Η συζήτηση είναι για να λέει ο κάθε ένας την γνώμη του όσο πιο αντικειμενικά σκέφτεται . Μπορεί να πεις για παράδειγμα να μην κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού γιατί χαλάει η μαγεία ή να κάνουν για να μη χάνουν χρόνο αν δεν ταιριάζουν σε αυτό το κομμάτι . Δεν χρειάζεται ντε και καλά να λέμε ''όπως νιώθει ο κάθε ένας '' και να το κοτσάρουμε παντού ενώ δεν το πιστεύουμε.
Επιχείρημα δεν είναι βέβαια να λέμε άμεσα ή έμμεσα ότι εσύ είσαι η λυσσάρα, η σεμνότυφη, ο λιγούρης κτλ και εγώ είμαι ο σωστός και αυτό να το λέμε συζήτηση γιατί κάπως έτσι είναι οι ''συζητήσεις '' συνήθως.
Αυτά που έγραψα Αύρα μου δεν τα έγραψα ειδικά γι΄αυτό το θέμα.
Μιλάω για τα πάντα!
Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σήμερα στην κοινωνία ότι τα πάντα ΠΡΕΠΕΙ να είναι αποδεκτά και ότι κατά κάποιον τρόπο δεν είμαστε "σωστοί" αν δεν τα δεχόμαστε.
Η ανεκτικότητα έχει γίνει λάστιχο που έχει τραβηχτεί σε τέτοιο σημείο που έχει σπάσει!
Κατακρίνουμε τη "λογική" σκέψη και χειροκροτούμε την κάθε καινούρια, πιο ακραία πρόκληση.
Και για να "φαινόμαστε" όλοι ότι είμαστε σύγχρονοι, προοδευτικοί, ανοιχτόμυαλοι κτλ, δηλώνουμε οπαδοί τους.
Απλά το "δηλώνουμε" όμως, επειδή κάθε άνθρωπος σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις της ζωής του και τον χαρακτήρα που έχει οικοδομήσει, περιχαρακώνει κάποια όρια που μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει για να αισθάνεται συνεπής με τον εαυτό του.
΄Οταν λοιπόν δει, ακούσει, μάθει κάτι που του φαίνεται τόσο "ξένο" που δεν μπορεί καν να το επεξεργαστεί και να το καταλάβει, απλά το απορρίπτει και αυτομάτως απορρίπτει και αυτούς που το αποδέχονται για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
Ψάχνει λοιπόν να βρει ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζει και λογική απόρροια αυτού είναι, φιλοσοφώντας να κατακρίνουν αυτό που δεν αποδέχονται.
Η εικόνα "αποδέχεται" και η ουσία "απορρίπτει"!
Προσωπικά αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω.
Θα συνεχίσω να μην αποδέχομαι όσα θεωρώ "παράλογα" και θα συνεχίσω να το δηλώνω ακόμα κι αν χαρακτηριστώ αρνητικά!
Μάλλον όμως είπαμε πολλά, ας το αφήσουμε καλύτερα εδώ!