Liakouras
Δραστήριο μέλος

Αυτό το soft δεν μου αρέσει σε καμία. Μάλιστα αν ήθελες να προσομοιώσει το ρηχό βάθος πεδίου έχεις αποτυχει πλήρως.
Θα κουραστείς λίγο παραπάνω αλλά το photoshop είναι οτι καλύτερο και χρήσιμο γενικότερα.
Εγώ θα σου πρότεινα αν πας σε κάποιο σεμηνάριο να είναι το "εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία" του Ριβέλλη. Υπάρχει κι σε βιβλίο αν θες. Κι ακόμα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον που προσωπικά σκέφτομαι να πάω είναι οι Πέμπτες κριτικής φωτογραφίας που γίνοντε απο τον φωτογραφικό κύκλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενταξει σκεψου οτι προς το παρον δεν εχω καμερα επαγγελματικη. Με το κινητο βγαζω και τελευταια πειραματιζομαι με λιγη επεξργασια γιατι βρηκα ενα ενταξει προγραμμα, αλλα σιγουρα οχι ιδανικο.
Ευχαριστω πολυ πολυ για τις συμβουλες σας. Θα προσπαθησω να τις αξιοποιησω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Liakouras
Δραστήριο μέλος

Άρθρα
1. Τα πιο συνηθισμένα λάθη των νέων φωτογράφων-Μάνος Λυκάκης
2. Σύνθεση, καδράρισμα, προοπτική-Μάνος Λυκάκης
3. Πότε μια φωτογραφία θεωρείται άρτια-Ανδρέας Σοφιάδης | Γιάννης Κόκκινος
4. Αποσυνθέτοντας την σύνθεση-Κωνασταντίνος Βασιλάκης
5. Πώς να γίνουμε καλύτεροι φωτογράφοι-Μαρία Καϊμάκη | Κωνσταντίνος Βασιλάκης
6. Κριτική φωτογραφιών-Μάνος Λυκάκης
7. Κριτική Φωτογραφίας. Οδηγίες και κανόνες.-Μάνος Λυκάκης
8. Φωτογραφία Τοπίου: Βλέποντας φωτογραφικά-Κωνασταντίνος Βασιλάκης
Και ένα εξαιρετικό αλλά λίγο δύσκολο για αρχή αυτό του Πλάτων Ριβέλλη
Σχόλια και συμβουλές για μια καλή φωτογραφία
Προσωπικά θεωρώ τα τέσσερα του Λυκάκη εξαιρετικά. Με τα 2,7 να τα θεωρώ σημαντικά για τον οποιοδήποτε φωτογράφο.
DrHouse
Διάσημο μέλος

Αρχικα,παρα πολυ καλο το καδρο σου,αποτυπωνει την κινηση που θες να αναδειξεις,διοτι και λογω της γωνιας ληψης δημιουργει παραλληλα και βαθος...βεβαια απο δεξια θα μπορουσες να ειχες κοψει λιγο καδρο αλλα οπως προειπα μπορουμε να το δουμε και θετικα.
Το κοψιμο στο πλανο του ποδηλατου αριστο.Επισης,πολυ καλη η αντιθεση πορειας,το ποδηλατο κατευθυνεται σε αντιθετη κατευθυνση απο τον σκυλο,δεν ξερω αμα ηθελες να το αναδειξεις αλλα μετραει.
Επισης,τον ανθρωπο,τον επιασες σε κατασταση κινησης και οχι θεση ''στρατιωτη'',ετσι και παλι εντεχνα αποτυπωνεις την κινηση.
Για μενα πολυ καλη φωτο απο αποψη οπτικης γωνιας και καδρου.
Το εφε τωρα δεν με χαλαει,αλλα πιστευω και χωρις αυτο, σε Black/White θα ηταν πολυ καλυτερη.
Τεσπα...μην φορτωνεις τις φωτος σου με τεχνικαλιες,παιξε με αντιθεση/φωτισμο/χρωμα/ αλλα μην κοπανας τετοια εφε.
Πανω απ'ολα μετραει το ματι του φωτογραφου που σκεφτηκε να πιασει αυτη την στιγμη,και δεν περασε απαρατηρητη οπως στους περισσοτερους ανθρωπους,αυτο μετραει.
Καλη συνεχεια

Ορίστε μερικά άρθρα για αρχή αν θες να διαβάσεις για την φωτογραφία.
Άρθρα
1. Τα πιο συνηθισμένα λάθη των νέων φωτογράφων-Μάνος Λυκάκης
2. Σύνθεση, καδράρισμα, προοπτική-Μάνος Λυκάκης
3. Πότε μια φωτογραφία θεωρείται άρτια-Ανδρέας Σοφιάδης | Γιάννης Κόκκινος
4. Αποσυνθέτοντας την σύνθεση-Κωνασταντίνος Βασιλάκης
5. Πώς να γίνουμε καλύτεροι φωτογράφοι-Μαρία Καϊμάκη | Κωνσταντίνος Βασιλάκης
6. Κριτική φωτογραφιών-Μάνος Λυκάκης
7. Κριτική Φωτογραφίας. Οδηγίες και κανόνες.-Μάνος Λυκάκης
8. Φωτογραφία Τοπίου: Βλέποντας φωτογραφικά-Κωνασταντίνος Βασιλάκης
Και ένα εξαιρετικό αλλά λίγο δύσκολο για αρχή αυτό του Πλάτων Ριβέλλη
Σχόλια και συμβουλές για μια καλή φωτογραφία
Προσωπικά θεωρώ τα τέσσερα του Λυκάκη εξαιρετικά. Με τα 2,7 να τα θεωρώ σημαντικά για τον οποιοδήποτε φωτογράφο.
Ευχαριστω πολυ και για τις συμβουλες, αλλα και ακομα περισσοτερο για τα αρθρα. Ηδη ξεκινησα να τα διαβαζω και βρηκα και καποια αλλα κοιταζοντας το photogr που μου φανηκαν πολυ ενδιαφεροντα. Και παλι ευχαριστω.

@Χαρουλινι(^^) θα σχολιασω το πρωτο σου καδρο διοτι μου αρεσει αρκετα.Το δευτερο οχι οτι δεν ειναι ωραιο,αλλα αποτελει μια κοινοτυπη ''ποζα''
Αρχικα,παρα πολυ καλο το καδρο σου,αποτυπωνει την κινηση που θες να αναδειξεις,διοτι και λογω της γωνιας ληψης δημιουργει παραλληλα και βαθος...βεβαια απο δεξια θα μπορουσες να ειχες κοψει λιγο καδρο αλλα οπως προειπα μπορουμε να το δουμε και θετικα.
Το κοψιμο στο πλανο του ποδηλατου αριστο.Επισης,πολυ καλη η αντιθεση πορειας,το ποδηλατο κατευθυνεται σε αντιθετη κατευθυνση απο τον σκυλο,δεν ξερω αμα ηθελες να το αναδειξεις αλλα μετραει.
Επισης,τον ανθρωπο,τον επιασες σε κατασταση κινησης και οχι θεση ''στρατιωτη'',ετσι και παλι εντεχνα αποτυπωνεις την κινηση.
Για μενα πολυ καλη φωτο απο αποψη οπτικης γωνιας και καδρου.
Το εφε τωρα δεν με χαλαει,αλλα πιστευω και χωρις αυτο, σε Black/White θα ηταν πολυ καλυτερη.
Τεσπα...μην φορτωνεις τις φωτος σου με τεχνικαλιες,παιξε με αντιθεση/φωτισμο/χρωμα/ αλλα μην κοπανας τετοια εφε.
Πανω απ'ολα μετραει το ματι του φωτογραφου που σκεφτηκε να πιασει αυτη την στιγμη,και δεν περασε απαρατηρητη οπως στους περισσοτερους ανθρωπους,αυτο μετραει.
Καλη συνεχεια![]()
Στην αρχη που λες ειχα σκεφτει κι εγω οτι σε ασπρομαυρη θα 'δειχνε καλυτερα και εγνικα εχω αυτη την ταση, δηλαδη να βγαζω περισσοτερο ασπρομαυρες φωτογραφιες παρα εγχρωμες (αναλογα βεβαια και το θεμα), αλλα στην συγκεκριμενη οταν το δοκιμασα δεν εμεινα και ιδιαιτερα ευχαριστημενη, δεν αποτυπωνε δηλαδη αυτο που ''ειδα'' και ''ηθελα'' να δειξω εγω και με το ασπτομαυρο κατι απο ολο αυτο θα χανοταν χωρις ομως να θελω και πολυ χρωμα.

shark.0wNz
Εκκολαπτόμενο μέλος

https://www.flickr.com/photos/dimrizo/7315439440/in/photostream
https://www.flickr.com/photos/dimrizo/7320286292/in/photostream
https://www.flickr.com/photos/dimrizo/7315445516/in/photostream
Liakouras
Δραστήριο μέλος
Noisette
Περιβόητο μέλος

Μόνο η δεύτερη Ηλία και η τελευταία Λιάκο! Άντε, πότε θα κάνουμε αυτή την επιλογή που λέγαμε;;;
Liakouras
Δραστήριο μέλος

Liakouras
Δραστήριο μέλος
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος
Thetikos
Δραστήριο μέλος

https://peoplewithoutfeelings.tumblr.com
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Αν επιθυμεί κάποιος μπορεί να κρίνει τις φωτογραφίες που ανεβάζω στο tumbr μου. Πληροφοριακά δεν έχω επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και ότι έχω ανεβάσει είναι από την απλή ψηφιακή που έχω των 7.1 MPixels και το κινητό μου! Μακάρι κάποια στιγμή να μαζέψω τα λεφτά και να αποκτήσω κάτι καλύτερο!
Άμα απενεργοποιήσεις την μουσική του blog σου, ίσως και να το επισκεφθούμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

εδώ πρέπει να υπάρχει ένα υποβόσκων μήνυμα
σχετικά με το πόση παντόφλα είχε φάει ο Άμλετ από την Οφηλία

Thetikos
Δραστήριο μέλος

Άμα απενεργοποιήσεις την μουσική του blog σου, ίσως και να το επισκεφθούμε!![]()
Έχω την εντύπωση πως το να πατήσεις το pause δεν είναι μεγάλος κόπος!

Noisette
Περιβόητο μέλος

Έχω την εντύπωση πως το να πατήσεις το pause δεν είναι μεγάλος κόπος!![]()
Αν σταματούσε, ναι όντως δεν θα ήταν κόπος.

venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Ωραιο καδραρισμα ...Μπραβο σου....Αν επιθυμεί κάποιος μπορεί να κρίνει τις φωτογραφίες που ανεβάζω στο tumbr μου. Πληροφοριακά δεν έχω επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και ότι έχω ανεβάσει είναι από την απλή ψηφιακή που έχω των 7.1 MPixels και το κινητό μου! Μακάρι κάποια στιγμή να μαζέψω τα λεφτά και να αποκτήσω κάτι καλύτερο!

Liakouras
Δραστήριο μέλος
Liakouras
Δραστήριο μέλος

Ειδικά εδώ, με τρέλανε το παιχνίδι των όγκων και της προοπτικής:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.