Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

(Και) Σύμφωνα με το παραπάνω [αξίωμα;]:....προκειμένου να περάσει από τα φίλτρα του συμφέροντός του.
Με εκτίμηση
Αντικειμενικά όρια καλού-κακού= ζωή(βίος)-θάνατος
"Ατέλεια του ανθρώπου"= ο άνθρωπος, ως "μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου"...
φιλικά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Εγώ πιστεύω στον Θεό!!!
Κρίμα, το ποστ υπ' αριθμόν 666 να λέει τέτοια πράγματα και μάλιστα χωρίς κανένα επιχείρημα.

Στο Θεό πιστεύεις, αλλά σε ποιον Θεό ακριβώς αγαπητή μου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

...Διότι, μεταξύ άλλων, ελοχεύει και η "εαυτο-ειδωλολατρεία", συμπληρώνω!Κρίμα, το ποστ υπ' αριθμόν 666 να λέει τέτοια πράγματα και μάλιστα χωρίς κανένα επιχείρημα.
kedros
Νεοφερμένο μέλος

Αν παρατηρήσετε όλες οι θρησκίες πρεσβεύουν την αγάπη και στηρίζονται πάνω σε αυτήν.
Nininaou
Διάσημο μέλος

ninaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Κρίμα, το ποστ υπ' αριθμόν 666 να λέει τέτοια πράγματα και μάλιστα χωρίς κανένα επιχείρημα.
Ουπς

Υ.Γ.: ''Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη παρεπιπτόντως''

fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Δεν νομίζετε ότι στις παραπάνω θεωρίες περί τις "απόψεις" του θεού, δεν υπάρχει έστω και μια πινελιά ορθολογισμού;
Μήπως ο δικός σου Θεός είναι ο ορθολογισμός;
Θέλω να πω: Γιατί πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός σε αυτό το ζήτημα; Και τη εννοείς με την έννοια ορθολογισμός; Να εξετάσουμε το πράγμα με βάση την εμπειρία; Η έννοια αυτή με ταλαιπωρεί λίγο γιατί ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Απλώς θα ήθελα να γίνεις λίγο πιο σαφής ως προς το αν πιστεύεις ότι κάτι το οποίο εξ' ορισμού υπερβαίνει τον εμπειρικό κόσμο είναι δυνατό να αναλυθεί με τους κανόνες της βιολογίας ή της λογικής;
Phalanx
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απο τα αρχαια χρονια δίναμε θεική υπόσταση σε ο,τι δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε. Σήμερα σαφώς και ξέρουμε πως λειτουργεί η φύση, οτι οι αρρώστιες δεν είναι απο τον θεό, οτι η καλή σοδειά δεν θέλει θυσία σε βωμό κ.τ.λ. Εδω και 2000 χρόνια η επιστήμη δίνει απαντήσεις και οι εκκλησίες αφορισμούς.
Στο φυλλαράκι ενος δέντρου μπορείς τέλεια να αναγνωρίσεις την ύπαρξη θεού. Ο θεός είναι άφθαρτος όπως άφθαρτη είναι και η ενέργεια. Αλλάζει μορφές αλλα ποτέ δεν χάνεται. Ο άνθρωπος είναι ύλη ( και πνεύμα ; ) και η ύλη πεθαίνει. Αλλα πάντα η ενέργεια είναι που εξουσιάζει την ύλη ποτε το αντίστροφο ( η πνοή του θεού που φυσηξε , οπως λέει η αγια γραφη, μέσα του). Τι κοινο έχουν το φυλλαράκι , ο άνθρωπος και π.χ. μια πέτρα; .... Είναι τμήμα του θεού, που εγω με την ορθολογιστική μου σκέψη κατονομάζω απλα ενέργεια. Καποιοι ψάχνουν τον θεό ψηλα , εγω λέω θεός είσαι εσυ , ότι αισθάνεσαι, ότι βλέπεις και σκέφτεσαι , ότι υπάρχει και ακομα περισσότερα.
Τα ίδια πράγματα που λέει η εκκλησια βλέπεις πόσο ωραία , και καλύτερα, τα λέει η επιστήμη.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αν ο ορθολογισμός είναι κάτι υποκειμενικό, τότε τι είναι αντικειμενικό σε αυτό τον τόπο;Μήπως ο δικός σου Θεός είναι ο ορθολογισμός;
Θέλω να πω: Γιατί πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός σε αυτό το ζήτημα; Και τη εννοείς με την έννοια ορθολογισμός; Να εξετάσουμε το πράγμα με βάση την εμπειρία; Η έννοια αυτή με ταλαιπωρεί λίγο γιατί ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Απλώς θα ήθελα να γίνεις λίγο πιο σαφής ως προς το αν πιστεύεις ότι κάτι το οποίο εξ' ορισμού υπερβαίνει τον εμπειρικό κόσμο είναι δυνατό να αναλυθεί με τους κανόνες της βιολογίας ή της λογικής;
Επίσης, ειδικά στο θέμα του Θεού/Θρησκειών απαιτείτε η χρήστη ορθολογισμού. Σήμερα (και όχι μόνο) αυτές οι έννοιες έχουν εισβάλει στην κοινωνική και προσωπική ζωή μας. Τις συναντάμε παντού (μήπως αυτό εννοούσε με το "Πανταχού παρών"?

Phalax, δυστυχώς στα ουσιαστικά θέματα η εκκλησία απαντάει με διαφορετικό τρόπο από ότι η επιστήμη. Π.χ. δες θέμα "ομοφυλόφιλους"
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

ninaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Ποια αγάπη είναι "πιο δυνατή": εκείνη που μας προσφέρουν ή αυτή που προσφέρουμε;
Η πραγματική αγάπη είναι πάντοτε συνυφασμένη με την προσφορά, τη θυσία, την ανιδιοτέλεια.
Αγάπη είναι να χαίρεσαι με αυτόν που χαίρεται και να λυπάσαι με αυτόν που πονά.

fandago
Διακεκριμένο μέλος

Αν και μάλλον δεν θα έχω καταλάβει καλά, ας προσπαθήσω:Είπα να μην χαλάμε το σοβαρό του συγκεκρημένου θέματος γιατί το βλέπουν και παιδιά και για κακή τους τύχη αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη γνώση του τι είναι θεός σήμερα. ( Πές μου οτι τώρα κατάλαβες το νόημα γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά)
Αφού τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη γνώση τι είναι ο Θεός, τότε δεν ανησυχούμε για ότι και αν ακούσουν εδώ μέσα για Αυτόν.

Αντίστοιχα πάντως, αν εγώ είχα παιδιά στα οποία είχα μεταφέρει τις δικές μου απόψεις για τον Θεό, τότε θα έπρεπε να μην λες και επροσέχεις τι λες και εσύ για να μην τους "βάζεις ιδέες".
"( Πές μου οτι τώρα κατάλαβες το νόημα γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά

Phalanx
Εκκολαπτόμενο μέλος

Phalax, δυστυχώς στα ουσιαστικά θέματα η εκκλησία απαντάει με διαφορετικό τρόπο από ότι η επιστήμη. Π.χ. δες θέμα "ομοφυλόφιλους"
Η επιστήμη ανέκαθεν απολογούταν στη θρησκεία λόγω διαφορετικής δυναμικής. Έπρεπε να παρουσιάζει τα επιτευγματά της ως συμβαδίζοντα με τα ιδεολογικά της πιστεύω για να επιβιώνει στα πρωτα της βήματα. Σήμερα λοιπόν η οργανωμένη θρησκεία αμφισβητήται και καταρέει γιατι ακριβώς έχασε το προβάδισμα και είναι αναγκασμένη να ακολουθεί. Της απομένει ενας σκληρός πυρήνας συντηριτικών που για να τους ικανοποιεί πρέπει να έχει κοσμικό χαρακτήρα και να "ποινικοποιεί" κατα το δοκούν ότι ξεφεύγει απο τον ελεγχό της. Άλωστε εχει το αποκλειστικό προνόμιο να αποφασίζει για το τι είναι αμαρτία ή όχι χωρίς να δίνει τεκμηριωμένη άποψη.
Πάντως δεν βλέπουμε την ίδια στάση απο την επιστήμη. Είναι πρόσφατα τα ακραία γεγονότα στην Αμερική όπου καταδικάσανε την θεωρεία του Δαρβίνου ως αιρετική σε αρκετες πολιτείες και απαγορεύτηκε η διδασκαλία της. Είναι ακόμα λοιπον στις μέρες μας πιο λογικό ο άνθρωπος να προήλθε απο τον Αδαμ και την Εύα παρά απο εξέλιξη του Homo sapiens. Απέναντι σε αυτή την στάση δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη αντίδραση του επιστημονικού κόσμου παρά μια πολλά υποσχόμενη σιωπή

Είναι κατανοητό επομένως τι εννοώ οταν υποστηρίζω οτι θρησκεία και επιστήμη συμπορεύονται. Είναι περισσότερο σχέση υπομονής και συγκατάβασης

Όσο για το Χάος έχει ξεφύγει

Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Ναι, πράγματι, ό,τι θα πάρεις διαφορετικά, θα είναι απλά μία μορφή ελεημοσύνης...Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos:Τέλος, πιστεύω πως αν δεν δώσεις αγάπη, δεν μπορείς να πάρεις.

Αν εσείς είσαστε ο Θεός , πόσο θα νοιαζόσαστε για ένα ηλεκτρόνιο κάποιου ατόμου, σε ενα μόριο κάποιου κυττάρου, μέσα σε ενα ερυθό αιμοσφαίριο, μέσα σε δισσεκκατομύρια άλλα μέσα στο αίμα σας;
Neraida
Επιφανές μέλος

Φανταστείτε εσάς. Μέσα στο σώμα σας το αιμα. Μέσα σ'αυτό τον ποταμό δισεκκατομμύια αιμοσφαίρια. Μέσα σ'αυτά ακόμη πιο μικρά, σε ένα δικο τους μικρόκοσμο τα κύταρρα. Μέσα σ'αυτά τα μόρια εκατοντάδες φορές πιο μικρά, στο δικό τους μικρόκοσμο κι αυτά. Τα άτομα, μέσα στα "σπιτια" μόρια επίσης έχουν την δική τους δυναμική...
Αν εσείς είσαστε ο Θεός , πόσο θα νοιαζόσαστε για ένα ηλεκτρόνιο κάποιου ατόμου, σε ενα μόριο κάποιου κυττάρου, μέσα σε ενα ερυθό αιμοσφαίριο, μέσα σε δισσεκκατομύρια άλλα μέσα στο αίμα σας;
γκντουπππππ!!!!!
Χριστο δεν καταλαβα!

mania
Επιφανές μέλος

γκντουπππππ!!!!!
Χριστο δεν καταλαβα!![]()
Οτι είναι τόσοι πολλοι οι άνθρωποι στην γή που καμιά φορά δεν νοιάζετε ο θεός για μικρά προβλήματα μέσα στα εκατομύρια, απο ότι κατάλαβα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 184 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Scandal
- gmoutzour
- Giorgkalo
- giannhs2001
- Andante
- ROM32
- Natsuko
- chester20080
- taketrance
- Memetchi
- Reader
- rafaela11
- Kate1914
- NeosUser2023
- charmander
- American Economist
- Μήτσος10
- fourkaki
- bibliofagos
- Debugging_Demon
- Rene2004
- Paragontas7000
- gegeorgiou90
- A350
- Εριφύλη
- Hased Babis
- Jim175
- iiTzArismaltor_
- fmarulezkd
- Griff
- lebanon
- Joji
- Alessandra Eliza
- Maynard
- back2967
- exotic xo
- epote
- Δροσουλίτης
- Wonderkid
- Shadowban
- aggorf
- Arianara S3
- Maraki4you
- marww
- User2350
- arko
- Helen06
- Steliosgkougkou
- camil
- Εχέμυθη
- χημεια4λαιφ
- fockos
- P.Dam.
- GeorgePap2003
- ΘανάσοςG4
- Libertus
- Maria_Xagorari
- AggelikiGr
- Fernando_A
- Startx0
- Ωρορα
- Γιώτα Γιαννακού
- Ness
- DimitraA.
- jj!
- Meow
- touvlo
- Obi-Wan Kenobi
- ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
- Abiogenesis
- tsiobieman
- xristarac
- Ρουθ
- Roulaki
- Αναστασία197
- nimbus
- Ariana2018
- Viedo
- Scott
- Sugarillo
- louminis
- SlimShady
- Νηματολάγνος
- Αντικειμενικός
- poso
- JohnGreek
- me lene
- harry akritas
- panagiotis econ
- Μάρκος Βασίλης
- tymvorixos
- orchidea
- Unseen skygge
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.