Εισαι εθνικοφρων-εθνικιστης; Αν όχι, τότε το παραπάνω ποστ μου δεν απευθύνεται σε εσένα.
Στη ζυγαριά αυτό ακριβώς λέω και έρχεσαι στα λόγια μου πώς δεν μπορούμε να βάζουμε στη ζυγαριά το παρελθόν μας με το τωρα. Ας κοιτάμε τα δικά μας τωρινά χάλια και επιτεύγματα και ας αφήσουμε τους αρχαίους. Ισα ισα η σύγκριση της Ελλάδας του τωρα με του τότε είναι πολύ κακή, τότε ήταν πολύ πιο "ανθρωποι", τότε όντως είχαν λόγο να είναι περήφανοι για το πνεύμα τους τα έργα τους. Τώρα για ποιο λόγο να είμαστε περήφανοι με το πώς έχουμε καταντήσει σα χώρα και σαν νοοτροπια;
Γιαυτο καταλήγω πώς δεν υπάρχει λόγος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 6 Σεπτεμβρίου 2023
Δεν εκμεταλλευτηκα τίποτα. Με αφορμη το περιστατικό μου βγηκε μια αηδια και αποτροπιασμος απεναντι στους Ελληνες, αν αναλογιστείς όλα τα συσσωρευμενα γεγονότα των τελευταίων μηνών-χρόνων που εχουν προκληθεί απο Ελληνες. Είναι στη νοοτροπία των Ελλήνων να μην τον ενδιαφέρει τίποτα παρά ο κωλος του, να είναι εγωκεντρικος και να κοιτάζει το συμφέρον του. Μάλλον είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων, αυτό που λέμε νοοτροπία μας. Όχι όλων προφανώς, αλλά παρατηρειται όλο και πιο συχνά.
Δεν εκραξα όλους τους Έλληνες, έκανα κριτική στους εθνικιστες. Το έγραψα στην πρώτη πρόταση του ποστ μου. Μάλλον το διάβασες διαγώνια.