Πιστεύετε στον Θεό; [II]

Πιστεύετε στον Θεό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 703)
  • Ναι

    Ψήφοι: 296 42.1%
  • Όχι

    Ψήφοι: 263 37.4%
  • Μπορεί - ίσως

    Ψήφοι: 122 17.4%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

    Ψήφοι: 22 3.1%

Sommerfeld

Δραστήριο μέλος

Ο Sommerfeld αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 582 μηνύματα.
Λίγη χριστιανική ηθική και αγάπη για όλους παιδια, μην ανυσηχειτε, φτανει για ολους μας και μας περισσευει κιολας :p

Έντολη 1η: Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου. Δεν θα πρέπει να έχεις άλλους Θεούς εκτός απο εμένα!
Έντολη 2η: Δεν πρέπει να καταχράσαι το όνομα του Θεού σου!
Ποιά είναι άραγε η ποινή για όποιον παραβιάσει μια απο αυτές τις δύο εντολές???

Πάρτε την γυναίκα ή τον άντρα που έχει κάνει αυτήν την κακή πράξη και λιθοβολήστε τους μέχρι θανάτου στην είσοδο της πόλης (Δευτερονόμιον 17:2-7)
Πρέπει να επιτεθείτε στην πόλη αυτή και να αφανίσετε τους κατοίκους και τα ζώα, έπειτα στιβάξτε τα κουφάρια τους στην μέση του δρόμου και κάψτε τα (Δευτερονόμιον 13:13-19)

Έντολη 4η: Η ημέρα του Σαββάτου είναι ημέρα εξύμνησης του Κυρίου. Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει. Η γυναίκα σου, οι σκλάβοι σου, τα ζώα σου, οι άνθρωποι απο άλλες πολεις (Έξοδος 20:8-9) Τι γίνεται όμως αν καποιος δουλέψει την ημερα του σαββάτου??
Όποιος δουλέψει την ημέρα του Σαββάτου πρέπει να θανατωθεί (Έξοδος 31:15)

Εντολή 5η:
Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου!
Όσοι υβρίσουν τον πατέρα και την μητέρα τους πρέπει να θανατωθούν ( Λευιτικόν 20:9)

Εντολή 6η: Ου μοιχεύσεις!
Εάν όντως τσιλιμπουρδίσεις,πρέπει να θανατωθείς εσύ και η ερωμένη σου! (Λευιτικόν 20:10)

Εάν ένας άντρας πλαγιάσει με άλλον άντρα, ή μια γυναίκα με μια άλλη γυναίκα, και οι δύο έχουν πράξει το Απεχθές. Πρέπει να θανατωθούν. (Λευιτικόν 20:13)

Εάν κάποιος έχει έναν ανυπάκουο, επαναστατικό γιό, απείθαρχο και μεθυστακά, οι κάτοικοι της πόλης του πρέπει να τον λιθοβολήσουν μέχρι θανάτου. (Δευτερονόμιον 21)

Οι γυναίκες μεσα στις εκκλησιες να σωπαίνουν γιατί δεν επιτρέπετε σε αυτές να λαλούν αλλά να υποτάσονται καθώς και ο νόμος το λέει. Και αν κάτι θέλουν να μάθουν, στον οίκο τους ας επερωτούν τους δικούς τους άντρες γιατί είναι αισχρό για την γυναίκα να λαλεί μέσα στην εκκλησία (1 προς κορ 14)

Η γυναίκα ας μαθαίνει με ησυχία, με όλη την υποταγή. Και δεν επιτρέπω στην γυναίκα να διδάσκει ούτε να αφεντεύει στον άντρα αλλά να είναι ήσυχη. Γιατί ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος, έπειτα η Εύα. Και ο Αδάμ δεν απατηθηκε, αλλά η γυναίκα εξαπατηθηκε και έπεσε σε παράβαση. (1 προς τιμ 2)

Οι δούλοι στους δικούς τους δεσπότες να υποτάσσονται σε όλα, να είναι ευάρεστοι, να μην αντιλέγουν (προς τιτον 2:9)

Μπορείτε να αγοράσετε σκλάβους απο όλα τα έθνη γύρω σας, απο ανάμεσα σας και θα γίνουν ιδιοκτησία σας. Θα μπορείτε να τους κληρονομήσετε στα παιδιά σας και να τους έχετε σκλάβους για όλη σας την ζωή (λευτικόν 25:44)

Αν κάποιος χτυπήσει τον σκλάβο του με ένα μπαστούνι και ο σκλάβος πεθάνει ως άμεσο αποτέλεσμα, πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά δεν πρέπει να τιμωρηθεί αν ο σκλάβος σηκωθεί μετά απο μία ή δύο ημέρες, επειδή ο σκλάβος είναι ιδιοκτησία του (Έξοδος 21:20)

Τότε ο Κύριος είπε στον Μωυσή: "Ο άνθρωπος πρέπει να θανατωθεί (
επειδή μάζευε κλαδιά την κυριακή). Όλη η συναγωγή πρέπει να τον λιθοβολήσει έξω απο το στρατόπεδο". (Αριθμοί 13:35)

Τότε τους είπε: "Αυτό λέει ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ. Ας πάρει ο κάθε ένας την ρομφαία του και πηγαίνετε μπρος πίσω στο στρατόπεδο και σκοτώστε ο κάθε ένας τον αδερφό του, τον φίλο του και τον πλησίον του" (Έξοδος 32:27)

Αυτό λέει ο παντοδύναμος Κύριος: "θα τιμωρήσω τον Αμαλήκ για αυτό που έκανε στο Ισραήλ όπως ανέβαινε στην Αίγυπτο. Πηγαίνετε τώρα, και επιτεθείτε στους Αμαληκιτες και καταστρέψτε ό,τι τους ανήκει. Μην λυπηθείτε κανέναν. Σκοτώστε τους άντρες, τις γυναίκες, τα παιδιά, τα βρέφη, αγελάδες και πρόβατα, καθώς και τις καμήλες και τους γαϊδαρους (Σαμ Ά 15:2-3)
(εν τω μεταξυ
ο Αμαλήκ τα έκανε όλα αυτά πριν απο εκατοντάδες χρόνια)

μικρά παιδιά ήρθαν απο την πόλη και τον κοροιδεψαν που ήταν φαλακρός...και μόλις τα είδε τα καταράστηκε στο όνομα του κυρίου. και τότε δύο αρκούδες βγηκαν απο το δάσος και κατασπάραξαν 42 απο αυτά (Βασιλείς ΄Β 2:23-24)
(
το όνομα του "προφήτη" στον οποιον αποδειδετε ετουτο το "θαυμα" ήταν Ελισσαίας)

Και φέρετε εκείνους που δεν θέλουν να βασιλεύσω και κατασφάξτε τους μπροστα μου! (Χριστός, Λουκά 19:27)

Τότε του είπαν να πει "Σχιββωλέθ" αλλά εκείνος δεν μπορούσε να το προφέρει και έλεγε "Σιββωλέθ" οπότε τον έσφαξαν και κατέβηκαν στις όχθες του Ιορδάνη, όπου σκότωσαν 42.000 εφραιμίτες (Κριταί 12:6)
(
42000 ανθρωποι σφάχτηκαν εν ψυχρώ μόνο και μόνο επειδή ένας δεν μπόρεσε να προφέρει ένα "χ" στο "Σχιββωλεθ", έλεος??)

Όποιος δεν αγαπάει δεν εγνώρισε το Θεό, επειδή ο Θεός είναι Αγάπη (προς Ιωάννη Ά 4:8)
(
άρα με λιγα λογια ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να είναι άθεος ή αγνωστικιστής ή να ειναι αλλόθρησκος ΔΕΝ αγαπάει παρα μόνο μισεί)

Όπως έχει γραφτεί, τον Ιακώβ αγάπησα αλλά τον Ισαυ τον εμίσησα (προς ρωμαιους 9:13)
(
Ο Θεός με λιγα λογια απο εκει που είναι η Αγαπη και ο παναγαθος, ξαφνικα υποστηριζει οτι εχει μισησει τον Ισαυ για οσα εκανε...Και η ειρωνια είναι πως ο Ισαυ υποτειθεται πως δεν ειχε γεννηθει ακομη αλλα ηταν ακόμη στην κοιλιά της μάνας του...)

Αυτά τα έξι απο τα επτά μίσησε ο Θεός, αηδίασε η ψυχή του (Παροιμ. 6:16)

Τον δε Ησαια τον εμίσησα και ερήμωσα τα όρη του και την κληρονομιά του (Μαλαχίας 1:3)

Αν κάποιος σε χτυπήσει στο πρόσωπο, γύρνα και το άλλο μάγουλο (Λουκά 6:29)
(
με λίγα λόγια στην ζωή σου πρέπει να αποδέχεσαι βουβά και παθητικά ΚΑΘΕ αδικία προς το μέρος σου...ποσο βολική αυτή η φράση για τους ευγενείς του μεσαίωνα...)

Ας είναι ο δρόμος τους σκοτεινός και ολισθηρός...και ας τους καταδιώξει άγγελος Κυρίου. Ας τους βρει η Καταστροφή εν αγνοία τους (Ψαλμοί 35:6,8)

Ας τους βρει ο θανατος, και ας κατέλθουν γρήγορα στον Άδη (Ψαλμοί 55:15)

Καταδιώξτε τους και εκφοβίστε τους με τον ανεμοστρόβιλο σας. Γεμίστε τα πρόσωπα τους με ντροπή, ώστε να ψάλλουν το όνομα Σου, ωω Κύριε! Ας είναι καταραμένοι και σαστισμένοι για πάντα. Ναι, ας ντροπιαστούν και ας απωλεσθούν. (Ψαλμοί 83: 15-17, Ψαλμοί 109:6-10, Θρήνοι 1:21-22)

(ενδιαφέρουσες αναφορές επανω στην θεία εκδικηση εε?? Μάλλον πρέπει να αναθεωρησουμε καπως το νόημα του περιφημου ¨γυρνα και το αλλο μαγουλο")

Αυτός που απαξιώνει τη ράβδο μισεί τον υιό του, αλλά αυτός που τον αγαπα προσεχει για να τον πειθαρχεί (Παροιμιες 13:24)
(η παιδοψυχολογία και οι νομικές επιστήμες δεν είχαν κανει ακομη την εμφάνιση τους δυστυχως...)

κάθε ψυχή που δεν ακολουθεί τα λόγια του προφήτη αυτού θα καταστραφει ολοσχερώς (Πράξεις 3-23)

Αν κάποιος σε πλησιάσει και δεν φέρει την διδασκαλία αυτή μην τον δεχτείς σπίτι σου και μην τον καλωσορίσεις (Ιωαννη ΄Β 1:10)
(
είναι χαρακτηριστικό ότι χριστιανοι ανεκαθεν εφάρμοζαν το <<αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν>> μόνο αναμεταξύ τους....)

Εγώ, ο Κύριος δημιουργώ το σκοτάδι και το φως, την ειρήνη και την δυστυχία, εγώ, ο Κύριος τα δημιουργώ αυτά (Ησαια 45-7)
(
μάλλον τελικα για τα πεινασμενα παιδια της αφρικης δεν φταιμε μονο εμεις οπως μας εχουν παπαγαλισει)

Και όταν ο Κύριος ο Θεός σου σου παραδώσει τους κατοίκους των περιοχών αυτων σε εσένα, θα τους κατακτήσεις. Δεν θα συνθικολογήσεις ούτε θα δείξεις οίκτο (Δευτ. 7-2)

(
οι αρχαίοι έλληνες με τους <<ανήθικους>> ολυμπιους θεους τους σέβονταν πάντοτε τους αιχμαλώτους πολέμου για τους οποιους υπηρχε αγραφο δικαιο...Φαίνεται ότι ο Θεος της αγαπης δεν συμμεριζεται αυτες τις αποψεις...)

...και τους καταστρέψαμε όπως κάναμε και στον βασιλιά Σηων της Εσέβων, εξολοθρεύσαμε τους αντρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, αλλά κρατήσαμε τα ζώα και τα λάφυρα της πόλης (Δευτ. 3:6-7)

αλλά αν δεν βρεθούν σημάδια παρθενιάς επάνω της, τότε πρέπει να την σύρουν στην πόρτα του πατέρα της και όλη η πόλη πρέπει να την λιθοβολήσει (δευτ. 22:20-21)

Θα πάρω τις γυναίκες σας μπροστά στα μάτια σας και θα τις δώσω στον γείτονα σας, που θα πλαγιάσει με αυτές στο φως του πρωινού ήλιου (Σαμουήλ ΄Β 12:11)

Αλλά μην πουλήσετε τα πρωτότοκα βόδια, προβατα και κατσίκια. Χύστε το αίμα τους σε έναν βωμό και κάψτε το λίπος τους σαν προσφορά μέσα στην φωτιά, άρωμα ευωδιάς στον Κυριο (Αριθμοί 18:17)

τάδε έφη ο Κυριος "είμαι ζηλότυπος στους κυριους της Σιων, τρέφω μεγάλη ζήλια για αυτήν. Ο Θεός είναι ζηλότυπος και εκδικήθηκε, ο Κύριος είναι πολύ θυμωμένος (Ναουμ 1:2)

Και το κερασάκι στην τούρτα: Ο Λόγος του Θεού είναι Αλάνθαστος (Ψαλμοί 19:7)


Μετά απο όλα αυτα τα εκτρωματα χαίρομαι πραγματικά που δεν υπάρχει θεός....τουλαχιστον οπως τον περιγραφουν οι ανθρωπινες θρησκειες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Τι λέτε ρε παιδιά, απο που και ως που η θρησκεία δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το πως και ποτε ΑΚΡΙΒΩΣ δημιουργηθηκε ο κόσμος?? Όλα τα ξέρει η θρησκεια!! Οι αγιοι πατερες μας ανακαλυψαν το ασύλληπτο, οτι ο κόσμος μας δημιουργηθηκε το 5508 πΧ, το ειπε και το Πατριαρχειο στα Ιεροσολυμα:P

Κόντεψα να κλάψω με αυτήν την εικόνα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gan yuu

Νεοφερμένος

Ο Gan yuu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Μπίζνες, πλύση εγκεφάλου! 'Αουτ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BILL4

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο BILL4 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 309 μηνύματα.
Εννοεις τον κυριο ιησου χριστό;
Που δεν υπάρχει καμια ιστορική μαρτυρία για την ζωή και τα έργα του;
Που βασιζεται η υπαρξή του στα ευαγγέλια που γραφτηκαν απο κάποιους που δεν τον συνάντησαν ποτε;
Μιλάμε για μια εποχή πριν 2000 χρόνια,όπου ότι μάθαινες ήταν δια στόματος. Έχεις παίξει ποτέ χαλασμένο τηλέφωνο να δείς πως μεταδίδεται η πληροφορία απο στόμα σε στόμα και κατα πόσο ακριβής φτάνει στον τελικό παραλήπτη.

Και γώ αμα πώ μου μίλησε ο θεός,πιστέψτε με. Μήν με στείλετε στον γιατρό να με εξετάση για σχιζοφρένεια.
Αν όμως μου μιλήσει ο προπάππος μου,είμαι τρελός για τα σίδερα.
Fuck logic.
Ο Χριστός αναφέρεται ως ιστορικό πρόσωπο από ορισμένους (λίγους βέβαια) ιστορικούς της εποχής ( μη χριστιανικές πηγές δηλαδή).
Επίσης ο Ματθαίος και ο Ιωάννης υπήρξαν μαθητές του Χριστού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
3)ο JKaradakov δεν εννοεί ότι υπάρχουν δύο θεοί. Απλώς το ότι οι δύο θρησκείες (όπως και πολλές άλλες) μοιάζουν. Αυτό θα έπρεπε να σε κάνει να αμφιβάλλεις για την δική σου θρησκεία αφού λες πως βασίζεσαι στην λογική :/:
4)Τόσες θρησκείες που υπάρχουν εκεί έξω και παρ' όλα αυτά μία ΤΟ ΠΟΛΎ να είναι αληθινή. Αλλά επειδή λένε όλες το ίδιο τότε σχεδόν με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως καμία δεν είναι αληθινή :)

Δε θα το επεσήμανα κανονικά, αλλά μιας και είσαι άνθρωπος της λογικής... σου χρειάζεται! ;)
Το ότι υπάρχουν μία ή περισσότερες παρόμοιες (ή όχι) θρησκείες δεν καθιστά με κανένα τρόπο αβέβαιη την ύπαρξη των θεών αυτών. Ξέρουμε ότι η θρησκεία είναι ανθρώπινη έμπνευση - που σημαίνει ότι κάθε λαός ή φυλή, ανάλογα με τα ερεθίσματα που είχε από περιβαλλοντικούς, ιστορικούς και άλλους παράγοντες να ερμήνευσε διαφορά κάποια ... σημεία των καιρών. Δηλαδή, η ύπαρξη διαφορετικών θρησκειών θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η διαφορετική προσέγγιση του ίδιου θεού από άλλους ανθρώπους. :flowers:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Δηλαδή, η ύπαρξη διαφορετικών θρησκειών θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η διαφορετική προσέγγιση του ίδιου θεού από άλλους ανθρώπους. :flowers:

Φυσικά και έχεις δίκιο που το επισημαίνεις . Είναι μάλιστα μία κοινή οπτική διάφορων θειστών, το να βλέπουν τον θεό τους ώς κάτι απρόσωπο που απαντάτε σε κάθε θρησκεία στη Γη. Αυτό όμως είναι λάθος. Γιατί πολλές θρησκείες, αν και λένε διάφορα πράγματα το ίδιο, έχουν διαφορές. Πάρε μόνο δύο θρησκείες από τις πολλές που υπάρχουν, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς.
Ο Αλλάχ λέει οτι αυτός έφτιαξε τον κόσμο, ο Θεός της Βίβλου λέει το ίδιο. Δεν θα μπορούσε να είναι ο ίδιος θεός γιατί έχουν διαφορές σε βασικά σημεία. Πολλές φορές στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους. Ούτε και ο δωδεκαθεισμός θα μπορούσε να είναι το ίδιο με τον Χριστιανισμό. Ο Θεός της βίβλου π.χ. είναι πανταχού παρών ενώ οι θεοί του Ολύμπου όχι. :)
Τώρα αν εννοείς ότι οι άνθρωποι προσεγγίζουν τον ίδιο θεό διαφορετικά καταλήγω σε μία μόνο λογική ερώτηση-αντεπιχείρημα:
Γιατί να είναι ο δικός σου Θεός(όχι εσένα προσωπικά) ο αληθινός; Είσαι πράγματι τόσο τυχερός ώστε να πιστεύεις στην αληθινή ερμηνεία του Θεού; Όχι. Αφού λοιπόν δεν μπορούμε (και ας είναι οι θρησκείες διαφορετικές ερμηνείες του ίδιου θεού) να ξέρουμε ποιά ερμηνεία είναι αληθινή τότε δεν αξίζει να ασχολούμαστε. Ας πάμε με την λογικότερη ερμηνεία: αυτή της επιστήμης. :clapup:

Καλά έκανες και το επισήμανες για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα που ίσως να παρεξηγούσαν οι επόμενοι :) :thumbup: :flowers:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

your_idol

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο your_idol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 221 μηνύματα.
Πιστεύετε στον Θεό;

Φυσικά και όχι, έχει τάξει αιώνια ζωή αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κρατήσει την υπόσχεση του :mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sommerfeld

Δραστήριο μέλος

Ο Sommerfeld αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 582 μηνύματα.
Αν υπάρχει θεός της αγάπης τότε γιατί υπάρχει δυστηχία και πόνος σε αυτόν τον κόσμο??
Απ. Επειδή αυτά τα προκαλεί ο διάβολος....

Τον διάβολο ποιός τον δημιουργεί??
Απ. Ο θεός αλλά....αλλά...του έδωσε ελεύθερη βούληση και εκείνος έγινε κακός

Άρα το κακό υπήρχε ακόμη και πριν τον διάβολο?? Αφού ο θεός δημιουργησε τους αγγέλους του με σοφία και αγάπη και ο Εωσφόρος βυθίστηκε στην υπεροψία και τον φθόνο τότε προφανώς το κακό υπήρχε απο πάντοτε...

Απ.......

Αφού ο Θεός είναι πανταχού παρόν γιατί δεν σώζει τους ανθρώπους της Αφρικης και της Ασίας??

Απ. Για αυτό ευθύνονται οι πράξεις των ανθρώπων, όχι ο Θεός...Εμείς σαν άνθρωποι θα έπρεπε να τους σώσουμε...

Τότε γιατί εσύ κάνεις κάθε μέρα τον σταυρό σου?? Αφού ο Θεός δεν βοηθάει τους ανθρώπους της αφρικης με το σκεπτικό ότι εμείς θα τους βοηθισουμε, τότε απο που και ως που εχεις την απαιτηση να βοηθισει εσενα στα δικα σου προβληματα??

Απ. .........

Απ. Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχουν πόσοι και πόσοι καρκινοπαθείς που έκαναν την προσευχη τους και σωθηκαν...

Ναι αλλά ξεχνάς δύο βασικά πραγματάκια...Πρώτον, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ατόμων κάνουν πάνω στην απελπισία τους την προσευχη τους και γιατι οχι και ταμα σε αγιο, δεν ακουσαμε όμως ποτέ για στατιστική ερευνα που να το αποδυκνειει αυτό, άρα το επιχειρημα σου ήδη μπάζει νερά....Δεύτερον, ποτέ μου δεν άκουσα κάποιο όνομα συγκεκριμενου ατόμου που πράγματι να θεραπευτηκε απο αυτήν την ασθενεια με προσευχες και σταυρουδακια....Χωρις αποδειξεις και τεκμηρια η προταση απλά είναι τρύπα στο νερό....

Απ. ....

Ερ. Δεν είναι κάπως γελοιο αυτός ο θεός=αν υποθεσουμε βεβαια οτι υπαρχει- να κάνει εικόνες να δακρύζουν, να αναβει κεριά απο μόνα τους, να εμφανιζει την μορφη του σε καμενα τοστ κλπ κλπ τάχα για να πιστεψουμε οτι υπάρχει αντί πχ να θεραπεύσει μονομιάς όλες τις ασθένειες του κόσμου και να εξαλειψει μονομιάς την δυστηχία που έτσι και αλλιώς είναι αντιθετη με την φυση του??

Απ. Δυστηχία δεν θα υπαρχει στην Βασιλεία του όμως...

Ερ. Την οποία θα απολαύσουν βέβαια μόνον όσοι τον πίστεψαν...Οι υπολοιποι θα καούν στην κολαση...Θεό δυναστη μου θυμιζει αυτό....

Απ. Ααα σημασια εχει η ηθικη του ανθρωπου

Ερ, Τότε γιατι στα βρεφη που πεθαινουν κανουν αεροβαπτισμα?/.....οεο


Όταν τα ίδια τα άτομα που πιστευουν στον θεουλη φάσκουν και αντιφάσκουν με τις παπαριες που πιστευουν καταλαβαινεις πια και απο μονος σου ότι δεν υπάρχει αυτός ο εξωπραγματικός επουρανιος σουπερ νταντυ...Υπαρχει μονο σε κατι αραχνιασμενα μυαλα που νομιζουν ότι οι πιγκουινοι απο την Ανταρκτική και οι ελέφαντες απο την Αφρική ήταν σε απόσταση μερικών βημάτων απο την κιβωτό του Νωε:hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Δεν θυμάμαι ποιος το είπε αυτό ,αλλά καλό είναι...

Η θρησκεία είναι σαν τον πατέρα, τον έχεις ανάγκη στην αρχή αλλά μετά πρέπει σιγά σιγά να τον αφήσεις έτσι ώστε να ζήσεις και να μην μετανιώσεις για τίποτα στο τέλος σου.
Επίσης, δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ηλικιωμένοι, όχι όλοι, οι περισσότεροι, το γύρισαν στα γεράματα στην θρησκεία. Θέλουν μία στήριξη. Πολύ λένε πως χρειάζεσαι την θρησκεία για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο, αυτό ναι, σαν μια ψυχολογική στήριξη.
Αν νιώθεις πως είσαι εντάξει, μην πιστεύεις.

Μην ξεχνάμε πως ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν σε Θεούς. Σαν να ένιωθαν ότι έχουν κάποιον ανώτερο. Έτσι και η γιαγιά, θέλει κάποιον παντογνώστη, κάποιον πανταχού παρών, κάποιον που όταν φοβηθεί θα την σώσει κλπ κλπ. :)

Άρα ναι, για εμένα η θρησκεία είναι για ψυχολογικούς λόγους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zithos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Zithos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 270 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Γκρινιάρης Gkrr:
Επίσης, δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ηλικιωμένοι, όχι όλοι, οι περισσότεροι, το γύρισαν στα γεράματα στην θρησκεία. Θέλουν μία στήριξη. Πολύ λένε πως χρειάζεσαι την θρησκεία για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο, αυτό ναι, σαν μια ψυχολογική στήριξη.

Την θρησκεία χρησιμοποιούν σαν όπλο περισσότερο αυτοί που φοβούνται τον θάνατο οι ηλικιωμένοι δηλαδή και οι άρρωστοι, τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις.
Μην ξεχνάμε επιπλέον την υποκριτική πλευρά της θρησκείας ειδικά στην χώρα μας για κοινωνικούς λόγους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

me.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο me. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 307 μηνύματα.
Οι άνθρωποι θρησκεύονται για πάρτη τους. Για το "καλό" το δικό τους και των δικών τους.
Πόσοι έχουν κάνει τάμα ζητώντας απ'το θεό να είναι καλά οι μακρινοί, οι ξένοι... οι εχθροί τους ;
Η πίστη τους περιορίζεται στα πλαίσια του ανθρώπινου οφέλους που μπορούν να έχουν.
Αρκεί να μην προσδίδουν στην πίστη τους κάποια "ανώτερη φύση" ή "υψηλή πνευματικότητα".
Διότι τότε γίνονται γελοίοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Ζεζίλ

Νεοφερμένος

Η Ζεζίλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ίσως μας βολεύει να πιστεύουμε σ'έναν Θεό γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε την ανυπαρξία στην οποία οδεύουμε με τον θάνατο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
1)Πιστεύεις στο θεο και σε μόνον αυτον (όχι σε χριστιανισμό,βουδισμό ,μουσουλμανισμό κ.α)διότι αν ο θεός δημειουργηε το κοσμο (δεν το υποστιριζω ) δε το δημιουργεισε με 4-5 φιλους θεούς του π.χ αλαχ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zeroman

Νεοφερμένος

Ο Zeroman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Πιστεύω στον Θεό. Η θρησκεία κρατά τις κοινωνίες ενωμένες και παραγωγικές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stickerbush

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πεισματάρης Γορίλας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 896 μηνύματα.
Πιστεύω στον Θεό. Η θρησκεία κρατά τις κοινωνίες ενωμένες και παραγωγικές.
το φόρουμ απέκτησε τον ρεπουμπλικανό του :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Meliva21

Νεοφερμένος

Η Meliva21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Είσαι δηλαδή αγνωστικιστρια ζιζελ;Ετσι;

Προσωπικά πιστεύω στον θεό....Δηλαδή πίστευα... Πλέον είμαι Αθεη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Αγνωστικισμός !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 4,955 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι πέρασα από αρκετές φάσεις πριν καταλήξω στο ότι τελικά, ναι, πιστεύω. Γιατί; Γιατί έτσι μ' αρέσει. Χωρίς ειρωνεία ή οτιδήποτε, απλά, έτσι είναι. Ο αγνωστικισμός και ο δεϊσμός μου φαίνονται ακόμη πολύ γοητευτικές θεωρίες και ό,τι πιο κοντά στην πραγματικότητα που μπορούμε να συλλάβουμε ως άνθρωποι, αλλά και πάλι, νομίζω, ότι το να πιστεύω μου ταιριάζει πιο πολύ.

Σε θέματα όπως η θρησκεία δε μπορείς να πεις "γιατί πιστεύεις" ή "γιατί δεν πιστεύεις;". Απλά, ο καθένας έκανε την επιλογή του και παίρνει το δρόμο του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο και τίποτα πιο βαθύ από αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

cortomaltese

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο cortomaltese αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 167 μηνύματα.
Και πολυ καλα κανεις Ερις.Να σε ρωτησω,πιστευεις στον μονοθεισμο η στον πολυθεισμο?
Το λεω καθοτι εχεις ενα τατουαζ η σε μπερδεψα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 4,955 μηνύματα.
Και πολυ καλα κανεις Ερις.Να σε ρωτησω,πιστευεις στον μονοθεισμο η στον πολυθεισμο?
Το λεω καθοτι εχεις ενα τατουαζ η σε μπερδεψα?
Όχι σε κάτι συγκεκριμένο. Πες μου τι τατουάζ, να σου πω αν με μπέρδεψες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top