Liakouras
Δραστήριο μέλος

Κάποιες φορές που δεν έχω μαζί μου την dslr τραβάω και με μια compact που έχω. Για παράδειγμα οι δύο τελευταίες είναι με compact. Αν σε ενδιαφέρουν τα τεχνικά μπορείς να τσεκάρεις το Additional info κάτω δεξιά στο flickr. Προσωπικά αφήνω τα Info, σε όποιες φωτογραφίες μου δεν υπάρχουν έχω τραβήξει με φίλμ.
Πάντως σίγουρα ένα καινούριο εργαλείο-παιχνίδι σου δίνει ένα αέρα ανανέωσης και όρεξης να ασχοληθείς όμως σίγουρα δεν κάνει αυτό την διαφορά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος
fockos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vickydask
Εκκολαπτόμενο μέλος

Stavri_
Τιμώμενο Μέλος

Liakouras
Δραστήριο μέλος

Σε αυτό το thread μπορούμε να καταθέτουμε φωτογραφίες για τις οποίες θέλουμε την ειλικρινή γνώμη των θεατών στο καλλιτεχνικό ή το τεχνικό κομμάτι. Όποιος χρησιμοποιεί αυτό το thread θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για αυστηρή και ειλικρινή κριτική, πάντα καλοπροαίρετα -ελπίζω- με στόχο τη βελτίωση και την εξέλιξή μας.
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το σύστημα ψήφων εδώ και μοιραστείτε την ειλικρινή σας γνώμη για τη φωτογραφία.
...
Δεν θέλω να γίνω ο κακός αλλά ο σκοπός του topic αυτού όπως βλέπετε από το αρχικό μήνυμα δεν είναι να δείχνουμε απλά διάφορες φωτογραφίες. Γι' αυτή την δουλειά υπάρχει το "Φωτογραφίες που τραβήξαμε".
Λοιπόν,
- Άγγελε αν και ίσως λίγο αυστηρώς δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον. Τρία πρόχειρα και αδιάφορα snapshots. Παρατηρώ όμως ειδικά στην 1η μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Είδες το ηλιοβασίλεμα, ωραίο λες αλλά δεν αρκεί. Έτσι σκέφτηκες να βάλεις και την σημαία-πανί που όμορφα θα μας μεταφέρει μέσο της κίνησης το ελαφρύ αεράκι. Έβαλες και το δεντράκι δεξιά για ισορροπία, και τέλος φαίνεται πως προσπάθησες να κόψεις την παραλία κάτω που μόνο οπτικό θόρυβο φαίνεται να πρόσθετε. Ωραία κινήθηκες, σίγουρα το αποτέλεσμα δεν σε δικαίωσε... αλλά κινήθηκες σωστά.
- Stavri_ μόνο σαν αναμνηστικό snapshot μπορώ να την δώ και φαντάζομαι πως μόνο με αυτό το σκεπτικό την τράβηξες.
Πάντως και τα αναμνηστικά μας snapshots μπορεί να είναι πολύ καλύτερες φωτογραφίες και πιστέψτε με αυτά θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία για μας.
Να μερικά παραδείγματα από ένα παλικάρι στο flickr, που είναι ερασιτέχνης όπως και εγώ άλλωστε, τράβηξε την παρέα του στις διακοπές.

. all by orfeas², on Flickr
Αυτά. Παραθέτω και κάποια κείμενα που έχω αναφέρει και άλλη φορά αλλά θεωρώ απαραίτητα ως εισαγωγή για τον οποιοδήποτε θέλει να ασχοληθεί λίγο με την φωτογραφία, ακόμη και την ματιά μας ως θεατή βοηθάνε.
1. Σύνθεση, καδράρισμα, προοπτική | Μάνος Λυκάκης
2. Κριτική φωτογραφιών | Μάνος Λυκάκης
3. Κριτική Φωτογραφίας. Οδηγίες και κανόνες | Μάνος Λυκάκης
4. Σχόλια και συμβουλές για μια καλή φωτογραφία | Πλάτων Ριβέλλης
Άγγελος
Επιφανές μέλος

D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι μία καλή προσπάθεια, το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ο στραβός ορίζοντας στις δύο πρώτες που διορθώνεται εύκολα με έναν επεξεργαστή, παρ' ό,τι ξέρω ότι δεν σου αρέσει η επεξεργασία, τουλάχιστον όταν τις τραβάς φρόντισε όσο μπορείς να στήνεις την μηχανή σου κάπου και να ευθυγραμμίζεις.αμαλιαδα,,κουρούτα
View attachment 53791
View attachment 53793
παναγοπούλα αχαια
View attachment 53792
Η τρίτη είναι πολύ όμορφη !
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος

D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Έχω την εξής απορία:μόνο απο επαγγελματικές φωτογραφικές είναι δυνατόν το φόντο να φαίνεται κάπως θολό , ενώ το εικονιζόμενο πρόσωπο/αντικείμενο καθαρό;![]()
Το θολό φόντο, ή βάθος πεδίου που ονομάζεται κανονικά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του αισθητήρα (που στις compact είναι μικρό, άρα το πιο πολύ μέρος φαίνεται εστιασμένο), το είδος του φακού, όσο πιο μεγάλος τηλεφακός τόσο μικρότερο και το βάθος πεδίου (άρα πιο θαμπό φόντο), και στο διάφραγμα.
Στις compact μηχανές είναι όλο σχεδόν το πεδίο εστιασμένο, με εξαίρεση τις superzoom, που στον μεγάλο τηλεφακό πετυχαίνεις ρηχό βάθος πεδίου, κατάλληλο π.χ. για πορτρέτα.
_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν αποτελεί δηλαδή κάποιο είδος επεξεργασίας; Σ'ευχαριστώ.Το θολό φόντο, ή βάθος πεδίου που ονομάζεται κανονικά, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος του αισθητήρα (που στις compact είναι μικρό, άρα το πιο πολύ μέρος φαίνεται εστιασμένο), το είδος του φακού, όσο πιο μεγάλος τηλεφακός τόσο μικρότερο και το βάθος πεδίου (άρα πιο θαμπό φόντο), και στο διάφραγμα.
Στις compact μηχανές είναι όλο σχεδόν το πεδίο εστιασμένο, με εξαίρεση τις superzoom, που στον μεγάλο τηλεφακό πετυχαίνεις ρηχό βάθος πεδίου, κατάλληλο π.χ. για πορτρέτα.

Liakouras
Δραστήριο μέλος

_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος

Είμαι σίγουρη πως έτσι θα είναι, φαίνεσαι γνώστης. Απλώς τραβάω εντελώς ερασιτεχνικά τον τελευταίο καιρό και περιμένω να παραλάβω σε λίγες μέρες τη φωτογραφική μου που θα είναι compact όμως.Αν θες φτηνά να πειραματιστείς με βαθος πεδίου, τότε συμφέρει το φίλμ. Πάρε με 20-30€ μια φιλμάτη dslr και με άλλα τόσα έναν 50mm 1.8 και άρχισε να τραβάς με ανοιχτό διάφραγμα 1.8. Τα αποτέλεσματα θα σε ενθουσιάσουν.

Liakouras
Δραστήριο μέλος
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Ίσως είναι λίγο σκοτεινή, αν και δίνει κάποια κατάνυξη, και ίσως λείπει λίγο οξύτητα (λόγω ίσως υψηλού iso).
Ότι είναι με φυσικό φωτισμό στα συν της φωτογραφίας.
m.afalda
Νεοφερμένο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
venividivici
Τιμώμενο Μέλος

Ομως οι σταγονες ειναι αυτό που ξεχωριζει στην εικόνα και την κανουν ιδιαίτερη!
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Δεν εχεις "καδραρει" καλά το πλάνο σου και η εικόνα ειναι σαν να εχει παρει υπερβολικό φως...
Ομως οι σταγονες ειναι αυτό που ξεχωριζει στην εικόνα και την κανουν ιδιαίτερη!
Σε ευχαριστω πολυ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.