Κατά τ' άλλα, είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Δέχομαι την οπτική σου, ότι "παιδιά, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα, καλά είμαστε, χαλαρώστε". Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνεις τη σοβαρότητα μίας ψυχικής κατάστασης, που απασχολεί τόσο κόσμο και επιστήμονες, με το να θεωρείς ότι η απάντηση είναι τόσο απλή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτα που ειπα για τον τομ κρουζ ειναι αληθεια, ψαξε τι ειναι η σαιεντολογια και θα καταλαβεις.
Και η ομοιοπαθητικη ειναι μια ΜΟΥΦΑ και μιση, ενας ωραιος τροπος να σε ΚΛΕΒΟΥΝ και να λες ευχαριστω. Ανοιγω καινουριο τοπικ για αυτο γιατι εχει ζουμι.
τα περι ομοιοπαθητικης εδω https://www.e-steki.gr/showthread.php?p=561137#post561137
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kakerlak
Περιβόητο μέλος

Σήμερα το πρωί ξύπνησα κ είδα κάτι που δεν μου άρεσε κ άρχισα να φωνάζω σε ένα συγγενικό πρόσωπο.
Δεν νομίζω να κατάλαβε κ πολλά από αυτά που είπα. Το θέμα είναι ότι ξαφνικά ένιωσα ότι βούλωσαν οι πνεύμονες μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω, αν κ δεν ξέρω πως είναι αλλά ήταν σαν να έπαθα κρίση άσματος. Ήταν κάποια λεπτά ίσως κ δευτερόλεπτα, μου φάνηκαν αιώνας.Δεν ξέρω αν υπάγετε στις κρίσεις που αναφέρεστε, αλλά θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα όσοι ξέρετε.
nikoulini
Νεοφερμένο μέλος

Τα συμπτώματα συνήθως είναι ταχυπαλμία,τρέμουλο,πόνος στην καρδιά ισως,μια αίσθηση ότι σβήνεις ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται να σου συμβεί,καιγεσαι απο την κορφή ως τα νύχια,μουδιάσματα.Πάνω κάτω αυτά είναι.Επίσης και αισθάνεσαι ότι χάνεται η αναπνοή σου ορισμένες φορές..Απο προσωπική εμπειρία όλα αυτα..
DJACKOBOY
Νεοφερμένο μέλος

Ειναι ψυχολογικο πρεπει να πας σε ενα ψυχιατρο, αυτα εχουν γενικα καλη προγνοση αν τα αντιμετοπισεις ολοκληρομενα.
[..]
Ξεκινα απο εδω: https://www.stress.gr/ και μετα https://www.tipsforpanicattacks.net
ΑΛΛΑ πρεπει να σου ΤΟΝΙΣΩ οτι θα ηταν ΠΟΛΥ καλο για εσενα να πας σε ενα ψυχιατρο να του μιλησεις για το προβλημα σου, θα σε βοηθησει οσο δεν φανταζεσαι.
DJACKOBOY
Νεοφερμένο μέλος

X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

DJACKOBOY
Νεοφερμένο μέλος

X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν ειναι δυνατον, δεν ειναι ψυχασθενεια που θελει ψυχιατρο!
DJACKOBOY
Νεοφερμένο μέλος

X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

Ετσι ειναι, αν πηγαινες στο χειρουργο, θα σου λεγε να κανεις καμια επεμβαση για να σου περασει. Δεν χρειαζεται να τρεχες στους γιατρους. Και εγω ζουσα σε μια κολαση μεχρι τωρα και σε καταλαβαινω απολυτα. Αλλα εδω και ενα χρονο ειμαι καλα σου λεω. Μου φαινεται απιστευτο αυτο.
Θα σε παρακαλούσα να δείξεις λίγη παραπάνω ευαισθησία. Το λέω αυτό αφενός επειδή κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τον άλλον, πόσο μάλλον απόλυτα, και αφετέρου κάτι που λειτούργησε για σένα δε σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και για τον άλλον. Επιπλέον, μην αφορίζεις με τόση ελαφρότητα μία ενδεχόμενη πηγή βοήθειας, όπως η επίσκεψη σε έναν ψυχίατρο και η φαρμακοθεραπεία.
DJackoBoy, όσο μάταια κι αν φαίνονται όλα σε αυτή τη φάση, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα: έχεις επιλογές. Μπορείς να συμβουλευτείς έναν ψυχίατρο που θα σου προτείνει κάποιο πιο αποτελεσματικό φάρμακο, αν δε θέλεις τέτοιου είδους παρέμβαση μπορείς να απευθυνθείς σε έναν κλινικό ψυχολόγο γνωστικο-συμπεριφορικής κατεύθυνσης που θα σου διδάξει τεχνικές και ακόμα μπορείς παράλληλα με αυτά, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να ξεκινήσεις τη δική σου έρευνα διαβάζοντας και προσπαθώντας να εφαρμόσεις τα πράγματα που προτείνονται (ένα βήμα προς την αυτοβοήθεια δηλαδή). Ρίξε μια ματιά στους συνδέσμους που σου παρέθεσε ο epote, στην προηγούμενη σελίδα.

Nαι αστο ρεικι και πιαστο ραδίκι πιο αποτελεσματικο μου φαίνεταιΔεν παιζουμε με αυτα τα πραγματα, αστο το ρεικι στην ησυχια του. Να πας σε εναν ψυχιατρο, αν θελεις στειλε μου πμ να σου στειλω το τηλεφωνο ενος γνωστου μου

Ηi epote long time no see.

Συνηθως οι κρισεις πανικου αντιδρουν καλα σε συμπεριφορικη θεραπεια, τα φαρμακα ειναι μονο για την αντιμετωπιση ΟΞΕΙΩΝ φασεων.
Ρε παιδια γιατι εχετε τοσο κακη εικονα για τους ψυχιατρους?
Αν ενας ανθρωπος εχει αναπτυξει κοινωνικες φοβιες και αποφευκτικες τασεις λογο της ΔΠ θα βοηθηθει πολυ αν μπορει ελενξει τις κρισεις του με καποιο κατασταλτικο ωστε να ΔΕΧΘΕΙ θεραπεια ΓΙΑ να μην χρειαζεται να παιρνει φαρμακα.
Αλλες περιπτωσεις δεν θελουν φαρμακα καν εξ αρχης, γιαυτο ομως πρεπει να παει σε ενα ΨΥΧΙΑΤΡΟ να το κοιταξει. Δεν αστειευομαι εχω δει τραγικες καταστασεις με ΔΠ να καταληγουν σε βαρυτατες καταθλιψεις και αυτοκτονιες, με αυτα τα πραγματα ΔΕΝ παιζουμε!

Δεν ειναι απαραιτητο οτι ο ψυχιατρος θα σου γραψει φαρμακα!
Συνηθως οι κρισεις πανικου αντιδρουν καλα σε συμπεριφορικη θεραπεια, τα φαρμακα ειναι μονο για την αντιμετωπιση ΟΞΕΙΩΝ φασεων.
Ρε παιδια γιατι εχετε τοσο κακη εικονα για τους ψυχιατρους?
Αν ενας ανθρωπος εχει αναπτυξει κοινωνικες φοβιες και αποφευκτικες τασεις λογο της ΔΠ θα βοηθηθει πολυ αν μπορει ελενξει τις κρισεις του με καποιο κατασταλτικο ωστε να ΔΕΧΘΕΙ θεραπεια ΓΙΑ να μην χρειαζεται να παιρνει φαρμακα.
Αλλες περιπτωσεις δεν θελουν φαρμακα καν εξ αρχης, γιαυτο ομως πρεπει να παει σε ενα ΨΥΧΙΑΤΡΟ να το κοιταξει. Δεν αστειευομαι εχω δει τραγικες καταστασεις με ΔΠ να καταληγουν σε βαρυτατες καταθλιψεις και αυτοκτονιες, με αυτα τα πραγματα ΔΕΝ παιζουμε!
Οι ίδιοι οι ψυχίατροι βγάζουν μια αρνητική εικόνα προς τα έξω αν δεν το έχεις καταλάβει.Γράφουν φάρμακα μετα απο μια δυο επισκέψεις χωρίς να εξετάζουν σε βάθος τον άνθρωπο τον οποίο αντιμετωπίζει μια δυσάρεστη κατάσταση.Για αυτό πρώτα πάμε σε ένα ψυχολόγο, του μιλάμε του λέμε πως νιώθουμε και τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα και μετα αν δούμε ότι δεν υπάρχει βελτίωση επιλέγουμε τον ψυχίατρο, του οποίου η επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική και όχι να πάμε σε κανα κομπογιαννίτη που με το παραμικρό θα μας γράψει φάρμακα.Προσωπικά αν πήγαινα σε ψυχολόγο και δοκίμαζα και άλλες μεθόδους πριν (εννοείται ασφαλέις) και δεν γινόμουν καλά τότε ναι θα πήγαινα σε ψυχίατρο του οποίου το όνομα θα μου πρότεινε ενας άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου.
Ναι epote δεν πρέπει να παίζουμε με αυτές τις καταστάσεις διότι μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλα δεν πρέπει να παίζουμε όμως και με τα φάρμακα ξέρεις σαν να είναι βότανα.Όπως έχω ξαναπεί ασθενείς ενώ έπαιρναν προζακ κατέληξαν σε ασχημες καταστάσεις, και το χειρότερο είναι ότι γυναίκες που πασχουν απο προεμμηνορυσιακό σύνδρόμο παίρνουν προζάκ, πράγμα που θεωρώ άκρως υπερβολικό.

πας σε ορθοπαιδικο και σου γραφει μεζουλιντ λες και ειναι καραμελα, τι σημαινει αυτο οτι η ΕΠΙΣΤΙΜΗ δεν ειναι σωστη?
βρες καλο ψυχιατρο ειναι ΤΟΣΟ απλο, αλλα πρεπει να βρεις ψυχιατρο γιατι η προγνωση οταν υπαρχει φροντιδα ειναι καλη οταν δεν υπαρχει ειναι ενα δραμα σκετο και το self help δεν μπορει να σε παει μεχρι το τελος.
ο ψυχολογος τι ακριβως διαφορα εχει απο το ψυχιατρο περαν του οτι δεν μπορει να γραψει φαρμακα?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.