KLELIA
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KLELIA
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KLELIA
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος
Αφού θα κάθομαι που θα κάθομαι αύριο, και έχω και όρεξη για γλυκάααακιιιι είπα να δοκιμάσω τις ζαχαροπλαστικές μου ικανότητες να ειδούμε τι θα βγει...
πς. αμα δε βγει, εσείς θα φταίτε που δώσατε τη συνταγή- το ξέρετε έτσι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
[SIZE=+1]Συστατικά:[/SIZE] Για τη κρέμα
600 γρ. κατίκι
600 γρ. ξυνομυζήθρα
4 φύλλα ζελατίνας
300 γρ. ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive 400 γρ.
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Για τη κρέμα χτυπάμε τα δυο τυριά στο μίξερ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος. Κρατάμε 1/3 φλ. κρέμα και τη ζεσταίνουμε για να λιώσουμε τελείως τη μουσκεμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε τη ζελατίνα με το μείγμα των τυριών και απλώνουμε στο ταψί.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί για να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο η σάλτσα με φρέσκιες φράουλες (χτυπάμε στο μπλέντερ φράουλες με λίγη ζάχαρη και ελάχιστο χυμό λεμονιού).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KLELIA
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faganoula
Νεοφερμένος
για να την φτιάξω στο παιδί μου (ντρέπομαι που το λέω είμαι άσχετη και δεν είμαι φοιτήτρια)
για την κλασική συνταγή συνταγή σούπας με ριζάκη η μανεστράκι ρωτάω!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ το υπολογίζω πάντα με το μάτι.
Βάζεις μέχρι τη μέση σχεδόν της κατσαρόλας (εξαρτάται από την ποσότητα που θέλεις να κάνεις) και αν δεις ενώ βράζει ότι έχει πήξει πολύ, τότε προσθέτεις κι άλλο νερό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Δεν ξέρω να βοηθήσω όμως
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Βρε εξυπνοπούλι μου, αν έχει βάλει λίγο νερό δε θα πήξει;Σουπίτσα θέλει να κάνει, όχι πιλάφι. Άρα δεν έχει πήξιμο εκεί, μιας και το ρύζι θα κολυμπάει στο νερό.
Και στο πιλάφι δε βάζεις μέχρι τη μέση της κατσαρόλας νερό.
Ορίστε μας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faganoula
Νεοφερμένος
Παιδιά είναι κρίσιμο το θέμα νερό στη σούπα...Βρε εξυπνοπούλι μου, αν έχει βάλει λίγο νερό δε θα πήξει;
Και στο πιλάφι δε βάζεις μέχρι τη μέση της κατσαρόλας νερό.
Ορίστε μας
Ηρώ θα δοκιμάσω όπως λες εσύ. Ας ελπίσουμε ότι έχουμε την ίδια κατσορόλα!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KLELIA
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
και μετά τις πλακώνεις από πάνω στο κέτσαπ και τη μουστάρδα και τις καταστρέφεις
Μπορείς αν θες να βάλεις πάνω απ τις πατάτες αντί για κέτσαπ και μουστάρδες (βλακείες δλδ )
ρίγανη ή τριμμένο κεφαλοτύρι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις οποίες κόβουμε στη μέση ή στα 4, αναλόγως το μέγεθος τους και τις βάζουμε στην χύτρα μαζί με αλεσμένα: σέλινο, ντομάτα, καρότο (αυτά μπορείτε να αυτά αφήσετε και ολόκληρα αν τα τρώτε), κρεμμύδι και κύβο κνορ-αλάτι. Την δοσολογία την αφήνω σε εσάς, εξαρτάται από την ποσότητα που φτιάχνετε.
Αφού σφυρίξει η χύτρα τις αφήνουμε κάνα 10'-15' σε χαμηλή φωτιά και είναι έτοιμες! Λέω να το κάνω σήμερα αν δεν φτιάξω μπιφτέκια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roumana
Διάσημο μέλος
Πατάτες γιαχνί...Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις οποίες κόβουμε στη μέση ή στα 4, αναλόγως το μέγεθος τους και τις βάζουμε στην χύτρα μαζί με αλεσμένα: σέλινο, ντομάτα, καρότο (αυτά μπορείτε να αυτά αφήσετε και ολόκληρα αν τα τρώτε), κρεμμύδι και κύβο κνορ-αλάτι. Την δοσολογία την αφήνω σε εσάς, εξαρτάται από την ποσότητα που φτιάχνετε.
Αφού σφυρίξει η χύτρα τις αφήνουμε κάνα 10'-15' σε χαμηλή φωτιά και είναι έτοιμες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος
Σήμερα έκανα φακές και τις πέτυχα κιόλας
Λεπόν. Εγώ αφού κάψει λίγο το λάδι (το ξέρω γιατί ρίχνω ένα μικρό κομματάκι κρεμμύδι και παρακολουθώ πότε θα τσιτσιρίσει ώστε να μην κάψω τίποτα μετά), ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (καμιά φορά το κάνω και στον τρίφτη, για τον αμορεμίο που δεν μπορεί να "βλέπει" το κρεμμύδι) και αφού το δω να γίνεται διαφανές αρκετά και να μυρίσει ωραία-μαλακώσει, ρίχνω 2 ντομάτες που έχω τρίψει πιο πριν. Τα αφήνω λίγο να "φουσκαλίσουν" (γιου νόου, βράσουν) και μετά ρίχνω και τις ήδη βρασμένες για λίγο φακές ώστε να πάρουν γεύση και να τραβήξουν ζωμό. Μετά προσθέτω σταδιακά όσο νεράκι χρειάζεται ώστε ή να βγουν σούπα ή χυλωμένες.
μιαμ. μιαμ. προσθέτω υποκατάστατο αλατιού και πιπεράκι και... μιαμ. μιαμ...
Πέρα από το σοτάρισμα που παρέλειψα δεν κάνω κάτι διαφορετικό νομίζω. Οπωσδήποτε στο πρόγραμμα.
Και τώρα θα μου πεις γιατί δε βγαίνουν οι πατάτες στο φούρνο; Ψιλοκομμένα μπαστουνάκια ομοιόμορφα αλειμμένα με λάδι σε ταψί επίσης αλειμμένο με λάδι (όχι υπερβολές στο λάδι βέβαια) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Περιμένω, περιμένω και βγαίνουν άλλες καμένες και άλλες καλές που χρειάζεται όμως να τις ξεκολλήσω με ένα πηρούνι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.