amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

07-06-24

15:01
λίγη σαλτσούλα παραπάνω γιατί απο την εικόνα μου έκατσαν στο λαιμό και δεν κατεβαίνουν με τίποταΠαρότι είμαι κι εγώ στόκος στην μαγειρική, σήμερα έκανα πέννες με φρέσκιες γαρίδες και βγήκαν και ωραία
View attachment 133475
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

07-06-24

15:15
Έχει έχει, απλά εμένα δεν μου αρέσει και τα στέγνωσα. Οι άλλοι θα φάνελίγη σαλτσούλα παραπάνω γιατί απο την εικόνα μου έκατσαν στο λαιμό και δεν κατεβαίνουν με τίποτα

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

07-06-24

15:33
Τελικα εμαθες να μαγειρευεις? @ValderΝαι ναι αφήστε τον έτσι τον τίτλο, να τσούζει λιγάκι όσους δεν ξέρουμε να φτιάχνουμε ούτε ενα βραστό αυγό. Υποθέτετε οτι έχετε εναν φίλο (καλή ώρα εμένα) που ενω είναι και γ@μώ τα παιδιά και υπέροχος και καταπληκτικός και...και......είναι τελείως ΣΤΟΚΟΣ στην μαγειρική! Καθότι φοιτητής, η κουζίνα του, δε διαθέτει όοολα αυτά τα υπέροχα κουζινικά μπιχλιμπίδια που έχει η Βέφα στην εκπομπή της, ή η μαμά σας/του στο σπίτι σας/του, παρά μόνο τα βασικά και απολύτως απαραίτητα.
Φτιάχνω αυτό το θέμα για να μας πείτε ποιές πηγές μαγειρικής γνώσης γνωρίζετε που θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον γλυκό και πανέμορφο στόκο μας, σε εναν αρκούντως ικανοποιητικό σέφ....στην κουζίνα του (οχι δεν έχει βλέψεις για παραπέρα. Να τρώει θέλει, που και που να σκλαβώνει και κανα μωρό με το ταλέντο του στις ομελέτες αλα Αρχοντούλης). Προσωπικές συνταγές σαφώς και γίνονται αποδεκτές. Θα χαιρόμουν αν αυτό το θέμα μεταμορφωνόταν και σε ενα μικρό "συνταγολόγιο" του στεκιού.
![]()
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

07-06-24

15:54
18 χρονια ποστ πίσω; Προφανώς έμαθα να μαγειρευω. Άλλο το αν το εξασκώ συχνά γιατι αγαπώ τα ντελίβερι.Τελικα εμαθες να μαγειρευεις? @Valder
Κι οχι αυγά ή μακαρονάδες.
Παστίτσια εξωτικά με φέτες και ιστορίες
Κουνουπίδια ογκρατεν, σουφλέ
Μπιφτέκια
Μακαρονια με κιμά
Φακές φασολάδα αρακά ρεβύθια κλπ
Ψητούρες, κοτοπουλα, μπριζόλες κλπ.
Αρνάκια στο φούρνο γκιουλμπασι
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
...ότι θέλεις εκτός από ψάρι. Ψάρια δεν εχω φτιάξει ποτέ
Οτι ωρα θες, σου κανω το τραπέζι.
Απλά τα τρωω χωρίς πολύ λάδι και αλάτια. Ισως για κάποιους να ειναι λιγο άγευστα. Εμένα μου αρέσουν όμως.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

07-06-24

16:04
Μα έχεις κάτι εμπνεύσεις.. Τα καημένα τα αρνάκιαΑρνάκια στο φούρνο γκιουλμπασι
Από την άλλη δεν κάνεις το ευκολότερο όλων.. Ψαράκι ψητό στο φούρνο με μια γαβάθα σαλάτα.. Τέλειο διαιτητικό γεύμα
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

07-06-24

16:23
Τραβα φτιάξε συ κανα μπασμάτι με λιναρόσπορο χαρουπόμελο και λίγη χαρωπή πρέζα σόγιας γκουρμεδίλα κι άσε τα λαϊκά τσιμπούσια για τα λαϊκά παλικάρια με τις περιεργες εμπνεύσεις.Μα έχεις κάτι εμπνεύσεις.. Τα καημένα τα αρνάκια
Αρνι είναι μαρή, τι "κάτι εμπνεύσεις". Κρεας είναι. Απλό κρεας.
Να το φας εσυ το ψάρι με τα κοκκαλα καθε λιγο φτού, και μια γαβαθα σαλάτα σα χελώνα. Εγω δε θέλω να πεινάω σε μια ώρα.Από την άλλη δεν κάνεις το ευκολότερο όλων.. Ψαράκι ψητό στο φούρνο με μια γαβάθα σαλάτα.. Τέλειο διαιτητικό γεύμα
Εγω θα τρωω κόκκινο κρεας. Αντρίλα, σαρκοβόρο τέρας, τεστοστερόνη, Τραμπ, ακροδεξιά.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

07-06-24

16:46
Πρώτον δεν αντέχει η ψυχή μου να φάω το γλυκουλι αθώο πλασματακι και δεύτερον μου μυρίζει σε βαθμό κακουργήματος ως κρέας.Αρνι είναι μαρή, τι "κάτι εμπνεύσεις". Κρεας είναι.
Το δε ψαράκι με λεμονάκι εύπεπτο ότι πρέπει για συρρίκνωση μαζί με τις πρασινάδες
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

07-06-24

17:00
Δεκτό. Αν και δε σου είπα να το φας. Σου ειπα οτι δεν ειναι περίεργη έμπνευση. Φάε εσυ οτι θέλεις τότε, κι άσε εμας να φάμε αυτό που μας αρέσει.Πρώτον δεν αντέχει η ψυχή μου να φάω το γλυκουλι αθώο πλασματακι και δεύτερον μου μυρίζει σε βαθμό κακουργήματος ως κρέας.

Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

08-06-24

13:37
Σήμερα κάνω μανιταράκια με πατάτες μπέιμπι

Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

16-01-25

12:15
Μου άρεσε και σας το επισυνάπτω.
Οι περισσότεροι στα σχόλια γράφουν ότι τους αρέσουν και τα δύο.
Οι περισσότεροι στα σχόλια γράφουν ότι τους αρέσουν και τα δύο.

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

16-01-25

12:31
Βρε Πέτρο μου, τί σκαλίζεις τέτοια ώρα ;; Δε μας λυπάσαι ;;Μου άρεσε και σας το επισυνάπτω.
Οι περισσότεροι στα σχόλια γράφουν ότι τους αρέσουν και τα δύο.
View attachment 143767
Μια μερίδα απ' το δεξί στο τραπέζι 1, παρακαλώ...
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

16-01-25

12:33
Κι εγώ επειδή δεν είμαι φίλος της μπεσαμέλ και των μεγάλων στρώσεων κιμά, ενώ μου αρέσει η σάλτσα ντομάτα με μικρή στρώση κιμά, προτιμώ λαζάνια.Βρε Πέτρο μου, τί σκαλίζεις τέτοια ώρα ;; Δε μας λυπάσαι ;;
Μια μερίδα απ' το δεξί στο τραπέζι 1, παρακαλώ...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

16-01-25

12:35
Θα συμφωνήσω. Είναι πιο ελαφριά η εκδοχή που λες. Κάτι διαφορετικό...Ειδικά γι' αυτούς που δε θέλουν το "μπούγιο" που έχει το παστίτσιο...Κι εγώ επειδή δεν είμαι φίλος της μπεσαμέλ και των μεγάλων στρώσεων κιμά, ενώ μου αρέσει η σάλτσα ντομάτα με μικρή στρώση κιμά, προτιμώ λαζάνια.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.290 μηνύματα.

16-01-25

12:38
Εγώ πάντως φτιάχνω μια μπεσαμέλ με βάση το γιαούρτι που έχει λιγότερα αυγά και βγαίνει μουρλια. Σε λαζάνια, σε παστίτσιο, σε μουσακά, σε παπουτσάκια.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

16-01-25

13:50
επειδή δεν καταναλώνω ζωικά προιόντα όταν κάνω μουσακά χρησιμοποιώ πουρέ πατάτας, είναι επίσης τέλειος συνδιασμός!Εγώ πάντως φτιάχνω μια μπεσαμέλ με βάση το γιαούρτι που έχει λιγότερα αυγά και βγαίνει μουρλια. Σε λαζάνια, σε παστίτσιο, σε μουσακά, σε παπουτσάκια.

Vegan moussaka
Vegan moussaka by the Greek chef Akis Petretzikis. Make this traditional recipe with a twist! Mushrooms, eggplants, and potatoes for the best vegan moussaka!

finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

16-01-25

14:05
Ενδιαφέρουσα εναλλακτική.επειδή δεν καταναλώνω ζωικά προιόντα όταν κάνω μουσακά χρησιμοποιώ πουρέ πατάτας, είναι επίσης τέλειος συνδιασμός!
![]()
Vegan moussaka
Vegan moussaka by the Greek chef Akis Petretzikis. Make this traditional recipe with a twist! Mushrooms, eggplants, and potatoes for the best vegan moussaka!akispetretzikis.com
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

16-01-25

14:10
Ήταν πεντανόστιμη όταν την έκανα, με τα μανιτάρια κιόλας βλέπεις την διαφορά!Ενδιαφέρουσα εναλλακτική.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.290 μηνύματα.

16-01-25

14:17
Έχω φτιάξει κάτι παρόμοιο, αλλά με πουρέ μελιτζάνας γιατί έχει καλύτερη (για'μενα) υφή. Φαντασία να έχει κανείς και μπορεί να κάνει θαύματα στην κουζίνα!επειδή δεν καταναλώνω ζωικά προιόντα όταν κάνω μουσακά χρησιμοποιώ πουρέ πατάτας, είναι επίσης τέλειος συνδιασμός!
![]()
Vegan moussaka
Vegan moussaka by the Greek chef Akis Petretzikis. Make this traditional recipe with a twist! Mushrooms, eggplants, and potatoes for the best vegan moussaka!akispetretzikis.com
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.

16-01-25

14:24
Αυτή είναι η μαγεία της μαγειρικής. Εξαίσιο χόμπι όπου η φαντασία μπορεί να σε οδηγήσει σε δημιουργήματα απόλαυσης, μέχρι και δημιουργίας αναμνήσεων με αγαπημένα πρόσωπα!Έχω φτιάξει κάτι παρόμοιο, αλλά με πουρέ μελιτζάνας γιατί έχει καλύτερη (για'μενα) υφή. Φαντασία να έχει κανείς και μπορεί να κάνει θαύματα στην κουζίνα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.