Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
:angel: <3

IMG_8295.jpeg


IMG_8294.jpeg
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.160 μηνύματα.
κάθησες και γέμισες ένα ένα όλα τα κοχυλάκια; Μπράβο υπομονή!
Πάντως το παστίτσιο κόβεται καλύτερα όταν κρυώσει
Ναι αλλά μαρεσει η μπεσαμελ ζεστή ❤️

ναι καλέ 5 λεπτά πήρε αυτο

το ζόρι είναι η λάντζα μετά 😂
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.046 μηνύματα.
μου θυμίζει το μαντί, ένα μικρασιάτικο γκουρμέ φαγητό, που γεμίζουν ζυμαρικά με κιμά. Φαίνεται πολύ μπελαλίδικο. Και σκέψου πως τα κοχυλάκια, αν δεν τα έχεις βράσει, σπάνε εύκολα
Α κανελονια style... ε δεν ειναι ο κιμας που κανει την εκρηξη ...το ρυζι ειναι...ναι το γεμιστο ζυμαρικο ειναι καλο...αν κρινω απο τα τορτελινια.
Τα κοχυλακια ωραια ειναι με σαλτα καρμποναρα ή εστω αλα αραμπιατα.
Οι γεμιστες πιπεριες ειναι οτι καλυτερο σε γεμιστο ( μαζι με την πικρουλα μελιτζανα) και πιο ευκολη λυση γιατι ειναι αδεια μεσα.
Εμεις χρησιμοποιουμε την ελληνικη βερσιον πιπεριας που λεγεται ''ντολμα''
Αυτη η ανοιχτοχρωμη, εχει πιο ηπια λεπτη και γλυκια γευση.
1745783629369.png
Εσυ χρησιμοποιεις την σκουρα την πιπερια guardian που ειναι πιο επιθετικη.
1745783765235.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.671 μηνύματα.
κάθησες και γέμισες ένα ένα όλα τα κοχυλάκια; Μπράβο υπομονή!
Πάντως το παστίτσιο κόβεται καλύτερα όταν κρυώσει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγώ σήμερα έκανα γεμιστά και όχι να το παινευτώ, αλλά για πρώτη φορά μου πέτυχαν πολύ!
Είναι δύσκολο φαγητό.
Μόνο πιπεριές έκανα, μη βαράτε. Και φυσικά δίχως κιμά. Δε μ αρέσει ο κιμάς στα γεμιστά
Προσπαθώ να φτάσω της πεθεράς. Εκείνη βέβαια έβαζε υλικά απ το μπαχτσέ. Πάντως και μένα σήμερα τα βαθμολογώ με 9 στα 10.
View attachment 147548

στον ατμό τα έκανες; δεν έχουν ροδίσει ιδιαίτερα. :hmm:

εγώ αυτή τη στιγμή φτιάχνω φακές. :morning1:
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.958 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.958 μηνύματα.
Σήμερα μαγείρεψε ο γιος μου.
Υπέροχα πιτσάκια με αραβική πίτα, σάλτσα, μοτσαρέλα, κιμά απ τη χθεσινή μακαρονάδα, σωταρισμένο κρεμμύδι, φασολάκια και ντοματίνια. Τέλειο ήταν παιδιά! <3 :thumbup:
1745937644985.jpeg
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.160 μηνύματα.
Εχθές αντί να πάμε σε ταβέρνα, έφερα τη ταβέρνα στο σπίτι.
χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και λεμόνι, σβησμένη με λευκό κρασάκι και πράσινη πιπεριά, πατάτες γιατί χωρίς αυτές ταβέρνα δεν είναι , χωριάτικη και τυροκροκέτες. ❤️ οι Κυριακές είναι για τα πιο σπέσιαλ😂 (για αυτό βάζω μόνο Κυριακές τις άλλες μέρες φακές και πολύ μας είναι με όλα αυτά ) 🫠

IMG_2406.jpeg
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Εχθές αντί να πάμε σε ταβέρνα, έφερα τη ταβέρνα στο σπίτι.
χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και λεμόνι, σβησμένη με λευκό κρασάκι και πράσινη πιπεριά, πατάτες γιατί χωρίς αυτές ταβέρνα δεν είναι , χωριάτικη και τυροκροκέτες. ❤️ οι Κυριακές είναι για τα πιο σπέσιαλ😂 (για αυτό βάζω μόνο Κυριακές τις άλλες μέρες φακές και πολύ μας είναι με όλα αυτά ) 🫠

View attachment 147726
Τελεια φαινονται παναγιτσα μου μου ετρεξαν τα σαλια!
Αξια...αξια! :clapup:
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.958 μηνύματα.
Οι μπανάνες όταν παραγίνουν δε μ΄αρεσουν καθόλου. Προσπάθησα να βρω συνταγές, τίποτα δε μου άρεσε. Ακόμη και κάτι τηγανισμένες κινέζικες πρέπει να είναι πράσινες ως κίτρινες. Οι καφέ είναι για λίπασμα. Ούτε του Άκη κάτι μπανανο/σοκολατο κρέπες μ΄αρέσουν. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερα να κάνω μια ωραία δική μου συνταγή:
Μπανανόψωμα:
Λιώνεις με πηρούνι τρεις μεγάλες παραγινωμένες μπανάνες. Ας μείνουν κομματάκια, είναι νόστιμα. Ρίχνεις μέσα ένα γιαούρτι και ανακατεύεις με το πηρούνι. Σ΄ένα μπρίκι ζεσταίνεις λίγο νερό (ένα φλυτζανάκι καφέ) και ανακατεύεις μέσα μια μαγιά φακελάκι. Ρίχνεις το νερό με τη μαγιά στο μείγμα. Βάζεις λίγο αλάτι και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη. Ανακατεύεις. Έπειτα βαζεις αλεύρι. Εγώ έβαλα μαλακό, γιατί αυτό είχα, πιστεύω με όλα γίνεται. Έβαλα και μια κουταλιά γλυκού κοφτή μπέικιν. Χρειάστηκα περίπου 1 κιλό αλεύρι, για να γίνει ψωμοειδής η ζύμη. Και πάλι κολλούσε δηλ λίγο. Η άτιμη μπανάνα, όσο την ανακατεύεις, βγάζει υγρά και θέλει κι άλλο αλεύρι. Τα έκανα σαν ψωμάκια, μικρά καρβελάκια, ίσα με ένα μανταρινάκι το καθένα, τα έβαλα στο φούρνο στους 30 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Αφού φούσκωσαν, ανεβασα το φούρνο στους 190 περίπου και τα άφησα άλλα.... 25 με 30 λεπτά, δε θυμάμαι ακριβώς.
Έγιναν νόστιμα, δηλ περισσότερο σαν ψωμί για το πρωινό μας, αλλά δροσιστικό, όχι πολύ γλυκό. Μάλλον η καλύτερη μπανανοσυνταγή. Φωτογραφία δε βάζω, γιατί δεν έγιναν όμορφα, Φούσκωσαν και το ένα κόλλησε στο άλλο. Όταν τα ξανακάνω, θα βάλω.
Ξέχασα να σας πω, έβαλα και ένα κουτάλι σούπας καλαμποκέλαιο
Άκη, Αργυρώ, μ΄ακούτε;
 
Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.379 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.958 μηνύματα.
τι αηδία είναι αυτή; τηγανητή μπανανα; Πώς δουλεύει αυτό είναι τίποτα με αλεύρι γύρω τίγκα στο λάδι;
δεν το έχω φτιάξει, αλλά έχω φάει σε κινέζικο εστιατόριο. Είναι σε κουρκούτι βουτηγμένο ένα κομμάτι μπανάνα, όπως ο μπακαλιάρος. Από πάνω έχουν κανέλα και μέλι. Εμένα μου άρεσε πολύ. Δεν τολμώ όμως να φτιάξω, γιατί θα μου γίνει πράγματι αηδία. Άσε που οι μπανάνες τους πρέπει να είναι φρέσκιες, δηλ έχουν ωραία φρουτώδη γεύση. Σα λουκουμάδες, φαντάσου. Τώρα, τι να σου πω; Επαγγελματίες είναι αυτοί, ξέρουν να τις φτιάχνουν
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.160 μηνύματα.
Οι μπανάνες όταν παραγίνουν δε μ΄αρεσουν καθόλου. Προσπάθησα να βρω συνταγές, τίποτα δε μου άρεσε. Ακόμη και κάτι τηγανισμένες κινέζικες πρέπει να είναι πράσινες ως κίτρινες. Οι καφέ είναι για λίπασμα. Ούτε του Άκη κάτι μπανανο/σοκολατο κρέπες μ΄αρέσουν. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερα να κάνω μια ωραία δική μου συνταγή:
Μπανανόψωμα:
Λιώνεις με πηρούνι τρεις μεγάλες παραγινωμένες μπανάνες. Ας μείνουν κομματάκια, είναι νόστιμα. Ρίχνεις μέσα ένα γιαούρτι και ανακατεύεις με το πηρούνι. Σ΄ένα μπρίκι ζεσταίνεις λίγο νερό (ένα φλυτζανάκι καφέ) και ανακατεύεις μέσα μια μαγιά φακελάκι. Ρίχνεις το νερό με τη μαγιά στο μείγμα. Βάζεις λίγο αλάτι και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη. Ανακατεύεις. Έπειτα βαζεις αλεύρι. Εγώ έβαλα μαλακό, γιατί αυτό είχα, πιστεύω με όλα γίνεται. Έβαλα και μια κουταλιά γλυκού κοφτή μπέικιν. Χρειάστηκα περίπου 1 κιλό αλεύρι, για να γίνει ψωμοειδής η ζύμη. Και πάλι κολλούσε δηλ λίγο. Η άτιμη μπανάνα, όσο την ανακατεύεις, βγάζει υγρά και θέλει κι άλλο αλεύρι. Τα έκανα σαν ψωμάκια, μικρά καρβελάκια, ίσα με ένα μανταρινάκι το καθένα, τα έβαλα στο φούρνο στους 30 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Αφού φούσκωσαν, ανεβασα το φούρνο στους 190 περίπου και τα άφησα άλλα.... 25 με 30 λεπτά, δε θυμάμαι ακριβώς.
Έγιναν νόστιμα, δηλ περισσότερο σαν ψωμί για το πρωινό μας, αλλά δροσιστικό, όχι πολύ γλυκό. Μάλλον η καλύτερη μπανανοσυνταγή. Φωτογραφία δε βάζω, γιατί δεν έγιναν όμορφα, Φούσκωσαν και το ένα κόλλησε στο άλλο. Όταν τα ξανακάνω, θα βάλω.
Ξέχασα να σας πω, έβαλα και ένα κουτάλι σούπας καλαμποκέλαιο
Άκη, Αργυρώ, μ΄ακούτε;
Banana bread καλέ ! Σαν κέικ βγαίνει.

3-4 ώριμες μπανάνες,2 αυγά,1/2φλ. ηλιέλαιο, 1φλ.ζάχαρη,500γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,1 βανιλινη και σταγονες σοκολάτας
Ψήνεις σε προθ.φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά σε αλευροβουτυρωμενη φόρμα μακρόστενη . 🥰
 
Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.500 μηνύματα.
Οι μπανάνες όταν παραγίνουν δε μ΄αρεσουν καθόλου. Προσπάθησα να βρω συνταγές, τίποτα δε μου άρεσε. Ακόμη και κάτι τηγανισμένες κινέζικες πρέπει να είναι πράσινες ως κίτρινες. Οι καφέ είναι για λίπασμα. Ούτε του Άκη κάτι μπανανο/σοκολατο κρέπες μ΄αρέσουν. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερα να κάνω μια ωραία δική μου συνταγή:
Μπανανόψωμα:
Λιώνεις με πηρούνι τρεις μεγάλες παραγινωμένες μπανάνες. Ας μείνουν κομματάκια, είναι νόστιμα. Ρίχνεις μέσα ένα γιαούρτι και ανακατεύεις με το πηρούνι. Σ΄ένα μπρίκι ζεσταίνεις λίγο νερό (ένα φλυτζανάκι καφέ) και ανακατεύεις μέσα μια μαγιά φακελάκι. Ρίχνεις το νερό με τη μαγιά στο μείγμα. Βάζεις λίγο αλάτι και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη. Ανακατεύεις. Έπειτα βαζεις αλεύρι. Εγώ έβαλα μαλακό, γιατί αυτό είχα, πιστεύω με όλα γίνεται. Έβαλα και μια κουταλιά γλυκού κοφτή μπέικιν. Χρειάστηκα περίπου 1 κιλό αλεύρι, για να γίνει ψωμοειδής η ζύμη. Και πάλι κολλούσε δηλ λίγο. Η άτιμη μπανάνα, όσο την ανακατεύεις, βγάζει υγρά και θέλει κι άλλο αλεύρι. Τα έκανα σαν ψωμάκια, μικρά καρβελάκια, ίσα με ένα μανταρινάκι το καθένα, τα έβαλα στο φούρνο στους 30 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Αφού φούσκωσαν, ανεβασα το φούρνο στους 190 περίπου και τα άφησα άλλα.... 25 με 30 λεπτά, δε θυμάμαι ακριβώς.
Έγιναν νόστιμα, δηλ περισσότερο σαν ψωμί για το πρωινό μας, αλλά δροσιστικό, όχι πολύ γλυκό. Μάλλον η καλύτερη μπανανοσυνταγή. Φωτογραφία δε βάζω, γιατί δεν έγιναν όμορφα, Φούσκωσαν και το ένα κόλλησε στο άλλο. Όταν τα ξανακάνω, θα βάλω.
Ξέχασα να σας πω, έβαλα και ένα κουτάλι σούπας καλαμποκέλαιο
Άκη, Αργυρώ, μ΄ακούτε;
Κάνω πάντα αυτό και βάζω και κομμάτια σοκολάτας μέσα. Πολυ ωραίο γίνεται και με λίγα υλικά
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.160 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top