Είναι αναγκαίο να αποδεκτούμε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Οι δύο λαοί μπορούν να βρουν λύσεις και να ζήσουν αρμονικά. Όλοι είναι άνθρωποι (δηλαδή κοινή φύση, άρα κοινές ανάγκες και παραπλήσιος τρόπος συμπεριφοράς).
Μα
δεν ΤΙΘΕΤΑΙ θέμα εθνικότητας. Οι περισσότεροι νέοι και αρκετοί μεγάλοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει διαφορά με τους Τουρκοκύπριους. Εγώ προσωπικά νιώθω
ΜΟΝΟ Κύπρια. Ο ντίαρ φάδερ προσπαθεί να με πείσει πως είμαι ελληνίδα, λέγοντας μου πως μας συνδέει κοινό παρελθόν και κοινή θρησκεία. Τί γίνεται όμως όταν δεν ασπάζεσαι τη θρησκεία; Και μισό λεπτό, τα αγγλικά μου είναι σχεδόν εξίσου καλά με τα ελληνικά μου, αυτό πάει να πει ότι είμαι Αγγλίδα; Οι Αμερικανοί είναι Άγγλοι;
Μιλάμε για τους
ΕΠΟΙΚΟΥΣ οι οποίοι προέρχονται από τις
κατώτερες τάξεις της τουρκικής κοινωνίας. Όπως κάποιο μέλος είχε προαναφέρει υπάρχουν χαρτιά που αποδεικνύουν ποιος είναι Τουρκοκύπριος και ποιος εποικος Τούρκος. Οι
Τουρκοκύπριοι έχουν την ίδια ταυτότητα μ'εμάς, στην οποία τα στοιχεία αναγράφονται στα ελληνικά και στα τουρκικά.
Μπορούν να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές και να ψηφίζουν στις εκλογές της Δημοκρατίας της Κύπρου! Υπάρχουν επίσης ονόματα στην Κύπρο κοινά και στις δύο πλευρές, μια δεκάλεπτη έρευνα με οδήγησε σ'αυτή την ανακάλυψη : Καρατζιά (Karaca), Σιακαλλή (Sacalli), Χατζησάββας (Ηaji-savas) και τα γνωστά -ογλου. Επίσης γνωρίζω τουλάχιστον τρία ζευγάρια 'μεικτά'. Οι απόγονοί τους τί θα είναι; Ελληνο-τουρκο-κύπριοι; Ή απλά Κύπριοι;
Αυτοί οι έποικοι θα πρέπει να φύγουν στην πλειοψηφία τους αλλιώς δε θα μπορέσει να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση. Εγώ δεν δέχομαι την άλλη πολιτεία, την άλλη "κοινότητα" της ομοσπονδίας να την αποτελεί ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εποίκων (γιατί οι Τ/Κ είναι πλέον μειονότητα). Και φυσικά δεν δέχομαι να έχουν οι
έποικοι ίσα πολιτικά δικαιώματα μ'εμένα.
Μια τέτοια λύση θα είναι καταστροφή και προτιμώ τη διχοτόμηση.
Δεν είναι αυτό αποδοχή του πλουραρισμού αλλά αυτοκτονία.
Και γενετικά να το πάρεις το πράγμα το DNA των Κυπρίων είναι πιο κοντά σε αυτό των Τούρκων παρά των Ελλήνων...
Λάθος. Αυτό ισχύει για το DNA των Ε/Κυπρίων και των Τ/Κυπρίων, λογικό αφού ζούσαν μαζί τόσα χρόνια.