Πολυγαμικές σχέσεις

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.694 μηνύματα.
Αυτό που ρώτησα είναι τι είναι προτιμότερο; Το κέρατο που είναι όντως απιστία (αφού γίνεται σε βάρος συντρόφου που δεν συναίνεσε ποτέ) ή μία τέτοια ιδιόμορφη σχέση στην οποία τουλάχιστον όλα τα μέρη συναινούν για αυτό που γίνεται;
Τελείως ελευθεριακή οπτική του θέματος. Κι εγώ θα σε ρωτήσω το εξής: τι είναι προτιμότερο, να επικεντρώνεσαι στο ατομικό ή στο συλλογικό; Γιατί αν επικεντρωθείς στο πρώτο, όντως είναι προτιμότερο το κέρατο που γίνεται με συναίνεση αλλά ανοίγεις άλλες πόρτες, πολύ χειρότερες από την προδοσία του απατημένου που έχουμε στη δεύτερη περίπτωση και αυτές οι πόρτες είναι μια κοινωνία ένα μεγάλο κρεβάτι, ένα μεγάλο μπουρδέλο. Όχι βέβαια τελείως διαφορετική από τη σημερινή, αλλά όταν κανονικοποιείς κάτι το κάνεις ακόμα χειρότερο.

Είπαμε, ο κόσμος χρειάζεται την ντροπή, τους ηθικούς φραγμούς. Και όχι μόνο ωφελιμιστικά, που τα βλέπετε όλα έτσι. Πέρα από το ρημάδι το σώμα έχουμε και ψυχή, που είναι πολύ σημαντικότερη (για όσους τέλος πάντων έμειναν να μην βλέπουν τελείως υλιστικά τον κόσμο) και το να μαθαίνεις στους πολίτες σου ότι το να γαμιέσαι σαν ζώο είναι ηθικό γιατί το ξέρει ο σύντροφος ή οι σύντροφοί σου (εμετός) να μην σου πω τι την κάνει την ψυχή...

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.382 μηνύματα.
Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ηθική όταν η απιστία δεν υιοθετείται μέσα σε μια polyamori σχέση;
Η σχετική ορολογία θέτει την έννοια ως εξής :Η πολυσυντροφικότητα αφορά την ανάπτυξη πολλαπλών συναισθηματικών και ερωτικών σχέσεων με τη συναίνεση όλων των μερών.
Προσωπικά το βρίσκω πολύπλοκο , ενεργοβορο και αργά ή γρήγορα αδιέξοδο , αν και εφόσον και πιθανότατα αισθήματα ζήλιας και δυσφορίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους θα εμφανιστούν, ωστόσο για όσους προτιμούν ανοικτά με το σύντροφό τους τέτοιου είδους σχέση είναι ξεκάθαρο πως δεν τίθεται θέμα απιστίας, όταν υπάρχει διαφάνεια στο τι κάνουν.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.428 μηνύματα.
Είπαμε, ο κόσμος χρειάζεται την ντροπή, τους ηθικούς φραγμούς. Και όχι μόνο ωφελιμιστικά, που τα βλέπετε όλα έτσι. Πέρα από το ρημάδι το σώμα έχουμε και ψυχή, που είναι πολύ σημαντικότερη (για όσους τέλος πάντων έμειναν να μην βλέπουν τελείως υλιστικά τον κόσμο) και το να μαθαίνεις στους πολίτες σου ότι το να γαμιέσαι σαν ζώο είναι ηθικό γιατί το ξέρει ο σύντροφος ή οι σύντροφοί σου (εμετός) να μην σου πω τι την κάνει την ψυχή...
Η στιγμή που δεν ξέρεις ποιο από τα διορατικός, ευχαριστώ ή μπράβο είναι πιο κατάλληλο για να βάλεις για αντίδραση, που λες και εσύ.

Α ρε Ηλία, να είχα μια αδελφή να στην έδινα.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.382 μηνύματα.
Εγώ θα πω το εξής.. Χριστιανικά να το δούμε η κατάκριση δεν είναι καλή για την ψυχή μας. Ας αφήσουμε τι κάνουν και πως το κάνουν και το αν ωφελούν ή όχι την ψυχή τους ή το αν είναι ηθικοί ή ανηθικοι οι άλλοι και ας κοιτάξουμε να είμαστε εμείς συνεπείς με βάση τις αρχές μας στις σχέσεις μας .

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.204 μηνύματα.
Γιατί δεν είναι μόνο η πίστη ηθική. Για σένα ναι, όπως φαίνεται. Για άλλους όχι. Οπότε μπορείς να κρίνεις κάποιον σύμφωνα με τη δική σου ηθική αλλά όχι να τους βγάζεις όλους σκάρτους όταν δεν έχουν τη δική σου ηθική.

Παράδειγμα: Σύμφωνα με έναν Χριστιανό το να τρως κρέας την Μεγάλη Παρασκευή είναι αμάρτημα. Για έναν βουδιστή όμως δεν είναι. Αν λοιπόν ο βουδιστής φάει κρέας εκείνη τη μέρα και ο Χριστιανός τον πει αμαρτωλό, θα είναι άτοπο και λάθος αφού ο βουδιστής δεν πιστεύει σε αυτά που πιστεύει ο Χριαστιανός.

Ομοίως για κάποιον που έχει μια πολυγαμική σχέση δεν είναι ανήθικη η απιστία.
Προφανως !
Μαλιστα εγραψα και συγκερκιμενο παράδειγμα !

Ενα ζευγαρι που γνωρισα ΜΕ παιδια ..

Τα παιδια αυτα αραγε ποιον ειχαν πατερα ;

Η αξια της οικογενιες εδω που ειναι ;

Εκτος και αν μου το πας στην νεες μορφες οικογενειας οπου εκει προφανως σταματα η κουβεντα !

Επειδη η δυτικη επιρροή προσπαθει με διαφορους ορους να ομαλοποιησει καταστασεις που απαξιωνουν βασικες αξιες αυτο δεν παει να πει οτι ειμαστε αναγκασμενοι να το δεχτουμε .

ΑΡΑ για να το κλεισω ,ειμαστε σε ενα θεμα που απο μονο του αλλοιώνει βασικες αξιες και φυσικα δεν ειναι και κοινωνικα αποδεκτο .Ειδικα στην αξια της οικογενειας !

Ας το δουμε ως ενα ειδος σχεσης που συμμετεχουν ατομα με ενα τελειως διαφορετικο συστημα αξιων και ειναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να μην συμφωνούμε αρκετοί ...

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.204 μηνύματα.
Η στιγμή που δεν ξέρεις ποιο από τα διορατικός, ευχαριστώ ή μπράβο είναι πιο κατάλληλο για να βάλεις για αντίδραση, που λες και εσύ.

Α ρε Ηλία, να είχα μια αδελφή να στην έδινα.
Εγω του το εχω πει και το λεω και δημοσια ...
Στραβες ειναι οι ελευθερες στο θεμα του Ηλια ;
Τετοιοι ανδρες σπανιζουν στην εποχη μας και θα το λεω οσο περισσοτερο βλεπω τις αντιδρασεις του σε εμενα προσωπικα μακρυα απο τις δημοσιες περσονες του φορουμ ..

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.694 μηνύματα.
Εγώ θα πω το εξής.. Χριστιανικά να το δούμε η κατάκριση δεν είναι καλή για την ψυχή μας. Ας αφήσουμε τι κάνουν και πως το κάνουν και το αν ωφελούν ή όχι την ψυχή τους ή το αν είναι ηθικοί ή ανηθικοι οι άλλοι και ας κοιτάξουμε να είμαστε εμείς συνεπείς με βάση τις αρχές μας στις σχέσεις μας .
Ο Χριστιανός δεν πρέπει να κατακρίνει τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο, ναι, αλλά έχει ευθύνη να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής του. Προφανώς και δεν είμαστε εμείς σωστοί, προφανώς είμαστε και εμείς αμαρτωλοί, αλλά δεν γίνεται να μην μιλήσουμε όταν πχ η απιστία κοντεύει να γίνει νόρμα στην κοινωνία μας (στις περισσότερες σχέσεις που γνωρίζω/παρατηρώ έχει υπάρξει απιστία) και η καραμέλα «όλα είναι καλά και άγια αρκεί να υπάρχει συναίνεση» να αποτελεί κανόνα... Όχι, πρέπει να μιλάμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχίζεται όλο αυτό για να φαινόμαστε καλοί και προοδευτικοί...

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.940 μηνύματα.
Υπάρχουν διάφορα μοντέλα με πολυαμούρ σχέσεις. Υπάρχουν κοινόβια, και διάφορα τέτοια μπερδεμένα, που δεν έχω ασχοληθεί.
Όχι από άποψη ηθικής, αλλά από: πρακτική και συναισθηματική σκοπιά, όλα αυτά είναι μη λειτουργικά, κατά τη γνώμη μου. Βέβαια, όσο αυτοί εκεί μέσα είναι σύμφωνοι, εμένα δε μου πέφτει λόγος.
Σα γυναίκα, έχω την απορία, πώς μπορούν τώρα να κοιμούνται με κάποιον, ο οποίος αύριο θα κοιμηθεί με την άλλη και αυτές αύριο θα είναι με τον άλλο, αλλά και η μεταξύ τους σχέση υπάρχει. Είναι ένας μύλος. Εγώ δε θα λειτουργούσα.
Και πρακτικά η οικογένεια έχει κάποιον πυρήνα, κάποιον πατέρα και κάποια μάνα. Αν μπλέξουν πατεράδες, μανάδες, σπίτια, ετεροθαλή αδέρφια κλπ, πώς λειτουργεί ;

aLe3ouLa

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.401 μηνύματα.
Πέρα από τα ηθικά ζητήματα που έχω με τις πολυγαμικές σχέσεις —τις οποίες εγώ αντιλαμβάνομαι ως έναν εύκολο τρόπο "κοινής" απιστίας— υπάρχει και ένα σοβαρό θέμα υγείας που δεν μπορώ να αγνοήσω. Ακόμα κι αν θεωρητικά εσύ είσαι προσεκτικός/ή και κάνεις τακτικά εξετάσεις, πώς μπορείς να είσαι βέβαιος/η ότι όλοι οι επιπλέον άνθρωποι με τους οποίους έρχεται σε επαφή ο/η σύντροφός σου είναι το ίδιο υπεύθυνοι και υγιείς;

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.155 μηνύματα.
Τι είναι ηθική και σεβασμός ?( Γιατί να είναι το άλλο ηθικό και το άλλο ανήλικο και όχι εναλλαξ)
Δεν λειτουργεί εναλλάξ επειδή το ένα είναι ενήλικο στο μυαλό και αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ηθική και σεβασμός ενώ το άλλο είναι ανήλικο στο μυαλό και δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει.
---------------

Κατά τα άλλα μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε τον κόσμο από το α για να βάλουμε κάποιες βασικές αξίες της ζωής στην θέση τους πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται επειδή όταν κυλάει κάτι στην κατηφόρα δεν έχει σταματημό.

΄Οταν λέμε αυτός είναι ο άνθρωπός μου (ασφαλώς όχι με την αρνητική έννοια της κτητικότητας), αυτή είναι η αγάπη μου, αυτός είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι, αυτός είναι ο άνθρωπος που θα μου σταθεί στις καλές και στις δύσκολες στιγμές μου, αυτός είναι ο άνθρωπος που θα κάνουμε κοινά όνειρα και θα θέσουμε κοινούς στόχους, αυτός είναι ο άνθρωπος που ποθώ, αυτός είναι ο άνθρωπος που με "θαυμάζει" και με εκτιμά, αυτός είναι ο άνθρωπος που με ξέρει από την καλή και από την ανάποδη και μπορεί να με κατανοήσει, αυτός είναι ο άνθρωπος που είναι ο καλύτερος φίλος μου, αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλω να κάνω παιδιά μαζί του και, και, και... (εννοείται ότι όλα αυτά λειτουργούν αμφίδρομα)
Είναι ΕΝΑΣ γμτ μου. Είναι μόνο ΕΝΑΣ!!!
Δεν είναι πολλοί.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 35.132 μηνύματα.
΄Οταν λέμε αυτός είναι ο άνθρωπός μου (ασφαλώς όχι με την αρνητική έννοια της κτητικότητας), αυτή είναι η αγάπη μου, αυτός είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι, αυτός είναι ο άνθρωπος που θα μου σταθεί στις καλές και στις δύσκολες στιγμές μου, αυτός είναι ο άνθρωπος που θα κάνουμε κοινά όνειρα και θα θέσουμε κοινούς στόχους, αυτός είναι ο άνθρωπος που ποθώ, αυτός είναι ο άνθρωπος που με "θαυμάζει" και με εκτιμά, αυτός είναι ο άνθρωπος που με ξέρει από την καλή και από την ανάποδη και μπορεί να με κατανοήσει, αυτός είναι ο άνθρωπος που είναι ο καλύτερος φίλος μου, αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλω να κάνω παιδιά μαζί του και, και, και... (εννοείται ότι όλα αυτά λειτουργούν αμφίδρομα)
Είναι ΕΝΑΣ γμτ μου. Είναι μόνο ΕΝΑΣ!!!
Δεν είναι πολλοί.
Σύμφωνοι. Μπορείς να αγαπάς μόνο έναν.

Αλλά κάποιοι δε συγχέουν απαραίτητα το σεξ με την αγάπη και μπορούν να κάνουν ευκαιριακό σεξ με κάποιον που δεν αγαπούν, κάνοντας παράλληλα σεξ και με κάποιον που αγαπούν.

Γούστα είναι!

Λένω

Διάσημο μέλος

Σύμφωνοι. Μπορείς να αγαπάς μόνο έναν.
ΝΑΙ.

Αλλά κάποιοι δε συγχέουν απαραίτητα το σεξ με την αγάπη και μπορούν να κάνουν ευκαιριακό σεξ με κάποιον που δεν αγαπούν, κάνοντας παράλληλα σεξ και με κάποιον που αγαπούν.
Εξαιρετικά δυσκολονόητο είναι αυτό για μένα επειδή κομμάτια που ανήκουν στον έναν, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να μοιραστούν σε άλλους.
Δεν είναι θέμα πουριτανισμού.
Είναι θέμα ότι δεν ταυτίζεται με την λογική μου και με το συναίσθημά μου.
Αν εμπιστεύομαι κάποιον άλλον περισσοτερο από τον άνθρωπό μου, αν τρέχω σε κάποιον άλλον για να συζητήσω κάτι που με απασχολεί για να βρούμε λύση, αν θέλω να κάνω σεξ με κάποιον άλλον κτλ τότε τι στο καλό "άνθρωπός μου" είναι;

adams33

Διάσημο μέλος

Γούστα είναι!
Πεποιθήσεις λέγονται ! :P
Και η πολυγαμια εκει στηρίζεται γι αυτο ειναι συγκρουσιακή...ως γνωστων ΟΛΟΙ εχουμε δυσλειτουργικές πεποιθήσεις γι αυτο καλο ειναι να τις αναγνωριζουμε εφοσον ο αλλος δεν μας φταιει σε τιποτα να ανέχεται καποιον ο οποιος του λεει απλα "εχω διαφορετικο γουστο "...

Himela

Συντονίστρια

Εξαιρετικά δυσκολονόητο είναι αυτό για μένα επειδή κομμάτια που ανήκουν στον έναν, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να μοιραστούν σε άλλους.
Δεν είναι θέμα πουριτανισμού.
Είναι θέμα ότι δεν ταυτίζεται με την λογική μου και με το συναίσθημά μου.
Αν εμπιστεύομαι κάποιον άλλον περισσοτερο από τον άνθρωπό μου, αν τρέχω σε κάποιον άλλον για να συζητήσω κάτι που με απασχολεί για να βρούμε λύση, αν θέλω να κάνω σεξ με κάποιον άλλον κτλ τότε τι στο καλό "άνθρωπός μου" είναι;
Δεν το ξέρω. Ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς συναίσθημα, μπορούν να νιώθουν πράγματα για περισσότερους από έναν ανθρώπους, πολλά συμβαίνουν στον κόσμο, είμαστε τόσα δις άνθρωποι. Σίγουρα δε συμβαίνει μόνο αυτό που νιώθω και πιστεύω εγώ. Το οτι δεν το καταλαβαίνουμε, δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει. Μπορεί κι αυτοί να μην καταλαβαίνουν εμάς.

adams33

Διάσημο μέλος

Ο εγκέφαλος και η καρδιά δεν λειτουργούν με «ένα μόνο κανάλι».

Αλλωστε η ιεραρχική πολυαμορία ειναι η νούμερα ενα μορφή σχέσης ...

Αναρωτιέμαι ποια γυναίκα θε εθετε τον εαυτο της δεύτερο...ποια γυναικα θα ηταν ΠΑΝΤΑ διαθέσιμη αναλόγως τα ¨κεφια ¨μιας αλλης ..
Σε αυτες τις σχεσεις οι οικονομικες και κοινωνικες σχεσεις ειναι ξεκαθαρες ...

Λένω

Διάσημο μέλος

Δεν το ξέρω. Ούτε κι εγώ το καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς συναίσθημα, μπορούν να νιώθουν πράγματα για περισσότερους από έναν ανθρώπους, πολλά συμβαίνουν στον κόσμο, είμαστε τόσα δις άνθρωποι. Σίγουρα δε συμβαίνει μόνο αυτό που νιώθω και πιστεύω εγώ. Το οτι δεν το καταλαβαίνουμε, δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει. Μπορεί κι αυτοί να μην καταλαβαίνουν εμάς.
Μα, ασφαλώς υπάρχει. Αν δεν υπήρχε δεν θα το συζητούσαμε.
Και ασφαλώς όπως δεν τους καταλαβαίνω εγώ έτσι δεν με καταλαβαίνουν κι αυτοί.
Δικαίωμά μου και δικαίωμά τους.

Δεν είμαι υποχρεωμένη όμως ν΄αποδεχτώ κάτι που δεν το χωράει η λογική μου και το συναίσθημά μου και αντίστοιχα δεν είναι και αυτοί υποχρεωμένοι ν΄αποδεχτούν τις απόψεις μου.
Μακριά και αγαπημένοι όμως επειδή είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας που καθορίζει τις σχέσεις των ανθρώπων και δημιουργεί δυσλειτουργίες.

Φαντάσου, λέει τώρα, να μπλέξουν δύο άνθρωποι με τόσο αντίθετες αντιλήψεις.
Και μετά σου λένε ότι δεν οφείλεις στον εαυτό σου να διαβλέψεις κάποια σημαντικότατα θέματα για σένα πριν αποφασίσεις να μπεις σε μία σχέση.
Oh well...

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.965 μηνύματα.
Κι εγώ θα σε ρωτήσω το εξής: τι είναι προτιμότερο, να επικεντρώνεσαι στο ατομικό ή στο συλλογικό; Γιατί αν επικεντρωθείς στο πρώτο, όντως είναι προτιμότερο το κέρατο που γίνεται με συναίνεση αλλά ανοίγεις άλλες πόρτες, πολύ χειρότερες από την προδοσία του απατημένου που έχουμε στη δεύτερη περίπτωση και αυτές οι πόρτες είναι μια κοινωνία ένα μεγάλο κρεβάτι, ένα μεγάλο μπουρδέλο. Όχι βέβαια τελείως διαφορετική από τη σημερινή, αλλά όταν κανονικοποιείς κάτι το κάνεις ακόμα χειρότερο.
Δεν διαφωνώ γενικά. Είπα πως δεν βλέπω με καλό μάτι αυτές τις σχέσεις ούτε θα ήθελα ποτέ να γίνουν η νόρμα. Αυτό που είπα είναι πως απλά όλα αυτά γινόντουσαν καιρό τώρα (την απιστία και όλα αυτά δεν τα έφερε η νέα γενιά) οπότε κάτι τέτοιες έννοιες όπως το open relationship και το polyamorous δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να μπαίνουν σε ένα "πλαίσιο" όλες αυτές οι περίεργες σχέσεις και να μην κρύβονται υποκριτικά κάτω από το χαλί για να μη θιχτεί η αγία κοινωνία.
Δεν θα έλεγα πως συμφωνώ τόσο εδώ. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο να ασχολείται με τον δημόσιο βίο (όσα αφορούν τους πάντες) και λιγότερο με τον ιδιωτικό βίο των άλλων. Το να κράζει ο μπαρμπά Παντελής τέτοιου τύπου ζευγάρια ως ηθική κατάπτωση ενώ πίσω από τον τίμιο και άξιο οικογενειάρχη -που έχει ως τίτλο στη γειτονιά- χτυπάει/απατάει τη γυναίκα του δεν με λέει τίποτα. Η υποκρισία της αγίας κοινωνίας με αηδιάζει περισσότερο από αυτούς που τουλάχιστον επέλεξαν συναινετικά κάτι διαφορετικό. Έχω γενικά μίσος για τους "ηθικολόγους" (δεν πάει για σένα αυτό) διότι συνήθως είθισται να είναι μακράν τα πιο ανήθικα άτομα.

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.333 μηνύματα.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι, είναι ούφο.
Δεν γίνεται «απλά» να κάνεις σεξ. Δεν υπάρχει τίποτα «απλό» σε αυτό.
Ειδικά από μια ηλικία και μετά, το βρίσκω πολύ ανώριμο και για τα δύο φύλα (ναι, τα 2 φύλα) να περιπλανιούνται από εδώ και από εκεί. Είναι διαφορετικό να είσαι νέος με τις ορμονες σου στα ύψη και να θες να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα και διαφορετικό να έχεις φτάσει πχ 40 και να ψάχνεις άτομα για να κάνεις απλά σεξ.

Κανοντας σεξ, δεν γίνεται να μην δεθείς με τον άλλον. Με οποιονδήποτε τρόπο. Τον γνωρίζεις τον άλλον, δημιουργούνται συναισθήματα εκείνη την ώρα. Μετά τι κάνεις, λες «άντε γεια» και εξαφανίζεσαι; Δεν το θεωρώ φυσιολογικό, ούτε θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι αποδεκτό.

Τώρα οι polyamorous ή τα ζευγάρια που είναι throuples (είναι δυνατόν;;; ), πρόκειται για άτομα χαζά. Δεν χωράει άλλη εξήγηση, ο χαρακτηρισμός «χαζος» είναι αρκετός.

Πλεον, από τις δικές μου εμπειριες και σχέσεις (είτε αυτές ήταν “φιλικές” είτε όχι), κατέληξα στο ότι είναι προτιμότερο να περιμένεις να γνωρίσεις κόσμο και να κάνεις κανονική σχέση με κάποιον για να υπάρχει το κομμάτι του σεξ παρά να κάνεις εφήμερα πράγματα. Στην δεύτερη περίπτωση πιστεύω πως φθείρεις και το σώμα σου αλλά κυρίως τον συναισθηματικό σου κόσμο.

Himela

Συντονίστρια

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άνθρωποι, είναι ούφο.
Μην το βλέπεις έτσι. Κάθε άνθρωπος έχει μια ιστορία και κάποιες συνθήκες που τον κάνουν να φέρεται όπως φέρεται. Μπορεί να μην είναι απλά οτι θέλει να κάνει σεξ με πολλούς, μπορεί να έχει ένα - μία σύζυγο που να μην ταιριάζουν σεξουαλικά ή να είναι άρρωστ@ και να μην μπορεί να κάνει σεξ αλλά να μη θέλει για αυτό το λόγο να αφήσει έναν κατά τα άλλα καλό γάμο.

Το σεξ παίρνει την αξία που του δίνει ο κάθε άνθρωπος κατά τη γνώμη μου.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.428 μηνύματα.
μπορεί να έχει ένα - μία σύζυγο που να μην ταιριάζουν σεξουαλικά ή να είναι άρρωστ@ και να μην μπορεί να κάνει σεξ αλλά να μη θέλει για αυτό το λόγο να αφήσει έναν κατά τα άλλα καλό γάμο.
Δηλαδή να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Εμένα αυτό θα μου έδειχνε αυτό το σκεπτικό

Χρήστες Βρείτε παρόμοια