Μια φράση μόνο. ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ.-
Ξυρισματάρα μετά από πάρα πολλές μέρες, δε θυμαμαι καν αν ειναι 3 βδομάδες ή μήνας. Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ξύρισμα που έχω κάνει μακράν.
Setup (η μηχανή δοκιμάζεται και τα άλλα γνωστά, για να δω απόδοση μηχανής):
Rockwell 6s Stainless Steel
Personna Platinum blade
Σπλέντιτ ελληνικός σάπων ελαιολάδου σε σκόνη
Semogue 820 boar brush
Glyce preshave soap γλυκερίνης για πριν το ξύρισμα
Aftershave Saponificio Varesino Dolomiti
TL;DR για όσους βαριούνται: Πουλάω όλες τις άλλες μηχανές μου, η 6S τις έβγαλε στη σύνταξη.
Βάζω το σαπουνι γλυκερίνης, μαλακώνω γένια.
Ξεκινάω να κανω lather στο ξυλινο μπώλ με τον σάπωνα τον τρελιάρη τον Σπλέντιτ που είναι δύστροπος αλλά τον ξέρω καλά. Βάζω μια ωραία ποσότητα να το χαρώ. Προφανώς έπαιξε το ρόλο του, είχα πράμα για 3 περάσματα κι είχε μεινει κι άλλο μετά. Γούστα ο δικός σου.
Ολα με ζεστό νερό, ξεπλύματα, μουλιάσματα, ΠΛΗΝ ΜΗΧΑΝΗΣ που έμπαινε κατω απο το παγωμένο νερό αυστηρά. Κι αμα δεν πετύχει το να μην εχω ερεθισμούς η μισή ντροπή αυτών που μου το μαθαν, κι η άλλη μισή εμού που το πίστεψα. Και ξεκινάω...
Ατσάλι, άλλο πράγμα σε σχέση με το Zamak της R41, για τον Φαστ που ρωτησε γιατι το πηρα SS αν δεν ειχα σκοπο να το πάρω με χρώμα, κι ομως φίλε τεράστια διαφορά στην αίσθηση και μου αρέσει, σε αντιθεση με πολλούς που θεωρούν πιο γλιστερό το ζαμακ, εμενα μου αρεσε πολύ η σταθερότητα του SS.
Στο δια ταυτα:
Πλάκα νο6 **έχει εναλλάξιμες πλάκες με την 1 να ειναι η πιο ήπια και η 6 η πιο επιθετική**
Λέω απο μέσα μου "Μύδια φρύδια επιθετική θα είναι, κλειστού τυπου γαρ η μηχανή, σιγά μη τα παρει τοσα γένια ακόμα και στο 6, θα μου βγει σαν την Φλεξι και θα χω κλάψει 100 Ευρώ"
Δινω μια, τα παίρνει. Λεω δε γινεται αυτό...
Η γωνία δε με δυσκόλεψε, εύκολο να τη βρω...
Ξαναδίνω, συνεχίζει να τα παίρνει 20πόσων ημερών γένια...
Φυσικά μπούκωσε 3 φορές συνολικά αν και έχει κατι τρυπες στο base plate για απορροή άλλο πράγμα. Λογικό ήταν και το περίμενα. Αλλά και 3 ήταν λίγες, περιμενα πιο συχνά αλλά ξαφνιάστηκα.
Την καθάριζα, και συνέχιζε να θερίζει καλύτερα κι απο ανοιχτού τύπου, ξέρω ακούγομαι υπερβολικός, αλλά το βλεπα με τα ματια μου.
Λεω "θα μας διαλύσει στους ερεθισμούς η 6άρα η πλάκα κάτσε και θα δεις"
Αμ δε. 3 περάσματα και ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ερεθισμοί, κυρίως για λίγη ωρα ΜΕΤΑ το alum και μεχρι να βαλω το Aftershave (το οποίο έχει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αντρουά άρωμα λεμόνι φασκόμηλο και δεν ξερω γω τι άλλο).
Ξυριζόμουν και δεν το πίστευα. Η μηχανή πήγαινε "φέρτε", κανένα πρόβλημα στο γλίστρημα, οπως ειπα την βρηκα και πιο διαχειρίσιμη απο τις zamak. Συγχωρεί τα πάντα, δεν δαγκώνει όσο και να προσπαθήσεις και τελικά δεν ερεθίζει.
Μονολογούσα μες το μπάνιο "ε δε γινονται αυτά..."
Είχα διαβάσει για τύπους που την πήραν μετα απο 5-6 μηχανές οπως κι εγω και έλεγαν "επρεπε νωρίτερα" και δεν τους πίστευα. Ήμουν προκατειλλημένος λόγω κλειστού τύπου. Λεω υπερβάλλουν. Και ο Σταρόβας την εκθείαζε, λεω μεσα μου άσε Δημήτρη υπερβάλλεις. ΑΜ ΔΕ!
Είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ μηχανή στη συλλογή μου, πάει ΚΑΡΦΙ για αγαπημένη. Πάρκαρα την R41 στο den, που την είχα πρώτη και καλύτερη και χαίρομαι το άψογο πρόσωπό μου, courtesy of Rockwell 6S.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ, ΠΑΡΤΟ ΜΩΡΗ 6S: