Διαβάζω τόσες μέρες σχετικά με την "παρεξήγηση" που έχει δημιουργηθεί, αλλά δεν έτυχε να πάρω θέση. Τη μια έλεγα να πω ένα μεγάλο μπράβο στη Νερίνα μόνο και μόνο που είχε τα κότσια να εκφράσει με τόσο σαφή τρόπο τις σκέψεις της, την άλλη πάλι αποφάσιζα να απέχω. Αλλά επειδή είμαι άτομο με πολλές αλλεργίες σε σημείο αναφυλαξίας και επειδή κάποιες από αυτές είναι η ανελευθερία και η δοκησισοφία, έχω να πω τα εξής:
Μπήκα σ'αυτό το site αφενός από την αγάπη μου για τις γάτες, αφετέρου για να μπορέσω να βοηθήσω όσο μπορώ και να βοηθηθώ από ανθρώπους που δε ντρέπονται να δακρύζουν όταν σκέφτονται πόσο μισοί ήταν πριν έρθει αυτή η ψυχούλα στη ζωή τους. Είδα όμως αρκετά σύντομα και χωρίς να καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια -καθώς ήταν προφανές- ότι, από τη στιγμή που έχω υιοθετήσει αδέσποτο και αποφάσισα να το στειρώσω, είμαι αποδεκτή. Οποιαδήποτε άλλη παρεκκλίνουσα συμπεριφορά ήταν καταδικαστέα πλειστάκις και με σταθερή επιχειρηματολογία.
Ξέρω πλέον ποιες θα είναι οι απαντήσεις κάποιων μελών στο θέμα "θέλω να ζευγαρώσω τη γάτα μου" ή "θέλω γατάκι Περσίας". Σαν να τις βλέπω μπροστά μου! Θέλω να πω ότι το φόρουμ έχει, και καλά κάνει, μια συγκεκριμένη γραμμή, η οποία προβάλλεται εξαρχής από τις πρώτες περιηγήσεις στα θέματά του και γίνεται ξεκάθαρη και στον πιο αδαή χρήστη με δείκτη νοημοσύνης άνω του 50. Γιατί πρέπει να επαναλαμβάνεται η γραμμή αυτή συνεχώς, εν είδει προπαγάνδας, και να αφήνει αποσβολωμένο έναν άνθρωπο που απλώς προσπαθεί να επικοινωνήσει; Και το σκεπτικό αυτό είναι μεταδοτικό, ξέρετε. Τώρα πια ακόμα και μικρά παιδιά μιλάνε εδώ μέσα σαν σκληροπυρηνικά μέλη σωματείων!
Το θέμα με την κυρία που αποφάσισε να κρατήσει το παιδί αντί για το γατί το αφήνω ασχολίαστο. Και το κάνω αυτό επειδή νιώθω ότι δεν δικαιούμαι να έχω καν άποψη για μια γυναίκα που στα 37 της (ή όσο είναι τελοσπάντων ο άνθρωπος) έχει τη μοναδική ίσως ευκαιρία της να αποκτήσει ένα παιδί.
Εγώ δεν θεωρώ το ύφος της Νερίνας "προβοκατόρικο". Προβοκάτσια είναι, για μένα, όλες αυτές οι συμπεριφορές που περιέγραψα παραπάνω. Που στηλιτεύουν, καταδικάζουν και κατηγοριοποιούν ανθρώπους σύμφωνα με το βαθμό φιλοζωίας τους: Στο 10 εύγε, είσαι πραγματικός ζωόφιλος (ναι, εσύ που έχεις πάνω από ένα αδέσποτο και έχεις στειρώσει) και ούτω καθεξής.
Αυτά από μένα και συγγνώμη αν σας κούρασα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.