Κουβεντούλα για μαγειρική και δίαιτα

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
ο σολομός και η τσιπούρα ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ είναι λιπαρά. θέλουν κάτι ανάλαφρο για σαλάτα. το κουνουπίδι είναι βαρύ. επίσης δεν είναι πράσινο και δεν κάνει ωραία αντίθεση με το ψάρι. :xtipao:
Οκκκκ
Δε θα ξανακάνω κουνουπίδι με αυτά λοιπόν!!! 😋
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.
Τσίπουρα , Σολωμός σε λαδόκολλα στο φούρνο με λαχανικά πχ ντομάτα, κόκκινες πιπεριές, φετούλες λεμόνι
 

Oneira96

Νεοφερμένο μέλος

Η Oneira96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
παιδιά, να μου πειτε κανα κόλπο για μαλακό κρεατάκι;
Εγώ ξέρω, το χτύπημα και το τρίψιμο με σκόρδο.
Μου βγήκαν λίγο σκληρά τα μπριτζολάκια, παρά το ότι τα είχα από χθες σε μαρινάδα
Τι μαρινάδα έκανες;
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.
Για μαριναρισμα χρησιμοποιώ μπαχαρικά, balsamico και κρεμμύδι, λάδι,μερικές φορές και λίγη μουστάρδα. Μετά από μια μέρα το κρέας γίνεται πολύ πολυ μαλακό και νόστιμο.
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.
Το κρέας γενικά το νούμερο ένα κόλπο είναι να το αφήσεις στη μαρινάδα του όλο το βράδυ στο ψυγείο. Εγω συνήθως έτσι κάνω, είτε είναι κοτόπουλο, είτε χοιρινό.

Χτύπημα τις μπριζολιτσες όπως είπες @touvlo και αυτό βοηθάει σίγουρα, αν και δεν το κανω
Εγώ βάζω, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα, μια κουταλιά του γλυκού μέλι και λίγο ξίδι. Μαλακώνει το κρέας.
Στο ψήσιμο στο φούρνο το ψήνω με κλειστό ταψί από πάνω, είτε με αλουμινοχαρτο/λαδόκολλα είτε με καπάκι, κι λίγο νερακι μέσα στο ταψί, να μαλακώσουν από τους ατμούς.
Μόλις ψηθούν άστα και 10 λεπτα χωρίς σκέπασμα και πάρουν χρωματακι.

Δοκίμασε το έτσι και θα με θυμηθείς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν το έχω δοκιμάσει και αυτο, χμμ ωραία ιδέα!!
Στα μανιτάρια βάζω πάντα με σκορδακι και θυμάρι
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Καλημέρα

Μια ξεγυρισμένη μακαρονάδα σήμερα και τέλος
Θέλω υπνοοο
 

Guest 991508

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.
Σήμερα αποτοξίνωση για μένα. Βραστά χόρτα ( ζοχιές) με λαδολέμονο
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Πιστευετε οτι ένα παγωτο υπερτερεί αυτου;

Εγώ δεν το νομίζω. Το απολαμβάνω απίστευτα.

Γιαουρτι με μέλι ελατοβανιλιας και φράουλες...
Όλα παγωμενα! Άκρως νόστιμο και δροσιστικό!!


IMG_20240414_133331.jpg
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Ρε εγώ το γουστάρω πολύ το frozen yogurt δε ξέρω γιατί το hateάρουν τόσο.
Βέβαια αν πάρεις απέξω και απο συγκεκριμένη αλυσίδα είναι πολύ overpriced για μια κουτσουλιά
 

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Μόνο τη ζάχαρη να σκεφτείς τις σκόνες τυπου γάλατα κ ολες τις χρωστικές που βάζουν....
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι ξις 🤣
Δε θα φερνετε αντιρρήσεις
Έτσι λέω στα παιδια μου κ το τρώνε
🤣🤣
Δημοκρατίκα πραγματα🤣🤣
 

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Μόνο τη ζάχαρη να σκεφτείς τις σκόνες τυπου γάλατα κ ολες τις χρωστικές που βάζουν....
Ναι, εντάξει, αν καθίσουμε να σκεφτόμαστε όοοοοολα αυτά πρέπει να τρώμε γρασίδι μόνο. Αλλά μετά ούτε εκείνο μπορεί να είναι ασφαλές γιατί θα έχει ψεκαστεί με φυτοφάρμακα και ένα σωρό χημικά.
Το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση. Και αφού εγώ θα το φάω και θα βάλω στο σώμα μου όλα αυτά τα ωραία που ανέφερες, τι σε πειράζει; :P
 

Guest 991508

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πιστευετε οτι ένα παγωτο υπερτερεί αυτου;

Εγώ δεν το νομίζω. Το απολαμβάνω απίστευτα.

Γιαουρτι με μέλι ελατοβανιλιας και φράουλες...
Όλα παγωμενα! Άκρως νόστιμο και δροσιστικό!!


View attachment 131610
Στο μεταξύ - ξέχασα να ρωτήσω πριν- τι μέλι είναι αυτο; "Ελατοβανίλιας"; Δεν το έχω ακουστά! Είναι π.χ. σαν αυτό;
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Στο μεταξύ - ξέχασα να ρωτήσω πριν- τι μέλι είναι αυτο; "Ελατοβανίλιας"; Δεν το έχω ακουστά! Είναι π.χ. σαν αυτό;
Ναι περιπου , είναι ποικιλια μελιού που σπάνια θα βρεις και είναι και αρκετά ακριβό. εμείς οπότε βρίσκουμε παιρνουμε αρκετά βαζα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι, εντάξει, αν καθίσουμε να σκεφτόμαστε όοοοοολα αυτά πρέπει να τρώμε γρασίδι μόνο. Αλλά μετά ούτε εκείνο μπορεί να είναι ασφαλές γιατί θα έχει ψεκαστεί με φυτοφάρμακα και ένα σωρό χημικά.
Το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση. Και αφού εγώ θα το φάω και θα βάλω στο σώμα μου όλα αυτά τα ωραία που ανέφερες, τι σε πειράζει; :P
Εμένα δε με πειραζει.. Απλα θα γίνω κλισέ κ άλλη μια φορα,χωρις να το θέλω πιστεψε με,θα γίνω σαν την μάνα μου(που την κορόιδευα κάποτε όπως όλους τους δήθεν μεγάλους ξερόλες)... Και θα σου πω πως αυτά βγαινουν μετά τα προβληματα κ οχι τώρα που είστε νεοι. Γι'αυτό από νωρίς μαθαίνουμε σωστές διατροφικες συνήθειες και μαθαίνουμε για να έχουμε...

Είμαστε τόσο ενημέρωμενοι αρκετά πλεον περι σωστής διατροφής που το βρίσκω κουτο να τρώμε αυτά που δεν είναι καλά για την υγεία μας ενώ υπάρχουν τόσα άλλα που είναι ευεργετικά.
Πχ κάποτε τη δική μας εποχή δεν μας έλεγε κάνεις ποσο κακό κάνει το κάπνισμα. Αντιθέτως ήταν μαγκιά... Ήταν μόδα.. Οποίος δεν κάπνιζε μέσα σε παρεα καπνιστών ήταν φλουφλης.

Σήμερα με τέτοια ενημέρωση θεωρώ πως οποίος καπνιζει ειναι μετά συγχωρησεως και επιοικως.. Βλάκας. Δε γίνεται ρε φίλε να ακους τόσα για το τσιγάρο κι εσυ να καπνίζεις. Αλλιώς φάε και τοχωμα. Πως να το εξηγήσω....
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τι να μαγειρέψω αυριο δεν ξέρω...
Οχι παλι κρέας...
Μπελας κι αυτο κάθε μέρα... 😭
 
Τελευταία επεξεργασία:

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Top