miv
Επιφανές μέλος

Άσε με να διαφωνήσω ως Κύπρια. Υπάρχουν όντως ισχυροί δεσμοί και χαιρόμαστε στις χαρές σας και λυπόμαστε στις λύπες σας και νιώθουμε περήφανοι για τα κατορθώματά σας με αποτέλεσμα να στηρίζουμε και να πιστεύουμε περισσότερο στους δικούς σας π.χ τραγουδιστές, αθλητές αντί να στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά που επίσης έχουν δυνατότητες....
Μη μου αναφέρεις τότε περί Γενετικής γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις. Επίσης να σε πληροφορήσω ότι πολλοί από αυτούς που στηρίζετε Κύπριοι είναι, επίσης. Απλά είναι αλλιώς να κάνεις καριέρα στην Ελλάδα, γι'αυτό έρχονται εδώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Ε και;Η πλειιψηφία των Κύπριων είναι έλληνες όμως.Τζαμιά δεν έχει η Κύπρος; Γνωρίζεις από πότε έχει τουρκόφωνο πληθυσμό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος

Τζαμιά δεν έχει η Κύπρος; Γνωρίζεις από πότε έχει τουρκόφωνο πληθυσμό
Ακριβώς. Και όχι μόνο τουρκοκύπριους αλλά και άλλες μειωνότητες και όλοι αυτοί είναι ΕΠΙΣΗΣ κυπριοι και ανήκουν στο Κυπριακό κρατος...
και περι γενετικής, γι αυτό το θέμα εχω κάνει έρευνα για το σχολείο πέρσυ. Τουρκοκύπριους ηθελα να πω όχι Τουρκους, μου ξέφυγε
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Η πλειονότητα των ελλήνων υποστηρίζει την ελληνικότητα της Κύπρου...Δεν είπα πως ανήκεις στη χρυσή αυγή.
Ιδεολογικά όμως εμφανίζετε αρκετά κοινά.
Luis
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Η πλειονότητα των ελλήνων υποστηρίζει την ελληνικότητα της Κύπρου...
Και η πλειοψηφία των Σκοπιανών υποστηρίζει τη "μακεδονικότητα" της Θεσσαλονίκης, δεν σημαίνει ότι θα την πάρουν και ποτέ...
Και μην προσάπτεις τη δική σου άποψη στο σύνολο των Ελλήνων. Δεν έχεις κάνει γκάλοπ για να λες αυτά που λες που προσωπικά αμφισβητώ καν ότι ισχύουν.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Δεν υποστηριζει ομως τη διωξη των μεταναστων.Η πλειονότητα των ελλήνων υποστηρίζει την ελληνικότητα της Κύπρου...
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Βασικά επειδή μου άνέφερε την Χρυσή Αυγή ,γι αυτό το έγραψα.Και η πλειοψηφία των Σκοπιανών υποστηρίζει τη "μακεδονικότητα" της Θεσσαλονίκης, δεν σημαίνει ότι θα την πάρουν και ποτέ...
-----------------------------------------
Ε?Ούτε εγώ υποστηρίζω την δίωξη των μεταναστών που κολλάει αυτό τωρα...Δεν υποστηριζει ομως τη διωξη των μεταναστων.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Αλλα μας ελεγες..Βασικά επειδή μου άνέφερε την Χρυσή Αυγή ,γι αυτό το έγραψα.
-----------------------------------------
Ε?Ούτε εγώ υποστηρίζω την δίωξη των μεταναστών που κολλάει αυτό τωρα...
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

Μη μου αναφέρεις τότε περί Γενετικής γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις. Επίσης να σε πληροφορήσω ότι πολλοί από αυτούς που στηρίζετε Κύπριοι είναι, επίσης. Απλά είναι αλλιώς να κάνεις καριέρα στην Ελλάδα, γι'αυτό έρχονται εδώ.
δεν εισια εσυ μονο αυτος που εχει το δικαιωμα της γνωσης, μιχαλη. επειδη ομως και εσυ φαινεται οτι δεν ξερεις, αυτο που υποστηριζει η κοπελια ειναι σωστο
Νίκος95
Πολύ δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

δεν εισια εσυ μονο αυτος που εχει το δικαιωμα της γνωσης, μιχαλη. επειδη ομως και εσυ φαινεται οτι δεν ξερεις, αυτο που υποστηριζει η κοπελια ειναι σωστο
Δεν ισχύει, κάνεις μεγάλο λάθος φίλε. Αν αναφέρεται στους Τουρκοκυπρίους, δεκτό. Αν αναφέρεται στους Τούρκους δεν ισχύει γιατί ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Τούρκοι έχουν μια απλοομάδα. Μόνο οι Έλληνες έχουν 6, κάποιες τις μοιράζονται και με τους Τούρκους της δυτικής Ανατολίας. Στο συγκεκριμένο θέμα έχω γνώση, πίστεψέ με.
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Το διόρθωσα και ήταν λάθος διατύπωση. Για τους Τουκοκύπριους αναφερόμουν και πίστεψέ με το κατέχω κι εγώ το θέμα
Το ξέρω ότι το διόρθωσες, γι'αυτό το λεω.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

Δεν ισχύει, κάνεις μεγάλο λάθος φίλε. Αν αναφέρεται στους Τουρκοκυπρίους, δεκτό. Αν αναφέρεται στους Τούρκους δεν ισχύει γιατί ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Τούρκοι έχουν μια απλοομάδα. Μόνο οι Έλληνες έχουν 6, κάποιες τις μοιράζονται και με τους Τούρκους της δυτικής Ανατολίας. Στο συγκεκριμένο θέμα έχω γνώση, πίστεψέ με.
σε αλλο θεμα αναφερομουν. δεν ειχα διαβασει ολα τα προηγουμενα και επομενως ζηταω συγγνωμη
miv
Επιφανές μέλος

abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είναι αναγκαίο να αποδεκτούμε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Οι δύο λαοί μπορούν να βρουν λύσεις και να ζήσουν αρμονικά. Όλοι είναι άνθρωποι (δηλαδή κοινή φύση, άρα κοινές ανάγκες και παραπλήσιος τρόπος συμπεριφοράς).
Μα δεν ΤΙΘΕΤΑΙ θέμα εθνικότητας. Οι περισσότεροι νέοι και αρκετοί μεγάλοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει διαφορά με τους Τουρκοκύπριους. Εγώ προσωπικά νιώθω ΜΟΝΟ Κύπρια. Ο ντίαρ φάδερ προσπαθεί να με πείσει πως είμαι ελληνίδα, λέγοντας μου πως μας συνδέει κοινό παρελθόν και κοινή θρησκεία. Τί γίνεται όμως όταν δεν ασπάζεσαι τη θρησκεία; Και μισό λεπτό, τα αγγλικά μου είναι σχεδόν εξίσου καλά με τα ελληνικά μου, αυτό πάει να πει ότι είμαι Αγγλίδα; Οι Αμερικανοί είναι Άγγλοι;
Μιλάμε για τους ΕΠΟΙΚΟΥΣ οι οποίοι προέρχονται από τις κατώτερες τάξεις της τουρκικής κοινωνίας. Όπως κάποιο μέλος είχε προαναφέρει υπάρχουν χαρτιά που αποδεικνύουν ποιος είναι Τουρκοκύπριος και ποιος εποικος Τούρκος. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν την ίδια ταυτότητα μ'εμάς, στην οποία τα στοιχεία αναγράφονται στα ελληνικά και στα τουρκικά. Μπορούν να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές και να ψηφίζουν στις εκλογές της Δημοκρατίας της Κύπρου! Υπάρχουν επίσης ονόματα στην Κύπρο κοινά και στις δύο πλευρές, μια δεκάλεπτη έρευνα με οδήγησε σ'αυτή την ανακάλυψη : Καρατζιά (Karaca), Σιακαλλή (Sacalli), Χατζησάββας (Ηaji-savas) και τα γνωστά -ογλου. Επίσης γνωρίζω τουλάχιστον τρία ζευγάρια 'μεικτά'. Οι απόγονοί τους τί θα είναι; Ελληνο-τουρκο-κύπριοι; Ή απλά Κύπριοι;
Αυτοί οι έποικοι θα πρέπει να φύγουν στην πλειοψηφία τους αλλιώς δε θα μπορέσει να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση. Εγώ δεν δέχομαι την άλλη πολιτεία, την άλλη "κοινότητα" της ομοσπονδίας να την αποτελεί ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εποίκων (γιατί οι Τ/Κ είναι πλέον μειονότητα). Και φυσικά δεν δέχομαι να έχουν οι έποικοι ίσα πολιτικά δικαιώματα μ'εμένα.
Μια τέτοια λύση θα είναι καταστροφή και προτιμώ τη διχοτόμηση. Δεν είναι αυτό αποδοχή του πλουραρισμού αλλά αυτοκτονία.
Και γενετικά να το πάρεις το πράγμα το DNA των Κυπρίων είναι πιο κοντά σε αυτό των Τούρκων παρά των Ελλήνων...
Λάθος. Αυτό ισχύει για το DNA των Ε/Κυπρίων και των Τ/Κυπρίων, λογικό αφού ζούσαν μαζί τόσα χρόνια.
miv
Επιφανές μέλος

georgos11
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.