@Agaphbou Η αλήθεια είναι ότι η
@Eileen με κάλυψε απολύτως. Είναι μία καλή αφορμή που ίσως, κάποιους, τους οδηγήσει σε ενδοσκόπηση. Δε θεωρώ ότι είναι μία "δυαδική" κατάσταση η κοινωνική ευαισθησία και το να σκέφτεσαι τον πλησίον σου - ή το' χεις ή δεν το' χεις, που λένε κάποιοι. Κάποια άτομα δεν το έχουν και έχουν πολύ κακούς "δέκτες" σε τέτοια ερεθίσματα, κάποια είναι πολύ ευαίσθητα σε τέτοια θέματα και κάποια άλλα - τα περισσότερα, συνήθως - στέκονται σε διάφορες ενδιάμεσες καταστάσεις. Οπότε, κάποια άτομα εκεί μέσα θα βρουν την αφορμή και θα προβληματιστούν λίγο. Άλλωστε, οι αλλαγές δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον όρο "κατάθλιψη", όπως το ξαναδιάβασα τώρα, ίσως φάνηκε λίγο επιθετική η τοποθέτησή μου, οπότε να με συγχωρείς. Ωστόσο, έχω μεγάλη ευαισθησία στα ζητήματα ψυχικής υγείας και μου χτυπάει άσχημα πολλές φορές όταν απευαισθητοποιούμαστε απέναντι κάτι τόσο σοβαρό, γι' αυτό δε μου αρέσει που χρησιμοποιείται τόσο εύκολα ο όρος "κατάθλιψη". Αλλά αυτό μπορούμε να το αφήσουμε στην άκρη σε αυτήν την κουβέντα.
@Valder Βασίλη με λένε, Μάρκος είναι το επίθετο - έχω και δεύτερο όνομα, αλλά δεν το βάζω για προφανείς λόγους - μη βάλω και πατρώνυμο στη μέση και φαίνομαι σαν μεξικάνος. :Ρ
@butter_fly Έχεις μπει σε coursera, udemy κ.λπ.; Ειδικά το coursera έχει αρκετά free - χωρίς πιστοποίηση, βέβαια, τα περισσότερα, είναι peer-reviewed οι εργασίες σε αυτά, άλλωστε.