Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
Πάντως αν ηταν στο χέρι σας φαντάζομαι ότι θα πηγένεται τον όριο στα 18 ε; ε; εεε; ε;
Και μια προσωπική ερώτηση:
Γιδι εσυ ποιας θεωρεις την ιδανικη ηλικια;
Προσπερνάω την ειρωνία σου και λέω:
όχι, το όριο δεν μπορεί να είναι στα 18.
Δέχομαι το όριο στα 15 και εδώ να τονίσω: στην εφηβεία αναπτύσσεται τόσο αλματωδώς και ραγδαία το σώμα και η ψυχη, που για μένα 12 και 13 έχουν τεράστια διαφορά.
Αλλά τι εννοώ... 14 μπορεί να είναι κάποιο κοριτσάκι αφυπνισμένο. Ας το κάνει. Με συνομήλικο.
Γιατί αυτό που με ενοχλεί εδώ μέσα είναι ότι ουσιαστικά κάναμε ένα άλμα από το "οι παιδεραστές θέλουν να μπορούν να ερωτοτροπήσουν με 12χρονα" στο "έλα μωρέ, 12 δεν είσαι πια και τόσο παιδί"
Όχι, δεν είσαι.
Αλλά μπλέκουμε την
παιδεραστία με τη γενική σεξουαλικότητα.
μήπως ειδικά εδώ θέλει ένα split;
Και συνεχίζω...
Για παιδεραστία... Θα με ενοχλούσε ένας μεσήλικας να κοιτάξει ερωτικά οποιαδήποτε κοπέλα κάτω των 17. Οκ, ένας 22χρονος θα μπορούσε να πάει και με 15χρονη -ανάλογα με εκείνη, δε με ενοχλεί. Αλλά δείτε λίγο και το κοντράστ...
Όσο για την
ερωτική αφύπνιση... που είναι πλέον το θέμα μας...
Μη γενικεύετε. Εννοείται ότι στα 12 κάνουν πάρτι οι ορμόνες. Αλλά
1. ειδικά στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει κατάλληλη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
Άρα γιατί να δεχτώ ότι θέλει τον έρωτα ένα κοριτσόπουλο, που δεν είναι σίγουρο πού βρίσκεται στο σώμα της τι...
Και, πέραν τούτου, ακούω και 30ρηδες να δείχνουν τεράαααστια άγνοια στα θέματα της προφύλαξης, ΣΜΝ, κλπ. Είναι μετά δυνατόν να νιώσω ήρεμη, για τη δραστηριότητα μίας 13χρονης; (ενδεικτικό νούμερο).
Και, ναι, δεν έχω το σύνδρομο του "είμαι Ευρώπη και ξάφνου η Ελλάδα μου φαίνεται τριτοκοσμική", αλλά σε μία χώρα ό΄που η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι σεμινάριο ή και μάθημα στο γυμνάσιο, θα ένιωθα πολύ πιο καλά αν άκουγα ένα 13χρονο να ζητάει προφυλακτικά στο ταμείο.
2. Ναι, το σεξ μπορεί να είναι ένα παιχνίδι για τα 12 χρονα.
είτε ένα γλυκό παιχνίδι, που μετά θα νοσταλγούν, όπου με αθωότητα εξερευνούν το σώμα και τις επιθυμίες τους.. μεταξύ τους...
είτε απλά κάτι που δεν "τους λέει" πολλά, αλλά δε βαριέσαι, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν.
Μην τα ισοπεδώνουμε όμως όλα. Είπαμε, άλλο 13χρονο, άλλο 12 χρονο, άλλο έφηβοι μεταξύ τους, άλλο 14χρονη και 30άρης. Και άλλο παιδεραστία.
Κι επειδή η ερώτηση ήταν προσωπική, εγώ ήθελα να "βάλω μπρος" στην ερωτική μου ζωή από νωρίς.
Στα 13-14 μου απλά αναρωτιόμουν αλλά οι σκέψεις ήταν κομήτες και καπάκι μετά σκεφτόμουν τα σπυράκια μου ή πότε θα πάω στον ορθοδοντικό...
Στα 15-16 μου συνειδητοποίησα ότι δεν άνηκα στο ποσοστό των κοριστιών που φοβούνται την πρώτη τους φορά και ότι απλά ήταν ένα στερεότυπο.
Στα 17 μου ολοκλήρωσα.
Αλλά πολύ μετά ανακάλυψα τι και γιατί μ'αρέσει.
Αν είχα τη σωστή παιδεία, θα το είχα κάνει (και θα ήξερα και γιατί το θέλω) από τα 14 μου.
Αν η κόρη μου έχει τη σωστή ενημέρωση, δε θα με ενοχλούσε να το κάνει από τα 14 της.
Αλλά αν αυτός ήταν μεγαλύτερός της (αρκετά) και η ίδια κάτω από τα 16, πάλι θα αγχωνόμουν...
Και κάτι τελευταίο:
Michelle, μπαίνεις και σε ένα άλλο φόρουμ, βλέπεις πιστεύω τι άγνοια υπάρχει. Σε έναν τέτοιο κόσμο δε δέχομαι να βλέπω παιδιά να μιλάνε για σεξ.
Ευχαριστώ.