iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Και λίγο πολύ θα έλεγα ότι οι πλειοψηφία των κοινωνιών είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο όπου η παράμετρος άγχος είναι αδιάφορηΡε.
(φαντάζομαι εννοείς ερωτικά ραντεβού)σε ραντεβού
Ρε γαμώτο μην βάλουμε το άγχος και στα ραντεβού; Δεν υπάρχει λόγος, το ραντεβού σηματοδοτεί απλά την πιθανότητα έναρξης μιας "γιορτής", γιατί άγχος; Είναι παράνοια αυτό...
Δεν θα κάνω πότε την χάρη σε κάποια να αγχωθώ μόνο και μόνο επειδή βγαίνουμε ραντεβού, ακόμη και αν είναι το πρώτο μας. Έξαλλου ποία θέλει έναν συνοδό, έστω και σε έναν απλό καφέ, που είναι όλο "ε" και "ε", και τρέμει από τον άγχος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Δραστήριο μέλος

Πρώτο ραντεβού βγαίνεις με άτομο που σε ενδιαφέρει....
Αν δεν έχεις λίγο φτερούγισμα, λίγο χτυποκάρδι, λίγο αναμπουμπούλιασμα,
και πας με μια άνεση σαν να πας στον... μπακάλη
δε λέει...
Τουλάχιστον αυτή η πλευρά του άγχους, είναι η πιο γλυκιά του έκφραση....
(Λίγη κόμπλα είναι γλυκιά)
Διαφωνώ και με το ¨δεν θα κάνω τη χάρη σε κάποια...¨Δεν θα κάνω πότε την χάρη σε κάποια να αγχωθώ μόνο και μόνο επειδή βγαίνουμε ραντεβού,

Χάρη θεωρείς ότι της κάνεις όταν είσαι -λογικά και φυσικά θεωρώ- λίγο αμήχανος;;;
Και η πολύ δε μασάω-άνεση είναι εξίσου ξενερωτική για μια γυναίκα... (Δεν τους μπορώ τους πολύ ανετίλες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos kant
Νεοφερμένο μέλος

ειναι το μαγικο συστατικο και το φυσικο αντιαγχολυτικο παιδια.
Θελει λιγακι εξασκηση και ολα θα πανε καλα.

antonisk
Νεοφερμένο μέλος

prinCess.
Επιφανές μέλος

(φαντάζομαι εννοείς ερωτικά ραντεβού)
Ρε γαμώτο μην βάλουμε το άγχος και στα ραντεβού; Δεν υπάρχει λόγος, το ραντεβού σηματοδοτεί απλά την πιθανότητα έναρξης μιας "γιορτής", γιατί άγχος; Είναι παράνοια αυτό...
Δεν θα κάνω πότε την χάρη σε κάποια να αγχωθώ μόνο και μόνο επειδή βγαίνουμε ραντεβού, ακόμη και αν είναι το πρώτο μας. Έξαλλου ποία θέλει έναν συνοδό, έστω και σε έναν απλό καφέ, που είναι όλο "ε" και "ε", και τρέμει από τον άγχος;![]()
(ναι, αυτά εννοώ)
Μωρέ, λόγος δεν υπάρχει, αλλά γίνεται. Υποτίθεται το πρώτο ραντεβού είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα, οπότε εκεί έχεις ένα άγχος, του τι θα πείτε, πώς θα του φανείς, αν του αρέσεις, ΑΝ ΑΝ ΑΝ ΑΝ, πολλά αν και γυρίζουν όλα μες στο κεφάλι σου, οπότε αγχώνεσαι θες δε θες.
Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι έχω άγχος σε όλη τη διάρκεια του ραντεβού, συνήθως έχω ΠΡΙΝ το ραντεβού και το πρώτο τέταρτο ας πούμε αφού συναντηθούμε, μετά μου περνάει και νιώθω πιο άνετα, αρκεί ο άλλος να μην έχει παραπάνω άγχος από μένα και με αγχώσει περισσότερο και καθόμαστε σαν άγνωστοι και κοιταζόμαστε.
Πάντως, δε μπορείς να πεις, είναι χαριτωμένο το λίγο άγχος στα ραντεβού και στα δύο φύλα.

aggi92
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν ξέρω πως αλλά έκανα μια στροφή εδώ και δύο χρόνια?και δεν αγχώνομαι σχεδόν με τίποτα.Άντε να αγχωθώ σε εξετάσεις(όχι σχολής προς το παρόν) και για κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό.Όταν αγχωθώ δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ,το πρωί θα ψιλοανακατεύομαι και στάνταρ θα ξυπνήσω με τουλάχιστον μία άφθα.Την Κυριακή ξύπνησα με δύο χαχα γενικά όμως είμαι στον κόσμο μου.ξεχνάω τα πάντα οπότε δεν προλαβαίνω να αγχωθώ για αυτά χαχα
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

οταν μου τα ειχε πει αυτα ενα παιδι παλιοτερα ειχα πει: ελεος!κατι δεν παει καλα με αυτον...!οχι και ετσι....κουλαρε λιγο...

και τωρα την πατησα εγω...οποτε καλα να τα παθω!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος

penni_k
Εκκολαπτόμενο μέλος

Mercury
Επιφανές μέλος

Αλλά κάθε φορά σε οποιαδήποτε καινούργια κατάσταση αγχώνομαι υπερβολικά πολυ,πιο πολύ στην σκέψη οτι θα τα πάω χάλια.
Psychologist
Διάσημο μέλος

Γενικά σε φάσεις εξαιρετικής πίεσης αποδίδω αρκετά καλά φρονώ.Χάνομαι στιγμιαία και στη συνέχεια σπάω σε μικρά manageable chunks τις υποχρεώσεις μου.Έτσι μια αφόρητα πιεστική ημέρα γενικά κλείνει με μια γλυκιά ευχαρίστηση ότι κατάφερα τους μικρούς στόχους μου με αποτέλεσμα συνήθως την πραγμάτωση ενός μεγαλύτερου στόχου.Ένας άλλος μηχανισμός μου είναι το χιόμουρ...υπάρχουν στιγμές που ειλικρινά μπορεί να καίγεται στο σύμπαν αλλά το χιούμορ μου και κυρίως ο αυτοσαρκασμός μου με έχουν βοηθήσει να μετουσιώσω δημιουργικά το άγχος και αν θέλετε μου έχουν δώσει μια ''γέφυρα'' μετάβασης από την πίεση στη χαλάρωση.Πάντως δε μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι ,επειδή έχω εκπαιδευτεί και επαγγελματικά στη διαχείριση του άγχους και σε διάφορες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές με κύρια τη γνωστική συμπεριφορική, θεωρώ έχω ένα αρκετά καλό insight για τις επιπτώσεις του άγχους πάνω μου και γενικότερα για τη δυναμική και φύση αυτού.Με λίγα λόγια η επίσημη εκπαίδευση μου με βοήθησε σημαντικά σε ότι αφορά τη σχέση μου με το άγχος.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Μικρότερη υπήρξα αρκετά αγχώδης και κυρίως με δυσκολίας κοντρολ και δικαιολογημένως αφού καταπιανόμουν με τόσα ταυτοχρόνως. Αγώνες δρόμου, να ξεπεράσεις τα όρια, να δοκιμάσεις αντοχές κλπ. Σήμερα, άλλαξαν πολλά στην στάση που κρατώ απέναντι στα γεγονότα. Ελέγχω-άλλοτε ''χειροκίνητα'', άλλοτε αυτόματα- ώστε να παράγω και να δημιουργώ θετικά. Για την ακρίβεια, πριν αγχωθώ για κάτι υπολογίζω ένα και μόνο πράγμα: αν με πιάσει η τελειομανία και το πείσμα για κάτι που αξιζει, αγχώνομαι με αποτελέσματα όπως η υπερκινητικότητα, ανησυχία, υπερένταση, εφίδρωση, εκνευρισμός, αλλά μ'αρέσει. Αν διαπιστώσω κι αποφασίσω πως δεν αξίζει, ρίχνω μια απειροτεράστια σκόνη ο κόσμος να καίγεται και η γη να γυρίζει ανάποδα: απόλυτη ψυχραιμία, που ενίοτε μπορεί να παρεξηγηθεί ως αναισθησία, πνευματική γαλήνη, νηνεμία, απαλοί εως καθόλου τόνοι, αυτοσυγκέντρωση, χαλάρωση, αυτοσυγκράτηση και πολύ χιούμορ. Απόλυτη ηρεμία έχω επίσης όταν βρίσκονται απέναντι μου και αγχώδη ατομα.Είστε ήρεμος ή αγχώδης χαρακτήρας; Μήπως κάπου στη μέση;
Εχω την ικανότητα όπως θα ενεργοποιήσω τους μεν, έτσι και να καλμάρω τους δε.
Οπότε με βάζω στη μέση.
Με όσα χρειάστηκαν για να με διδάξουν τις έννοιες της αξίας, της σπουδαιότητας και της προτεραιότητας στη ζωή μουΣε πόσα πράγματα έχετε αγχωθεί στην ζωή σας;
Ξεσπώ σπανίως κι όταν συμβεί, ξεσπώ στη ρίζα, στην πηγή. Πανικοβάλλομαι στην αρχή, άμεσα όμως οργανώνομαι. Με συνδυασμό των δυο, έχω κάνει επιτεύγματα κι επειτα χαίρομαι, διότι όταν το αγχός δρα θετικά, δε σ'ενοχλεί. Το άγχος δεν είναι κακό, αν ξέρεις πως να το διαχειρίζεσαι.Το εξωτερικεύετε ή το κρατάτε μέσα σας, ξεσπάτε καθόλου; Πανικοβάλεστε ή είστε ήρεμοι;
Η σχέση μου με το άγχος θα έλεγα είναι αρκετά δημιουργική(...)
Ίσως ένας από τους πάμπολους λόγους που έγινα Ψυχολόγος τελικά ήταν και αυτή η ''διεστραμένη'' τάση μου να υπεραναλύω την ανθρώπινη συμπεριφορά από μικρός και να προσπαθώ να καταλάβω γιατί(...)
σε φάσεις εξαιρετικής πίεσης αποδίδω αρκετά καλά φρονώ.Χάνομαι στιγμιαία και στη συνέχεια σπάω σε μικρά manageable chunks τις υποχρεώσεις μου.Έτσι μια αφόρητα πιεστική ημέρα γενικά κλείνει με μια γλυκιά ευχαρίστηση ότι κατάφερα τους μικρούς στόχους μου με αποτέλεσμα συνήθως την πραγμάτωση ενός μεγαλύτερου στόχου.Ένας άλλος μηχανισμός μου είναι το χιόμουρ...υπάρχουν στιγμές που ειλικρινά μπορεί να καίγεται στο σύμπαν αλλά το χιούμορ μου και κυρίως ο αυτοσαρκασμός μου με έχουν βοηθήσει να μετουσιώσω δημιουργικά το άγχος και αν θέλετε μου έχουν δώσει μια ''γέφυρα'' μετάβασης από την πίεση στη χαλάρωση.
+1 Περιγράφεις κι εμένα, παρ'ο,τι δεν είμαι ψυχολόγος
steve391242
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Το χειρότερό μου είναι να συνεργάζομαι με αγχώδεις τύπους. Όσες φορές έτυχε μου μετέδιδαν συνεχώς μια αρνητική ενέργεια που με χαλούσε πολύ και πλέον τους αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι.
Mercury
Επιφανές μέλος

Το χειρότερό μου είναι να συνεργάζομαι με αγχώδεις τύπους. Όσες φορές έτυχε μου μετέδιδαν συνεχώς μια αρνητική ενέργεια που με χαλούσε πολύ και πλέον τους αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι.
Δεν είναι ότι μεταδίδει αρνητική ενέργεια,αλλά το αγχος του.
Όσοι δούλευαν μαζί μου,μου έλεγαν συνέχεια να ηρεμίσω γιατί λόγω του αγχους που είχα,αγχωνόντουσαν και αυτοί.
Αν και πιστεύω πως με σωστή διαχείριση,το αγχος μπορεί να λειτουργήσει θετικά.
Είχα παρατηρήσει πώς όταν ήμουν εντελώς cool και αναίσθητος,ήμουν χειρότερος σε απόδοση απο όταν ήμουν στην "τσίτα"
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

σπανια αγχωνομαι και ακομα σπανιοτερα να με πιασει πανικος
εδω εδινα πανελληνιες και ειχα βγει το προηγουμενο βραδυ εξω

Μονο αν μιλησω σε κοπελα μου κοβονται τα ποδια

Dalian
Περιβόητο μέλος

yperoxi
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 113 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- touvlo
- Advocatus diaboli
- johnsala
- teacher_40
- AggelikiGr
- charmander
- Kate1914
- Debugging_Demon
- American Economist
- Scandal
- Wonderkid
- ROM32
- GeorgePap2003
- Joji
- Fernando_A
- Ariana2018
- Ria99
- Kassiopi
- ggl
- Εχέμυθη
- Nikos 7
- Libertus
- harry akritas
- Memetchi
- Scott
- jj!
- Mhtrogoal
- louminis
- orchidea
- fockos
- CiNeFiL
- Στεφανος56
- gregory nub
- Johnny15
- fretoe
- ΘανάσοςG4
- tslef8
- Viedo
- Έμμα
- Meow
- Metalhead_4_life
- Κλημεντίνη
- DimitraA.
- T C
- uni77
- MarcoReus
- kastoras
- Miriam01
- Ace of Spades
- gwgw_5
- Forgetit
- Nickx
- SkyBlu
- D_G
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.