Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.986 μηνύματα.
Το μαγαζί που είναι ;;; να έρθουν οι συνάδελφοι να κόψουν κανα προστιμο για τα τσιγάρα ; πες μ ότι είναι και εντός χερσαίας ζώνης λιμένα να δεις χαρά.
Θα σ πω εγω μετά που θέλουν κ τα τασάκια καθαρά.
@giannhs2001 το μαγαζί που δουλευεις έχει ξεχωριστό χώρο καπνιστών ;
Συνημμένα
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.687 μηνύματα.
Το ξέρω, και εκεί πατάνε στην ανάγκη και εκμεταλλεύονται.Όταν έχεις (το β ενικό δεν πάει σε εσένα, γενικά μιλάω) από πίσω άτομα να σε στηρίζουν και να σε βοηθάνε και δεν έχεις μάθει τι θα πει αν δεν δουλέψεις έναν μήνα θα πεινάσεις (κυριολεκτικά), εύκολα λες τέτοια λόγια
Γιατί;
Γιατί στην Ελλάδα δεν τηρούνται οι εργασιακοί νόμοι.
Σε πιέζει ο κάθε μλκς να δουλεύεις σαν δούλος για 15 ώρες το καλοκαίρι εκμεταλλευόμενος ότι είσαι νέος που ψάχνεις λεφτά να βγάλεις το ενοίκιο τον χειμώνα.
Και δεν υπάρχει "έτσι είναι η δουλειά". Όχι. Έτσι είναι η δουλειά όταν δεν παίρνεις άλλο άτομο επειδή δεν θέλεις να πληρώσεις δεύτερο.
Επειδή τα ανεχόμαστε αυτά στην Ελλάδα λόγω ανάγκης, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστά
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
@Πάνθηρας! Να ξέρεις πόσο ζηλεύω το κομμάτι αυτό της δουλειά σου θα ήθελα ΤΟΣΟ πολύ να κάνω αυτούς τους ελέγχους και να βαράω πρόστιμα, ειλικρινά.
Έχω ήδη κάνει πόλεμο με τα μαγαζιά στο κέντρο ζητάω ΠΑΝΤΑ απόδειξη όταν δεν μου την φέρνουν, και ας ξυνιζουν.
Όχι φίλε μου, εγώ πληρώνω τους φόρους μου, εσύ γιατί όχι; Είσαι πιο έξυπνος;
Και στη σχολή οδηγών που πήγα ζήτησα κανονικά απόδειξη και ας ξυνησαν!
Στα ***** μου. Αρκετά κλέβουν ήδη.
ROM32
Δραστήριο μέλος
Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 772 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι πως η σχέση υπαλληλου-εργοδοτη είναι από την φύση της εξουσιαστική και οι εξουσιαστικές σχέσεις δεν είναι υγιείς όπως είναι οι ισοτιμες, όσο καλά και να τα πηγαίνεις με τον εργοδότη σου, διότι την σχέση σας αυτή την κρίνει πάντα ο παράγοντας κέρδος. Επειδή λοιπόν δεν έχει υγιείς βάσεις δεν με βρίσκει αντίθετο ο υποδεέστερος να αντιστέκεται η να είναι σε επιφυλακή. Δεν ενθαρρύνω βέβαια την κατάσταση εκείνη που ο υποδεέστερος μπορεί να δημιουργεί προβλήματα συνέχεια και χωρίς λόγο για ψύλου πήδημα, αλλά το να κρατά μια στάση αντίστασης είναι μια σταση εχεφρων ανθρώπου. Η πλήρως πειθαρχεια σε αυτές τις εξουσιαστικές σχέσεις δεν φαίνεται να είναι και σημάδι καθαρής ψυχικής υγείας. Είναι περίπου όπως η σχέση εφηβου-γονεα, χαιρόμαστε που ο έφηβος αντιστέκεται στον γονιό του (όχι ακραία και παραλογα) διότι δείχνει ότι αναπτύσσει χαρακτήρα και αυτό είναι υγεία και λυπόμαστε για τον πλήρως υπακουο έφηβο και τον οικτηρουμε αποκαλώντας τον μαμακια. Η υποκωφη εξουσιαστική σχέση για να ισορροπεί χρειάζεται και μια υποκωφη αντίσταση.Γενικότερα έχει περάσει μια πραγματικά άσχημη νοοτροπία στη δύση όσον αφορά στα εργασιακά (δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του Γιάννη). Συνέχεια βλέπεις υπαλλήλους να κράζουν τα πάντα, να έχουν ένα entitlement που δεν ξέρω για ποιον λόγο το έχουν, δεν θέλουν να ακολουθούν εντολές, νομίζουν ότι κάτι είναι κοκ.
Αυτός που δίνει εντολές για κάποιον λόγο βρίσκεται σε αυτή τη θέση, κι εσύ που τις δέχεσαι για κάποιον λόγο βρίσκεσαι στη δική σου. Αν δεν έχεις δυνατότητα για κάτι άλλο το βουλώνεις και πράττεις όπως σου λένε. Αλλά όπως και να έχει, όταν δουλεύεις κάπου δίνεις την ψυχή σου για την επιχείρηση. Αν δεν γουστάρεις, φεύγεις. Τίμια πράγματα.
Ωστόσο αν ακολουθήσουμε την τεχνοκρατική άποψη του homo economicus που θέλει τον ορθολογικό άνθρωπο να κυνηγά το μεγαλύτερο κέρδος του με το λιγότερο κόστος, κάτι που θεωρούμε δεδομένο για τον επιχειρηματία-εργοδοτη, δεν βρίσκω το λόγο ο υπάλληλος να εξαιρεθεί από αυτό. Γιατί δηλαδή ο υπάλληλος να μην ακολουθεί την λογική του homo economicus και θα πρέπει γι'αυτόν να επικαλουμαστε αξίες και ιδανικά;Το να είσαι σωστός επαγγελματίας και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς είτε είσαι οδοκαθαριστής είτε CEO δεν είναι «εξαιρετικά προβληματική νοοτροπία» αλλά το σωστό. Και δεν λέω να το κάνεις από γλείψιμο στα αφεντικά ή για να φανείς καλός, αλλά να το κάνεις γιατί εσύ θες να είσαι σωστός και αξιοπρεπής.
Κάτι συμβουλές που βλέπω του στιλ «κορόιδευε στη δουλειά», «σπάσε πλάκα» ή «κάνε το λιγότερο που μπορείς» και άλλα τέτοια, τις περισσότερες των περιπτώσεων προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν έκαναν τις δουλειές για τις οποίες δίνουν συμβουλές και -το κυριότερο- ποτέ δεν έζησαν τις ζωές αυτών στους οποίους δίνουν συμβουλές (άσε που στην πραγματικότητα στις δικές τους δουλειές είναι γατούλες, αλλά τέλος πάντων).
dum dum boy
Περιβόητο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.316 μηνύματα.
όπως και στις ανθρώπινες σχέσεις, έτσι και με τον εργοδότη, θα πρέπει να μπαίνουν κάποια όρια.
βέβαια για να το κάνεις θα πρέπει είσαι άνθρωπος με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια και να μην λες "ναι" σε όλα.
δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργοδότες έχουν παράλογες απαιτήσεις που ξεπερνάνε κάποια όρια, και πολλές φορές τα όρια των αρμοδιοτήτων σου σαν εργαζόμενος. αν σε βρουν χαλαρό ως προς αυτό, θα σε καβαλήσουν.
βέβαια για να το κάνεις θα πρέπει είσαι άνθρωπος με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια και να μην λες "ναι" σε όλα.
δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργοδότες έχουν παράλογες απαιτήσεις που ξεπερνάνε κάποια όρια, και πολλές φορές τα όρια των αρμοδιοτήτων σου σαν εργαζόμενος. αν σε βρουν χαλαρό ως προς αυτό, θα σε καβαλήσουν.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.986 μηνύματα.
@Πάνθηρας! Να ξέρεις πόσο ζηλεύω το κομμάτι αυτό της δουλειά σου θα ήθελα ΤΟΣΟ πολύ να κάνω αυτούς τους ελέγχους και να βαράω πρόστιμα, ειλικρινά.
Έχω ήδη κάνει πόλεμο με τα μαγαζιά στο κέντρο ζητάω ΠΑΝΤΑ απόδειξη όταν δεν μου την φέρνουν, και ας ξυνιζουν.
Όχι φίλε μου, εγώ πληρώνω τους φόρους μου, εσύ γιατί όχι; Είσαι πιο έξυπνος;
Και στη σχολή οδηγών που πήγα ζήτησα κανονικά απόδειξη και ας ξυνησαν!
Στα ***** μου. Αρκετά κλέβουν ήδη.
Καλά τα λες... Και επειδή το όνομα του θρεντ ειναι τα όρια του εργοδότη ήθελα να δω ακριβώς τα δεδομένα για να τα δουμε ακροβως μαζί ποια ειναι τα όρια του εργοδότη!!!!
Εντυπωση μ κάνει το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους που το προσπερασαμε αυτό κ μιλάμε για τα τασάκια!!!
Ν. 3730 Άρθρο 3... Όλοι οι κλειστοί χώροι εσωτερικοί που δεν έχουν σημανθει σα χώροι καπνιστών.
Και χωρίς φυλλο ελέγχου απευθείας πας με το μπλοκ κ γράφεις το προστιμο. Οχι μονο στον εργοδότη αλλά και στους πελατες
Είναι όντως ωραία η δουλειά τους κάνεις εκεί μέσα ολους κουβάρι κ σηκώνεσαι κ φευγεις!!!
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.687 μηνύματα.
Ρε συ ειλικρινά πως μπαίνεις σε αυτή την δουλειά; Είστε ελεγκτές της εφορίας ή του υγειονομικού;Είναι όντως ωραία η δουλειά τους κάνεις εκεί μέσα ολους κουβάρι κ σηκώνεσαι κ φευγεις!!!![]()
Ακόμη πιο τέλειο είναι όταν πας σε μαγαζί και το παίζεις πελάτης και όταν δεν έρχεται η απόδειξη...τσουπ
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ρε συ ειλικρινά πως μπαίνεις σε αυτή την δουλειά; Είστε ελεγκτές της εφορίας ή του υγειονομικού;
Ακόμη πιο τέλειο είναι όταν πας σε μαγαζί και το παίζεις πελάτης και όταν δεν έρχεται η απόδειξη...τσουπκάνεις το reveal χεχεχε
Μπαίνεις με έναν γκουβα λάδι επί εποχές ΠΑΣΟΚ.
Αστειευομαι.
Στα πλοια έχουν αρμοδιότητα οι Λιμενικοί για τα παντα ακόμη κ για τα τσιγάρα. Για τους ναυτικούς τις συμβάσεις τα ωράρια εργασίας, τις μάσκες επί εποχής Covid γενικά για όλα. Τα δρομολόγια... Αμα παιξουν ξυλο... Αμα κάνουν μηνυσεις... Για να ελεγχθει ο Πλοίαρχος κ όλο το πληρωμα και γενικά Ότι γίνει ανεβαίνει πανω στο καράβι το Λιμενικο. Υπάρχουν γενικοί κανονισμοί λιμένα που ρυθμίζουν τα θεματα, και κυρίως ο Κώδικας Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου. ΚΔΝΔ.
Εδώ βέβαια επειδή ειναι εκτός δικαιοδοσίας Λιμενικού είναι η ΕΛΑΣ. Η ΕΛΑΣ λοιπόν πρεπει να επέμβει κ να επιβάλει τα προβλεπομενα.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.731 μηνύματα.
Οι μεγαλύτερες επαναστάσεις έγιναν για να αποτραπεί η συνέχεια των πρακτικών εκείνων που υπονομεύουν την ανθρώπινη αξία και τιμή. Εσύ κάτσε να σου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι στη δουλειά. Δεν είμαστε όλοι σαν εσένα όμως να γουστάρουμε.Δεν αυτοπροσδιορίζεται. Είναι αφεντικό σου (και μου). Και κάτι άλλες παπάντζες του στιλ «εργοδότης» ή κάποιοι που λένε «δεν είσαι υπάλληλός μου αλλά συνεργάτης μου» είναι αυτό ακριβώς, πολιτικά ορθές παπάντζες, γιατί ο εγωισμός των νέων γενεών δεν αντέχει αυτό που διαχρονικά συμβαίνει στον κόσμο, δηλαδή να έχουν κάποιον να τους δίνει εντολές. Αφεντικό είναι και ισχύει ό,τι έγραψα και πάνω στη Δούκισσα.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.420 μηνύματα.
Σιγά καλέ, λίγο πιο ήρεμα την επανάσταση.Οι μεγαλύτερες επαναστάσεις έγιναν για να αποτραπεί η συνέχεια των πρακτικών εκείνων που υπονομεύουν την ανθρώπινη αξία και τιμή. Εσύ κάτσε να σου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι στη δουλειά. Δεν είμαστε όλοι σαν εσένα όμως να γουστάρουμε.
Τέλος πάντων, τα συναισθηματικά φορτισμένα γαυγίσματα δεν τα κατανοώ. Δεν είπα ποτέ ότι μου φέρονται σαν σκουπίδι ούτε ότι το επιτρέπω ή πόσο μάλλον το γουστάρω κιόλας. Είπα ότι αυτός που σου δίνει δουλειά είναι το αφεντικό σου και ό,τι όμορφη λέξη και να βρεις για να ηχεί καλύτερα στα αυτιά σου, αφεντικό σου θα παραμένει.
Ναι, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ο κατώτερος πάντα πρέπει να λογοδοτεί στον ανώτερο, η ιεραρχία είναι υγεία, διαφωνώ στον χαρακτηρισμό τους σαν μη υγιείς σχέσεις.Η αλήθεια είναι πως η σχέση υπαλληλου-εργοδοτη είναι από την φύση της εξουσιαστική και οι εξουσιαστικές σχέσεις δεν είναι υγιείς όπως είναι οι ισοτιμες, όσο καλά και να τα πηγαίνεις με τον εργοδότη σου, διότι την σχέση σας αυτή την κρίνει πάντα ο παράγοντας κέρδος.
Ολόσωστο. Πάντα πρέπει να επέρχεται ισορροπία, με κάποιον τρόπο, σε κάθε ανθρώπινη αλληλεπίδραση.Η υποκωφη εξουσιαστική σχέση για να ισορροπεί χρειάζεται και μια υποκωφη αντίσταση.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.612 μηνύματα.
btw: ελπίζω να καπνίζουν μόνο έξω, έτσι;Δεν υπάρχει κάτι που να σιχαίνομαι περισσότερο από τα κλασσικά ελληνικά "αυτούς να τους προσέχεις" και τέτοια. Όλους τους πελάτες τους προσέχω το ίδιο. Όταν το ακούω αυτό από τους υπεύθυνους αμέσως το χαμόγελο μου μετατρέπεται σε αηδία.
Με έσπασαν τόσο τα νεύρα χθες που μπροστά στο χαμό επέμεναν να τους έχουμε καθαρά τασάκια που είχα φροντίσει να έχουν καθαρά τασάκια όλοι οι υπόλοιποι πελάτες και στις παρέες των αφεντικών είχαν γίνει τα αποτσίγαρα πολυκατοικία
Σημείωση συντονιστή: αυτό το θέμα προέκυψε από το thread Κουβεντούλα χωρίς θέμα V.
υποθέτω (και ελπίζω) πως καπνίζουν έξω.Το μαγαζί που είναι ;;; να έρθουν οι συνάδελφοι να κόψουν κανα προστιμο για τα τσιγάρα ; πες μ ότι είναι και εντός χερσαίας ζώνης λιμένα να δεις χαρά.
Θα σ πω εγω μετά που θέλουν κ τα τασάκια καθαρά.
Κάνετε εσείς ελέγχους για κάπνισμα; Μπράβο σας!
ROM32
Δραστήριο μέλος
Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 772 μηνύματα.
Ναι, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Ο κατώτερος πάντα πρέπει να λογοδοτεί στον ανώτερο, η ιεραρχία είναι υγεία, διαφωνώ στον χαρακτηρισμό τους σαν μη υγιείς σχέσεις.
Κοίτα! Μια ιδανική κοινωνία χαρακτηρίζεται από ισότητα, αλληλοσεβασμό, οι γνώμες όλων είναι ισοτιμες και μετράνε κλπ. Σε αυτό το αφήγημα δεν έχει πουθενα σχέση εξουσιαστικη-ιεραρχικη. Με βάση αυτό σαν μέτρο, η σχέση η εξουσιαστική βρίσκεται αρκετά μακριά. Τώρα το υγιές το ανέφερα πιο πολύ διότι τις εξουσιαστικές σχέσεις τις συναντάμε πιο πολύ σε άρρωστες ψυχολογικές καταστάσεις πχ πατέρας δυνάστης που βαράει γυναίκα και παιδιά, μπουληδες στο σχολείο που πειράζουν αδύναμο, αφεντικό που απειλεί σεξουαλικά εργαζομενη κλπ κλπ αυτές συναντάς πιο συχνά στην κατηγορία "Μη υγιείς καταστάσεις" ίσως διότι η εξουσία από την φύση της εμπεριέχει μια μορφή βίας και η βια δεν θεωρείτε κάτι σωστό. Δεν είναι συνηθες στις ανθυγιεινές καταστάσεις να κατατάσσεται μια ισότιμη σχέση.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.420 μηνύματα.
Είναι περίεργη έννοια η ισότητα. Για εμένα δεν υφίσταται ιδανική κοινωνία χωρίς ιεραρχία, με τον περισσότερο κόσμο να αποτελεί την καθοδηγούμενη μάζα και τους λίγους να κυβερνούν.Κοίτα! Μια ιδανική κοινωνία χαρακτηρίζεται από ισότητα, αλληλοσεβασμό, οι γνώμες όλων είναι ισοτιμες και μετράνε κλπ.
Αυτές οι καταστάσεις συναντώνται μεν σε εξουσιαστικές σχέσεις, δεν σημαίνει δε ότι η εξουσιαστική σχέση δεν πρέπει να υπάρχει. Για την ακρίβεια, μόνο τέτοιες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, πλήρως ισότιμη σχέση δεν υφίσταται. Στην εργασία, στην πολιτική, σε όλους τους τομείς γενικότερα το άτομο πρέπει να αφήνει τους χαζούς εγωισμούς και να κάνει αυτό που του λένε αυτοί που πρέπει. Ελάχιστοι κάνουν για ηγέτες, λίγοι για υπεύθυνοι, οι περισσότεροι είναι για ακόλουθοι. Σωστός και ευτυχής είναι αυτός που βρίσκει τη θέση του στον κόσμο και την αποδέχεται.Τώρα το υγιές το ανέφερα πιο πολύ διότι τις εξουσιαστικές σχέσεις τις συναντάμε πιο πολύ σε άρρωστες ψυχολογικές καταστάσεις πχ πατέρας δυνάστης που βαράει γυναίκα και παιδιά, μπουληδες στο σχολείο που πειράζουν αδύναμο, αφεντικό που απειλεί σεξουαλικά εργαζομενη κλπ κλπ αυτές συναντάς πιο συχνά στην κατηγορία "Μη υγιείς καταστάσεις" ίσως διότι η εξουσία από την φύση της εμπεριέχει μια μορφή βίας και η βια δεν θεωρείτε κάτι σωστό. Δεν είναι συνηθες στις ανθυγιεινές καταστάσεις να κατατάσσεται μια ισότιμη σχέση.
ROM32
Δραστήριο μέλος
Είναι περίεργη έννοια η ισότητα. Για εμένα δεν υφίσταται ιδανική κοινωνία χωρίς ιεραρχία, με τον περισσότερο κόσμο να αποτελεί την καθοδηγούμενη μάζα και τους λίγους να κυβερνούν.
Αυτές οι καταστάσεις συναντώνται μεν σε εξουσιαστικές σχέσεις, δεν σημαίνει δε ότι η εξουσιαστική σχέση δεν πρέπει να υπάρχει. Για την ακρίβεια, μόνο τέτοιες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, πλήρως ισότιμη σχέση δεν υφίσταται. Στην εργασία, στην πολιτική, σε όλους τους τομείς γενικότερα το άτομο πρέπει να αφήνει τους χαζούς εγωισμούς και να κάνει αυτό που του λένε αυτοί που πρέπει. Ελάχιστοι κάνουν για ηγέτες, λίγοι για υπεύθυνοι, οι περισσότεροι είναι για ακόλουθοι. Σωστός και ευτυχής είναι αυτός που βρίσκει τη θέση του στον κόσμο και την αποδέχεται.
Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρξει ποτέ η όχι η ισότιμη κοινωνία, αλλά ότι αυτή η κοινωνία θεωρείται Πανάγαθη, κατι το οποίο υποδηλώνει ότι οι εξουσιαστικές σχέσεις δεν θεωρούνται αγαθές από τον άνθρωπο και δεν εχουν θέση στο όνειρο του αυτο. (Μιλάω για τον σύγχρονο Δυτικό) Άρα δεν είναι επιθυμητές και ας υπάρχουν και ας υπάρχουν για πάντα.
Αυτό λοιπόν που είπα είναι ότι αν φτιάξουμε δύο σύνολα όπου στο ένα συμπεριλάβουμε όλες τις ανθυγιεινές καταστάσεις και στο άλλο τις υγιείς, θα διαπιστώσουμε ότι όλες ή οι περισσότερες καταστάσεις που προκύπτουν από τις εξουσιαστικές σχέσεις συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των ανθυγιεινών. Τώρα το αν θα εξαλειφθούν ποτέ η όχι, αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool