Μαγειρική για στόκους και γευστικές προτάσεις!

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.
Ο ελληνικός καφές κάνει θαύματα στις μυρωδιές του ψυγείου. Πλέον έχω πάντα ένα μικρό πιατάκι με λίγο καφέ μέσα και απορροφά κάθε μυρωδιά!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alllantin

Νεοφερμένος

Ο alllantin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 43 μηνύματα.
εύκολο

ακόμα πιο εύκολο

π.σ.
Έχω κάποια βάζα που είχαν τουρσί μέσα και θέλω να βάλω γλυκό του κουταλιού. Γνωρίζει κανείς κανέναν αποτελεσματικό τρόπο να φύγει από το βάζο και κυρίως από το καπάκι η μυρωδιά από το τουρσί; :hmm:

γέμισε το βαζάκι για μιά μέρα με σκόρδα :look:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ioannaki95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ioannaki95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 126 μηνύματα.
λοιπόν λέω και γω μία συνταγή (μην γελάσετε:redface::redface:)είναι πανεύκολη φαντάσου μέχρι και γω ξέρω να την φτιάξω....
θα χρειαστείς
1 πακέτο λαζάνια
1 κρέμα γάλακτος
8-9 φέτες μπέικον
8 φέτες γαλοπούλα
τυρί γκουντα ή τριμμένο ή σε φέτες




παίρνεις μια ωραία κατσαρολίτσα μεγάλη ή μικρή ανάλογα το πόσο θέλεις φαγητό θέλεις...την γεμίζεις με νερό και βάζεις μέσα μισό ή ένα πακέτο λαζάνια(όσο θες για να ικανοποιηθείς)τα βράζεις σε υψηλή θερμοκρασία(απ'ότι θυμάμαι)και σε ένα δεκάλεπτο περίπου είναι έτοιμα αλλά για καλό και για κακό πέτα και ένα στον τοίχο να σιγουρευτείς γιατί αν κολλήσει σημαίνει ότι είναι εντάξει...μετά τα βγάζεις απ΄την κατσαρόλα και τα σουρώνεις και τα βάζεις σε ένα πυρεξ(ή μικρό ταψί)για το φούρνο...τα λαζανάκια τώρα τα περιχυνεις με κρέμα γάλακτος (εγώ βάζω με 3 λιπαρά)εσύ βάλε με όσα λιπαρά θες και σου αρέσει...μετά κόψε και βάλε μπέικον με βραστη ή καπνιστη γαλοπούλα ανακατεψε τα όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και από πάνω βάλε τυρί γκούντα μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του ταψιου..βάλτο στο φούρνο και μόλις δεις ότι έλιωσε το τυρί είναι έτοιμο το βγάζεις και γρήγορα έχεις ένα πολύ ωραιο γεύμα.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apro

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 800 μηνύματα.
αγαπημένοι στεκίτες..., τηγανίζω πατάτες και παίζουν και μπριζόλες....
όποιος θέλει..., μπορεί να έρθει να φάμε παρείτσα, γιατί νιώθω λίγο μόνος...,(θα ήθελα παρέα, καλύτερα)
αν δε μπορείτε, δεν πειράζει, κάποια άλλη στιγμή.... :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alllantin

Νεοφερμένος

Ο alllantin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 43 μηνύματα.
τώρα , τι άλλη στιγμή ;

θα κρυώσουν οι πατάτες :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apro

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 800 μηνύματα.
σε περιμένω..., να φάμε και να τα πούμε.... :beating:

ωχ..., ξέχασα να γράψω, οτί αστειεύομαι(με το παραπάνω Smilie.... ;))

είναι στιγμές, μάλλον κάποια διαστήματα, που σαβουριάζεις ανελέητα
από το απόγευμα και μετά έλιωσα
έχω ξεχάσει τα γεύματα και τρώω μία ανά 24ωρο
(φαγητό και γυναίκα, δε μοιράζονται.... φίλος)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

kaisarionas

Νεοφερμένος

Ο kaisarionas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πωλητής/ρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Άσχετο αλλά το γλυκό πορτοκάλι που έφτιαξε ο Παρλιάρος είναι απλά απίστευτο (εκτός από πανεύκολο)!!! Σας παραθέτω την ιστοσελίδα με τη συνταγή
https://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=2&pubid=2276725
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Katerina192

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 265 μηνύματα.
Λοιπόν....Επειδη θέλω να γίνω σεφ,οπως εχω πει,σας εχω κάτι πολύ εύκολο για όταν πινατε πολυ και θέλετε κατι γρήγορα....Χρειαζεστε ψωμι(όσες φετες τραβάει η ορεξη σας),γιαούρτι,ντομάτα,κρεμμυδάκι φρεσκο(το πρασινο,για όποιον δεν ξέρει!!!) και προαιρετικα φέτα και καππαρη(τα πράσινα μπαλακια που τα πουλάνε τουρσι)... Παίρνετε τις φέτες του ψωμιου και τις βάζετε για λίγο στο grill του φούρνου ή στην τοστιερα,μέχρι να καψαλιστούν λιγο.Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και κόβετε τη ντομάτα σε κύβους.Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ,ρίχνετε μέσα το κρεμμυδακι και ανακατεύετε...Απλώνετε το μίγμα πάνω στο ψωμί και μετα ρίχνετε και τη ντομάτα.

Αν θέλετε τώρα,μπορείτε μεσα στο γιαούρτι να τριψετε με τα δάχτυλα σας φέτα,για πιο αλμυρό αποτέλεσμα και στο τέλος να προσθέτε πάνω απο τη ντομάτα κάππαρη.

Για πιο έντονη γεύση στο γιαούρτι προσθέστε με τα δαχτυλά σας,δηλαδή μια πρέζα,ρίγανη.

Πολύ δροσιστικο και γευστικό,ειδικα για τέτοια εποχή!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,754 μηνύματα.
ψήνεις στο φούρνο πατάτες με τις φλούδες, αφου τις έχεις πλύνει καλά καλά
ανακατεύεις σε ένα μπωλ τριμματισμένο βραστό αυγό, τυρί γκούντα, γιαούρτι, μαγιονέζα
άνιθο, μαϊντανό,βασιλικό, δυόσμο,κόκκινη γλυκιά πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα,
αλάτι και πιπέρι, [δεν χρειάζονται αναλογίες υλικών, ανάλογα πως το θέλει κανείς, άλλωστε πάντα δοκιμάζουμε ότι φτιάχνουμε, άλλος μπορεί να θέλει πιο πολύ αυγό ή λιγότερη μαγιονέζα σημασία έχει να γίνει ένα ωραίο μείγμα, όχι λάσπη]
κάνεις μια τρύπα στη ψητή πατάτα, τη γεμίζεις με το μείγμα και...................... καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Διάσημο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.
Αν θέλουμε να τις γεμίσουμε με σοκολάτα (Μerenda, Nutela ), μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα και ένα κουταλάκι ξυσμένη φλούδα πορτοκαλιού. Θα είναι καταπληκτικές, (που λέει και ο Μποτρίνι).

Πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Σίγουρα όμως θα θέλει λίιιγο διαφορετικές αναλογίες. Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμη! :D:D:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kate! =]

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kate! =] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 246 μηνύματα.
κατα την γνωμη μου μαγειρηκη ειναι να ανοιξεις τα ντουλαπια και το ψυγειο του σπιτιου και να αυτοσχεδιασεις...και που ξερεις μπορει να βγει κατι καλο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana

Διάσημο μέλος

Η Εμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών, επαγγέλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2,122 μηνύματα.
Πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή. Σίγουρα όμως θα θέλει λίιιγο διαφορετικές αναλογίες. Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμη! :D:D:D
οχι μωρακι μου, δεν θελει αλλες αναλογιες. :)

παω να τις κανω... ποιος θελει?:P

(ο sid σιγουρα οχι, τον πειραζουν)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Διάσημο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.
οχι μωρακι μου, δεν θελει αλλες αναλογιες. :)

παω να τις κανω... ποιος θελει?:P

εγώ!!!!

σου στέλνω σε πμ την διεύθυνση μου να μου στειλεις! :P:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

self-instructive depressing

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,950 μηνύματα.
δεν θέλω να φανώ ρακοκρεποσυλλέκτης γι αυτό αρνούμαι ευγενικά




π.σ. πριν πλύνετε την κουτάλα και το μπωλ , φωνάξτε με
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaki

Δραστήριο μέλος

Η Βανίλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 771 μηνύματα.
Λίλυ σίγουρα ακούγεται τέλειο.. Αλλά τυρί, ζαμπόν(τηγανισμένο κιόλας), εντάξει, σαλάτα σαλάτα αλλά όχι και πολύ υγιεινή!

Αν δεν θέλετε υγιεινά το καλύτερο που υπάρχει είναι σουφλέ σοκολάτας.....Αχχ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

woochoogirl

Τιμώμενο Μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,799 μηνύματα.
Ερώτηση: Αν έχουμε φρέσκο κρεμμυδάκι το οποίο προέκυψε πολύ δυνατό (μυρωδιά αλλά κυρίως γεύση) πως το "ξεθυμαίνουμε"?
Έκανα σήμερα πατατοσαλάτα και μου έσπασε τα νευρα. Πιο πολύ κρεμμύδι νιώθω παρά πατάτα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,647 μηνύματα.
το βγαζουμε..:P

ή ισως με το λεμονι ή ξυδι ή αλλο οξυ σπασουμε τη μυρωδια

σαν πατατοσαλατα μπορουν να γινουν εξαιρετικα και βραστα ασπρα ψιλά φασολια(αφου τα αφησουμε απο βραδυς με σοδα να μαλακωσουν)..με λαδι,λεμονι,κρεμμυδακι,και μπολικη ριγανη γινονται τελεια..:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

katerina_farm

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η katerina_farm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φαρμακοποιός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 269 μηνύματα.
Ερώτηση: Αν έχουμε φρέσκο κρεμμυδάκι το οποίο προέκυψε πολύ δυνατό (μυρωδιά αλλά κυρίως γεύση) πως το "ξεθυμαίνουμε"?
Έκανα σήμερα πατατοσαλάτα και μου έσπασε τα νευρα. Πιο πολύ κρεμμύδι νιώθω παρά πατάτα
Αφου το εχεις ηδη ψιλοκοψει το ξεπλενεις με χλιαρο νερο να φυγει η σπιρταδα του κρεμυδιου μην φοβασαι το αρωμα δεν χανεται:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,292 μηνύματα.
το βγαζουμε..:P

ή ισως με το λεμονι ή ξυδι ή αλλο οξυ σπασουμε τη μυρωδια

σαν πατατοσαλατα μπορουν να γινουν εξαιρετικα και βραστα ασπρα ψιλά φασολια(αφου τα αφησουμε απο βραδυς με σοδα να μαλακωσουν)..με λαδι,λεμονι,κρεμμυδακι,και μπολικη ριγανη γινονται τελεια..:)

Άγγελε η μαγειρική είναι για τις γυναίκες δεν πρέπει εμείς οι άντρες να μιλάμε για αυτό. Βιολογικά οι γυναίκες ασχολούνται περισσότερο με αυτά και είναι πιο έμπειρες. Έκαστος στο είδος του, δεν θα μιλάμε και για κρεμμύδια. :pfff:

Τσάκω τώρα το καρυδάκι να κάνουμε καμιά δουλειά...
Καλά δε τα λέω μάστορα; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Διάσημο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 2,713 μηνύματα.
το βγαζουμε..:P

ή ισως με το λεμονι ή ξυδι ή αλλο οξυ σπασουμε τη μυρωδια

σαν πατατοσαλατα μπορουν να γινουν εξαιρετικα και βραστα ασπρα ψιλά φασολια(αφου τα αφησουμε απο βραδυς με σοδα να μαλακωσουν)..με λαδι,λεμονι,κρεμμυδακι,και μπολικη ριγανη γινονται τελεια..:)

Αυτή η σαλάτα γίνεται ιδανικά με τα λεγόμενα «μαυρομμάτικα» φασόλια. Αυτά με το μαύρο στρογγυλό στην μέση που μοιάζει σαν μάτι. Δεν χρειάζονται σόδα τα συγκεκριμένα γιατί είναι μαλακά. Τα μουλιάζεις το βράδυ, τα βράζεις, τα σουρώνεις και μετά βάζει ό,τι σου αρέσει. Εμένα μ'αρέσουν πολύ με αυτήν την συνταγή, αν και δεν βάζω μέλι και κάρυ, αλλά θα τα δοκιμάσω κι έτσι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top