Πατατοσαλάτα καυτερή και παραλλαγή

mania

Επιφανές μέλος

Η mania αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 12,972 μηνύματα.
Πατατοσαλάτα Καυτή


3 τεμ πατάτες; βρασμένες με τη φλούδα
3 τεμ μπέϊκον
1/4 φλυτζάνι κρεμμύδι; ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλάκια ζάχαρη
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι σέλινο-σπόρους
1/4 κουταλάκι πιπέρι
3/8 φλυτζάνι νερό
2 1/2 κουταλιές ξύδι

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πάρα πολύ λεπτές φέτες.
Σωτάρουμε το μπέικον σε σιγανή φωτιά, και το στραγγίζουμε με χαρτοπετσέτα.

Μετά σωτάρουμε το κρεμμύδι μέσα στο λίπος απο το μπέικον μέχρι να πάρει ένα
χρυσαφί χρώμα.
Ανακατεύουμε μέσα σε αυτό το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, τους σπόρους απο σέλινο
και το πιπέρι.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Το βγάζουμε
απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και το ξύδι. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά
μέχρι να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσεκτικά ρίχνουμε
ανακατεύοντας τις πατάτες και το μπέικον.
Τό βγάζουμε απο τη φωτιά, σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να κάτσουν μέχρι να
τις σερβίρουμε.

Yield: 4 μερίδες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mania

Επιφανές μέλος

Η mania αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 12,972 μηνύματα.
Υλικά
  • 4-5 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια (με το ανακάτεμα θα διαλυθούν περισσότερο)
  • 1 κούπα σέλινο (το κοτσάνι καλύτερα) ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 2-3 βραστά αυγά σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Ετοιμασία
  1. Απλά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και είναι έτοιμη.
  2. Και αυτή η σαλάτα καταναλώνεται καλύτερα όταν είναι δροσερή
  3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάτες φούρνου αρκεί να τις πλύνουμε πρώτα από τα λάδια ή τις σάλτσες.
Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Την έχω κάνει και αυτή πολλύ καλή μαζί με την καφτη είναι πολλύ καλές:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giovanna

Επιφανές μέλος

Η Giovanna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,086 μηνύματα.
Υλικά
  • 4-5 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια (με το ανακάτεμα θα διαλυθούν περισσότερο)
  • 1 κούπα σέλινο (το κοτσάνι καλύτερα) ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 2-3 βραστά αυγά σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Ετοιμασία
  1. Απλά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και είναι έτοιμη.
  2. Και αυτή η σαλάτα καταναλώνεται καλύτερα όταν είναι δροσερή
  3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάτες φούρνου αρκεί να τις πλύνουμε πρώτα από τα λάδια ή τις σάλτσες.
Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Την έχω κάνει και αυτή πολλύ καλή μαζί με την καφτη είναι πολλύ καλές:)


μανια τελεια!!!

μαρεσουν αυτα που δε χρειαζονται πολλη προετοιμασια... ενα απλο ανακατεμα πχ... ειναι τελεια!
σε ευχαριστουμε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top