RNase
Νεοφερμένο μέλος
Ο RNase αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

08-08-25

15:06
Γιατί το σχολείο δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη θρησκεία και τις πρακτικές της. Το σχολείο:Εφόσον κάποιος μπορεί να μην κάνει ποιος ο λόγος να καταργηθεί; Γίνεται σεβαστό το δικαίωμα και των πιστών και των άθεων.
α) μαθαίνει στους μαθητές να αμφισβητούν και να μη δέχονται άκριτα πληροφορίες, να έχουν δηλαδή κριτική σκέψη και ικανότητα ( η θρησκεία είναι δόγμα, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης)
β) μαθαίνει στους μαθητές πως λειτουργεί ο κόσμος και πια φαινόμενα τον διέπουν ( η θρησκεία όπως υποστηρίζετε υπερβαίνει τον φυσικό κόσμο και τους νόμους του, άρα δεν συμβάλλει σε αυτό)
γ) μαθαίνει στους ανθρώπους πώς να ζουν σε ένα οργανωμένο σύνολο, την κοινωνία, ακολουθώντας τους νόμους του κράτους ( οι νόμοι οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος έρχονται πολλές φορές σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες νόμους πχ ο θάνατος των ομοφυλόφιλων που προστάζει η Βίβλος)
δ) φέρνει τους μαθητές σε επαφή με το ωραίο μέσω της τέχνης ( πόσα έργα τέχνης καταδικάζουν άραγε οι θρησκείες ως βλάσφημα?)
Και στο κάτω κάτω της γραφής αν θεωρείτε ότι οι μαθητές πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη θρησκεία και τις πρακτικές της, ας γίνεται μέσα από το πρίσμα της επιστήμης, της κοινωνιολογίας, της ηθικής και της τέχνης, όχι όμως ένας φορέας εκπαίδευσης να προωθεί αμφισβητήσιμες πρακτικές στους μαθητές του.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.469 μηνύματα.

08-08-25

15:07
Τώρα...αλήθεια κι εσύ ;ιου ιου ιουυυυ
ακουω το περιπολικο... ΑΛΑΝΙΑ σκορπιστειτε.
θα μας μπουζουριάσουνε και εμάς μαζί.
Τί ακριβώς κάνεις, βρε Κώστα ; Εμπαίζεις αυτό που εγώ θεωρώ σοβαρό ;
Γιατί μαλώνουμε, νομίζεις ; Για γκόμενο ; Δεν είμαστε στις Σχέσεις...Στα του Θεού είμαστε...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.957 μηνύματα.

08-08-25

15:08
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ.Γιατί το σχολείο δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη θρησκεία και τις πρακτικές της. Το σχολείο:
α) μαθαίνει στους μαθητές να αμφισβητούν και να μη δέχονται άκριτα πληροφορίες, να έχουν δηλαδή κριτική σκέψη και ικανότητα ( η θρησκεία είναι δόγμα, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης)
β) μαθαίνει στους μαθητές πως λειτουργεί ο κόσμος και πια φαινόμενα τον διέπουν ( η θρησκεία όπως υποστηρίζετε υπερβαίνει τον φυσικό κόσμο και τους νόμους του, άρα δεν συμβάλλει σε αυτό)
γ) μαθαίνει στους ανθρώπους πώς να ζουν σε ένα οργανωμένο σύνολο, την κοινωνία, ακολουθώντας τους νόμους του κράτους ( οι νόμοι οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος έρχονται πολλές φορές σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες νόμους πχ ο θάνατος των ομοφυλόφιλων που προστάζει η Βίβλος)
δ) φέρνει τους μαθητές σε επαφή με το ωραίο μέσω της τέχνης ( πόσα έργα τέχνης καταδικάζουν άραγε οι θρησκείες ως βλάσφημα?)
Και στο κάτω κάτω της γραφής αν θεωρείτε ότι οι μαθητές πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη θρησκεία και τις πρακτικές της, ας γίνεται μέσα από το πρίσμα της επιστήμης, της κοινωνιολογίας, της ηθικής και της τέχνης, όχι όμως ένας φορέας εκπαίδευσης να προωθεί αμφισβητήσιμες πρακτικές στους μαθητές του.
Κλαψτε τωρα.
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.013 μηνύματα.

08-08-25

15:09

Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 643 μηνύματα.

08-08-25

15:17
"Τραγοπαπαδες" Επειδη υπαρχουν 2-3 παπαδες, που μπορει ψυχολογικα να μην ειναι καλα ή οτιδηποτε, δεν σημαινει πως μια θρησκεια ειναι κακη λογω αυτου. Κανενας ανθρωπος δεν ειναι Τελειος, και ολοι μας κανουμε αμαρτιες. Σημασια εχει να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, αν θες παντα, αλλα εσυ αυτο που κανεις, ειναι να γραφεις εναντια του Χριστιανισμου συνεχεια.Με νοιαζει οτιδηποτε ειναι μεσαιωνικο,τυπολατρικο και ηλιθιο.Τα [παιδια εχουν αναγκη απο σωστες αξιες και οχι απο θρησκευτικες μπουρδες.
Ο χριστιανιμσος δυστυχως ετσι οπως εχει καταντησει με τους τραγοπαπαδες αντι να προωθει σωστες αξιες προωθει τον ρατσισμο τον εθνικισμο ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ.ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ.
"Προωθει ρατσισμο, τον εθνικισμο και την κακια", Εγω βλεπω το αντιθετο, οι αθεοι εχουν κακια (οχι ολοι παντα). Ο Χριστιανισμος δεν προωθει τον ρατσισμο και τον εθνικισμο. Η προωθησει του Εθνικισμου και του Ρατσισμου γινεται μεσω Παγανιστικων θρησκειων.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.657 μηνύματα.

08-08-25

15:20
Τώρα...αλήθεια κι εσύ ;
Τί ακριβώς κάνεις, βρε Κώστα ; Εμπαίζεις αυτό που εγώ θεωρώ σοβαρό ;
Γιατί μαλώνουμε, νομίζεις ; Για γκόμενο ; Δεν είμαστε στις Σχέσεις...Στα του Θεού είμαστε...
Ε τι αλήθεια και εγώ ; για μενα η διαφωνία σας ειναι ανούσια.
Αφου κανένας δεν θα αλλάξει τα μυαλά του αλλου τι κάθεστε και συζητάτε και μαλώνετε ;
εγω εδω μέσα μονο για κανα φλερτάκι γράφω και ως εκεί. Εχω πολυ καιρό να μαλώσω με κάποιον. Μπορεί και μήνες. Στη τελικη τι σε ενδιαφέρει ενα άτομο με το οποίο δεν έχετε κ επαφές εκτός Ιντερνετ;
πραγματικα αν κλείσεις και κάνεις λογκ αουτ δεν θα ξαναδείς κανέναν μας απο εδώ.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.526 μηνύματα.

08-08-25

15:23
Όταν ήμουν 5 χρονών “δημιούργησα” έναν φανταστικό φίλο. Τον έλεγαν Ρου. Ήταν πάντα μαζί μου, αυτόν παρακαλούσα να μου γίνουν τα χατίρια και αυτόν θεωρούσα υπεύθυνο για όσα δεν πήγαιναν όπως ήθελα. Γρήγορα ο φανταστικός μου φίλος ξεθώριασε, κατάλαβα ότι δεν τον χρειαζόμουν πλέον και τον ξέχασα.
Υπάρχουν πολλοί που και ενήλικες νομίζουν ότι έχουν έναν φανταστικό φίλο. Τον θεωρούν ανώτερο από όλους, προσεύχονται σ΄αυτόν, του κάνουν τάματα, ελπίζουν να πραγματοποιεί τις επιθυμίες τους, δεν τολμούν να τον κατηγορήσουν στις κακοτυχίες.
Δεν με ενοχλεί το να έχουν κάποιοι τον φανταστικό τους φίλο. Δικό τους πρόβλημα. Με ενοχλούν όμως όσοι με κατηγορούν που δεν έχω φανταστικό φίλο και χρησιμοποιούν παραμύθια για το σκοπό αυτό. Επίσης, με ενοχλεί το κράτος όταν επιβάλει φανταστικούς φίλους στη νομοθεσία, στα σχολεία και στην καθημερνή ζωή.
Υπάρχουν πολλοί που και ενήλικες νομίζουν ότι έχουν έναν φανταστικό φίλο. Τον θεωρούν ανώτερο από όλους, προσεύχονται σ΄αυτόν, του κάνουν τάματα, ελπίζουν να πραγματοποιεί τις επιθυμίες τους, δεν τολμούν να τον κατηγορήσουν στις κακοτυχίες.
Δεν με ενοχλεί το να έχουν κάποιοι τον φανταστικό τους φίλο. Δικό τους πρόβλημα. Με ενοχλούν όμως όσοι με κατηγορούν που δεν έχω φανταστικό φίλο και χρησιμοποιούν παραμύθια για το σκοπό αυτό. Επίσης, με ενοχλεί το κράτος όταν επιβάλει φανταστικούς φίλους στη νομοθεσία, στα σχολεία και στην καθημερνή ζωή.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

08-08-25

15:27
Τί είναι αυτά που λες, με συγχωρείς ;Ε τι αλήθεια και εγώ ; για μενα η διαφωνία σας ειναι ανούσια.
Αφου κανένας δεν θα αλλάξει τα μυαλά του αλλου τι κάθεστε και συζητάτε και μαλώνετε ;
εγω εδω μέσα μονο για κανα φλερτάκι γράφω και ως εκεί. Εχω πολυ καιρό να μαλώσω με κάποιον. Μπορεί και μήνες. Στη τελικη τι σε ενδιαφέρει ενα άτομο με το οποίο δεν έχετε κ επαφές εκτός Ιντερνετ;
πραγματικα αν κλείσεις και κάνεις λογκ αουτ δεν θα ξαναδείς κανέναν μας απο εδώ.
Το ότι εσύ επιλέγεις να γράφεις για φλερτάκια, εδώ μέσα, τί έχει να λέει ; Αυτά είναι τα σημαντικά για σένα, μαγκιά σου.
Για μένα, όμως, η πίστη μου είναι σημαντική. Αυτό που πιστεύω.
Και δεν έχω πρόβλημα να μην πιστεύει κάποιος. Το σέβομαι, ίσα - ίσα. Την έλλειψη σεβασμού, σε αυτό που πιστεύω, δε δέχομαι και δε συγχωρώ. Τουλάχιστον όταν είμαι παρούσα...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.657 μηνύματα.

08-08-25

15:29
Τί είναι αυτά που λες, με συγχωρείς ;
Το ότι εσύ επιλέγεις να γράφεις για φλερτάκια, εδώ μέσα, τί έχει να λέει ; Αυτά είναι τα σημαντικά για σένα, μαγκιά σου.
Για μένα, όμως, η πίστη μου είναι σημαντική. Αυτό που πιστεύω.
Και δεν έχω πρόβλημα να μην πιστεύει κάποιος. Το σέβομαι, ίσα - ίσα. Την έλλειψη σεβασμού, σε αυτό που πιστεύω, δε δέχομαι και δε συγχωρώ. Τουλάχιστον όταν είμαι παρούσα...
Αγχολυτικά ειναι.... απο το να πιάνομαι εδω μέσα σε κουβέντες με ανθρώπους που δε ξέρω και τι παρελθοντικές καταστάσεις έχουν ωστε να γράφουν κάποια πράγματα προτιμότερο ειναι.
Στη τελικη κάνε της ενα ιγκνόρ ρε Χριστίνα... απο τη στιγμή που δεν αφαιρείται το μηνυμα κάποιου παρολο που εμας μας ενοχλει συμφωνα με το δικό μας κώδικα αξιών κάνουμε ενα ιγκνόρ.
Δημοκρατία έχουμε οπως βγαινει ο Χριστοπιστιας στο Συνταγμα και λέει για θεοσφραγίδες με ταμπέλες και πλακάτ κολλημένα πάνω του έτσι και μια αμαρέλια έχει δικαιωμα να προκρινει την αποψη της οτι πρέπει να καταργηθούν ολα. Αν θα γινει ή ειναι υπερβολή ειναι άλλο θέμα μπορει να το λέει ομως.
Για μενα ειναι υπερβολές αυτά που γράφει ναι αλλα δε θα κάτσω να κοντράρω δεν εχει κ κανένα νόημα.
Σε γενικές γραμμές εγω ειμαι υπέρ της αποψης που εχω γραψει εδω και τόσο καιρο εδω μέσα... η χρηση ενος φορουμ οταν μπαινεις και τσακώνεσαι με αγνωστους ειναι κάκιστη. Μπες γράψε τιποτα αγχολυτικό.... κανονιστε μια συνάντηση.... ως εκει. Αλλιώς δεν έχεις λογο εδω μέσα γενικά μιλώντας χάνεις ασκοπα το χρονο σου. (Γενικά γράφοντας και πάλι).
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

08-08-25

15:35
Δεν πάει πάντα έτσι και το ξέρεις. Έχεις σφαχτεί κι εσύ, κατά καιρούς, για διάφορα. Θα μπορούσες να τα/την αγνοήσεις, αλλά "τσίμπησες" και μανουριάζατε. Γι΄ αυτά που θεωρούσες/θεωρείς σημαντικά.Αγχολυτικά ειναι.... απο το να πιάνομαι εδω μέσα σε κουβέντες με ανθρώπους που δε ξέρω και τι παρελθοντικές καταστάσεις έχουν ωστε να γράφουν κάποια πράγματα προτιμότερο ειναι.
Στη τελικη κάνε της ενα ιγκνόρ ρε Χριστίνα... απο τη στιγμή που δεν αφαιρείται το μηνυμα κάποιου παρολο που εμας μας ενοχλει συμφωνα με το δικό μας κώδικα αξιών κάνουμε ενα ιγκνόρ.
Και στο ξαναλέω : Δεν αφορά κάποιον γκόμενο, το όλο θέμα, ή τη γάτα μου ή το σκύλο μου, για να αδιαφορήσω. Και το έχω κάνει, πολλές φορές, και αυτό (διαφορετικά θα σφαζόμουν κάθε μέρα...), αλλά κάποιες φορές είναι τέτοια η πρόκληση (σαν του @Dias, παραπάνω, καλή ώρα...) που το ν΄ αδιαφορήσω θέλει προσπάθεια. Μεγάλη...Και κάποιες φορές, δεν το καταφέρνω. Δε θέλω να το καταφέρω, καλύτερα...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.264 μηνύματα.

08-08-25

15:40
Το τι πρέπει και το τι δεν πρέπει να προωθεί ένα σχολείο είναι ξεκάθαρα υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό. Συνεχίζω στο από κάτω γιατί κολλάει:Γιατί το σχολείο δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τη θρησκεία και τις πρακτικές της
Ποτέ και σε καμμία ιστορική φάση ή πολίτευμα το σχολείο δεν ήταν πλήρως αποστειρωμένο από την εκάστοτε κρατική ιδεολογία. Ποτέ δεν μάθαινε στους μαθητές να είναι κριτικά σκεπτόμενοι, έμμεσα (ή και άμεσα) τους σερβίρει το κυρίαρχο αφήγημα. Στον σαπισμένο κόσμο των νικητών του 1945 στον οποίο δυστυχώς ζούμε κυρίαρχο αφήγημα είναι ο φιλελευθερισμός. Σε όλη τη Δύση κυριαρχεί. Η απόρριψη της θρησκείας είναι κομμάτι του το οποίο ωστόσο προωθείται σταδιακά λόγω πολλών παραγόντων. Άλλωστε η επίθεση που δέχεται ο Χριστιανισμός γίνεται κυρίως με φιλελεύθερα επιχειρήματα συμπερίληψης και πολυπολιτισμού (να μη θιχτουν λαθρομετανάστες και τέτοια).α) μαθαίνει στους μαθητές να αμφισβητούν και να μη δέχονται άκριτα πληροφορίες, να έχουν δηλαδή κριτική σκέψη και ικανότητα ( η θρησκεία είναι δόγμα, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης)
Καλά τώρα το τι πραγματικά διδάσκει το σχολείο είναι να είχαμε να λέγαμε. Παρόλα αυτά όμως κανείς δεν είπε να μη διδάσκονται οι λοιπές επιστήμες. Κριτική σκέψη δεν θέλετε; Ε ας αποκτήσουν την κρίση να απορρίψουν τη θρησκεία μέσω της σύγκρισης και όχι με το να επιβάλλει το κράτος τι είναι καλό και τι όχι για εμάς.β) μαθαίνει στους μαθητές πως λειτουργεί ο κόσμος και πια φαινόμενα τον διέπουν ( η θρησκεία όπως υποστηρίζετε υπερβαίνει τον φυσικό κόσμο και τους νόμους του, άρα δεν συμβάλλει σε αυτό)
Εν τω μεταξύ σε άλλη χώρα πήγα σχολείο εγώ;γ) μαθαίνει στους ανθρώπους πώς να ζουν σε ένα οργανωμένο σύνολο, την κοινωνία, ακολουθώντας τους νόμους του κράτους ( οι νόμοι οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος έρχονται πολλές φορές σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες νόμους πχ ο θάνατος των ομοφυλόφιλων που προστάζει η Βίβλος)
Όσο για την τέχνη, άστο. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως και της αντίθετης μεριάς δεν διστάζουν να φιμώνουν την τέχνη αν κάτι για αυτούς προσβάλει το προοδευτικό αφήγημα.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.170 μηνύματα.

08-08-25

15:46
Ακόμα κι αν ο Θεός είναι "φανταστικός" φίλος για κάποιους, ο Ιησούς Χριστός δεν είναι, ούτε οι άγιοι που πατήσανε το πόδι τους σε αυτή τη γη. Άλλωστε η επιστήμη αποδέχεται πως η συνείδηση - ψυχή συνεχίζει να υπάρχει και μετά το βιολογικό θάνατο. Γιατί λοιπόν να μην προσεύχονται κάποιοι σε αυτή τη πηγή συνείδησης για μια βοήθεια ή φώτιση;
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 643 μηνύματα.

08-08-25

15:52
Η Θρησκεια καποιου ανθρωπου δεν ειναι φανταστικος φιλος. Επειδη καποιος πιστευει και συ δεν πιστευεις, δεν πρεπει να θεωρεις πως η Θρησκεια ειναι ενας φανταστικος φιλος.Όταν ήμουν 5 χρονών “δημιούργησα” έναν φανταστικό φίλο. Τον έλεγαν Ρου. Ήταν πάντα μαζί μου, αυτόν παρακαλούσα να μου γίνουν τα χατίρια και αυτόν θεωρούσα υπεύθυνο για όσα δεν πήγαιναν όπως ήθελα. Γρήγορα ο φανταστικός μου φίλος ξεθώριασε, κατάλαβα ότι δεν τον χρειαζόμουν πλέον και τον ξέχασα.
Οι Χριστιανοι, ΔΕΝ εχουν θεμα αν καποιος δεν πιστευει.
Ωραια, ας λετε για μας κακα πραγματα, αλλα εμεις δεν θα πουμε ποτε κατι κακο σε καποιον που δεν πιστευει. Δεν με αφορα κιολας αν δεν πιστευει καποιος, δικαιωμα του. Απλως αυτο το μισος σε εμας τους Ορθοδοξους, δεν μπορω να το καταλαβω.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

08-08-25

15:54
Δεν πάει πάντα έτσι και το ξέρεις. Έχεις σφαχτεί κι εσύ, κατά καιρούς, για διάφορα. Θα μπορούσες να τα/την αγνοήσεις, αλλά "τσίμπησες" και μανουριάζατε. Γι΄ αυτά που θεωρούσες/θεωρείς σημαντικά.
Νεανικαι απερισκεψιες

Κοντευω τα 40 δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσακωνομαι με άτομα που δε ξερω και δεν αλληλεπιδρω εκτός Ιντερνετ.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.526 μηνύματα.

08-08-25

15:55
Εκτός από φανταστικούς φίλους υπάρχει και φανταστική επιστήμη; Πού αλλού μπορεί να βρήκες αυτό που γράφεις;Άλλωστε η επιστήμη αποδέχεται πως η συνείδηση - ψυχή συνεχίζει να υπάρχει και μετά το βιολογικό θάνατο.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

08-08-25

15:58
Αλλοίμονο και σ΄ εσάς, τα νέα παιδιά...Η Θρησκεια καποιου ανθρωπου δεν ειναι φανταστικος φιλος. Επειδη καποιος πιστευει και συ δεν πιστευεις, δεν πρεπει να θεωρεις πως η Θρησκεια ειναι ενας φανταστικος φιλος.
Οι Χριστιανοι, ΔΕΝ εχουν θεμα αν καποιος δεν πιστευει.
Ωραια, ας λετε για μας κακα πραγματα, αλλα εμεις δεν θα πουμε ποτε κατι κακο σε καποιον που δεν πιστευει. Δεν με αφορα κιολας αν δεν πιστευει καποιος, δικαιωμα του. Απλως αυτο το μισος σε εμας τους Ορθοδοξους, δεν μπορω να το καταλαβω.
Όσα έχετε την ατυχία να έχετε εκπαιδευτικούς που αντί να είναι αμέτοχοι/ουδέτεροι, επιδοκιμάζουν, με τέτοιο τρόπο, τα πιστεύω σας...
Κι εγώ, σαν ήμουν στα χρόνια σου, είχα καθηγητές που δεν πίστευαν. Αλλά δε θυμάμαι, ούτε μία φορά, να αισθάνθηκα την ανάγκη ν΄ απολογηθώ για την πίστη μου. Ό,τι γινόταν, γινόταν με σεβασμό και πιο διακριτικό τρόπο. Και όχι έτσι. Σε καμία περίπτωση έτσι.-
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.170 μηνύματα.

08-08-25

16:06
Εκατοντάδες έρευνες έχουν γίνει πάνω στο θέμα. Ψάξτο.Εκτός από φανταστικούς φίλους υπάρχει και φανταστική επιστήμη; Πού αλλού μπορεί να βρήκες αυτό που γράφεις;
Θεωρητικά η επιστήμη το αποδέχεται. Ζούμε σε μάτριξ άρα ο θάνατος είναι κι αυτός εικονικός. Η πληροφορία δεν χάνεται.
έτσι στα γρήγορα...

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.957 μηνύματα.

08-08-25

16:10
Ναι...αλλο συνειδηση./μην το βαφτιζεις με θρησκεια.Εκατοντάδες έρευνες έχουν γίνει πάνω στο θέμα. Ψάξτο.
Θεωρητικά η επιστήμη το αποδέχεται. Ζούμε σε μάτριξ άρα ο θάνατος είναι κι αυτός εικονικός. Η πληροφορία δεν χάνεται.
έτσι στα γρήγορα...
![]()
ΕΛΕΟΣ οτι του φανει του λωλοστεφανη εδω μεσα.
Η θρησκεια ειναι ξεκαθαρα ανθρωπινο δημιουργημα..ανθρωπινη μαλακια θα ελεγα για να αντιμετωπισει τους φοβους μας.ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ''ΔΕΣΕΙ''
Η συνειδηση μετα τον υλίκο θανατο,αν υπαρχει δεν σημαινει οτι αποδεικνυει τον χριστο τον αλλαχ ή τον βουδα..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕς ΛΕΜΕ.
Περαστικα και σε σενα.Οτι ναναι λες.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

08-08-25

16:12
Ποιος βάφτισε τη συνείδηση θρησκεία; Ό,τι να' ναι διαβάζεις..Ναι...αλλο συνειδηση./μην το βαφτιζεις με θρησκεια.
Η θρησκεια ειναι ξεκαθαρα ανθρωπινο δημιουργημα..ανθρωπινη μαλακια θαελγα για να αντιμετωπισει τους φοβους μας.ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Η συνειδηση αν υπαρχει δεν σημαινεο οτι αποδυκνειει τπν χρισυο τον αλλαχ ή τον βουδα..
Περαστικα και σε σενα.Οτι ναναι λες.
Dias
Επιφανές μέλος

08-08-25

16:25
Αυτός που προτείνει να προσευχόμαστε στην ...πηγή συνείδησης.Ποιος βάφτισε τη συνείδηση θρησκεία;
η επιστήμη αποδέχεται πως η συνείδηση - ψυχή συνεχίζει να υπάρχει και μετά το βιολογικό θάνατο. Γιατί λοιπόν να μην προσεύχονται κάποιοι σε αυτή τη πηγή συνείδησης για μια βοήθεια ή φώτιση;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 196 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- JohnOppie
- charmander
- gmoutzour
- taketrance
- giorgos5002
- Kate1914
- Memetchi
- Searching
- Paragontas7000
- giannhs2001
- Pyotr_Krasnov
- Reader
- Drscientist
- Scandal
- ROM32
- fockos
- Eleni123-
- sakplat
- American Economist
- rafaela11
- user110908
- Giannismsn
- camil
- Debugging_Demon
- aris65
- Rene2004
- johnsala
- Giorgkalo
- Εριφύλη
- bibliofagos
- Andante
- Natsuko
- chester20080
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- fourkaki
- gegeorgiou90
- A350
- Hased Babis
- Jim175
- iiTzArismaltor_
- fmarulezkd
- Griff
- lebanon
- Joji
- Alessandra Eliza
- Maynard
- back2967
- exotic xo
- epote
- Δροσουλίτης
- Shadowban
- aggorf
- Arianara S3
- Maraki4you
- marww
- User2350
- arko
- Helen06
- Steliosgkougkou
- Εχέμυθη
- χημεια4λαιφ
- P.Dam.
- GeorgePap2003
- ΘανάσοςG4
- Libertus
- Maria_Xagorari
- AggelikiGr
- Fernando_A
- Startx0
- Ωρορα
- Γιώτα Γιαννακού
- Ness
- jj!
- Meow
- touvlo
- Obi-Wan Kenobi
- ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
- Abiogenesis
- tsiobieman
- xristarac
- Ρουθ
- Roulaki
- Αναστασία197
- nimbus
- Ariana2018
- Viedo
- Scott
- Sugarillo
- louminis
- SlimShady
- Νηματολάγνος
- Αντικειμενικός
- poso
- JohnGreek
- me lene
- harry akritas
- panagiotis econ
- Μάρκος Βασίλης
- tymvorixos
- orchidea
- Unseen skygge
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.