• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Μικρές ιατρικές γνώσεις

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.
Ιβουπροφενη, δικλοφενακη( ΜΣΑΦ) δεν ενδείκνυται για στομαχοεντερικες διαταραχές.
μα δεν μιλαμε για στομαχικη διατραχη ( για αυτα δωσαμε ομοπραζολες)...για πιθανο τραυματιμο οισοφαγου.. μεχρι να παει στον γαστρεντερολογο να πει ...αν παει... που δεν θα παει
Εμενα με ενδιεφερε την περιπτωση στεφανιαια να καλυψω.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
μα δεν μιλαμε για στομαχικη διατραχη ( για αυτα δωσαμε ομοπραζολες)...για πιθανο τραυματιμο οισοφαγου.. μεχρι να παει στον γαστρεντερολογο να πει ...αν παει... που δεν θα παει
Εμενα με ενδιεφερε την περιπτωση στεφανιαια να καλυψω.

ΜΣΑΦ αποτελούν απόλυτη αντένδειξη σ αυτή την περίπτωση γιατί επιτίθενται στον βλεννογόνο όλου του ΓΕΣ.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.
ΜΣΑΦ αποτελούν απόλυτη αντένδειξη σ αυτή την περίπτωση γιατί επιτίθενται στον βλεννογόνο όλου του ΓΕΣ.
αντε παλι με το ΓΕΣ..καλα πες εσυ στο κοριτσι τι να παρει για το οισοφαγο να ανακουφιστει. πες να παρει zantac

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
αντε παλι με το ΓΕΣ..καλα πες εσυ στο κοριτσι τι να παρει για το οισοφαγο να ανακουφιστει. πες να παρει zantac

Παρακεταμόλη, novalgin (μια και μένει Γερμανία) σε χειρότερη περίπτωση ελαφρά οπιοειδή.

Αλλά ΜΣΑΦ για ΓΕΣ είναι ο,τι πιο βλακώδες μπορεί να προτείνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.
@γιαννης_00 , στηθάγχη δεν ήταν, είμαι 90% βέβαιη. Την ξέρω απ την αθλητιατρική, όπως την είχε περιγράψει ο προφ τότε βέβαια, δεν την έχω νιώσει. Η στηθάγχη, απ ό,τι ξέρω, έχει ένα αίσθημα μουδιάσματος.

Για κάποιο λόγο, πιστεύω δεν ήταν κάτι άσχημο. Εχθές στον ύπνο, ξυπνούσα, έχοντας το φόβο του πόνου και πιστεύω τελικά μάλλον οφειλόταν 1. πως πίεζα αρκετή ώρα τον οισοφάγο στη μπρούμυτη θέση. Μερικές φορές έχω και το χέρι κάτω απ το μεμέ που λες και πιεζει και κείνο. Επίσης 2. πιστεύω πως ήταν μια μικρή γαστρο/ιωσούλα. Τέλος 3. θυμηθηκα πως είχα φάει προχθές ψωμί με καρύδι, όπου το καρύδι ξέρω πως μου .... πέφτει πολύ βαρύ. Θα μου πεις, απ το μεσημέρι που το είχες φάει, τη νύχτα σου έκατσε βαρύ; Εμ, αν κατι δυσκολεύεται ο οργανισμός να το κάνει πέψη, έχει και την ιωσούλα και οι διεργασίες γίνονται αργά, μπορεί να σου ...κάτσει. Πάντως απόψε κοιμήθηκα τέλεια :pleasantry:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

@γιαννης_00 , στηθάγχη δεν ήταν, είμαι 90% βέβαιη. Την ξέρω απ την αθλητιατρική, όπως την είχε περιγράψει ο προφ τότε βέβαια, δεν την έχω νιώσει. Η στηθάγχη, απ ό,τι ξέρω, έχει ένα αίσθημα μουδιάσματος.

Για κάποιο λόγο, πιστεύω δεν ήταν κάτι άσχημο. Εχθές στον ύπνο, ξυπνούσα, έχοντας το φόβο του πόνου και πιστεύω τελικά μάλλον οφειλόταν 1. πως πίεζα αρκετή ώρα τον οισοφάγο στη μπρούμυτη θέση. Μερικές φορές έχω και το χέρι κάτω απ το μεμέ που λες και πιεζει και κείνο. Επίσης 2. πιστεύω πως ήταν μια μικρή γαστρο/ιωσούλα. Τέλος 3. θυμηθηκα πως είχα φάει προχθές ψωμί με καρύδι, όπου το καρύδι ξέρω πως μου .... πέφτει πολύ βαρύ. Θα μου πεις, απ το μεσημέρι που το είχες φάει, τη νύχτα σου έκατσε βαρύ; Εμ, αν κατι δυσκολεύεται ο οργανισμός να το κάνει πέψη, έχει και την ιωσούλα και οι διεργασίες γίνονται αργά, μπορεί να σου ...κάτσει. Πάντως απόψε κοιμήθηκα τέλεια :pleasantry:
εξαιρετικα
οποτε τελειωσαμε το ξεχναμε και παμε να ζησουμε ωραια.
Ο ανθρωπινος οργανισμος ειναι ανθεκτικος και δεν διαμαρτύρεται σε καθε ατασθαλια μας ( καρυδι)..μονο οταν θελει και το παρακανουμε.
Ε αντικατεστησε το θεικο καρυδι με επισεις θεικο σουσαμι ( παστελι) ειναι ο φυλακας των αρτηριων και πολλα αλλα..δεν εχεται και κουλουρι θεσσαλονικης εκει κατι γυαλιστερά εχετε

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.067 μηνύματα.
-Προσοχή στη σοκολάτα και το μαγνήσιο
Γιατί τι έχει το μαγνήσιο; Εννοείς όταν η σοκολάτα καταναλώνεται με μαγνήσιο;
Ρωτάω γιατί ξεκίνησα πάλι βιταμίνες (κυρίως την D3) και πήρα κι αυτή τη λεμονάδα - Mg:
20231110164637_igactive_20_anavrazonta_diskia_lemoni.jpeg

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.
Ε αντικατεστησε το θεικο καρυδι με επισεις θεικο σουσαμι ( παστελι) ειναι ο φυλακας των αρτηριων και πολλα αλλα..δεν εχεται και κουλουρι θεσσαλονικης εκει κατι γυαλιστερά εχετε
τα γιαλιστερά καμια σχέση με το θεϊκό κουλούρι σουσαμάτο δεν έχουν. Ναι, μ΄αρεσει το σουσάμι, το ταχίνι και όλα τα σχετικά (χαλβάς, χούμους). :ok:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.036 μηνύματα.
Γιατί τι έχει το μαγνήσιο; Εννοείς όταν η σοκολάτα καταναλώνεται με μαγνήσιο;
Ρωτάω γιατί ξεκίνησα πάλι βιταμίνες (κυρίως την D3) και πήρα κι αυτή τη λεμονάδα - Mg:
View attachment 141184
Η σοκολάτα, ιδιαίτερα η μαύρη περιέχει αρκετό μαγνήσιο. Είναι λίγο δύσκολο να προκληθεί υπερμαγνησιαιμία αλλά αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αν ξαφνικά αισθάνεσαι επίμονα ότι θέλεις σοκολάτα μπορεί να είναι ένας τρόπος που λέει ο εγκέφαλος σου ότι χρειάζεσαι μαγνήσιο. Είναι και ένας λόγος που όταν διαβάζουμε θέλουμε να τρώμε σοκολάτα

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν παίρνεις και βιταμίνες μαζί αλλά μην καταναλώσεις αρκετή σοκολάτα/μπανάνες

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πόσες μέρες πριν τις εξετάσεις αίματος πρέπει να προσέχουμε λίγο την διατροφή;

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.067 μηνύματα.

Guest 881237

Επισκέπτης

Εμένα πάντα 8 ώρες νηστικός μου λένε.
Ευχαριστώ! Εννοούσα πόσες μέρες πιο πριν θα πρέπει να προσέχουμε λίγο την διατροφή μας ώστε οι τιμές στη χοληστερίνη κλπ να μην βγουν πολυ υψηλές

touvlo

Διάσημο μέλος

Ευχαριστώ! Εννοούσα πόσες μέρες πιο πριν θα πρέπει να προσέχουμε λίγο την διατροφή μας ώστε οι τιμές στη χοληστερίνη κλπ να μην βγουν πολυ υψηλές
αν θέλεις να έχεις αντιπροσωπευτικά αποτελεσματα και να μην αυτοκοροϊδεύεσαι, θα έλεγα, να μην κάνεις ιδιαίτερη δίαιτα, δηλ να τρως κανονικά, όπως πάντα.
Βέβαια, την παραμονή των εξετάσεων, αν καταβροχθήσεις μισό αρνί, θα είναι λίγο <<πειραγμένα>> τα αποτελέσματα

Guest 881237

Επισκέπτης

Εδώ κ μια εβδομάδα κάνω όσο μπορώ διατροφή γιατί σε λίγες μέρες δινω εξετάσεις αίματος αλλά χτες έφαγα κάποιες βλακείες, λέτε να χαλάσε όλη η προσπάθεια των προηγούμενων μερων? :'( Σήμερα συνεχίζω κανονικά

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.221 μηνύματα.
Εδώ κ μια εβδομάδα κάνω όσο μπορώ διατροφή γιατί σε λίγες μέρες δινω εξετάσεις αίματος αλλά χτες έφαγα κάποιες βλακείες, λέτε να χαλάσε όλη η προσπάθεια των προηγούμενων μερων? :'( Σήμερα συνεχίζω κανονικά
Δεν δινεις διαγωνισμα , απλως δεν τρως το προηγουμενο βραδυ

Guest 881237

Επισκέπτης

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

Φάε, πουλακίδα μου. Πριν πας απόφυγε τούρτες και κοκορέτσα, και δώσε αιματάκι. Δεν χρειάζεται να περνάς τέτοια καψόνια.

Guest 881237

Επισκέπτης

τούρτες και κοκορέτσα,
Κλαίω :lol:

Η αλήθεια είναι ότι έχω λόγο που το κάνω . Πέρυσι που είχα κάνει είχαν βγει λίγο υψηλές κάποιες τιμές. Κ τώρα θέλω να κάνω αφού έχω προσέξει τι τρώω ώστε να δω αν οφείλεται στην διατροφή μου ή στην προδιάθεση που έχω λογω κληρονομικότητας...

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Κλαίω :lol:

Η αλήθεια είναι ότι έχω λόγο που το κάνω . Πέρυσι που είχα κάνει είχαν βγει λίγο υψηλές κάποιες τιμές. Κ τώρα θέλω να κάνω αφού έχω προσέξει τι τρώω ώστε να δω αν οφείλεται στην διατροφή μου ή στην προδιάθεση που έχω λογω κληρονομικότητας...

Η προτροπή των γιατρών είναι να κρατάμε 10-12 ώρες πριν πάμε να δώσουμε αίμα. Δεν χρειάζεται ειδική δίαιτα αλλά να μην φτάσουμε και στην υπερβολή.

Ελπίζω να έχεις τις καλύτερες απαντήσεις. :)

Guest 881237

Επισκέπτης

Η προτροπή των γιατρών είναι να κρατάμε 10-12 ώρες πριν πάμε να δώσουμε αίμα. Δεν χρειάζεται ειδική δίαιτα αλλά να μην φτάσουμε και στην υπερβολή.

Ελπίζω να έχεις τις καλύτερες απαντήσεις. :)
Ευχαριστώ πολύ αν και τρέμει το φυλλοκαρδι μου :'(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια