amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

30-09-23

14:55
Δεν είμαι και μέτρ στην κουζίνα αλλά εκανα αυτούς τους κολοκυθοκεφτέδες και μου βγήκαν λιγότερο συμπαγείς απο οτι θα τους ήθελα ενώ το μόνο διαφορετικό που έκανα είναι να βάλω και καρότο, αν και υποπτεύομαι θα ήθελαν πιο επίμονο στράγγισμα. Παρόλα αυτά ήταν πεντανόστιμοι, οποια tips για το πως θα τους έκανα εντελώς συμπαγείς, ευπρόσδεκτα.
Εδώ η συνταγή, είναι vegetarian εχει αυγό και φέτα https://mrssoupe.com/2022/07/20/kolokythokeftedes-fournou-light-molis-32-thermides-o-enas/
Και εδώ μερικές φώτο απο την διαδικασία:
Μετά η κουζίνα βέβαια είναι σαν να έπεσε βόμβα καθώς μαζεύεις παντού τριμμένα κολοκύθια.
Εδώ η συνταγή, είναι vegetarian εχει αυγό και φέτα https://mrssoupe.com/2022/07/20/kolokythokeftedes-fournou-light-molis-32-thermides-o-enas/
Και εδώ μερικές φώτο απο την διαδικασία:
Μετά η κουζίνα βέβαια είναι σαν να έπεσε βόμβα καθώς μαζεύεις παντού τριμμένα κολοκύθια.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

08-01-24

19:41
Λοιποοοοοοοοον..και μετα την απιστευτη κρεπαλη που κανατε....
θα σας αποτοξινωσω σουτζουκακια μου!
Σαλαταρα πανεμορφη και παννοστιμη και πολυ υγιεινη.Οχι με μαγιονεζες και λοιπες ατασθαλιες αλλα με τζατζικακι που ελπιζω οτι μπορειτε να φτιαξετε μονοι σας.
Ενα πολυ καλο τζατζικι που λειτουργει καλυτερα σαν σως σε σαλατες ειναι εννοειται ΠΑΝΤΑ με στραγγιστο αγελαδινο γιαουρτι,σκορδο λιγο λιγοτερο αλλα σαφως να το νιωθεις...χωρις αγγουρι...με μπολικο....δυοσμο! Και κλασσικα με το λαδακι του,αλλατοπιπερο,ριγανη και ΠΑΠΡΙΚΑ.
Το συστηνω!
Παμε λοιπον στην πανεμορφη,πεντανοστιμη και υγιεινη σαλατουλα μας.
(Εννοειται πως προσθετετε ή αφαιρειτε οτι θελετε...η βαση εχει σημασια)Υπογραμμιζω τα πιο σημαντικα για να κρατησετε το υφος αυτης της γευσης.
ΥΛΙΚΑ
Ψιλοκοβουμε ολα τα υλικα οπως θελουμε.Τα βαζουμε σε μπωλ.Προσθετουμε το ξυδι μας οχι παρα πολυ γιατι θα δωσει οξυτητα το τζατζικι,αλατιζουμε,ριγανιζουμε και παπρικαριζουμε...
,βαζουμε τις ελιτσες μας,τριβουμε το τυρι που θελουμε(αν λεμε για φετα ή μπλε τυρι) αν λεμε για κιτρινο τυρι κοβουμε σε κυβακια,τα ριχνουμε στη σαλατα μας,ανακατευουμε και απο πανω ριχνουμε μια μπαμπατσικια κουταλια τζατζικιου!!!
Μπορουμε να το συνοδευσουμε με ψωμακι..αλλα μπορουμε και να εχουμε κομματιασει παξιμαδακια κριθινα ή οτι αλλο και να ειναι η βαση ,μας πανω στην οποια θα τοποθετησουμε την σαλατα.
Ειναι πολυ υγιεινη και παρα πολυ νοστιμη.
Δεν βαζω προσθετο λαδι διοτι εχει το τζατζικι που τοποθετω απο πανω,αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
Φτιαχτε την και θα με θυμηθητε.
Τα βασικα ειναι τα χορταρικα,οποια θελετε εσεις...η κοκκινη πιπερια φλωρινης που δινει ξεχωριστη γευση,.το τζατζικι και τα τυρια κυριως μπλε ή φετα..αλλα γινεται πολυ νοστιμη και με κιτρινα.
Μαθετε να εχετε σαν κυριο γευμα για καποιες μερες τη βδομαδα ΜΟΝΟ σαλατα!

Σαλαταρα πανεμορφη και παννοστιμη και πολυ υγιεινη.Οχι με μαγιονεζες και λοιπες ατασθαλιες αλλα με τζατζικακι που ελπιζω οτι μπορειτε να φτιαξετε μονοι σας.

Ενα πολυ καλο τζατζικι που λειτουργει καλυτερα σαν σως σε σαλατες ειναι εννοειται ΠΑΝΤΑ με στραγγιστο αγελαδινο γιαουρτι,σκορδο λιγο λιγοτερο αλλα σαφως να το νιωθεις...χωρις αγγουρι...με μπολικο....δυοσμο! Και κλασσικα με το λαδακι του,αλλατοπιπερο,ριγανη και ΠΑΠΡΙΚΑ.
Το συστηνω!
Παμε λοιπον στην πανεμορφη,πεντανοστιμη και υγιεινη σαλατουλα μας.

(Εννοειται πως προσθετετε ή αφαιρειτε οτι θελετε...η βαση εχει σημασια)Υπογραμμιζω τα πιο σημαντικα για να κρατησετε το υφος αυτης της γευσης.
ΥΛΙΚΑ
- Μαρουλι
- Μωβ λαχανο
- Κοκκινη πιπερια φλωρινης
- Κρεμμυδι
- Ελιες
- Τριμμενο καροτο
- Τυρι νταναμπλου Δανιας ή φετα ή ακομα και γκουντα ή αλλο κιτρινο τυρι
- Οποιοδηποτε ξυδι
- Τζατζικι
- Αλατι,ριγανη,παπρικα
Ψιλοκοβουμε ολα τα υλικα οπως θελουμε.Τα βαζουμε σε μπωλ.Προσθετουμε το ξυδι μας οχι παρα πολυ γιατι θα δωσει οξυτητα το τζατζικι,αλατιζουμε,ριγανιζουμε και παπρικαριζουμε...

Μπορουμε να το συνοδευσουμε με ψωμακι..αλλα μπορουμε και να εχουμε κομματιασει παξιμαδακια κριθινα ή οτι αλλο και να ειναι η βαση ,μας πανω στην οποια θα τοποθετησουμε την σαλατα.
Ειναι πολυ υγιεινη και παρα πολυ νοστιμη.
Δεν βαζω προσθετο λαδι διοτι εχει το τζατζικι που τοποθετω απο πανω,αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
Φτιαχτε την και θα με θυμηθητε.
Τα βασικα ειναι τα χορταρικα,οποια θελετε εσεις...η κοκκινη πιπερια φλωρινης που δινει ξεχωριστη γευση,.το τζατζικι και τα τυρια κυριως μπλε ή φετα..αλλα γινεται πολυ νοστιμη και με κιτρινα.
Μαθετε να εχετε σαν κυριο γευμα για καποιες μερες τη βδομαδα ΜΟΝΟ σαλατα!

Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

20-01-24

21:53
Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.515 μηνύματα.

21-01-24

10:35
Ουαου τελειο θα το φτιάξωBrownies
Για 4 κανονικά κομμάτια (ήθελα λίγο απλά για να ξεγελάσω τον εαυτό μου):
Εκτέλεση:
- 100 γρ δαμάσκηνα
- 160-180 γρ νερό
- 80 γρ αλεύρι (έβαλα ολικής, λογικά μπορεί ν' αντικατασταθεί με κάποιο άλλο)
- 30 γρ άγλυκο κακάο
- 50 γρ ταχίνι
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- στέβια (υποθέτω πως το οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό θα δουλέψει εξίσου)
- 160-180 γρ νερό
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα δαμάσκηνα με το μισό νερό
- Όταν το μείγμα είναι καλά αλεσμένο, ανακατεύουμε με το υπόλοιπο νερό, το αλάτι, τις βανίλιες, την στέβια και το ταχίνι, μετά βάζουμε το κακάο και το αυγό και συνεχίζουμε ν' ανακατεύουμε
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι παχύρευστο
- Βάζουμε στον φούρνο στους 170 για 20 λεπτά περίπου (εγώ έβαλα και λαδόκολλα στο ταψί, εναλλακτικά βάζουμε βούτυρο για να μην κολλήσει)View attachment 71674
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

28-01-24

20:12
Σημερα εφτιαξα Γαριδες σαγανακι...με το κελυφος μεγαλες...πανακριβες..3 εβαλα..
ενταξει πεντανοστιμες!
ΥΛΙΚΑ
-Καθαριζω τις γαριδες αφηνοντας το κεφαλι για γευση.Εμενα το ενα κοπηκε..
-Σε αντικολλητικο κεραμικο τηγανι χωρις καθολου λαδι αλλα με αλλο κολπακι/εβαλα λαδοκολλα βρεγμενη με ουζο
και χωρις λαδι εκει πανω τις γαριδουλες(αλατοπιπερωμενες και με ολα τα μπαχαρικα) σε δυνατη φωτια να ψηθουν για 2-3 λεπτα.Ειναι αρκετα.
-Τις βγαζω και τις βαζω σε πιατο.
-Εχω κοψει σε κομματια τα ντοματινια που εχουν εξαιρετικη γευση,κρεμμυδι,σκορδο και την κοκκινη πιπερια φλωρινης και τα βαζω στο ιδιο τηγανι.Ακομα δεν βαζω λαδι.Ανακατευω..βαζω αλατοπιπερο..μπαχαρι,παπρικα και ριγανη και ουζο και αφηνω να βρασουν.Σκεπασμενο σε μετρια φωτια.
-Κανενα 15λεπτο περιπου.Να σωθουν τα ζουμια.Στο τελος βαζω το ελαιολαδο που θελω,,και μεσα ξαναβαζω τις γαριδες..ανεβαζω θερμοκρασια για να μην σιγοβρασουν οι γαριδες...σε 2 λεπτα πεταω και τη φετα κομμενη σε κομματια και κλεινω φωτια.
-πασπαίζω με παπρικα και ριγανη.
ΛΟΥΚΟΥΜΙ!

ενταξει πεντανοστιμες!
ΥΛΙΚΑ
- Γαριδες
- κρεμμυδι
- σκορδο
- κοκκινη πιπερια φλωρινης
- ντοματινια
- ελαιολαδο
- αλατοπιπερο
- ριγανη
- παπρικα
- μπαχαρι
- Ανηθος ή μαιντανος(δεν ειχα)
- ουζο
- φετα
-Καθαριζω τις γαριδες αφηνοντας το κεφαλι για γευση.Εμενα το ενα κοπηκε..

-Σε αντικολλητικο κεραμικο τηγανι χωρις καθολου λαδι αλλα με αλλο κολπακι/εβαλα λαδοκολλα βρεγμενη με ουζο

-Τις βγαζω και τις βαζω σε πιατο.
-Εχω κοψει σε κομματια τα ντοματινια που εχουν εξαιρετικη γευση,κρεμμυδι,σκορδο και την κοκκινη πιπερια φλωρινης και τα βαζω στο ιδιο τηγανι.Ακομα δεν βαζω λαδι.Ανακατευω..βαζω αλατοπιπερο..μπαχαρι,παπρικα και ριγανη και ουζο και αφηνω να βρασουν.Σκεπασμενο σε μετρια φωτια.
-Κανενα 15λεπτο περιπου.Να σωθουν τα ζουμια.Στο τελος βαζω το ελαιολαδο που θελω,,και μεσα ξαναβαζω τις γαριδες..ανεβαζω θερμοκρασια για να μην σιγοβρασουν οι γαριδες...σε 2 λεπτα πεταω και τη φετα κομμενη σε κομματια και κλεινω φωτια.
-πασπαίζω με παπρικα και ριγανη.
ΛΟΥΚΟΥΜΙ!

28-01-24

21:06
Ούζο όταν λες, γιατί το βάζεις; Και πόσο;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

28-01-24

21:15
Το ουζο ειναι ΟΛΑ τα λεφτα στις γαριδες! Πιστεψε με και δνε ειναι δικια μου εφευρεση.Ούζο όταν λες, γιατί το βάζεις; Και πόσο;
Δινει απιστευτη γευση!
Αν γκουγκλαρεις γαριδες με ουζο θα δεις απειρες συνταγες.Ιδανικα αν εχεις και ανηθο και σου αρεσει..ειναι φοβερο!
Το ποσο ...εξαρταται.Εγω εβαλα στην αρχη μουσκευονατς το χαρτι κουζινας...οκ πολυ λιγο εκει διοτι θελουμε να ψηθουν οι γαριδες και οχι να βρασουν..απλα βρεχω το χαρτι αντι με νερο για να μην καει με ουζο..για ακομα καλυτερη γευση.
Μετα..βαζοντας τις ντοματες κλπ..αν δενε χει πολλα υγρα ριχνεις λγο ουζο..αλλα ολα τα λεφτα ειναι στο τελος.Δηλαδη αφου εχει γινει η σαλτσα ,εχουν σωθει τα ζουμια και προσθετεις τις γαριδες..εκει αναβεις φωτια και σβηνεις με ουζο..αφηνεις για κανα 2 λεπτα για να μεινει η γευση του ουζου.Κοιτα..εγω για 2 μεριδες εβαλα περιπου εναμιση φλυτζανι του καφε (το μικρο) ουζο.Για περισσοτερες μεριδες πραξε αναλογα αλλα ειναι και θεμα γουστου,Σημασια εχιε να βαλεις λιγο οταν βραζουν αν δενε χουν πολλα ζουμια τα μυρωδικα και η ντοματα σου και οταν εχει σωθει ο ζωμος και ριξεις τις γαριδες στο τελος..εκει πρεπει να βαλεις το περισσοτερι ουζο,.,να μεινει κανα 2 λεπτα σε μετρια προς δυνατη φωτια και να το βγαλεις.
Σου λεω αλλη φαση.Κια ηταν και πανευκολο.
-Βασικα τωρα που ξαναβλεπω την συνταγη μου ξεχασα να πω οτι αφου στο τελος πεταξα τις γαριδες μεσα στη σαλτσα...ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΟΥΖΟ...τοτε μπαινει το ΄περισσοτερο ουζο...για 2 μεριδες περιπου 1μιση με 2 φλυτζανια κλασικα, του ελληνικου καφε,ουζο.Δυναμωνω φωτια..ανακατευω,αδ]φηνω κανενα 2λεπτο και βγαζω για να μεινει η γευση του ουζου!
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

28-01-24

21:24
Έτσι όπως φαίνεται το αποτέλεσμα και από την περιγραφή θα μας κάνεις και εμάς που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ γαρίδες να το προσπαθήσουμε!Σημερα εφτιαξα Γαριδες σαγανακι...με το κελυφος μεγαλες...πανακριβες..3 εβαλα..
ενταξει πεντανοστιμες!
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γαριδες
- κρεμμυδι
- σκορδο
- κοκκινη πιπερια φλωρινης
- ντοματινια
- ελαιολαδο
- αλατοπιπερο
- ριγανη
- παπρικα
- μπαχαρι
- Ανηθος ή μαιντανος(δεν ειχα)
- ουζο
- φετα
-Καθαριζω τις γαριδες αφηνοντας το κεφαλι για γευση.Εμενα το ενα κοπηκε..
-Σε αντικολλητικο κεραμικο τηγανι χωρις καθολου λαδι αλλα με αλλο κολπακι/εβαλα λαδοκολλα βρεγμενη με ουζοκαι χωρις λαδι εκει πανω τις γαριδουλες(αλατοπιπερωμενες και με ολα τα μπαχαρικα) σε δυνατη φωτια να ψηθουν για 2-3 λεπτα.Ειναι αρκετα.
-Τις βγαζω και τις βαζω σε πιατο.
-Εχω κοψει σε κομματια τα ντοματινια που εχουν εξαιρετικη γευση,κρεμμυδι,σκορδο και την κοκκινη πιπερια φλωρινης και τα βαζω στο ιδιο τηγανι.Ακομα δεν βαζω λαδι.Ανακατευω..βαζω αλατοπιπερο..μπαχαρι,παπρικα και ριγανη και ουζο και αφηνω να βρασουν.Σκεπασμενο σε μετρια φωτια.
-Κανενα 15λεπτο περιπου.Να σωθουν τα ζουμια.Στο τελος βαζω το ελαιολαδο που θελω,,και μεσα ξαναβαζω τις γαριδες..ανεβαζω θερμοκρασια για να μην σιγοβρασουν οι γαριδες...σε 2 λεπτα πεταω και τη φετα κομμενη σε κομματια και κλεινω φωτια.
-πασπαίζω με παπρικα και ριγανη.
ΛΟΥΚΟΥΜΙ!
View attachment 128817
Γεια στα χέρια σου, φαίνεται πεντανόστιμο. Και πολύ κατατοπιστική η περιγραφή όπως και η διευκρίνησή σου για το ούζο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

28-01-24

21:25
Βρε συ...και εγω μικρη δεν ειχα δοκιμασει γαριδες..καντο..ειναι φανταστικες καιε χουν ΄πολυ ηπια γευση.Ο καραβιδες ειναι ΚΑΠΩς....οι γαριδες ειναι υπεροχες!!Έτσι όπως φαίνεται το αποτέλεσμα και από την περιγραφή θα μας κάνεις και εμάς που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ γαρίδες να το προσπαθήσουμε!
Γεια στα χέρια σου, φαίνεται πεντανόστιμο. Και πολύ κατατοπιστική η περιγραφή όπως και η διευκρίνησή σου για το ούζο.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

28-01-24

21:32
Εντάξει με έπεισες, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω το δίχως άλλο!Βρε συ...και εγω μικρη δεν ειχα δοκιμασει γαριδες..καντο..ειναι φανταστικες καιε χουν ΄πολυ ηπια γευση.Ο καραβιδες ειναι ΚΑΠΩς....οι γαριδες ειναι υπεροχες!!
Βέβαια κάτσε πρώτα να μάθουμε να κάνουμε τα απλά με μια κάποια ευχέρεια

Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.

28-01-24

21:37
Δεν είχα κρασί μια φορά που έφτιαχνα τηγανιά και έβαλα ούζο! Απίστευτα γευστικό το πιάτο...Το ουζο ειναι ΟΛΑ τα λεφτα στις γαριδες! Πιστεψε με και δνε ειναι δικια μου εφευρεση.
Δινει απιστευτη γευση!
Αν γκουγκλαρεις γαριδες με ουζο θα δεις απειρες συνταγες.Ιδανικα αν εχεις και ανηθο και σου αρεσει..ειναι φοβερο!
Το ποσο ...εξαρταται.Εγω εβαλα στην αρχη μουσκευονατς το χαρτι κουζινας...οκ πολυ λιγο εκει διοτι θελουμε να ψηθουν οι γαριδες και οχι να βρασουν..απλα βρεχω το χαρτι αντι με νερο για να μην καει με ουζο..για ακομα καλυτερη γευση.
Μετα..βαζοντας τις ντοματες κλπ..αν δενε χει πολλα υγρα ριχνεις λγο ουζο..αλλα ολα τα λεφτα ειναι στο τελος.Δηλαδη αφου εχει γινει η σαλτσα ,εχουν σωθει τα ζουμια και προσθετεις τις γαριδες..εκει αναβεις φωτια και σβηνεις με ουζο..αφηνεις για κανα 2 λεπτα για να μεινει η γευση του ουζου.Κοιτα..εγω για 2 μεριδες εβαλα περιπου εναμιση φλυτζανι του καφε (το μικρο) ουζο.Για περισσοτερες μεριδες πραξε αναλογα αλλα ειναι και θεμα γουστου,Σημασια εχιε να βαλεις λιγο οταν βραζουν αν δενε χουν πολλα ζουμια τα μυρωδικα και η ντοματα σου και οταν εχει σωθει ο ζωμος και ριξεις τις γαριδες στο τελος..εκει πρεπει να βαλεις το περισσοτερι ουζο,.,να μεινει κανα 2 λεπτα σε μετρια προς δυνατη φωτια και να το βγαλεις.
Σου λεω αλλη φαση.Κια ηταν και πανευκολο.
-Βασικα τωρα που ξαναβλεπω την συνταγη μου ξεχασα να πω οτι αφου στο τελος πεταξα τις γαριδες μεσα στη σαλτσα...ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΟΥΖΟ...τοτε μπαινει το ΄περισσοτερο ουζο...για 2 μεριδες περιπου 1μιση με 2 φλυτζανια κλασικα, του ελληνικου καφε,ουζο.Δυναμωνω φωτια..ανακατευω,αδ]φηνω κανενα 2λεπτο και βγαζω για να μεινει η γευση του ουζου!
Φαντάζομαι οι γαρίδες..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

28-01-24

21:38
Μπορεις για αρχη να παρεις τις μικρες γαριδουλες /κατεψυγμενες τις προβρασμενες χωρις κελυφος..τις καθαρισμενες.Κανε μακαροναδα με αυτες και θα πεθανεις!Εντάξει με έπεισες, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω το δίχως άλλο!
Βέβαια κάτσε πρώτα να μάθουμε να κάνουμε τα απλά με μια κάποια ευχέρεια, και έπειτα θα προσπαθήσω και τα πιο γκουρμέ πιάτα σαν αυτό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Κια εγω βαζω σε ολα τα φαγητα μου κρασι.Αλλα στις γαριδες το ουζο ειναι μαστ λεμε!Δεν είχα κρασί μια φορά που έφτιαχνα τηγανιά και έβαλα ούζο! Απίστευτα γευστικό το πιάτο...
Φαντάζομαι οι γαρίδες..

Guest 246973
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

29-06-24

22:39
Ωραιο θέμα! Αγαπώ μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
Λοιπόν... κερασοπιτουλα που έφτιαξα σήμερα μιας και η ανθρωποκτονία δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμη
Λοιπόν... κερασοπιτουλα που έφτιαξα σήμερα μιας και η ανθρωποκτονία δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμη

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

29-06-24

22:42
Πως συνδέονται αυτά τα δύο βρε Κωνσταντινίνα;Λοιπόν... κερασοπιτουλα που έφτιαξα σήμερα μιας και η ανθρωποκτονία δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμη![]()
Γιατί μου ήρθε λίγο κατακούτελα
Guest 246973
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

29-06-24

22:44
Αχ, τιποτα...βλακειες του τικ τοκ.Πως συνδέονται αυτά τα δύο βρε Κωνσταντινίνα;
Γιατί μου ήρθε λίγο κατακούτελα

29-06-24

22:51
Ε πες μας πώς την έφτιαξεςΩραιο θέμα! Αγαπώ μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
Λοιπόν... κερασοπιτουλα που έφτιαξα σήμερα μιας και η ανθρωποκτονία δεν έχει νομιμοποιηθεί ακόμη
View attachment 134502

Guest 246973
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

30-06-24

18:12
Λοιπον, επανήλθα. Η συνταγή είναι της γιαγιάς. Είναι αρκετά απλή σε σχέση με άλλες και δεν έχει βουτυρα και περιττες θερμίδες!
2 φλ. αλευρι
1 φλ. γαλα χλιαρό
1/2 σπορέλαιο
1 φλ. ζαχαρη και λίγο παραπάνω
1 μπέικιν
1 βανιλετα
2 αυγα (στο τέλος)
σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνεις μέσα τα αποφλοιωμένα κεράσια περιχύνεις το μείγμα από πάνω και ψήνεις στους 180. Εγώ προαιρετικα καραμέλωσα πρώτα τα κεράσια με λίγο μέλι και αντικατέστησα τη ζαχαρη με στέβια. Ίσως από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά.
2 φλ. αλευρι
1 φλ. γαλα χλιαρό
1/2 σπορέλαιο
1 φλ. ζαχαρη και λίγο παραπάνω
1 μπέικιν
1 βανιλετα
2 αυγα (στο τέλος)
σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνεις μέσα τα αποφλοιωμένα κεράσια περιχύνεις το μείγμα από πάνω και ψήνεις στους 180. Εγώ προαιρετικα καραμέλωσα πρώτα τα κεράσια με λίγο μέλι και αντικατέστησα τη ζαχαρη με στέβια. Ίσως από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά.

Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

30-06-24

18:58
αντικατέστησα τη ζαχαρη με στέβια.
ΙΕΡΟCYΛΙΑ.-
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.

13-07-24

19:38
Εφτιαξα μια μπριζολιτσα χοιρινη στο τηγανι σημερα/..πραγνατικο λουκουμι!
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
-Λευκο κρασι
-Ξυδι μπαλσαμικο
-Λιγο λεμονι
-Αλατοπιπερο
-Λιγο ελαιολαδο
-Σκορδο
-Ριγανη
-Κυμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Μαριναρουμε απο βραδυς την μπριζολιτσα βαζοντας ολα τα παραπανω υλικα σε μπωλακι.
-Την επομενη μερα την βγαζουμε απο το ψυγειο μαζι με την μαριναδα μιση ωρα πριν την ψησουμε.
-Βαζουμε στο αντικολλξτικο τηγανι την μαριναρα με την μπριζολα (εγω δεν την σωταρησα πριν),σε χαμηλη φωτια με καπακι να σιγοψηθει.Γυρναμε τν μπριζολα που και που.Αφου εχει γινει,ξεσκεπαζουμε και ειτε προσθετουμε λιγο ελαιολαδο ειτε με λιγο ζουμακι που εχει μεινεο την ξεροψηνουμε να παρει ωραιο χρωμα.
Εγω στο τελος προσθεσα και κρεμμυδια ισα να ζεσταθουν και να παρουν γευση απο την σαλτσα.
Σερβιρισα και εριξα λεμονακι..και τι να σας πω...ηταν φανταστικη.Ειχε καραμελωσει !!!
Παρτε ματι.
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
-Λευκο κρασι
-Ξυδι μπαλσαμικο
-Λιγο λεμονι
-Αλατοπιπερο
-Λιγο ελαιολαδο
-Σκορδο
-Ριγανη
-Κυμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Μαριναρουμε απο βραδυς την μπριζολιτσα βαζοντας ολα τα παραπανω υλικα σε μπωλακι.
-Την επομενη μερα την βγαζουμε απο το ψυγειο μαζι με την μαριναδα μιση ωρα πριν την ψησουμε.
-Βαζουμε στο αντικολλξτικο τηγανι την μαριναρα με την μπριζολα (εγω δεν την σωταρησα πριν),σε χαμηλη φωτια με καπακι να σιγοψηθει.Γυρναμε τν μπριζολα που και που.Αφου εχει γινει,ξεσκεπαζουμε και ειτε προσθετουμε λιγο ελαιολαδο ειτε με λιγο ζουμακι που εχει μεινεο την ξεροψηνουμε να παρει ωραιο χρωμα.
Εγω στο τελος προσθεσα και κρεμμυδια ισα να ζεσταθουν και να παρουν γευση απο την σαλτσα.
Σερβιρισα και εριξα λεμονακι..και τι να σας πω...ηταν φανταστικη.Ειχε καραμελωσει !!!
Παρτε ματι.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.

13-07-24

20:12
Αχ τι μας κάνεις ρε Πουπουλίνα, φοβερό φαίνεται! Γεια στα χέρια σου για άλλη μια φορά!Εφτιαξα μια μπριζολιτσα χοιρινη στο τηγανι σημερα/..πραγνατικο λουκουμι!
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
-Λευκο κρασι
-Ξυδι μπαλσαμικο
-Λιγο λεμονι
-Αλατοπιπερο
-Λιγο ελαιολαδο
-Σκορδο
-Ριγανη
-Κυμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Μαριναρουμε απο βραδυς την μπριζολιτσα βαζοντας ολα τα παραπανω υλικα σε μπωλακι.
-Την επομενη μερα την βγαζουμε απο το ψυγειο μαζι με την μαριναδα μιση ωρα πριν την ψησουμε.
-Βαζουμε στο αντικολλξτικο τηγανι την μαριναρα με την μπριζολα (εγω δεν την σωταρησα πριν),σε χαμηλη φωτια με καπακι να σιγοψηθει.Γυρναμε τν μπριζολα που και που.Αφου εχει γινει,ξεσκεπαζουμε και ειτε προσθετουμε λιγο ελαιολαδο ειτε με λιγο ζουμακι που εχει μεινεο την ξεροψηνουμε να παρει ωραιο χρωμα.
Εγω στο τελος προσθεσα και κρεμμυδια ισα να ζεσταθουν και να παρουν γευση απο την σαλτσα.
Σερβιρισα και εριξα λεμονακι..και τι να σας πω...ηταν φανταστικη.Ειχε καραμελωσει !!!
Παρτε ματι.
View attachment 135192
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 167 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- Reader
- AggelikiGr
- Kate1914
- charmander
- johnsala
- Joji
- rafaela11
- pinkheart
- Jack of Spades
- Paragontas7000
- fockos
- Scandal
- American Economist
- iew
- Unboxholics
- fmarulezkd
- taketrance
- Μήτσος10
- Wonderkid
- Luludaki
- Kitkat28!
- paolo1
- Δροσουλίτης
- Abiogenesis
- aggorf
- Εχέμυθη
- plus i bo?
- Ωρορα
- Libertus
- Viedo
- J.Cameron
- User2350
- oups
- camil
- ougka pougka
- Mt73
- makis999
- louminis
- CiNeFiL
- Ace of Spades
- Eirinakiii8
- Ariana2018
- Μαυρίκιος
- Panagiotis849
- Αντικειμενικός
- Mapas26
- Αναστασία197
- Αλκης Κ.
- Memetchi
- fretoe
- Citylights
- comeback
- SlimShady
- Kassiopi
- grtt
- Scott
- Nikos 7
- 1011
- giannhs2001
- Thundergirl
- Snoopy Doo
- Johnny15
- harry akritas
- T C
- artoula
- gwgw_5
- Meow
- orchidea
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.