• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 224)
  • Ναι

• Όχι

• ΔΞ/ΔΑ

Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.193 μηνύματα.
Κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο βέβαιοι, αυτή είναι η διαφορά. Αν είσαι εσύ τόσο βέβαιος πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη της βεβαιότητάς σου. Αντέχεις το ηθικό βάρος;
Εγώ το μόνο ηθικό βάρος που μπορώ να αντέξω είναι αυτό της ελευθερίας συνείδησης. Άσε τον άλλο να πιστεύει και να κάνει αυτό που θέλει ακόμα κι αν κάνει το λάθος, με την προυπόθεση φυσικά ότι δεν κάνει κακό στους άλλους. Θεωρείς ότι η επιλογή να μην κάνει κάποιος το εμβόλιο-covid τώρα που ο ιός είναι ενδημικός κάνει κακό σε σένα; Μην αρχίσεις τα περί-κοινωνίας, σε σένα τον chester, κάνει κακό;
Αν τα γράφεις γενικά, οκ. Αν τα γράφεις στον ίδιο ματαιοπονείς, το άτομο έχει βάλει το ΑΙ, fact checkers και το cnn να σκέφτονται για αυτόν. Προσωπικά πάντως μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν ακόμα άτομα (και δη σε τόσο νεαρή ηλικία) που να φοβούνται, όχι μόνο τον covid, γενικότερα. Μιλάμε τα άτομα ζουν για και από τον φόβο και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαπίστωση που είχα από την τρελή κατάσταση που ζήσαμε με την πανδημία: η εκθήλυνση της κοινωνίας φάνηκε περισσότερο εκεί, όπου οι άνθρωποι αποτινάσσουν αρσενικά χαρακτηριστικά όπως το ρίσκο, η τόλμη, η ενεργητικότητα και υιοθετούν τέτοια όπως η αγάπη για την ασφάλεια, τη μείωση του ρίσκου στα πάντα, ο φόβος ως ανασταλτικός παράγοντας στο οτιδήποτε κοκ.

Και σου μιλάει άτομο που δυστυχώς έκανε τρεις δόσεις από το μπόλι και ο λόγος ήταν ότι σχεδόν το απαιτούσαν από τη δουλειά μου. Όμως αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα το έκανα και θα φορούσα ακόμα λιγότερο το κινεζοφίμωτρο.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.155 μηνύματα.
Και σου μιλάει άτομο που δυστυχώς έκανε τρεις δόσεις από το μπόλι και ο λόγος ήταν ότι σχεδόν το απαιτούσαν από τη δουλειά μου. Όμως αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα το έκανα και θα φορούσα ακόμα λιγότερο το κινεζοφίμωτρο.
Ξέρω πολλούς που κάνανε το εμβόλιο επειδή τους αναγκάσανε. Είχα φίλο ψυχίατρο που δούλευε στο Δαφνή και έβλεπε καθημερινά τις νευρολογικές διαταραχές να αυξάνονται. Έκανε δική του έρευνα και πήρε την απόφαση να μην εμβολιαστεί. Τον κυνηγήσανε ασύστολα. Βγήκε σε αναστολή και τον περάσανε από ΕΔΕ με την κατηγορία ότι προπαγάνδιζε εναντίων των εμβολίων στους ασθενείς. Πέρασε από δίκη και αθωώθηκε. Μετά τον παρακαλούσανε οι συνάδελφοί του να γυρίσει πίσω να κάνει καμιά εφημερία, αλλά είχε τόσο πολύ ξενερώσει που τα παράτησε γύρισε στο χωριό του στις Σέρρες και ασχολήθηκε με τον οικοτουρισμό. Το τι τράβηξε αυτός και η οικογένειά του δεν φαντάζεσαι, είχε φτάσει να δουλεύει ως αχθοφόρος κουβαλώντας πυροσβεστήρες για μεροκάματο πείνας. Και μιλάμε για ένα παιδί αυτοδημιούργητο απ' τα χαμηλά λαϊκά στρώματα που αφιέρωσε τη μισή ζωή του στην ιατρική.

Να θυμηθούμε τη Χρυσάνθη, την οδοντίατρο που την κατέστρεψαν γιατί δεν εμβολιάστηκε και την οδήγησαν στην αυτοκτονία; Τι να πρωτοπεις γι' αυτή την παρανοϊκή εποχή;

Είχαν μεταφέρει την ενθύνη του covid στους ανεμβολίαστους με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψέμμα, ότι αυτοί μεταδίδουν τον ιό, για να καλύψουν την ανικανότητά τους. 100% θνησιμότητα στις ενταντικές του Αγρίνιου, πρωτόκολλα θανάτου σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο.

Παλιά πίστευα πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα αλληλεγγύης για κάτι καλύτερο. Ο λόγος που έχω πια αποστασιοποιηθεί τελείως απ' τις κοινωνικές ανησυχίες είναι γιατί αποδείχθηκε στο μυαλό μου περίτρανα πως η κοινωνική μάζα θα σε συνθλίψει, στυγνά και χωρίς αναστολές. Το "καλά να πάθουν" ήταν το σύνθημά τους, "να τρώνε απ' τα σκουπίδια, να μάθουν να πιστεύουν στην επιστήμη", έγραφε η άλλη εδώ μέσα.

Το τέρας ξύπνησε.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.057 μηνύματα.
Ξέρω πολλούς που κάνανε το εμβόλιο επειδή τους αναγκάσανε.

Ακομα μια και εγω ...

Αν αρχισω και γραφω τον προσωπικο μου γολγοθα για τις ταχυκαρδιες που ξαφνικα απεκτησα μετα την δευτερη δοση και κατάφερα πλεον με αγωγη να μην χτυπαω 130 και 140 παλμους δεν θα ειμαι επιστημονικα τεκμηριωμενη φανταζομαι και θα πεσουν ολοι οι ¨επιστημονες ¨να με φανε ενω εδω ο καθενας γραφει κειμενα απο το ΑΙ και ειναι μια χαρα ...

Δεν μπορω πλεον γελαω ...ουτε να θυμωσω δεν μπορω που ακομα υπαρχουν αυτες οι αποψεις

Το εστειλα το κειμενο στο γιο μου να το συμπεριλάβει στη μελετη που κανει με την ομαδα στο πανεπηστημιο του και θα την παρουσιάσουν το 2026 σε συνεδριο ..Τετοιες πληροφοριες κριμα να πανε χαμενες :laugh::laugh:

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.482 μηνύματα.
Ο κοβιτ τελειωσε ..γιατι τελειωσαν τα φραγκα..τωρα θα τον λεμε γριπη..και εμεις οι αδυναμοι τωρα θα μετραμε σιωπηλα θανατους νεων υγιων ανθρωπων απο τα ''νερακια'' τους..
Τωρα σχεδιαζουμε τον επομενο.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.155 μηνύματα.
Το εστειλα το κειμενο στο γιο μου να το συμπεριλάβει στη μελετη που κανει με την ομαδα στο πανεπηστημιο του και θα την παρουσιάσουν το 2026 σε συνεδριο ..Τετοιες πληροφοριες κριμα να πανε χαμενες :laugh::laugh:
Φαντάζομαι αυτό το video το έχεις δει, πρόσεξε τι συμβουλές δίνεις στο γιο σου, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.193 μηνύματα.
Παλιά πίστευα πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα αλληλεγγύης για κάτι καλύτερο. Ο λόγος που έχω πια αποστασιοποιηθεί τελείως απ' τις κοινωνικές ανησυχίες είναι γιατί αποδείχθηκε στο μυαλό μου περίτρανα πως η κοινωνική μάζα θα σε συνθλίψει, στυγνά και χωρίς αναστολές. Το "καλά να πάθουν" ήταν το σύνθημά τους, "να τρώνε απ' τα σκουπίδια, να μάθουν να πιστεύουν στην επιστήμη", έγραφε η άλλη εδώ μέσα.
Χαρακτηριστικό αυτών που περιγράφεις είναι η χρήση της λέξης «μισάνθρωπος» κάθε τρεις και λίγο. Πρόκειται -στις περισσότερες των περιπτώσεων- για αντικοινωνικά άτομα που χαρήκαν τότε με τη ζοφερή κατάσταση που επιβλήθηκε στον υπόλοιπο κόσμο γιατί γουστάρανε που μας αναγκάσανε να ζούμε στη μιζέρια τους. Επιπλέον χαρακτηριστικό η χρήση της λέξης «επιστήμη», έτσι γενικά και αόριστα, με πολλούς από αυτούς να μην έχουν καν σχέση με την ακαδημία, με έρευνα κ.λπ., ενώ η μόνη τους σχέση με αυτή είναι να διαβάζουν ΑΡΔ -ή να τους βλέπουν στην τηλεόραση οι γηραιότεροι- για το τι λένε οι επιστήμονες. Η ειρωνεία δε είναι ότι ο τρόπος που ακολουθούν την «επιστήμη» είναι δογματικός, αφού χαρακτηριστικό της επιστήμης είναι η συνεχής αυτοαναίρεση, ενώ είναι τα ίδια άτομα που κράζουν τον δογματισμό των θρησκευόμενων. Σαν κερασάκι στην τούρτα είναι τα αφρισμένα «μακάρι να ψοφήσουν οι ψεκασμένοι» που έβγαιναν από τα στοματάκια τους, αυτωνών που δε μπορούν να ζούνε σε έναν κόσμο με μισάνθρωπους.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.057 μηνύματα.
Φαντάζομαι αυτό το video το έχεις δει, πρόσεξε τι συμβουλές δίνεις στο γιο σου, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Το γνωρίζω πολύ καλά και προς το τέλος, θέτει μια εξαιρετικά εύστοχη ερώτηση γύρω από το ζήτημα της ηθικής.

Αν και δεν θα ήθελα να επεκταθώ εδώ για τον γιο μου, θα πω μόνο αυτό και θα το κλείσω, γιατί πραγματικά η κατάσταση με την ιατρική και ειδικά στην Ελλάδα είναι τραγική οσο θυμάμαι τις εικονικές μελετες που μας παρουσιαζαν και είχαμε αγνοια ολοι εμεις ...

Η ομάδα στην οποία συμμετέχει στηρίζεται ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Τα μέλη της έχουν περάσει από ψυχομετρικά τεστ και φυσικά από δύο συνεντεύξεις με ψυχιάτρους. Συνηθίζεται αυτο γενικα απ οτι είδαμε και στην πορεια .
Ο βασικός λόγος που ονειρεύεται το μέλλον του είναι η επιστήμη θεμελιωμένη στην ηθική, και όχι στο χρήμα ,δεν τον ενδιαφερει δεν το εχει αναγκη ....για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πλέον δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.583 μηνύματα.
@parafernalia @ilias90 @adams33 και λοιποί με παρόμοιες πεποιθήσεις:
Βλέπως πως η συζήτηση έχει πάψει προ πολλού να είναι επιστημονική και έχει μετατραπεί σε μια μάχη ιδεολογίας, προσωπικών χαρακτηρισμών και εντυπώσεων. Ούτε μία απάντηση πάνω στα επιχειρήματα που έγραψα, αντιθέτως αλλάξατε 100% την κουβέντα σε προσωπικά βιώματα. Η πιο ισχυρή σας "απόδειξη" είναι οι προσωπικές ιστορίες, συναισθηματικά φορτισμένες και σεβαστές αλλά υποκειμενικά ερμηνευμένες και στατιστικά ασήμαντες. Δεν ανατρέπονται όμως με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα από δισεκατομμύρια δόσεις. Έχετε φτιάξει μια ολόκληρη κοσμοθεωρία γύρω από αυτή την αντίληψη για τα εμβόλια και οτιδήποτε αντίθετο το βλέπετε ως επίθεση στην ταυτότητά σας. Για εσάς η Επιστήμη είναι απλώς μια άλλη μορφή εξουσίας. Όπως επιθυμείτε.

Ο μόνος λόγος που αξίζει να απαντήσω είναι για τα τρίτα άτομα που μας διαβάζουν καθώς αποτελεί θέμα υγείας και θεωρώ πως έχω την ηθική υποχρέωση να συνοψίσω την τρέχουσα επιστημονική θέση (και τονίζω το επιστημονική):
  • Στην ιατρική, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου ή εμβολίου δεν κρίνονται ποτέ από μεμονωμένες προσωπικές ιστορίες όσο αληθινές κι αν είναι. Κρίνονται από ελεγχόμενες μελέτες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και από την μετέπειτα παρακολούθηση εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων δόσεων. Αυτή η διαδικασία διαχωρίζει την επιστήμη από τη σύμπτωση.
  • Η πρωτοφανής ταχύτητα ανάπτυξης των εμβολίων mRNA δεν σήμαινε παράλειψη των κανόνων ασφαλείας. Επιτεύχθηκε χάρη σε τεράστια δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση που εξάλειψε το οικονομικό ρίσκο, παράλληλη διεξαγωγή γραφειοκρατικών και κλινικών φάσεων και την ύπαρξη έρευνας πάνω στην τεχνολογία mRNA για περισσότερο από μια δεκαετία πριν την πανδημία (η τεχνολογία mRNA μελετάται ήδη από το 2005 για καρκίνο και άλλους ιούς όπως HIV, Zika, MERS).
  • Είναι πλέον αποδεδειγμένο από πολλαπλές, μεγάλες μελέτες ότι ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας από την ίδια τη νόσο COVID-19 είναι σημαντικά πολύ υψηλότερος παρά από τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο αποδεδειγμένα προσφέρει προστασία από τον κορωνοιό και εάν δεν υπήρχε, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους.
  • Το σύνδρομο Long COVID είναι γεγονός με πολυσυστημικές διαταραχές και μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε από εμάς, όσο ενδημικός και να έχει γίνει ο ιος. Όσα περιστατικά "ξαφνικίτιδας" λέτε εσείς, έχετε αναρωτηθεί αν είναι από long covid;
  • Δεν υπάρχει κανένας βιολογικός μηχανισμός με τον οποίο ένα εμβόλιο mRNA, που διασπάται και αποβάλλεται από το σώμα μέσα σε λίγες ημέρες, θα μπορούσε να προκαλέσει νέες παρενέργειες χρόνια μετά. Οι μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες παγκοσμίως δεν έχουν δείξει καμία αιτιώδη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και της αύξησης των καρκίνων ή των αιφνίδιων θανάτων. Τουναντίον, έχουν αποδείξει συσχέτιση του ίδιου του κορωνοϊού με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Βλέπως πως η συζήτηση έχει πάψει προ πολλού να είναι επιστημονική και έχει μετατραπεί σε μια μάχη ιδεολογίας, προσωπικών χαρακτηρισμών και εντυπώσεων. Ούτε μία απάντηση πάνω στα επιχειρήματα που έγραψα, αντιθέτως αλλάξατε 100% την κουβέντα σε προσωπικά βιώματα. Η πιο ισχυρή σας "απόδειξη" είναι οι προσωπικές ιστορίες, συναισθηματικά φορτισμένες και σεβαστές αλλά υποκειμενικά ερμηνευμένες και στατιστικά ασήμαντες. Δεν ανατρέπονται όμως με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα από δισεκατομμύρια δόσεις. Έχετε φτιάξει μια ολόκληρη κοσμοθεωρία γύρω από αυτή την αντίληψη για τα εμβόλια και οτιδήποτε αντίθετο το βλέπετε ως επίθεση στην ταυτότητά σας. Για εσάς η Επιστήμη είναι απλώς μια άλλη μορφή εξουσίας. Όπως επιθυμείτε.

Ο μόνος λόγος που αξίζει να απαντήσω είναι για τα τρίτα άτομα που μας διαβάζουν καθώς αποτελεί θέμα υγείας και θεωρώ πως έχω την ηθική υποχρέωση να συνοψίσω την τρέχουσα επιστημονική θέση (και τονίζω το επιστημονική):
  • Στην ιατρική, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου ή εμβολίου δεν κρίνονται ποτέ από μεμονωμένες προσωπικές ιστορίες όσο αληθινές κι αν είναι. Κρίνονται από ελεγχόμενες μελέτες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και από την μετέπειτα παρακολούθηση εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων δόσεων. Αυτή η διαδικασία διαχωρίζει την επιστήμη από τη σύμπτωση.
  • Η πρωτοφανής ταχύτητα ανάπτυξης των εμβολίων mRNA δεν σήμαινε παράλειψη των κανόνων ασφαλείας. Επιτεύχθηκε χάρη σε τεράστια δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση που εξάλειψε το οικονομικό ρίσκο, παράλληλη διεξαγωγή γραφειοκρατικών και κλινικών φάσεων και την ύπαρξη έρευνας πάνω στην τεχνολογία mRNA για περισσότερο από μια δεκαετία πριν την πανδημία (η τεχνολογία mRNA μελετάται ήδη από το 2005 για καρκίνο και άλλους ιούς όπως HIV, Zika, MERS).
  • Είναι πλέον αποδεδειγμένο από πολλαπλές, μεγάλες μελέτες ότι ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας από την ίδια τη νόσο COVID-19 είναι σημαντικά πολύ υψηλότερος παρά από τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο αποδεδειγμένα προσφέρει προστασία από τον κορωνοιό και εάν δεν υπήρχε, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους.
  • Το σύνδρομο Long COVID είναι γεγονός με πολυσυστημικές διαταραχές και μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε από εμάς, όσο ενδημικός και να έχει γίνει ο ιος. Όσα περιστατικά "ξαφνικίτιδας" λέτε εσείς, έχετε αναρωτηθεί αν είναι από long covid;
  • Δεν υπάρχει κανένας βιολογικός μηχανισμός με τον οποίο ένα εμβόλιο mRNA, που διασπάται και αποβάλλεται από το σώμα μέσα σε λίγες ημέρες, θα μπορούσε να προκαλέσει νέες παρενέργειες χρόνια μετά. Οι μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες παγκοσμίως δεν έχουν δείξει καμία αιτιώδη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και της αύξησης των καρκίνων ή των αιφνίδιων θανάτων. Τουναντίον, έχουν αποδείξει συσχέτιση του ίδιου του κορωνοϊού με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Αγαπητέ αυτές που μας παραθέτεις είναι αποδείξεις του ΑΙ !
Αυτό επικοινωνώ...

Έπειτα βάση προσωπικής εμπειρίας η οποία μας φέρνει εμάς τους ίδιους με επιστήμονες δηλαδή γιατρούς από ποτέ δεν είναι αποδεκτή;

Είναι σαν η ίδια η επιστήμη να αναιρεί τους ίδιους τους επιστήμονες..
Λίγο αντιφατικό δεν ειναι όλο αυτό;

Εγώ τουλάχιστον προσωπικά δν μίλησα για προσωπική εμπειρία με την μορφη να κατσω να ρωτήσω το ΑΙ και να βγάλω προσωπικό συμπέρασμα..

Σε γιατρό πήγα, εξετάσεις έκανα και μάλιστα όπως προαναφέραμε ο γιος μου είναι μέσα σε όλο αυτό και ετοιμάζουν ολόκληρη μελέτη...

Οπότε η δική σου καθαρά πεποίθηση έρχεται και καταρρίπτει την από την "δική " μου εμπειρία υπογεγραμμένη μάλιστα από επιστήμονες -γιατρούς με ονοματεπώνυμο, όχι από το ΑΙ η από δήθεν μελέτες οι οποίες είναι συγκεκριμένα επιδοτούμενες για συγκεκριμένους σκοπούς :)

Γνωρίζεις πιστεύω ότι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί που είχαν πάρει μια κάμερα μαζί τους για να μας πείσουν, σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν χορήγησαν το εμβόλιο που εσύ και εγώ κάναμε;
Βλέπε Τσιπρα Μητσοτάκη και ΣΙΑ ..

Αν όχιφρόντισε να μιλήσεις με κάποιους από όλους αυτούς τους γιατρούς που ειναι μέσα σε αυτό το σύστημα και ασε το ΑΙ ...

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.583 μηνύματα.
Αυτό επικοινωνώ...

Έπειτα βάση προσωπικής εμπειρίας η οποία μας φέρνει εμάς τους ίδιους με επιστήμονες δηλαδή γιατρούς από ποτέ δεν είναι αποδεκτή;

Εγώ τουλάχιστον προσωπικά δν μίλησα για προσωπική εμπειρία με την μορφη να κατσω να ρωτήσω το ΑΙ και να βγάλω προσωπικό συμπέρασμα..

Σε γιατρό πήγα, εξετάσεις έκανα και μάλιστα όπως προαναφέραμε ο γιος μου είναι μέσα σε όλο αυτό και ετοιμάζουν ολόκληρη μελέτη...

Οπότε η δική σου καθαρά πεποίθηση έρχεται και καταρρίπτει την από την "δική " μου εμπειρία υπογεγραμμένη μάλιστα από επιστήμονες -γιατρούς με ονοματεπώνυμο, όχι από το ΑΙ η από δήθεν μελέτες οι οποίες είναι συγκεκριμένα επιδοτούμενες για συγκεκριμένους σκοπούς :)

Γνωρίζεις πιστεύω ότι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί που είχαν πάρει μια κάμερα μαζί τους για να μας πείσουν, σε ΚΑΝΕΝΑΝ δεν χορήγησαν το εμβόλιο που εσύ και εγώ κάναμε;

Αν όχιφρόντισε να μιλήσεις με κάποιους από όλους αυτούς τους γιατρούς που ειναι μέσα σε αυτό το σύστημα και ασε το ΑΙ ...
Τι ΑΙ μου τσαμπουνάς; οτι διαφορετικό σε όσα πιστεύεις τα ονοματιζεις ΑΙ και τα υποβαθμίζεις; ξέρεις ποσην ωρα μου πήρε απο το χρονο μου να τα συγκεντρώσω και να τα γραψω;

Δεν κατάλαβα τι λες για τον γιο σου. Γιατρός είναι; Τι ειδικοτητα; Τι μελέτη διεξάγει; Εσυ τι ακριβώς έπαθες, πότε, από τι; Αυξημένους παλμους; Εξετάσεις καρδιάς δείξανε κάποιο θέμα με τους κολπους πχ μαρμαρυγη με αρρυθμιες; Είχες νοσησει απο κορωνοιο; Πόσες φορές και ποσο βαρια; Σορρυ που τα ρωτάω ολα αυτα που ειναι προσωπικά αλλά χωρίς ολα αυτα δεν καταλαβαίνω για τι πραγμα μιλάς, και ειναι βασικό επειδή τα χρησιμοποιείς ως τη βασική σου επιχειρηματολογια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτό επικοινωνώ...

Εσυ πώς ξερεις αν οι πολιτικοι δεν τα κανανε τα εμβολια;

για τα υπολοιπα ας παμε με τα νερα σου, εστω οτι μία στο ενα εκατομμύριο το εμβολιο που έκανες για τον κορωνοιο σου έκανε μια τετοια σπάνια παρενέργεια με αρρυθμιες. Καταρχήν πώς ξέρεις οτι δεν ειναι κατάλοιπο του κορωνοιου ως long covid; Κατα δεύτερο, ακομα και ετσι οπως τα λες να ειναι, για πες μου τι πιστεύεις πως σημαίνει αυτο συνολικά για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων και ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοιου. Πιστεύεις οτι μια σπάνια παρενέργεια αναιρει τα οφέλη που έχουν αποδείξει δισεκατομμύρια δοσεις; Οχι φυσικα. Τα εμβολια αυτα που αποστρεφεσαι εκτιμαται πως απέτρεψαν 2.5 εκατομμύρια θανάτους. Όμως γνωρίζω πολυ καλα πως δεν πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Τι ΑΙ μου τσαμπουνάς; οτι διαφορετικό σε όσα πιστεύεις τα ονοματιζεις ΑΙ και τα υποβαθμίζεις; ξέρεις ποσην ωρα μου πήρε απο το χρονο μου να τα συγκεντρώσω και να τα γραψω;

Δεν κατάλαβα τι λες για τον γιο σου. Γιατρός είναι; Τι ειδικοτητα; Τι μελέτη διεξάγει; Εσυ τι ακριβώς έπαθες, πότε, από τι; Αυξημένους παλμους; Εξετάσεις καρδιάς δείξανε κάποιο θέμα με τους κολπους πχ μαρμαρυγη με αρρυθμιες; Είχες νοσησει απο κορωνοιο; Πόσες φορές και ποσο βαρια; Σορρυ που τα ρωτάω ολα αυτα που ειναι προσωπικά αλλά χωρίς ολα αυτα δεν καταλαβαίνω για τι πραγμα μιλάς, και ειναι βασικό επειδή τα χρησιμοποιείς ως τη βασική σου επιχειρηματολογια.

Εσυ πώς ξερεις αν οι πολιτικοι δεν τα κανανε τα εμβολια;

για τα υπολοιπα ας παμε με τα νερα σου, εστω οτι μία στο ενα εκατομμύριο το εμβολιο που έκανες για τον κορωνοιο σου έκανε μια τετοια σπάνια παρενέργεια με αρρυθμιες. Καταρχήν πώς ξέρεις οτι δεν ειναι κατάλοιπο του κορωνοιου ως long covid; Κατα δεύτερο, ακομα και ετσι οπως τα λες να ειναι, για πες μου τι πιστεύεις πως σημαίνει αυτο συνολικά για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων και ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοιου. Πιστεύεις οτι μια σπάνια παρενέργεια αναιρει τα οφέλη που έχουν αποδείξει δισεκατομμύρια δοσεις; Οχι φυσικα. Τα εμβολια αυτα που αποστρεφεσαι εκτιμαται πως απέτρεψαν 2.5 εκατομμύρια θανάτους. Όμως γνωρίζω πολυ καλα πως δεν πρόκειται να σου αλλάξω γνώμη.
Κοίτα δεν ειναι το θέμα να μου αλλάξεις γνώμη ,το θέμα είναι ότι με αφορμή όλα αυτά έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.

Ναι είναι αποδεδειγμένα από το εμβόλιο ,έχω στα χέρια μου και εξετάσεις και τους γιατρούς και αυτούς εμπιστεύομαι ... και φυσικά δεν θα απαντήσω σε όλες αυτές τις προσωπικές ερωτήσεις δεν έχω να αποδείξω κάτι εδώ μέσα αν είναι δυνατόν, ούτε φυσικά να πιστεύω ένα οποιοδήποτε με άγνωστη ταυτότητα...

Τώρα όσο αφορά τον γιο μου ώρα ειναι εδώ μέσα να αμφισβητήσω ολόκληρο πανεπιστήμιο επιστημονική ομάδα και μια έρευνα που θα παρουσιαστεί σε συνέδριο από κάποιον που απλά παρουσιάζει μονόπλευρα ένα θέμα!

Ναι σπουδαζει ιατρικη και συμμετέχει σε μια μεγάλη ερευνητική ομάδα του εξωτερικού με επικεφαλή ένα σπουδαίο επιστήμονα και πλέον ξέρω πάρα πολύ καλά τι να εμπιστευτώ και ποιον ..

Καλό θα ήταν αφού έχεις τόσο χρόνο να παρουσιάζεις και τις αντίστοιχες μελέτες από την άλλη πλευρά και να αφήσεις τον οποιοδήποτε να πάρει την ευθύνη του εαυτού!

Το να πάρω εγώ προσωπικά την ευθύνη και να προσπαθώ να πεισω ανθρώπους να εμβολιαστούν μετά από όλα αυτά δεν θα το έκανα..

Η πεποίθηση η ιδεολογία και η ξερολιαση σταμάτα εκεί που βρίσκεται η ηθική (δες το βίντεο σε παρακαλώ που έβαλε πιο πάνω) γιατί απαντάς χωρις να διαβάζεις, απλά βλέπεις μια άλλη άποψη και δεν δέχεσαι οτι υπάρχει :)

Αααα πάρχει ένα μάθημα στο πρώτο έτος στην ιατρική...
Ηθική λέγεται...έτυχε να το διαβάσω..

Με βάση αυτό και τον όρκο που έχουν δώσει ένα 90% των γιατρών τον έχουν καταπατήσει γιατί θεός τους είναι το χρήμα...
Ευτυχώς δεν είναι όλοι και σε αυτούς στηρίζομαι εγώ προσωπικά!!

Έπειτα άνθρωπος που έρχεται και σου λέει ΕΓΩ ειμαι γιατρός και ξέχνα την ανθρώπινη φύση του κατέχετε από αυθεντία και αυτό από μόνο του πλέον είναι αντιληπτό σε όλους εμάς και μας διώχνει μακρυά ...

Τελευταία επεξεργασία:

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.158 μηνύματα.

Αν κρίνουμε την ταχύτητα με την οποία βγήκαν στην αγορά , και την δράση και τις παρενεργειες κάποιων εμβολίων ( πχ Astra zeneca) τότε λογικό είναι ότι ένα μεγάλος μέρος του κόσμου θορυβήθηκε από τ όλο αυτό το θέμα. Ειδικά με κάποια αντισυνταγματικά μέτρα που ληφθήκαν σε κάποιες χώρες , και τις μακροπρόθεσμες αλλαγές που επέφερε αυτή η πανδημία στην καθημερινότητα των ανθρώπων( προφανώς με κάποια κίνητρα από ορισμένα λόμπι και άτομα που ήταν μπλεγμένα σ αυτα).

Υπάρχουν περιπτώσεις συνδρομών Long - Covid μετά από εμβολιασμό, θρομβώσεων , ενεργοποίησης αυτοάνοσων διεργασιών στον οργανισμό κοκ.

Υπάρχει και μια άλλη μερίδα όμως, που θεωρει ότι όλα τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν αργότερα σχετίζονται άμεσα με τον κοβιντ ή το εμβόλιο πχ ο άλλος έχει οστεοπόρωση , και λέει ότι άρχισε να πονάνε τα Κόκκαλα του μετά από ένα εμβόλιο , ενώ ξέρουμε ότι η οστεοπόρωση για παράδειγμα , είναι μια διεργασία χρόνων κοκ . Δεν μπορεί ένα εμβόλιο, του οποίου η δράση εξαφανίζεται μετά από κάποιο διάστημα, να εξηγεί όλο τον ιατρικό φάκελο ενός ασθενή ως μοναδική και απόλυτη αιτία της κατάστασης υγείας του.

Σ όλο αυτό μετά μπλέκονται προσωπικές ιδεολογίες , πολιτικές και θρησκευτικές, το άχτι έναντι έναντι των αρχών , που λάβανε κάποιες αποφάσεις , σωστεσ Η λάθος, και γενικά η δυσαρέσκεια και οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας , οι οποίες μας επηρεάζουν (κατά κόρον αρνητικά) έως σήμερα.

Η πανδημία και ο κοβιντ ήταν υπαρκτός, όπως εξίσου και οι παρενέργειες των εμβολίων σε κάποιους, συγκεκριμένους ασθενείς (και όχι μου πονάει το μεγάλο δαχτυλο του ποδιού μετά από το εμβόλιο) και σίγουρα , η πανδημία δεν ήταν μόνο ένα τυχαίο γεγονός , αλλά μια κατευθυνόμενη προσπάθεια , για την επιβολή οικονομικών , πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.823 μηνύματα.
Το σίγουρο είναι πως η αλλαγή του κόσμου από το πώς ήταν το 2019 και πώς είναι σήμερα το 2025, είναι πάρα πολύ ορατή. Μεγάλη αλλαγή, αν αναλογιστούμε πως έχει περάσει μόνο μια πενταετία και σίγουρα ο Covid επιτάχυνε εξελίξεις, αποτελώντας σημείο καμπής.

chester20080

Επιφανές μέλος

Αν κρίνουμε την ταχύτητα με την οποία βγήκαν στην αγορά , και την δράση και τις παρενεργειες κάποιων εμβολίων ( πχ Astra zeneca) τότε λογικό είναι ότι ένα μεγάλος μέρος του κόσμου θορυβήθηκε από τ όλο αυτό το θέμα. Ειδικά με κάποια αντισυνταγματικά μέτρα που ληφθήκαν σε κάποιες χώρες , και τις μακροπρόθεσμες αλλαγές που επέφερε αυτή η πανδημία στην καθημερινότητα των ανθρώπων( προφανώς με κάποια κίνητρα από ορισμένα λόμπι και άτομα που ήταν μπλεγμένα σ αυτα).

Υπάρχουν περιπτώσεις συνδρομών Long - Covid μετά από εμβολιασμό, θρομβώσεων , ενεργοποίησης αυτοάνοσων διεργασιών στον οργανισμό κοκ.

Υπάρχει και μια άλλη μερίδα όμως, που θεωρει ότι όλα τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν αργότερα σχετίζονται άμεσα με τον κοβιντ ή το εμβόλιο πχ ο άλλος έχει οστεοπόρωση , και λέει ότι άρχισε να πονάνε τα Κόκκαλα του μετά από ένα εμβόλιο , ενώ ξέρουμε ότι η οστεοπόρωση για παράδειγμα , είναι μια διεργασία χρόνων κοκ . Δεν μπορεί ένα εμβόλιο, του οποίου η δράση εξαφανίζεται μετά από κάποιο διάστημα, να εξηγεί όλο τον ιατρικό φάκελο ενός ασθενή ως μοναδική και απόλυτη αιτία της κατάστασης υγείας του.

Σ όλο αυτό μετά μπλέκονται προσωπικές ιδεολογίες , πολιτικές και θρησκευτικές, το άχτι έναντι έναντι των αρχών , που λάβανε κάποιες αποφάσεις , σωστεσ Η λάθος, και γενικά η δυσαρέσκεια και οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας , οι οποίες μας επηρεάζουν (κατά κόρον αρνητικά) έως σήμερα.

Η πανδημία και ο κοβιντ ήταν υπαρκτός, όπως εξίσου και οι παρενέργειες των εμβολίων σε κάποιους, συγκεκριμένους ασθενείς (και όχι μου πονάει το μεγάλο δαχτυλο του ποδιού μετά από το εμβόλιο) και σίγουρα , η πανδημία δεν ήταν μόνο ένα τυχαίο γεγονός , αλλά μια κατευθυνόμενη προσπάθεια , για την επιβολή οικονομικών , πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών.
Σιγουρα, εχει δύο διαστάσεις όλο αυτο, η πολιτική διαχείριση όπου εχει χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη μας (όπου ανήκουν ολα αυτα τα αρνητικά οπως χειραγωγηση, ποινές και πρόστιμα, διαχωρισμος πολιτών σε δύο κατηγορίες και στιγματισμος κλπ), όμως η βασικότερη ειναι η επιστημονική και ιατρική. Πρέπει να είμαστε σε θεση να τις διαχωρισουμε. Δυστυχώς οι περισσότεροι επηρεασμένοι απο την πρώτη, αρνούνται αυτόματα και την δεύτερη χωρίς να το ψάξουνε αντικειμενικά.

Κοίτα δεν ειναι το θέμα να μου αλλάξεις γνώμη ,το θέμα είναι ότι με αφορμή όλα αυτά έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.

Ναι είναι αποδεδειγμένα από το εμβόλιο ,έχω στα χέρια μου και εξετάσεις και τους γιατρούς και αυτούς εμπιστεύομαι ... και φυσικά δεν θα απαντήσω σε όλες αυτές τις προσωπικές ερωτήσεις δεν έχω να αποδείξω κάτι εδώ μέσα αν είναι δυνατόν, ούτε φυσικά να πιστεύω ένα οποιοδήποτε με άγνωστη ταυτότητα...

Τώρα όσο αφορά τον γιο μου ώρα ειναι εδώ μέσα να αμφισβητήσω ολόκληρο πανεπιστήμιο επιστημονική ομάδα και μια έρευνα που θα παρουσιαστεί σε συνέδριο από κάποιον που απλά παρουσιάζει μονόπλευρα ένα θέμα!

Ναι σπουδαζει ιατρικη και συμμετέχει σε μια μεγάλη ερευνητική ομάδα του εξωτερικού με επικεφαλή ένα σπουδαίο επιστήμονα και πλέον ξέρω πάρα πολύ καλά τι να εμπιστευτώ και ποιον ..

Καλό θα ήταν αφού έχεις τόσο χρόνο να παρουσιάζεις και τις αντίστοιχες μελέτες από την άλλη πλευρά και να αφήσεις τον οποιοδήποτε να πάρει την ευθύνη του εαυτού!

Το να πάρω εγώ προσωπικά την ευθύνη και να προσπαθώ να πεισω ανθρώπους να εμβολιαστούν μετά από όλα αυτά δεν θα το έκανα..

Η πεποίθηση η ιδεολογία και η ξερολιαση σταμάτα εκεί που βρίσκεται η ηθική (δες το βίντεο σε παρακαλώ που έβαλε πιο πάνω) γιατί απαντάς χωρις να διαβάζεις, απλά βλέπεις μια άλλη άποψη και δεν δέχεσαι οτι υπάρχει :)

Αααα πάρχει ένα μάθημα στο πρώτο έτος στην ιατρική...
Ηθική λέγεται...έτυχε να το διαβάσω..

Με βάση αυτό και τον όρκο που έχουν δώσει ένα 90% των γιατρών τον έχουν καταπατήσει γιατί θεός τους είναι το χρήμα...
Ευτυχώς δεν είναι όλοι και σε αυτούς στηρίζομαι εγώ προσωπικά!!

Έπειτα άνθρωπος που έρχεται και σου λέει ΕΓΩ ειμαι γιατρός και ξέχνα την ανθρώπινη φύση του κατέχετε από αυθεντία και αυτό από μόνο του πλέον είναι αντιληπτό σε όλους εμάς και μας διώχνει μακρυά ...
Τέλεια τοτε, ανυπομονώ να διαβάσω την μελέτη τους σε κάποιο peer reviewed περιοδικό. Οταν την δημοσιεύσουν παρακαλω να μου την στείλεις. Φυσικά και θα διαβάσω και την αλλη πλευρά, ομως δεν υπάρχουν έγκυρες μελετες που να δειχνουν αυτο που λες. Επαναλαμβάνω, οχι απλώς να δειχνουν παρενέργειες αλλά να αποδεικνύουν οτι το ρίσκο και οι παρενέργειες των εμβολίων mRNA κορωνοιου (οχι astrazeneca και λοιπών αλλων) υπερκαλυπτουν τα οφέλη τους.

Ένα σχολιο στο οτι τα εμβολια αυτα απέτρεψαν 2,5 εκατομμύρια θανάτους απο κορωνοιο εάν δεν υπηρχαν;

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Ρε συ @chester20080 μου εκανε εντυπωση που μου ειπες οτι το κειμενο σου δεν ειναι απο το ΑΙ και οτι εφαγες ωρες και ειπα να δω αν οντως υπαρχει .....εκανα μια αναζητηση για να μην σε αδικήσω κιολας (μιλαω σοβαρα και το διευκρινίζω μην παρεξηγηθώ ) μιας που τα θεματα αυτα δεν ειναι στην ιδιότητα μου αλλα τα παρακολουθω για την δικη μου περιπτωση ..

Μου εβγαλε αυτο ...αληθεια 5 χρονια πριν τα λεγατε εδω στο φορουμ ;
Πως ,ξερατε τι θα γινει με τα εβμολια ;
Εντυπωση μου κανει αυτο που μου εβγαλε η αναζητηση ...

θα μας χαζεψει το ΑΙ τελικα ...καλα κανω και δεν το εμπιστεύομαι αλλα πραγματικα ηθελα να δω τις πηγες σου γιατι ανοιξα και συζητηση και με τον γιο μου και με ρωτουσε ...

Βρήκα ότι το συγκεκριμένο κείμενο έχει εμφανιστεί στο forum e-steki, στην ενότητα «Πανδημία κορωνοϊού» σε ανάρτηση με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2020 e-steki.gr. Σε αυτή την πλατφόρμα, το κείμενο κυκλοφορεί αυτούσιο, σε μορφή δημοσίευσης ή σχολίου — αλλά δεν εντοπίζεται σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs όπου θα φαινόταν ότι έχει αναδημοσιευτεί επίσημα ή ευρέως.

Συμπέρασμα​

Το κείμενο φαίνεται να έχει πρωτοεμφανιστεί ως μέρος συζήτησης στο forum του e-stekiδεν φαίνεται να προέρχεται από επίσημη πηγή, άρθρο, επιστημονική δημοσίευση ή άλλο μέσο. Δεν έχει εντοπιστεί απόκριση από τρίτες πηγές, blogs ή άλλες ιστοσελίδες που να το αναφέρουν ως δημοσιευμένο άρθρο.

Και μιας που εκανα την ερευνα να βαλω και τις πηγες με βαση αυτα που ανεφερε πιο πανω να υπαρχουν,νομιζω επιτρέπεται ,αν οχι ας το διαμορφώσουν οι συντονιστες ..

Γρήγορα, τεκμηριωμένα “checkpoints” για τα βασικά σημεία του κειμένου​

• Αξιολόγηση ασφάλειας/αποτελεσματικότητας γίνεται με ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές και συνεχή φαρμακοεπαγρύπνηση, όχι με μεμονωμένες ιστορίες. (γενική αρχή κλινικών δοκιμών) pergamos_website
  • mRNA τεχνολογία δεν ξεκίνησε το 2020: υπάρχουν εκτενείς προ-COVID ανασκοπήσεις/ιστορικά για την εξέλιξη της πλατφόρμας (π.χ. Nature Rev. Drug Discovery 2018) και τομείς εφαρμογής όπως HIV, καρκίνος, Zika/MERS. Nature+2Nature+2ScienceDirect
  • Το mRNA δεν παραμένει στο σώμα και δεν ενσωματώνεται στο DNA· είναι παροδικό και αποδομείται μετά την έκφραση της πρωτεΐνης-στόχου (επίσημα Q&A). moh.gov.cyΥπουργείο ΠαιδείαςΔημόσια Υπηρεσία Κύπρου
  • Μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα – σχετικός κίνδυνος: μεγάλης κλίμακας μελέτες δείχνουν ότι ο κίνδυνος μετά από λοίμωξη COVID-19 είναι γενικά υψηλότερος από τον αντίστοιχο μετά τον εμβολιασμό, με τις μεταεμβολιαστικές περιπτώσεις να είναι σπάνιες και πιο συχνές σε νεαρούς άνδρες (ιδίως μετά τη 2η δόση mRNA-1273). ahajournals.orgPubMedΚέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτωνwww.heart.org
  • Long COVID: αναγνωρισμένο σύνδρομο με ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και πιθανή αναπηρία· λεπτομερείς μηχανισμοί και ενημερωμένοι οδηγοί υπάρχουν (CDC, ανασκοπήσεις). Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης ΝοσημάτωνPMC
  • Καρκίνος & “αιφνίδιοι θάνατοι”:
    • Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη αιτιώδης σχέση των εμβολίων COVID-19 με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου· οι σχετικοί ισχυρισμοί («turbo cancer») έχουν αντικρουστεί από ερευνητές/οργανισμούς. FactCheck.orgGlobal Vaccine Data NetworkContagionLive
    • Οι θάνατοι αποδιδόμενοι στον εμβολιασμό είναι εξαιρετικά σπάνιοι σύμφωνα με αναλύσεις εθνικών δεδομένων. Nature
    • Για καθολικούς ισχυρισμούς περί «αύξησης αιφνίδιων θανάτων λόγω εμβολίων», τα fact-checks δεν βρίσκουν στοιχεία αιτιώδους σύνδεσης. Reuters
  • Σχέση COVID-19 και καρκίνου: υπάρχει εν εξελίξει έρευνα για πιθανούς μηχανισμούς/επιπτώσεις της λοίμωξης σε καρκίνο, αλλά τα δεδομένα παραμένουν μη οριστικά ως προς αύξηση συνολικού κινδύνου καρκινογένεσης. Καλό να αποφεύγονται απόλυτες διατυπώσεις. Cancer Therapy AdvisorOxford Academic

Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

Ρε συ @chester20080 μου εκανε εντυπωση που μου ειπες οτι το κειμενο σου δεν ειναι απο το ΑΙ και οτι εφαγες ωρες και ειπα να δω αν οντως υπαρχει .....εκανα μια αναζητηση για να μην σε αδικήσω κιολας (μιλαω σοβαρα και το διευκρινίζω μην παρεξηγηθώ ) μιας που τα θεματα αυτα δεν ειναι στην ιδιότητα μου αλλα τα παρακολουθω για την δικη μου περιπτωση ..

Μου εβγαλε αυτο ...αληθεια 5 χρονια πριν τα λεγατε εδω στο φορουμ ;
Πως ,ξερατε τι θα γινει με τα εβμολια ;
Εντυπωση μου κανει αυτο που μου εβγαλε η αναζητηση ...

θα μας χαζεψει το ΑΙ τελικα ...καλα κανω και δεν το εμπιστεύομαι αλλα πραγματικα ηθελα να δω τις πηγες σου γιατι ανοιξα και συζητηση και με τον γιο μου και με ρωτουσε ...

Και μιας που εκανα την ερευνα να βαλω και τις πηγες με βαση αυτα που ανεφερε πιο πανω να υπαρχουν,νομιζω επιτρέπεται ,αν οχι ας το διαμορφώσουν οι συντονιστες ..
Για ποιο ακριβως; τι γραφαμε εδώ 5 χρονια πριν, απο οσα εγραψα ποιο απόσπασμα ακριβώς;

Επειδή εχει σημασία το πώς θέτεις στο chat να κανει fact checking κατι, καλυτερα κανε μια νέα συνομιλία, γραψτου στο prompt:
"Αξιολογησε επιστημονικά αν ισχύει το παρακατω κειμενο, κατά ποσο συμφωνείς σε κλίμακα 0-100" και βάλε το κείμενο που εγραψα. Καλό ειναι επίσης προαιρετικά να βάζεις reasoning, πχ 5 thinking στο chat και o3, 2.5 pro στο gemini και grok 4 (expert-think hard) κλπ.

Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

@adams33 αρα με βαση το τελευταιο κειμενο που δημοσιευσες, αυτο σημαινει πως συμφωνεις τελικα με οσα ελεγα καθως συμβαδιζουν με αυτα που βρισκεις κι εσυ; καταλαβαινω καλά;

ως προς το τελευταιο point περι συνδεσης κορωνοιου και καρκινου, ειναι πολυ προσφατο, από ερευνα/μελετη απο ουτε πριν ενα μηνα, την ειχα παραθεσει παραπανω. Μισο να την ξαναβρω. Να την:
1755458769922.png

το Nature είναι ένα από τα κορυφαία επιστημονικα περιοδικα στον κόσμο, με impact factor 48,5.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια