μεινε μακρια απο vaio και hp/compaq. Αν το οικονομικο δεν ειναι προβλημα, παρε ενα lenovo ή panasonic ή καποιο επαγγελματικο της toshiba (πχ το tecra). Αυτα που ανεφερα ειναι επαγγελματικα, αν θες καποιο πιο φθηνο αλλα καλο, παρε toshiba ή macbook. Προτιμησε μικρα laptop (13in) γιατι οσο πιο μεγαλο παιρνεις τοσο πιο βαρυ ειναι και θα ειναι προβλημα να το παιρνεις στην σχολη καθημερινα. Εγω ειχα παλια ενα hp και την πατησα, γι' αυτο σε συμβουλευω να μεινεις μακρια απο αυτα. Με vaio ειχαν προβληματα πολλοι γνωστοι μου. Τα fujitsu-siemens ειναι επισης καλα αν και δεν εχουν καλη διαρκεια μπαταριας. Τα acer ειναι σχετικα ok, αλλα δεν εχουν καλη μπαταρια.
Εγω τωρα εχω ενα toshiba το οποιο παροτι ειναι 15.6 ιντσων, ειναι πολυ ελαφρυ. Προς το παρον παει μια χαρα και δεν ειχα κανενα προβλημα. Η μπαταρια επισης διαρκει περιπου 5 ωρες με το wifi ανοιχτο! Ξερω ατομα που εχουν toshiba για πανω απο 4 χρονια χωρις κανενα προβλημα, οποτε μαλλον ειναι καλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.