Και την γρίπη δε την θεωρω απλό πράγμα. Κάθε χρόνο κάνω το αντιγριπικό μου εμβόλιο.
Όποιος είναι σοβαρός ιατρός - βιοεπιστήμονας δε κάνει δηλώσεις για τον ιό (τώρα που μόλις απομονώθηκε το στέλεχος και κάνουν τα τεστ σε επιλεγμένα άτομα είναι λογικό να έχουμε αυξημένη θνησιμότητα και να περνάει της γρίπης (δε λεει κάτι αυτό). Στην γρίπη όπου και να πας μπορεί να σου κάνουν ένα test και να βγει θετικό... αυτόματα μειώνεται και θνησιμότητα.
Επίσης θεωρώ πως οι δημοσιογράφοι μετάφεραν λάθος το θέμα.
Το να κλείνουν τα σχολεία για την γρίπη, το να γεμίζουν τα επείγοντα νοσοκομείων με γριπωμένους κοκ δείχνει ότι κάτι δε πάει καλά σε αυτό...
Το να βγαίνει η φαρμακευτική εταιρία και να λέει οτι υπάρχουν αρκετά tamiflu για όλους πάλι δε μπορώ να το εκλάβω σοβαρά.
Στο πρώτο θέμα του thread είπα την άποψη μου και είπα πως θα έχουμε πάσχων και στην Ελλάδα, επίσης είπα ότι ένας ιατρός (οπως εγώ) δε μπορεί να κρίνει.
Παρόμοιο θέμα είχε γίνει και με την Η1Ν1 το 2009-11
λοιπόν αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι κάνουμε το εμβόλιο που θα βγει .... αλλά οι περισσότεροι δε θα το κάνουν.
Ο ΠΟΥ αυτό που κάνει είναι να περιορίσει τον ιό και να κερδίσει χρόνο ειναι συγκεκριμένα πράγματα αυτά που κάνουν με την τακτική καραντίνα.