις κατευθύνσεις που ειπες και εσυ θα κάνει τις επιλογές του.

Μια φορά το 2007 είχα βγει και με εναν φίλο απο το ίντερνετ ο οποιος μου έριχνε 10 χρόνια και ειχαμε πάει μια μπουρδελότσαρκα σε κάτι στούντιο ..... το έμαθε ποτέ ο πατέρας μου ; OXI.

Γιατι να το μάθει.... πηγαμε σαν άντρες να κάνουμε μια βόλτα. Καναμε χαβαλέ απο το νέτ κ τελικά βγήκαμε πηγαμε φάγαμε κάτι μπέργκερ θυμαμαι κ μετά βόλτα.

Ένας άλλος όλο μ λεγε για τζιβάνες και στριφτά και χασίσια και μαλακιες το 2009... ηταν συμφοιτητης... Μολις μια μέρα του ειπα... ελα φιλε με ζάλισες με αυτά.... πάμε να δούμε κανα κώλο τωρα δεν με απασχολούν αυτά.

Και έκοψε μετά.... το ηξερε ο πατέρας μου... ΟΧΙ. Εκει θέλω να καταλήξω. Δεν ειναι υποχρεωτικό οι γονεις να ξέρουν τις παρέες σου άν θελει το παιδί τις λέει.

Για τη μάνα μου δεν το συζητώ κάν... ηταν λιγότερο ψύχραιμη απο τον πατέρα μου εδω δεν ήθελε να ανεβαίνω στους Θρακομακεδόνες με το Α10 το λεωοφρείο ΧΑΧΑ

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Η κοπελα αυτη ειχε κανει το ινσταγκραμ και τα προτυπα ομορφιας που προσφερονται εκει επιστημη. Ήθελε να τους μοιάσει με κάθε τρόπο και εμφανισιακα και "οικονομικά" . Γι αυτο κατέληξε να κάνει τη γυναίκα που προσφέρει παρέα επί πληρωμή ή αλλιως τη κυρα της νύχτας...

Το συγκεκριμένο επάγγελμα πέρα από τα πολλά λεφτά που προσφέρει , έχει και άλλα παρελκομένα , όπως τα ναρκωτικά. Μην μου πείτε δεν ήξερε που εμπλεκε...ήξερε...αλλά τα λεφτά την έκαναν να εθελοτυφλεί...Δεν της άξιζε τέτοιος θάνατος. Λυπάμαι αλλά αυτά που λένε οι γονείς τελικά ισχύουν...πρόσεχε τις παρέες σου. Ένα άλλο θύμα ήταν από γονείς απόντες...εντελώς στην κοσμαρα τους.

Ε, αυτό προσπαθούμε να καταδείξουμε εξαρχής αλλά ή δεν γίνεται κατανοητό ή κάνουν ότι δεν το κατανοούν.
Λες και αν ήταν αγόρι στην θέση της Μυρτούς, θα λέγαμε άλλα...
Δεν θα λέγατε άλλα. Ενας ολοκληρος αστεροειδής απο ψέματα, υποκρισία, απάτη και τρέλα εχει πεσει πανω στους σημερινούς νέους και νέες μέσα απο τα σοσιαλ χωρίς διάκριση.

Αγωνίζεστε εδω και 400 ποστ να ριξετε τις ευθύνες στους γονεις, οταν διασκεδάζετε ότι δεν μπορουν , οι περισσότεροι, να σώσουν τα παιδιά τους απο αυτόν τον αστεροειδή. Οταν διασκεδάζετε τα αποτελέσματα σε κάθε τραγική ιστορία παιδιών μίας κοινωνίας που νοσει βαριά. Απο χιλιαδες σαν εσάς που φτιαχνουν και μεγαλώνουν αυτον τον αστεροειδή καθε μέρα.

Σαν μια θανατηφόρα ασθενεια που μεταδιδεται απο γενιά σε γενιά, μεσα απο ανθρώπους σαν εσάς. Οι αιώνιοι Γραματεις και Φαρισαίοι. Μια ασθένεια που σήμερα ζει την σχεδον απολυτη πανδημία της.

Τελευταία επεξεργασία:
Η κοινωνία δεν είναι παρά η εξέλιξη της οικογένειας. Εάν ο άνθρωπος βγει διεφθαρμένος από την οικογένεια, θα μπει διεφθαρμένος στην κοινωνία.
Ανρί Λακορντέρ (1802 - 1861)
γάλλος ιερωμένος, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής.

Ακριβώς αυτό!
Πού ήταν οι γονείς της;
Πώς ήταν δυνατόν να μην είχαν πάρει είδηση;
Πώς ήταν δυνατόν να μην ξέρουν το ποιόν των ανθρώπων που συναναστρεφόταν;
Δεν έψαξαν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι για το πού πάει, με ποιους πάει και τι κάνει;
Κάποια πράγματα ξεκινάνε από πολύ νωρίς, δεν τα θυμάσαι όταν το παιδί σου έχει γίνει 19 ετών.

Πολύ σωστό αυτό που λες. Αν εγώ έβλεπα την κόρη μου να ντύνεται έτσι στα 19 της, να κάνει παρέες με αναρχικά στοιχειά, να ακολουθεί πιστά ότι trash πρότυπο βλέπει στα social media, και γενικά να έχει παράξενες συμπεριφορές, προφανώς και θα είχα παρέμβει αμέσως. Πολλοί γονείς θεωρούν ότι στο όνομα του δικαιωματισμού πρέπει να αφήνουν να παιδιά τους ανεξέλεγκτα. Αυτό όμως είναι λάθος και εγκληματικό παράλληλα. Το να βλέπεις το παιδί σου να έχει πάρει το λάθος δρόμο όμως δεν κάνεις τίποτα ώστε να το αναστρέψεις είναι εντελώς ανευθυνότητα. Και όσοι λένε ότι δεν πρέπει να σχολιάζουμε την κοπέλα για τις επιλογές της είναι εντελώς υποκριτές. Κανείς δεν είπε ότι η κοπέλα έπρεπε να πεθάνει επειδή ντυνόταν προκλητικά για την ηλικία της. Κανείς δεν είπε ότι έπρεπε να πεθάνει επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών ούτε επειδή έκανε κακές παρέες. Αυτό που λέμε όμως είναι ότι η κοινωνία είναι ζούγκλα και οι γονείς πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους όταν βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί μόνο φυσιολογικό δεν είναι να κάνεις ναρκωτικά και να αντιγράφεις ότι βλέπεις στα social media. Γιατί η συγκεκριμένη κοπέλα σίγουρα επηρεάστηκε από τα πρότυπα που προβάλλονται, πρότυπα που προβάλουν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ελπίζω η τραγική αυτή ιστορία να ξυπνήσει μερικούς γονείς που δεν ασχολούνται αρκετά με τα παιδιά τους και τα αφήνουν να κάνουν ότι θέλουν ανεξέλεγκτα. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο κακό ώστε να λάβουμε μέτρα. Ουτε βέβαια πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλαδή να παρεμβαίνουμε συνέχεια στις ζωές των παιδιών μη αφήνοντας τα να ζήσουν τη ζωή τους. Και αυτό είναι τοξικό και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Μια ισορροπία να υπάρχει και πάνω από όλα μια σωστή παιδεία από μικρή ηλικία, ώστε τα παιδιά να είναι σε θέση να προστατεύουν τον εαυτό τους σε τέτοιες καταστάσεις.​

Δηλαδή όταν ελέγχεις τις παρεες του παιδιου σου όπως ειπώθηκε ποια ισορροπία ακριβώς υπάρχει ; δεν υπάρχει καμία να στο πω εγω απλά είσαι παρεμβατικός μπαμπάς που θέλει να ελέγχει τα παντα. Control freak και αυτό είναι κουραστικό σε όλες τις κοινωνικές επαφές.

Και αμα σηκωθεί στα 20 κ φυγει απο το σπίτι... Θα το ρωτάς με ποιους κάνει παρεα κ τα συναφη ;

Μιλάμε για μια οικογένεια με μια αδελφή που έχει παιδί, από τους ίδιους γονείς, με διαφορά ηλικίας 30 χρόνων. Οι γονείς πλέον είναι ηλικιωμένοι και μόνο αυτό λέει πολλά.

Αυτή η γυναίκα έφτασε στο σημείο να περιμένει από την κοινωνία το αυτονόητο, να μην κανιβαλίζουν νεκρά παιδιά και γονείς που πενθούν, εστιάζοντας στην εξωτερική εμφάνιση, από ανθρώπους χωρίς ήθος, αξίες και αρχές.

Θίγει ένα ακόμη μεγάλο κοινωνικό ζήτημα.... το κουτσομπολιό και την κριτική της μικρής κοινωνίας, που πολλές φορές δεν αντέχεται από τους νέους γι’ αυτό και εγκαταλείπεται.

Ένας άνθρωπος που βεβηλώνει τη μνήμη ενός νεκρού δείχνει ξεκάθαρα τις αξίες που θα μεταδώσει και στα παιδιά του.Ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογίες και αυτο μένει στο τέλος .
Ο άνθρωπος κρίνεται από το πώς πράττει σε τέτοιες στιγμές, όχι από τις θεωρίες που λέει.
Δεν είναι θέμα να πείσεις κάποιον, είναι θέμα ότι ο διαχωριστικός κώδικας αξίας και αρχής είναι ξεκάθαρος, και κάποιοι, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία, δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν , πόσο μάλλον ένα νέο παιδί.

Είναι η διαδικασία όπου οι αξίες παύουν να είναι απλώς ιδέες και γίνονται κομμάτι της ταυτότητάς σου. Τότε αρχίζουν να καθοδηγούν αυτόματα τη συμπεριφορά σου.
Όταν οι αξίες γίνουν σταθερές και συνεπείς, αποτελούν μέρος του «ποιος είμαι».....

Όταν κάποιος μετατρέπει άτοπα τις βασικές αξίες σε αρχές, εισάγοντας «ποσότητα» (λίγο, πολύ), αλλοιώνει το ίδιο το νόημά τους,ώστε να δικαιολογεί τη συμπεριφορά του, δείχνοντας ξεκάθαρα τη σαθρότητα του πυρήνα του.

Και αυτή η αδελφή, από το ίδιο αίμα, δείχνει και την άλλη πλευρά αυτής της οικογένειας εκείνη που δεν βολεύει όλους όσοι ως γνωστόν πλέον, απομονώνουν ένα χαρακτηριστικό και ακυρώνουν την προσωπικότητα στη συνολική της διάσταση.

Αυτή η μάνα, που δεν την νοιάζει τι έκανε το παιδί της ακόμα κι αν είχε μπλέξει άσχημα ζητά πλέον το αυτονόητο, και αυτό που ελάχιστοι από εμάς αναδείξαμε από τα πρώτα μηνύματα......
να είχε την ευκαιρία, ακόμα και μέσα από ένα μεγάλο λάθος, να το σώσει.

Αυτό δηλαδή που συμβαίνει και με τα παιδιά που μπλέκουν με τα ναρκωτικά , δεν τα πετάς σαν σκυλιά, δεν τους λες «καλά να πάθεις». Αναγνωρίζεις και το δικό σου μερίδιο ευθύνης.

Είσαι εκεί ως γονέας και δίνεις μάχη να το σώσεις......Αρκεί να έχεις την ευκαιρία να το κάνεις.
Γνωρίζω γονεις που τα παιδιά τους το έριξαν στα ναρκωτικα για να διαχειριστούν την απώλεια του ενός ...και αλλα παραδείγματα που κρύβονται πισω απο το επιφανειακό κουτσομπολιό και την ευκαρια να δείξουν το τέλειο ¨εγω ¨τους .

Δεδομένου ότι πολλά παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να είναι παραβατικά, όταν όμως καταφέρνουν να σωθούν από τέτοια περιστατικά, συχνά αλλάζει ολόκληρη η κοσμοθεωρία τους.
Ο πόνος του «δεν πρόλαβα» είναι αβάσταχτος

Και σε αυτόν τον πόνο όλες οι μητέρες σωπαίνουμε,εστω για λιγο ,να περασει αυτος ο θρήνος ... γιατί ούτε ως σκέψη δεν μπορούμε να πλησιάσουμε το ενδεχόμενο το παιδί που μεγάλωσες με τόσο κόπο να βρεθεί κάποιος να το πετάξει σαν σκυλί και να μη σου δώσει την ευκαιρία να το φροντίσεις, ακόμα και μέσα σε ένα τόσο τεράστιο λάθος του.

Κανείς δεν μπορεί εύκολα να κρίνει μια τέτοια μάνα. Όσοι σπεύδουν να το κάνουν, προβάλλοντας σενάρια ή ηθικολογώντας, συχνά αποκαλύπτουν περισσότερα για τους ίδιους τις αντιλήψεις, τις προκαταλήψεις και τις αξίες τους.
Η ίδια η στάση απέναντι στον πόνο και τη μνήμη ενός νεκρού δείχνει ποιες είναι πραγματικά οι αρχές ενός ανθρώπου.

Ανατριχιάζεις μόνο που την ακούς να λέει «ας την φρόντιζαν και εγώ ούτε που θα τους κυνηγούσα»…

Γέμισαν οι πλατφόρμες και τα social από δήθεν «μητέρες» τύπου Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και από ανθρώπους που δεν έχουν νιώσει τι σημαίνει να κρατάς ένα παιδί στα χέρια σου, κι όμως κάνουν θεωρίες και δίνουν «διδάγματα».

Τελευταία επεξεργασία:
Ανρί Λακορντέρ (1802 - 1861)
γάλλος ιερωμένος, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής.

Νταξει κάπου όμως υπάρχει και η έννοια της ατομικής ευθυνης. Είναι παραδοξο να λέμε ότι τα παιδια δεν είναι υπευθυνα κτλ αλλά να προσπαθουμε να τα κάνουμε όλα εμείς... Για αυτά. Δείχνει και έναν ναρκισσισμό όλο αυτό ο κλασσικός μπαμπάς του 60 και του 70 ππυ έτρεχε για όλα και η μαμά κ το παιδι ήταν προστατευομενα μέλη...

Δίνεις τη κατευθυνση, εννοείται είσαι παντα δίπλα αν σε χρειαστεί κ σε καλέσει αλλά ως εκεί.

Και στη τελική αμα δε καταλαβαίνει αστο να φαει τα μουτρα του... Είναι κ αυτό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τώρα σχετικα με τη κοπέλα κ τα ναρκωτικά... Ο ήλιος να έβγαινε από τη Δυση θα έφευγε από τη ζωή σε αυτή την ηλικία και από αυτό.

Δεν τα ελέγχετε ελέγχουμε κ ολα σε αυτή τη ζωή..... Υπάρχουν πολλα που δε ξέρουμε... Πριν γεννηθουμε και τι τελικά ισχυει κ κατά ποσο μας επηρεάζει μεταφυσικά από προηγουμενες ενσαρκώσει ς εάν υπάρχουν. Άποψη μου.

Δεν θα λέγατε άλλα. Ενας ολοκληρος αστεροειδής απο ψέματα, υποκρισία, απάτη και τρέλα εχει πεσει πανω στους σημερινούς νέους και νέες μέσα απο τα σοσιαλ χωρίς διάκριση.

Αγωνίζεστε εδω και 400 ποστ να ριξετε τις ευθύνες στους γονεις, οταν διασκεδάζετε ότι δεν μπορουν , οι περισσότεροι, να σώσουν τα παιδιά τους απο αυτόν τον αστεροειδή. Οταν διασκεδάζετε τα αποτελέσματα σε κάθε τραγική ιστορία παιδιών μίας κοινωνίας που νοσει βαριά. Απο χιλιαδες σαν εσάς που φτιαχνουν και μεγαλώνουν αυτον τον αστεροειδή καθε μέρα.

Σαν μια θανατηφόρα ασθενεια που μεταδιδεται απο γενιά σε γενιά, μεσα απο ανθρώπους σαν εσάς. Οι αιώνιοι Γραματεις και Φαρισαίοι. Μια ασθένεια που σήμερα ζει την σχεδον απολυτη πανδημία της.
Δεν διατηρώ social media.
Δεν έχουν απολύτως τίποτα να μου προσφέρουν.
΄Ενα viber έχω και αυτό επειδή είναι απαραίτητο στην δουλειά μου αλλιώς ούτε αυτό θα είχα.

΄Ενα παιδί μικρής ηλικίας είναι άγραφο χαρτί.
Στους γονείς επαφίεται πέρα από την φροντίδα, την συναισθηματική διαθεσιμότητα και την μεταλαμπάδευση των θεμελιωδών αξιών της ζωής, να του δημιουργήσουν και θετικά βιώματα.
Να το εισάγουν στους κόσμους των βιβλίων, της μουσικής, του κινηματογράφου, του αθλητισμού, των αποδράσεων στην φύση κτλ.
Αυτά τα βιώματα δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ επειδή έχουν ριζωθεί βαθιά μέσα μας.
΄Οταν λοιπόν βρεθούμε σε μια δύσκολη ή δυσάρεστη στιγμή, σ΄αυτά θα βρούμε ανακούφιση.
Θα πάμε πχ να εκτονωθούμε περπατώντας σ΄ένα βουνό και όχι πίνοντας μέχρι να γίνουμε τύφλα στο μεθύσι.

Εγώ θα ήθελα να θέσω και κάτι ακόμα. Μήπως το κράτος πρέπει να ελέγξει και να βάλει ένα φρένο στις κλινικές που κάνουν όλες αυτές τις επεμβάσεις στα πρόσωπα και τα σώματα ανηλίκων αλλά και ενηλίκων; Ξέρουμε πόσοι άσχετοι δουλεύουν σε τέτοια παράνομα; Και καλά κέντρο αισθητικής για νύχια ή μαλλιά και στα πίσω δωμάτια κάνουν μποτοξ και υαλουρονικες ενέσεις και δεν ξέρω τι άλλο.

Εγώ θα ήθελα να θέσω και κάτι ακόμα. Μήπως το κράτος πρέπει να ελέγξει και να βάλει ένα φρένο στις κλινικές που κάνουν όλες αυτές τις επεμβάσεις στα πρόσωπα και τα σώματα ανηλίκων αλλά και ενηλίκων; Ξέρουμε πόσοι άσχετοι δουλεύουν σε τέτοια παράνομα; Και καλά κέντρο αισθητικής για νύχια ή μαλλιά και στα πίσω δωμάτια κάνουν μποτοξ και υαλουρονικες ενέσεις και δεν ξέρω τι άλλο.
Oxι καλε γιατι; Νεοφιλελε κυβερνηση...οι επιχειρησεις μας κυβερνανε...σιγα μην τους μαλωσουμε!

Όλοι θυμόμαστε, ως παιδιά, να «κλέβουμε» το σοκολατάκι και να πηγαίνουμε σε μια γωνιά να το απολαμβάνουμε. Και μετά, όχι μόνο νιώθαμε υπέροχα από τη γλύκα του, αλλά και μια «έκρηξη» ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, επειδή καταφέραμε το απαγορευμένο να γίνει δικό μας.

Αυτή η μικρή, αθώα ιστοριούλα, σε νευρολογικό αποτύπωμα, μπορεί να οδηγήσει έναν έφηβο στην απλή δοκιμή κάτι που δεν υπήρχε ποτέ στον πυρήνα του.

Αυτή η μικρή ιστορία κρύβεται και πίσω από αυστηρές διατροφές: όταν πετύχεις το αποτέλεσμα, μετά επιστρέφεις στο «απαγορευμένο», το «ανθυγιεινό».

Γιατί μέσα από το απαγορευμένο έχεις μάθει να καλύπτεις ένα δυσφορικό συναίσθημα.
Σήμερα όλα αυτά έχουν πλέον αλλάξει και το παιδί έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από μικρή ηλικία.
Βλέπεις μικρά παιδιά μπροστά σε μια οθόνη, ακόμη και να παρακολουθούν «κατάλληλα» προγράμματα, επειδή ο γονέας δεν ασχολήθηκε με το συναίσθημα που βιώνει το παιδί και το χρησιμοποιεί ως μέσο για να ηρεμήσει.

Αυτόματα, το παιδί από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνει μέσω του συμπεριφορισμού και της μίμησης να διαχειρίζεται το συναίσθημα του μεσου του κουκουλώματος ,πόσο μάλλον όταν βλέπει τους γονείς με το κινητό στο χέρι συνεχώς.
Μπορεί ένας νέος να γνωρίζει για τα ναρκωτικά και την επικινδυνότητά τους, αλλά όταν έρθει σε δύσκολη θέση και δεν τον καλύπτουν κάποιες εναλλακτικές, θα στραφεί στο «νόμιμο» ναρκωτικό...

το Xanax.
Η λήψη του στη νέα γενιά έχει κορυφωθεί και κανεις δεν μιλαει γι αυτό ...
Βγάζουν ολόκληρες εξεταστικές, πριν βγουν σε ραντεβού καταναλώνεται για να χαλαρώσουν, ώστε να πέσουν οι άμυνες των κοινωνικών τους αγχών (δεν θέλουν ποτό, γιατί γνωρίζουν). Και πόσες άλλες φυσιολογικές αντιδράσεις ενός παιδιού, που μπορεί να έχει εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης, αλλά δεν παύει να είναι μια ξεχωριστή, μοναδική ταυτότητα και όχι ένα «copy-paste» των γονέων.

Κάτι που η κοινωνία δεν βλέπει.
Βλέπει απλώς ένα «καλό» παιδί, ήρεμο, και τους «καλούς» γονείς επειδή του έδειξαν πράγματα, αλλά δεν φρόντισαν ποτέ να το αφήσουν να νιώσει στεναχώρια ή λύπη, ώστε να γίνει ανθεκτικό στο ανθρώπινο συναίσθημα.

Εκεί η κοινωνία επικροτεί ,τι επικροτεί δηλαδη στα μάτια ολων ;
Το να νιωθω άσχημα και δεν μπορώ να το διαχειριστώ με τους τρόπου που μου έμαθαν οι γονείς μου ....

Το «έλα, μην στεναχωριέσαι και αγχώνεσαι, πάμε μια βόλτα» δεν σε βοηθάει να μείνεις με το συναίσθημα και να το οικειοποιηθείς σε μαθαίνει να το αποφεύγεις.
Η παιδαγωγική πλέον δεν είναι «να μην αγχώνεσαι», αλλά να αγχώνεσαι, να στεναχωριέσαι ,να λυπάσαι ωστε βρίσκεις τον αντικειμενικό λόγο και να λύνεις το πρόβλημα που σε αγχώνει.

Ακούς γονείς να λένε: «Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου στεναχωρημένο, λυπημένο».
Γιατί; Επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τη δική τους στεναχώρια.

Είναι εγωιστικό.
Και έτσι τρέχουν να προλάβουν το δικό τους συναίσθημα που περνά μέσα από το παιδί τους:
«Πάμε μια βόλτα», «έλα, διάβασε αυτό»…

Πόσοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε αδιάβαστα στο σχολείο;
Ντρέπονται και φοβούνται μήπως τους πει η κοινωνία αυτή που τώρα σχολιάζει και κρίνει ότι είναι αδιάφοροι, κι έτσι μπαίνουν μπροστά και τα λύνουν όλα.

Έτσι, λοιπόν, μαθαίνεις στο παιδί σου να ζει με κάθε τρόπο ώστε να βγαίνει «άξιο» στα μάτια μιας επιφανειακής κοινωνίας, που ποτέ δεν μπαίνει στη διαδρομή απλώς μένει και κρίνει το αποτέλεσμα.

Μαθαινει στο παιδι σου οτι εχει αξια μεσα απο την ποσότητα τον αριθμο ,καλο βαθμο !
Αυτη η ποσότητα λοιπόν θα ερθει και θα καθορίσει της αρχες σου !

Άστο να πάει. Να εκτεθεί. Να του κάνει παρατήρηση ο δάσκαλος. Να δει τι σημαίνει να αναλαμβάνω ευθύνη.
Άστο να δει ότι, ακόμα κι αν σε κρίνει η κάθε κοινωνία, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αξία σου.

Αν δεν μάθουμε στα παιδιά ότι ΟΛΑ λύνονται (εκτός από τον θάνατο), θα τα «κουκουλώνουν» μέσα από δράσεις.
Ακόμα και ένα βιβλίο να διαβάσεις, πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό , δηλαδή να έχεις αντιμετωπίσει το πρόβλημα, να έχεις δώσει μια λύση στον βαθμό που μπορείς. Και μετά, φυσικά, θα πας βόλτα, θα διαβάσεις και θα αξιοποιήσεις όσα έχεις μάθει.

"Εμεις "μεγαλώσαμε και σε μια κοινωνία που και να μας έκριναν πλακωνόμασταν στο ξυλο ,βριζόμασταν και την επόμενη μερα ολα καλα ,πίναμε καφε και ξανακάναμε μακακιες ..Ουτε μπλέκονταν οι γονεις ουτε τίποτα ...Μονοι μας είμασταν γι αυτο και κάποιοι ειμαστε πιο ανθεκτικοί ...

Τωρα ολα έχουν αλλάξει ..Η αξια σου μεσα απο την μαζα και τα λαικ ...

Ούτε στη βόλτα, ούτε στο διάβασμα, ούτε πουθενά δεν πας χωρίς να σε κυριεύει υποσυνείδητα το πρόβλημα. Αυτές είναι βραχυπρόθεσμες διεξόδους.
Την επόμενη μέρα πάλι το ίδιο θα έχεις. Και έτσι, μακροπρόθεσμα, διαιωνίζεις μια κατάσταση.... στο άλυτο πρόβλημα έρχεται ένα δεύτερο, ένα τρίτο, και εσύ απλώς τα «κουκουλώνεις» με μια βόλτα.

Τελευταία επεξεργασία:
Σχόλια για γονείς Μυρτώς: 1000
Σχόλια για γονείς δολοφόνων/διακινητών: 3

Σχόλια για γονείς Μυρτώς: 1000
Σχόλια για γονείς δολοφόνων/διακινητών: 3
Μα τί να σχολιάσουμε για τους γονείς των δολοφόνων; Δεν εξυπακούεται; Να πούμε οτι είναι καθίκια; Να πούμε οτι πρέπει να ντρέπονται; Θα πληρώσουν στη δικαιοσύνη τα παιδιά τους. Οι δολοφόνοι και διακινητές είναι χαμένα κορμιά έτσι κι αλλιώς, ανήκουν μόνο στη φυλακή.

Συζητάμε για τους γονείς της Μυρτούς γιατί κοπέλες και αγόρια σαν τη Μυρτώ έχουν ακόμα σωτηρία. Δεν έχουν πέσει ακόμα στο βούρκο όπως οι διακινητές και οι δολοφόνοι που λες, ούτε και όπως ο 66άρης που ήθελε να πληρώσει για σεξ. Η Μυρτώ, αν υπήρχε ο σωστός γονιός που νοιάζεται κι έχει τα @@, θα μπορούσε να σωθεί. Και το χρησιμοποιούμε ως δυστυχές παράδειγμα προς αποφυγή, ως κραυγή αγωνίας για γονείς που τα παιδιά τους πρέπει και μπορούν ακόμα να σωθούν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back