

θα καταστρέψεις το κυνήγι μαρή!
άσε τα δαμάσκηνα για κανα αγοραστό χοιρινό![]()
Γιατί παιδίμ, εγώ τις περισσότερες φορές έτσι το κάνω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Καμια συνταγη για βαφλες; Πηρα βαφλιερα και θελω να την δοκιμασω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


ε απλά θεωρώ ότι το κυνήγι είναι "καθαρό" κρέας και είναι κρίμα να του κάνουμε προσμίξεις με διάφορα άλλα και να γίνεται πολύ gourmet![]()
είναι, αλλά στα περισσότερα εστιατόρια έτσι το έχουν! Το αγριογούρουνο είναι κρέας με πολύ έντονη γεύση και χρειάζεται "σπάσιμο", γι' αυτό ακόμα και στις πιο κλασικές συνταγές του βάζουν κάποιο (συνήθως γλυκό) ζαρζαβατικό, όπως π.χ. πράσο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος



Τη μυρωδιά δηλαδή εσύ Αναστασία με τι λες να τη σπάσω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


θα καταστρέψεις το κυνήγι μαρή!
άσε τα δαμάσκηνα για κανα αγοραστό χοιρινό![]()
είναι, αλλά στα περισσότερα εστιατόρια έτσι το έχουν! Το αγριογούρουνο είναι κρέας με πολύ έντονη γεύση και χρειάζεται "σπάσιμο", γι' αυτό ακόμα και στις πιο κλασικές συνταγές του βάζουν κάποιο (συνήθως γλυκό) ζαρζαβατικό, όπως π.χ. πράσο.
κυνήγι με δαμάσκηνα και κάστανα είναι φανταστικό!
στη μακεδονία συνηθίζεται πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Αποφασίστε!
Τη μυρωδιά δηλαδή εσύ Αναστασία με τι λες να τη σπάσω;
σάλτσα μουστάρδας και πολλά κρεμμύδια

εγώ όμως είμαι απ το Καρπενήσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


https://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rl=4&rc_id=378
https://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rl=4&rc_id=293
https://www.nistikoarkoudi.gr/Recipe.asp?rl=4&rc_id=703
μπορείς να πάρεις ιδέες και να κάνεις έναν συνδυασμό
ΠΡΟΣΟΧΗ: στην πρώτη συνταγή βάζει κανέλα, αν δεν είσαι εξοικιωμένη με την γεύση της σε κρέας καλύτερα να την παραλείψεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος



όπως φτιάχνεις το χοιρινό, φτιάξε και το άγριο χοιρινό

επίσης, χαμηλή φωτιά είναι 3-4 (με μαξ το 9) και 150-180 στον φούρνο (τώρα που το σκέφτομαι δεν έχω βάλει φαγητό πάνω από 200 βαθμούς στο φούρνο)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος



https://www.ksth.gr/syntages.htm
Αγριογούρουνο ψητό στο φούρνο
(Οι δόσεις είναι για ένα κιλό κρέατος)
Για τη μαρινάδα
Μισό λίτρο άσπρο ξηρό κρασί.
6 κουταλιές της σούπας ξύδι
ροδέλες από 2 κρεμμύδια
σκελίδες σκόρδου σε κομμάτια (τουλάχιστον 3)
κόκκους μαύρου πιπεριού
βασιλικό
δάφνη
θυμάρι
Τοποθετούμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για δύο μέρες. Επειδή είμαι κάτοικος Αττικής, προτιμώ να μαρινάρω το κρέας φυλαγμένο στο ψυγείο, αλλά μια καλά προφυλαγμένη βεράντα τώρα το χειμώνα είναι προτιμότερη.
Εκτέλεση
Βγάζουμε το κρέας από το μαρινάδα, το στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε ελαφρά. Σ' ένα ευρύχωρο ταψί στρώνουμε κομμάτια από μπέικον πάνω στα οποία βάζουμε το κρέας και στη συνέχεια σκεπάζουμε και το υπόλοιπο με μπέικον. Το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο και ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε τη μαρινάδα μαζί με όλα τα μπαχαρικά κα τα βότανα μέχρι να γίνει περίπου μισή σε ποσότητα. Εάν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι έχετε ένα πολύ πικάντικο και όξινο υγρό.
Αφού το κρέας μείνει 45 λεπτά στο φούρνο βλέπετε πως το μπείκον έχει λιώσει, το κρέας έχει πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα και κολυμπάει σε ένα καραμελωμένο ζουμί από το κρέας. Συγκεντρώνουμε το ζουμί αυτό, το διαλύουμε στη μαρινάδα που έχουμε βράσει και με αυτό περιχύνουμε το κρέας που βρίσκεται ακόμη μέσα στο φούρνο.
Το αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 45 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει (τα πιάτα ζεσταίνονται βουτώντας τα σε καυτό νερό και σκουπίζοντάς τα μετά προσεκτικά).
Συγκεντρώνουμε ξάνα το ζουμί του κρέατος από το ταψί σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστού νερού. Παράλληλα σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του τσαγιού αλεύρι, ένα φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζωμό όπου το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρετε το κρέας με πατάτες και σάλτσα και συνοδεύετε με κόκκινο κρασί. Εάν δεν έχετε κυνήγι δοκιμάστε την ίδια συνταγή με αρνί και θα με θυμηθείτε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος



κυνηγοί είναι οι άνθρωποι... δε μπορεί, θα ξέρουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος



Σας ευχαριστώ Αναστασία, cibyllian, palladin και doo

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος



όι, ωραία ήτανε, πραγματικά


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος


Πρόσεξε να βγάλεις όλες τις τρίχες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος



Και επειδή ο πατέρας μου ξέρει πόσο σιχασιάρα είμαι σε αυτά είμαι σίγουρη πως έχει φροντίσει.
Είμαι ικανή αν βρω έστω μια τρίχα να το πετάξω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fandago
Διακεκριμένο μέλος


Όταν το φτιάξεις τελικά πες μας τι έκανες και πως βγήκεΤέλειο!!
Σας ευχαριστώ Αναστασία, cibyllian, palladin και doo
![]()

Μπορείς να το κοιτάξεις πριν το ψήσεις και να τις καψαλίσεις αν υπάρχουνΤο έχω έτοιμο σε μεριδούλες, πλυμένο, καθαρισμένο.
Και επειδή ο πατέρας μου ξέρει πόσο σιχασιάρα είμαι σε αυτά είμαι σίγουρη πως έχει φροντίσει.
Είμαι ικανή αν βρω έστω μια τρίχα να το πετάξω![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Θα σας πω, θα σας πω!Όταν το φτιάξεις τελικά πες μας τι έκανες και πως βγήκε![]()

Μπορείς να το κοιτάξεις πριν το ψήσεις και να τις καψαλίσεις αν υπάρχουν![]()
Thanks

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



(δεν λεω το αγριογουρουνο ειναι οντως πιο ενδιαφέρον, αλλά δωστε καμιά ιδέα ντε - κυριως για το τι να βαλω επάνω εκτός απο το κλασσικό παγωτό-σιρόπι).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος


Εκεινες οι βαφλες;
(δεν λεω το αγριογουρουνο ειναι οντως πιο ενδιαφέρον, αλλά δωστε καμιά ιδέα ντε - κυριως για το τι να βαλω επάνω εκτός απο το κλασσικό παγωτό-σιρόπι).
Μαρμελάδα; Μερέντα;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.