Εδώ είσαι λάθος, 100% λάθος. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που είναι για πέταμα, μέσα στην κακιά και στην τοξικότητα. Όμως δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν άπειροι καλοί άνθρωποι εκεί έξω όπου θα γνωρίσεις με το πέρασμα των χρόνων. Ανθρώπους με τους οποίους θα περάσεις καλές στιγμές, στιγμές χαράς και λύπης ενώ θα βλέπετε ο ένας την εξέλιξη του άλλου. Μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να έρθουν σε 5,10 ή 15 χρόνια, όμως θα έρθουν σίγουρα. Δεν είναι ανάγκη να στεναχωριέσαι ούτε να παραδίδεις τα όπλα, καθώς αν το κάνεις έχασες το παιχνίδι της ζωής. Επίσης, μην κρίνεις την κοινωνία από το σχολείο, καθώς είναι τα χειρότερα χρόνια από άποψη κοινωνικών σχέσεων. Ούτε εγώ είχα φίλους μέχρι τα 19, δεν με ενδιέφερε καθόλου, όμως στο πανεπιστήμιο απέκτησα. Προφανώς και στο πανεπιστήμιο αρκετοί με εκμεταλλεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο, όμως στο τέλος κράτησα επαφές με 2-3 παιδιά με τους οποίους κάνουμε παρέα. Στο μέλλον θα γνωρίσω και άλλους ανθρώπους στον χώρο της εργασίας μου, όπου επίσης θα κάνουμε παρέα. Το σχολείο δεν είναι η ζωή σου, ούτε καθορίζει την κοινωνική σου πορεία με κάποιον τρόπο.
Καταλαβαίνω ότι πέρασες πολλά φέτος, και λογικό είναι να σε έχει πάρει από κάτω. Όμως μην κάνεις το λάθος να εγκαταλείψεις την μάχη της ζωής, καθώς θα είσαι μια ζωή μέσα στην μιζέρια και στην κούραση. Δες αυτά που πέρασες φέτος ως δοκιμασία η οποία σε έκανε πιο δυνατό ενώ παράλληλα ωρίμασες σε μικρή ηλικία, άλλοι δεν ωριμάζουν ποτέ. Άσε πίσω το 2024 και μπες δυναμικά στο 2025, με πρώτο στόχο τις πανελλήνιες όπου είναι βασική προτεραιότητα σου αυτή την στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι στο πανεπιστήμιο θα αλλάξεις mindset και θα δεις τη ζωή με πιο θετικό μάτι, καθώς θα έρθεις σε επαφή με νέους ανθρώπους ενώ παράλληλα θα κάνεις κάτι που σου αρέσει.
Η ζωή είναι δύσκολη όντως, κάθε δεκαετία που περνάει δυσκολεύει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι παρατάμε την προσπάθεια μας για κάτι καλύτερο ούτε βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι. Πάρε παράδειγμα εδώ μέσα, υπάρχουν σοβαρά και καλά παιδιά με τα οποία κάνεις συζήτηση και ενδιαφέρονται για εσένα. Ενώ υπάρχουν και μαλάκες που βγάζουν κακιά και τοξικότητα σε κάθε thread. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και έξω στην κοινωνία, καθώς το Forum είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Στο χέρι σου είναι να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους κάνοντας στην άκρη τους τοξικούς και κρατώντας τους σοβαρούς/καλόκαρδους που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα.
Αυτή είναι η δικιά μου οπτική, αν θέλεις την κρατάς. Και μην νομίζεις, αυτά τα γράφω για να τα βλέπω και εγώ επειδή είμαι αισθητός άνθρωπος και με έχουν πατήσει αρκετές φορές κάτω.