amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

21-03-25

18:18
Επειδή δεν καταλάβατε τι είπα, εννοούσα ας πάρει και τα δύο και οταν μεγαλώσει ας κρατήσει οποιο θέλει.
Σιγά μην εννοούσα ο 5ος απόγονος να έχει 18 επίθετα.
Απλή λογική είναι θεωρούσα περιττή την τόση εξήγηση αλλά εδώ είμαστε.
Σιγά μην εννοούσα ο 5ος απόγονος να έχει 18 επίθετα.
Απλή λογική είναι θεωρούσα περιττή την τόση εξήγηση αλλά εδώ είμαστε.
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 201 μηνύματα.

05-04-25

23:13
Ναι εννοειτε οτι συμφωνω κ εγω το παιδι να πενρει το επωνυμο του πατερα...
Για την συζηγο θα προτιμουσα να παιρνει το επωνυμο του αντρα της γτ ειναι ωραιο να παντρευεται και να εχει το ιδιο επωνυμο αλλα επειδη ειμαστε κ πολυ προοδευτικοι ενταξει αν θελει κ το δικο δν πειραζει
Οσο για καποιους που ειπαν για το να παρει ο συζηγος το επωνυμο της συζηγου...συγνωμη αλλα το ακουω πρωτη φορα κ μ φανηκε λιγο αστειο
Για την συζηγο θα προτιμουσα να παιρνει το επωνυμο του αντρα της γτ ειναι ωραιο να παντρευεται και να εχει το ιδιο επωνυμο αλλα επειδη ειμαστε κ πολυ προοδευτικοι ενταξει αν θελει κ το δικο δν πειραζει

Οσο για καποιους που ειπαν για το να παρει ο συζηγος το επωνυμο της συζηγου...συγνωμη αλλα το ακουω πρωτη φορα κ μ φανηκε λιγο αστειο

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

06-04-25

07:41
Γιατι ολα αυτα; ΟΚ σε καταλαβαμε και καταλαβαμε τι θες..αλλα ΓΙΑΤΙ ειναι ωραιο το παιδι και η γυναικα να παιρνει το επωνυμο του αντρα; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;Ναι εννοειτε οτι συμφωνω κ εγω το παιδι να πενρει το επωνυμο του πατερα...
Οσο για καποιους που ειπαν για το να παρει ο συζηγος το επωνυμο της συζηγου...συγνωμη αλλα το ακουω πρωτη φορα κ μ φανηκε λιγο αστειο![]()
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

06-04-25

09:02
Να σου πω μια εξήγηση, που έχω ακούσει από συνάδελφο:Γιατι ολα αυτα; ΟΚ σε καταλαβαμε και καταλαβαμε τι θες..αλλα ΓΙΑΤΙ ειναι ωραιο το παιδι και η γυναικα να παιρνει το επωνυμο του αντρα; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;
Είναι τιμή για τον πατέρα, να έχει το παιδί το επώνυμό του. Για τη μάνα δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία, πως το γέννησε και έχει μια ιδιαίτερη σωματική σχέση με το παιδί. Ο πατέρας ήταν ο αδικημένος. Όσο και να θέλει να συμμετέχει εξίσου στο μεγάλωμα, βιολογικά δεν μπορεί. Τη μαμά θηλάζει και μετά αγκαλιάζει, η μαμά είναι περισσότερες ώρες κοντά στο μωρό. Έτσι, ας δώσουμε και στον πατέρα μια τιμή και χαρά.
Εμένα, αν με ρωτάς, επειδή έχω πολύ πιο ωραίο επώνυμο απ τον άντρα μου, θα μου άρεσε τα παιδιά μου να πάρουν το δικό μου. Εκείνος όμως ισχυρίζεται πως το δικό του είναι πολύ πιο ωραίο (χε χε καθένας το τσαντήρι του

Τεσπα, όταν παντρευτήκαμε, γράψαμε παραδοσιακά το δικό του, για τα μελλοντικά παιδιά. Όταν γεννήθηκε ο πρώτος, είπε ο μαιευτήρας, πως αν θέλουμε μπορούμε δικαστικά να το αλλάξουμε με μια απλή διαδικασία. Αλλά ποιος νέος γονιός θα έτρεχε για διακαστήρια, χαράς το πράμα. Κάναμε γερό παιδί, έφτανε
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

06-04-25

09:04
Οποίος νομίζει ότι η γυναίκα πρέπει να παίρνει το επώνυμο του άνδρα, να μας πει από ποια σπηλιά βγήκε
τώρα για το παιδί, οκευ, ούτε που με νοιάζει ποιανού θα έπαιρνε ευτυχισμένο θα με ένοιαζε να είναι μόνο
αλλά να παντρευτεί η γυναίκα και να πάρει το επίθετο του άνδρα χτυπάει κουδουνάκι για εποχές που το ξύλο βγήκε από το παράδεισο..
τώρα για το παιδί, οκευ, ούτε που με νοιάζει ποιανού θα έπαιρνε ευτυχισμένο θα με ένοιαζε να είναι μόνο
αλλά να παντρευτεί η γυναίκα και να πάρει το επίθετο του άνδρα χτυπάει κουδουνάκι για εποχές που το ξύλο βγήκε από το παράδεισο..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

06-04-25

09:41
Μαλακιες τουμπανα θα πω εγω.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ.Που ζεις;Τι δεν καταλαβαινεις;Να σου πω μια εξήγηση, που έχω ακούσει από συνάδελφο:
Είναι τιμή για τον πατέρα, να έχει το παιδί το επώνυμό του. Για τη μάνα δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία, πως το γέννησε και έχει μια ιδιαίτερη σωματική σχέση με το παιδί. Ο πατέρας ήταν ο αδικημένος. Όσο και να θέλει να συμμετέχει εξίσου στο μεγάλωμα, βιολογικά δεν μπορεί. Τη μαμά θηλάζει και μετά αγκαλιάζει, η μαμά είναι περισσότερες ώρες κοντά στο μωρό. Έτσι, ας δώσουμε και στον πατέρα μια τιμή και χαρά.
Εμένα, αν με ρωτάς, επειδή έχω πολύ πιο ωραίο επώνυμο απ τον άντρα μου, θα μου άρεσε τα παιδιά μου να πάρουν το δικό μου. Εκείνος όμως ισχυρίζεται πως το δικό του είναι πολύ πιο ωραίο (χε χε καθένας το τσαντήρι του).
Τεσπα, όταν παντρευτήκαμε, γράψαμε παραδοσιακά το δικό του, για τα μελλοντικά παιδιά. Όταν γεννήθηκε ο πρώτος, είπε ο μαιευτήρας, πως αν θέλουμε μπορούμε δικαστικά να το αλλάξουμε με μια απλή διαδικασία. Αλλά ποιος νέος γονιός θα έτρεχε για διακαστήρια, χαράς το πράμα. Κάναμε γερό παιδί, έφτανε
Ναι ρε πουλακι μου..αυτο καταδεικνυω..οτι ολα αυτα γινονται για την τονωση του ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ.Ποιο παιδι μανας; Η μανα απλα ειναι η κουνελα που δινει τον απογονο στον αντρα που και βεβαια ειναι δικο του.Για αθτο και παοιρνει το ονιμα του,Να ξερουμε τι λεμε ναι; Και η γυναικα στην πατραρχια οφειλει να παιρνει το ονομα του συζυγου της και αθυτη διοτι ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ,ΓΕΝΙΚΗ ΚΤΗΤΙΚΗ.
Τα υπολοιπα ειναι μαλακιες και δικαιολογιες της φουτσας.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.

06-04-25

11:27
Εντάξει, ευχαριστούμε για την άδεια!ενταξει αν θελει κ το δικο δν πειραζει
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 556 μηνύματα.

06-04-25

11:49
Θα έπαιρνα το όνομα του άντρα εάν είχε κάνα επίθετο τύπου Λάτσης, ΒαρδινογιάννηςΟποίος νομίζει ότι η γυναίκα πρέπει να παίρνει το επώνυμο του άνδρα, να μας πει από ποια σπηλιά βγήκε

Νομίζω οι απόγονοι της Μπουμπουλίνας έχουν κρατήσει το επίθετο της και καλά έκαναν.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.290 μηνύματα.

06-04-25

11:57
Έχει δικό της επίθετο, γιατί να πάρει του συζύγου; Για να είναι "κτήμα" του;
Το χειρότερο βέβαια δεν είναι το επίθετο. Όσοι μεγαλώσαμε σε χωριά, κυρίως από παλιούς ακούμε να λένε πχ την Μαρία που παντρεύτηκε τον Κώστα -> Κώστενα
Που παντρεύτηκε τον Θανάση -> Θανάσενα.
Αυτό είναι πραγματικά εξοργιστικό. Η πλήρης υποταγή στον άντρα ξέρωγω. Ούτε το όνομα σου να μη μπορείς να ακούς..
Το χειρότερο βέβαια δεν είναι το επίθετο. Όσοι μεγαλώσαμε σε χωριά, κυρίως από παλιούς ακούμε να λένε πχ την Μαρία που παντρεύτηκε τον Κώστα -> Κώστενα
Αυτό είναι πραγματικά εξοργιστικό. Η πλήρης υποταγή στον άντρα ξέρωγω. Ούτε το όνομα σου να μη μπορείς να ακούς..
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Giorgkalo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 201 μηνύματα.

06-04-25

12:05
Δεν ειπα απαραιτητα για την γυναικαΟποίος νομίζει ότι η γυναίκα πρέπει να παίρνει το επώνυμο του άνδρα, να μας πει από ποια σπηλιά βγήκε
Ειπα οτι θα το προτιμουσα

Εχει διαφορα οταν αλλαζεις το νοημα...
Ναι ή εγω βγηκα απο σπηλια ή εσυ είρθες απο κάποιο αλλο πλανητη λογικα...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Τιποτα παιδι μου σιγα...Εντάξει, ευχαριστούμε για την άδεια!
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.021 μηνύματα.

06-04-25

12:07
Τα ονόματα που έπαιρναν ήταν άθλια (π.χ. Βασίλενα, Γιάννενα, τι Γιάννενα ρε Blyat). Το επίθετο εντάξει καλή παράδοση. Είναι βέβαια πως θα το δεις. Αν το δεις από την άποψη του γίνεσαι κτήμα κάποιου τότε ναι είναι πρόβλημα. Αν το δεις από την οπτική του γίνεται μια ένωση. Μοιράζεσαι το ίδιο επίθετο με αυτόν που αγαπάς και υπό αυτό το επίθετο ξεκινάτε μια οικογένεια τότε δεν είναι άσχημο. Υπάρχει βέβαια μια γραφειοκρατική μλκια σε όλο αυτό. Αν χωρίσεις το επίθετο μένει. Δεν είναι μόνο υποτιμητικό για τη γυναίκα αλλά και για τον επόμενο άντρα. Να αποκαλείς τη σύζυγο σου με το επίθετο του προηγούμενου. Bruuuuuh.
Πάντως αν παντρευτώ ποτέ και το επίθετο της είναι σε -ίδης/-ίδου δεν ξέρω τι θα με κρατήσει από το να γίνω άθελά μου σύμβολο του μοντέρνου φεμινισμού για τους τελείως λάθος λόγους, με το να πάρω το δικό της. Είμαι από τους λίγους Πόντιους χωρίς ποντιακό επίθετο και αυτό δεν είναι αποδεκτό από την ποντιακή κοινότητα. Η κατάληξη του επιθέτου για Πόντιους και Κρητικούς είναι σημάδι ταυτότητας. Δεν σε θεωρούν δικό τους αλλιώς. Λάθη προγόνων που τα πληρώνουμε εμείς.
Πάντως αν παντρευτώ ποτέ και το επίθετο της είναι σε -ίδης/-ίδου δεν ξέρω τι θα με κρατήσει από το να γίνω άθελά μου σύμβολο του μοντέρνου φεμινισμού για τους τελείως λάθος λόγους, με το να πάρω το δικό της. Είμαι από τους λίγους Πόντιους χωρίς ποντιακό επίθετο και αυτό δεν είναι αποδεκτό από την ποντιακή κοινότητα. Η κατάληξη του επιθέτου για Πόντιους και Κρητικούς είναι σημάδι ταυτότητας. Δεν σε θεωρούν δικό τους αλλιώς. Λάθη προγόνων που τα πληρώνουμε εμείς.
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος

06-04-25

12:12
Συμφωνω σε αυτο...Έχει δικό της επίθετο, γιατί να πάρει του συζύγου; Για να είναι "κτήμα" του;
Αυτο δεν μ αρεσει κ μενα αλλα το ακουμε μεχρι σμρ εστω λιγο καπου καποιοι...
Το επωνυμο ομως που καποιοι δεν θελουν να καταλαβουν ειναι η ταυτοτητα τγς οικογενειας κ ειναο οχι μονο αυτο αλλα κ αυτο που την κανει πιο δεμενη σαν ομαδα...Μην αλλαζετε λοιπον τα λογια μου σαν ν θελετε να με χαρακτηρισετε παλιομοδυτη κ παιδι της σπηλιας...

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

06-04-25

12:17
Πεπαλαιωμένο και άχρηστο. Το παιδί να παίρνει επίθετο πατέρα η κατόπιν συνεννόησης διπλό επίθετο. Η γυναίκα αν γουστάρει να πάρει το επίθετο του άντρα καλως, ο άντρας αν γουστάρει να πάρει επίθετο γυναίκας καλώς, wheres the problem
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

06-04-25

12:24
Με την κατιούσα που έχουν πάρει οι ανθρώπινες σχέσεις εντός γάμου, θεωρείς πως το ίδιο επώνυμο θα κάνει τη διαφορά στο δέσιμο;Το επωνυμο ομως που καποιοι δεν θελουν να καταλαβουν ειναι η ταυτοτητα τγς οικογενειας κ ειναο οχι μονο αυτο αλλα κ αυτο που την κανει πιο δεμενη σαν ομαδα...
Αυταπατασαι νομίζω.
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

06-04-25

12:24
Έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι μου φαίνεται ; Εγώ μίλησα γενικά για την άποψη μου καθως διάβασα το θέμα του τίτλουΔεν ειπα απαραιτητα για την γυναικα
Ειπα οτι θα το προτιμουσα
Εχει διαφορα οταν αλλαζεις το νοημα...
Ναι ή εγω βγηκα απο σπηλια ή εσυ είρθες απο κάποιο αλλο πλανητη λογικα...
Μη δημιουργείς δράμα τώρα από εκεί που δεν υπάρχει
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

06-04-25

12:26
Τόσα δεινά τραβάει ο θεσμός της οικογένειας από ανθρώπους που ποτέ δεν τον πήρανε στα σοβαρά. Το αν λάβει η γυναίκα το επίθετο του άντρα μας μαρανε
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος

06-04-25

12:27
Και τι θελεις να κανουμε δλδ;Με την κατιούσα που έχουν πάρει οι ανθρώπινες σχέσεις εντός γάμου, θεωρείς πως το ίδιο επώνυμο θα κάνει τη διαφορά στο δέσιμο;
Αυταπατασαι νομίζω.
Επειδη εχει χαλασει ο κοσμος...
Να κανει ο καθενας οτι θελει;
Να περνει ο καθενας το δρομο του κ να συνεχιζεται το κακο ελειδη απλα εχουμε παρει την κατηφορα...
Τι να σου πω αν το βλεπεις ετσι...
Δεν ξερω πως σκεφτεστε καποιοι...
Ναι οκ με συγχωρεις...Έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι μου φαίνεται ; Εγώ μίλησα γενικά για την άποψη μου καθως διάβασα το θέμα του τίτλου
Μη δημιουργείς δράμα τώρα από εκεί που δεν υπάρχει
Θα καταλαβα λαθος...
Εντελως τυχαια ολοι επιτεθυκατε σε εμενα γτ απλα ειχα αλλη αποψη δν πειραζει...μπορει να ηταν κ συμπτωση...ολα καλα

glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

06-04-25

12:29
Οι μοναδικές φορές που χρησιμοποιούσα το επώνυμο του πρώην συζύγου ήταν, όταν έπρεπε να δώσω επώνυμο σε διάφορες προωθητικές ενέργειες ποικίλου περιεχομένου , καθότι το δικό μου είναι δύσκολο με περίεργη ακολουθία συμφώνων και βαριόμουν να κάνω spelling, έκτοτε επανήλθα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
Μα δεν μπορείς να καταλάβεις πως ένα ίδιο επώνυμο δε σου εξασφαλίζει μακροημέρευση στο γάμο σου; είναι τόσο απλό.Να κανει ο καθενας οτι θελει;
Να περνει ο καθενας το δρομο του κ να συνεχιζεται το κακο ελειδη απλα εχουμε παρει την κατηφορα...
Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος

06-04-25

12:31
Αα επισης ευχαριστω παρα πολυ που δεν με σκοτωσατε και σημερα και την γλιτωσα αφου εξεφρασα λαθος γνωμη=αλλη γνωμη απο εσας.
Να ξερετε ομως οτι οσο κ να ριχνετε εγω θα λεω αυτο που πιστευω παντα

Να ξερετε ομως οτι οσο κ να ριχνετε εγω θα λεω αυτο που πιστευω παντα

rafaela11
Περιβόητο μέλος

06-04-25

12:31
Τώρα που μιλάμε για επίθετα παιδιά στο σχολείο κάποτε είχαμε μια που την λέγανε γαμιδου παρθέναΟι μοναδικές φορές που χρησιμοποιούσα το επώνυμο του πρώην συζύγου ήταν, όταν έπρεπε να δώσω επώνυμο σε διάφορες προωθητικές ενέργειες ποικίλου περιεχομένου , καθότι το δικό μου είναι δύσκολο με περίεργη ακολουθία συμφώνων και βαριόμουν να κάνω spelling, έκτοτε επανήλθα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
ΚΑΗΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 167 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Giorgkalo
- thenutritionist
- johnsala
- Dr. Gl. Luminous
- Libertus
- rafaela11
- Scandal
- Kate1914
- touvlo
- Reader
- charmander
- giannhs2001
- Memetchi
- taketrance
- American Economist
- Joji
- Paragontas7000
- A350
- Natsuko
- Ilma
- AggelikiGr
- ChristosM89
- gaidouri
- Μήτσος10
- camil
- fmarulezkd
- kalhkardia
- jj!
- linuxman
- synthnightingale
- Γατέχων
- Εριφύλη
- Paladin
- Viedo
- DimitraA.
- spring day
- Ariana2018
- Resident Evil
- Εχέμυθη
- Μαυρίκιος
- Wonderkid
- thesecretfemme
- Unboxholics
- plus i bo?
- User2350
- Jim444
- tsiobieman
- snowy
- back2967
- ΘανάσοςG4
- ggl
- fourkaki
- lepipini
- J.Cameron
- F1L1PAS
- Ryuzaki
- Mt73
- SlimShady
- eukleidhs1821
- sofoula2430
- kogba
- tslef8
- Μάρκος Βασίλης
- orchidea
- iminspain
- Meow
- uni77
- Serotonin
- Βλα
- Thoba19
- Rene2004
- Έμμα
- louminis
- Pipitsa
- harry akritas
- lnesb
- Mary Jane
- Ν.Χ.
- Alma Libre
- Στωικος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.