Οι μπανάνες όταν παραγίνουν δε μ΄αρεσουν καθόλου. Προσπάθησα να βρω συνταγές, τίποτα δε μου άρεσε. Ακόμη και κάτι τηγανισμένες κινέζικες πρέπει να είναι πράσινες ως κίτρινες. Οι καφέ είναι για λίπασμα. Ούτε του Άκη κάτι μπανανο/σοκολατο κρέπες μ΄αρέσουν. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερα να κάνω μια ωραία δική μου συνταγή:
Μπανανόψωμα:
Λιώνεις με πηρούνι τρεις μεγάλες παραγινωμένες μπανάνες. Ας μείνουν κομματάκια, είναι νόστιμα. Ρίχνεις μέσα ένα γιαούρτι και ανακατεύεις με το πηρούνι. Σ΄ένα μπρίκι ζεσταίνεις λίγο νερό (ένα φλυτζανάκι καφέ) και ανακατεύεις μέσα μια μαγιά φακελάκι. Ρίχνεις το νερό με τη μαγιά στο μείγμα. Βάζεις λίγο αλάτι και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη. Ανακατεύεις. Έπειτα βαζεις αλεύρι. Εγώ έβαλα μαλακό, γιατί αυτό είχα, πιστεύω με όλα γίνεται. Έβαλα και μια κουταλιά γλυκού κοφτή μπέικιν. Χρειάστηκα περίπου 1 κιλό αλεύρι, για να γίνει ψωμοειδής η ζύμη. Και πάλι κολλούσε δηλ λίγο. Η άτιμη μπανάνα, όσο την ανακατεύεις, βγάζει υγρά και θέλει κι άλλο αλεύρι. Τα έκανα σαν ψωμάκια, μικρά καρβελάκια, ίσα με ένα μανταρινάκι το καθένα, τα έβαλα στο φούρνο στους 30 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Αφού φούσκωσαν, ανεβασα το φούρνο στους 190 περίπου και τα άφησα άλλα.... 25 με 30 λεπτά, δε θυμάμαι ακριβώς.
Έγιναν νόστιμα, δηλ περισσότερο σαν ψωμί για το πρωινό μας, αλλά δροσιστικό, όχι πολύ γλυκό. Μάλλον η καλύτερη μπανανοσυνταγή. Φωτογραφία δε βάζω, γιατί δεν έγιναν όμορφα, Φούσκωσαν και το ένα κόλλησε στο άλλο. Όταν τα ξανακάνω, θα βάλω.
Ξέχασα να σας πω, έβαλα και ένα κουτάλι σούπας καλαμποκέλαιο
Άκη, Αργυρώ, μ΄ακούτε;