venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,754 μηνύματα.
1 κιλό πατάτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο δυόσμο
λίγο βασιλικό
λίγο λάδι
200 γρ. μπεικον
400 γρ. τυρί γκούντα
200 γρ. μυζήθρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
και σφολιάτα "χρυσή ζύμη"

σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, τις πατάτες περασμένες από τον τρίφτη, τα κρεμμυδάκια και το μπεικον ψιλοκομμένα, τον δυοσμο, τον βασιλικο, αλατι, πιπερι, και τα σοτάρουμε όλα μαζί
βάζετε σε αντικολλητικό ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, (αν δεν έχετε αντικολλητικό βάζετε λάδι στον πάτο του ταψιού)...... και ρίχνετε το παραπάνω σοταρισμένο μείγμα.... μετά ρίχνετε το τυρί γκούντα και τη μυζήθρα τριμμένα και αφού χτυπήσετε το ένα αυγό με 200 γρ κρέμα γαλακτος το περιχύνετε από πάνω.....σκεπαζετε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πιέζετε τις άκρες των δύο φύλλλων να ενωθούν
από πάνω ρίχνετε, αφού χτυπήσετε το άλλο αυγό με τα 200 γρ κρέμα γαλακτος ...το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 200 κελσίου μέχρι να ροδίσει....
είναι καταπληκτική................... και πολύ εύκολη πίτα

αυτό τον τρίφτη.......
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top